Odstrel skudcu (krysy, mysi, potkani)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
pechi moc o tom nevis- i zvirata lovi pro zabavu a to je podle prirody, napriklad kocka si pekne dlouho hraje s mysi nez ji zabije a ani ji nemusi jist a nebo zraloci pri alimentarni frenezii zabiji ciste pro zabavu z lovu ikdyz jsou tak prezrani ze potravu doslova zvraci. takze asi tak.
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
Pro Roman:
Už jsem napsal, že nikoho nekritizuji.Neříkám, že lovíš nelidsky.Už jsi jednou psal, že s potkany máte problém kvůli prasečáku.Že lezou po dvoře, kolem psa, to by mě taky vadilo.Taky bych se to snažil řešit asi vzduchovkou.Někdo řekne, proč právě vzduchovkou, že?Je to proto, že když někde nasypete otrávené zrní, tak to potkan sice sežere, ale potom ho může někde najít otráveného kočka a zemře kvůli trávení potkanů nebo myší.Jedna moje kočka tak bohužel skončila, měl jsem ji hrozně rád.
Ještě dnes jsem naštvaný na souseda, kvůli kterému zemřela.To samé platí pro pasti.
Už jsem napsal, že nikoho nekritizuji.Neříkám, že lovíš nelidsky.Už jsi jednou psal, že s potkany máte problém kvůli prasečáku.Že lezou po dvoře, kolem psa, to by mě taky vadilo.Taky bych se to snažil řešit asi vzduchovkou.Někdo řekne, proč právě vzduchovkou, že?Je to proto, že když někde nasypete otrávené zrní, tak to potkan sice sežere, ale potom ho může někde najít otráveného kočka a zemře kvůli trávení potkanů nebo myší.Jedna moje kočka tak bohužel skončila, měl jsem ji hrozně rád.

Erix
Ať žije vzduchovka, vždyť také patří mezi zbraně!!!
Pistole Tex cal. .177, Slávia 620 cal. .177
Ať žije vzduchovka, vždyť také patří mezi zbraně!!!
Pistole Tex cal. .177, Slávia 620 cal. .177
PB: Dejme tomu
Ale uvědom si už proboha, že člověk je na vrcholu evoluční pyramidy, a podle toho by se taky měl chovat, ne? To, co jsi popsal je podle mě nefalšovaný sadismus, a to rozhodně není normální. Pokud máš jiný názor, myslím že nemá cenu abychom se tady dál bavili, pak je jasné pro koho je tohe téma určené... 

Jasně.podívej se,jaké dělají pokroky např v usaármy,co se týče jejich lovu např na Bin Ládina aj.Jaké dovedou vymyslet zbraně a vlastně na člověka...pechi píše:Smilo: Zdokonaluje?
Nebo už jsi viděl,že by vzal medvěd na člověka kopí?
Naposledy upravil(a) Smilo dne 31 říj 2007 21:53, celkem upraveno 1 x.
Myslim ze zbytocne plitvate energiou. Je to ciste OT, pride Andy, zmaze minimalne posledne tri strany,mozno cele vlakno a aj tak sa nikam nedostaneme. Ja navrhujem pre pokoj v rodine, stiahnut fotky, trhread nechat. Kto sem nemusi, nech sem nechodi a bude klud.
Ozaj nevidim problem v tom ze po ,,uspesnej akcii" napise niekto prispevok, a dole napise: Pre foto prosim kontaktovat cez SZ. A hotovo. Teoreticke uvahy o vhodnosti kalibru, druhu streliva a vitalnych zonach by som tu nechal, podla mna nikomu neskodia.
Ozaj nevidim problem v tom ze po ,,uspesnej akcii" napise niekto prispevok, a dole napise: Pre foto prosim kontaktovat cez SZ. A hotovo. Teoreticke uvahy o vhodnosti kalibru, druhu streliva a vitalnych zonach by som tu nechal, podla mna nikomu neskodia.
Antonio Zoli 1900 Pro S Battue 9,3x62 + Bushnell 4200 Elite 2,5-10x50 RD + Weaver
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
ja se za elitu zivocichu na planete rozhodne nepovazuji a nesnazim se odtrhnout od prirody jen proto ze bych mel byt neco "vic". drtiva vetsina savcu, a nejen jich, je biologicky dokonalejsich nez je clovek copak se muzem fyzickym vykonem merit s medvedem nebo zralokem a mohl bych pokracovat do aleluja. povazuju za mnohem vic nebezpecne tvrzeni ze jsme ti nejlepsi - ten "vrchol", vladcove.... nez ze picnu hlodavce. to ze si myslime ze jsme neco vic je do budoucna velice nebezpecne pro celou planetu a existenci veskereho zivota, ostatne to vidime denne venku.
a zadne fotky stahovat nebudu! kdyz vam to vadi tak na to necumte, nejste tu sami!
a zadne fotky stahovat nebudu! kdyz vam to vadi tak na to necumte, nejste tu sami!
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
Kubo 630,myslím že je tu pohodový klid.Je to forum a to slovo se odvíjí od slova fórum-veřejné mínění, veřejnost; veřejné místo k hlásání názorů; náměstí římských měst.Tak jakýpak copak.A nevěřím že by zde zasáhla nějaká cenzura jako tenkrát.Ano,nevhodné foto odstranit,zaslat.Dál s tebou Kubo 630 souhlas.
Já bych nemazal nic,dle mého názoru je tato diskuze velmi konstruktivní! Nutí lidi přemýšlet o tom co je správné a co ne.Nenásilnou formou se vychováváme navzájem.Je to trochu mimo téma,ale plno lidí se zamyslelo nad problémem a stále si vytváří svůj názor. Pro mé potěšení stále víc lidí na tomto fóru se snaží najít nejvhodnější střelivo a způsob jak co nejrychleji a s co nejmenším trápením zhubit škůdce. Já osobně přispívám do tohoto vlákna,když jen jediného člověka přesvědčím o důležitosti co nejméně trápit zvíře,tak aspoň něco.Možná časem lidé přestanou zabíjet zvěř a sami sebe,ale to mi chvilku potrvá
!

Naposledy upravil(a) Barys dne 31 říj 2007 22:15, celkem upraveno 1 x.
1.je uplne jedno ci zabijes komara alebo cicavca.tak ci tak mu vezmes zivot...pechi píše:No tak podívej - srovnávat komára, který ani nemá mozek, se savcem, to už je trochu mimo, nemyslíš? A navíc - je rozdíl i v METODĚ toho vědomého zabíjení, jak jsi to nazval. Když mi potkani žerou úrodu, tak prosím, je potřeba je nějak eliminovat, i z hygienických důvodů. Ale proč použít pastí nebo jedu na krysy, když je můžeš humánně prošpikovat olovem, trápit, a pak si je vyfotit a tady se s tím chlubit, že...Roman píše:Pechi: Nebudeš tomu věřit, ale je to tak. Myslim to vážně.. Kdyby sis měl spočítat, kolik živých tvorů si za život VĚDOMĚ zabil, tak by ses asi divil jak velké číslo to bude.
2.ked si myslis ze otravenie potkana alebo mysi jedom je humannejsi sposob zabitia ako dobre mierena rana zo vzduchovky tak sa mylis.
rana zo vzduchovky je ten najcitlivejsi sposob akym potkan opusti tento svet.to mi ver.bezbolestnejsia smrt ho urcite nepostihne...
Perún prosím, zošli búrku nám, my vztýčime slnko k nebesám!