Jo,a není to náhodou tím že si střílel tím pyrodexem? Pokud ti ten šroub nejde tak dlouho vyndat,tak ho odvrtej...duffioso píše:tak me stacilo 25 ran a jeste jsem ho nevyndal
Pouzivej medenou nebo grafitovou vazelinu,ale teflon taky nebude spatnej,mel by zabranit pevnym casteckam z prachu aby zalezali do zavitu.
P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
no pyrodexem to urcite nebude,protoze ten ma minimum pevnych castic po shoreni,ktere by to ucpaly.Napisu to takhle:Cernej prach je,50 procent energie a 50 tuhy odpad.U Pyrodexu je to asi 75-80 vykon a zbytecek je humus.Vyndany to jeste nemam,protoze se na me i pres urgenci u Brymove vys.ali a neposlali mi novej klic,ani sroub 

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Jinak ktomu čištění dnového šroubu-já myslel,že je lepší ho nvyndavat jednou za čas,někde se tu psalo,že stačí tak po půl roce,aby se zbytečně neničil závit.Ted mám z vašich odpovědí opačný dojem.Ale zní to logicky,aby se skutečně nezapékaly zbytky prachu.Takže třeba po každém druhém střílení(50 až 60ran) radši vyndat,vyčistit a opět namazat?
-
-
cernunos: Je úplně normální, že šrouby(jakékoliv) které se často rozebírají a zase šroubují se musí mazat! Je celkem jedno jakou vazelínu použiješ, ale ta s grafitem je asi nejdostupnější a naprosto vyhovuje. Teflonovou pásku je možné použít taky, ale já bych ji použil jen v případě že je v matici ten šroub dost volný. Mazat se musí i šroub nerezový. Teflonovoá páska se motá na suchý, nenamazaný šroub. Páska nahrazuje mazání i těsnění. Na namazaném povrchu šroubu by ti páska nedržela.
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
John Taffin
Já jsem ho na poprvé taky nemohl vyndat.Teď mám ale odzkoušené že po 40 výstřelech jde ještě dobře vytáhnout,tak to dělám.Mažu jen WD 40 jinak nic a jde to potom pěkně.Ale já po těch 40 stejně rozebírám a čistím celou zbraň,takže je mi to jedno.Na brokovnici sem s čištěním kašlal a běhala mi po ní liška,takže nikdy více.Raději to komplet čistit po každém střílení 

Dnové šrouby mají různé konstrukce a podle toho těsní více nebo méně před spálenými zbytky prachu. Moje předovka SCOUT má dnový šroub který těsní čelem a na osazení na konci závitu. Dosedne na protější plochy v hlavni a žádnej bordel na závity nepropustí. Ale mazat ho samozřejmě musím.
Jiný systém používá T/C na současné pušce TRIUMPH, kde dnový šroub stačí pootočit rukou asi o 90° a je venku. V místě kde má těsnit jsou 3 jakoby pístní kroužky a dovedou prý zachytit až 95% spálených zbytků. je to dobře vidět na této stránce až dole:
http://www.tcarms.com/firearms/triumph.php
Jiný systém používá T/C na současné pušce TRIUMPH, kde dnový šroub stačí pootočit rukou asi o 90° a je venku. V místě kde má těsnit jsou 3 jakoby pístní kroužky a dovedou prý zachytit až 95% spálených zbytků. je to dobře vidět na této stránce až dole:
http://www.tcarms.com/firearms/triumph.php
John Taffin
John Taffin
-
U levných kvérů typu tracker, yukon etc. je ovšem jiná situace, těsnění obstarává přímo závit DŠ se všemi důsledky. Při "hustých"střelbách mi připadá, že není od věci ho zkontrolovat, ev. máznout i během session. Viz barvité příběhy kolegů na tomto vlákně 

Traditions™ Yukon Drop-Breech Action .50 + KonusPro 6x40
*Sverige - det härligaste landet i Europa*
*Sverige - det härligaste landet i Europa*
hadrburg: Pensylvánka je klasická předovka a u ní se dnový šroub demontuje pouze v případě nějaké havárie a podobně. O to se vůbec nepokoušej a není to ani potřeba! Předovky in-line mají demontovatelný dnový šroub pro lepší čištění.
John Taffin
John Taffin