NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Já u svého bývalého QBčka návod měl... Bylo z JGS...
Cogito ergo armatus sum.
Re: NORCONIA CO 2 puška QB 78 ráže: 4,5mm (.177)
Střelivo jedině JSB. Návod skutečně nepotřebuješ, tady najdeš všechny informace nebo se ještě můžeš kouknout na stránky Regise. O závodech ti snad poradí někdo, kdo se jich účastní, ale soutěže v FT se pořádají na srazech. Když tam přijedeš, dozvíš se tam nejvíc informací.
Ahoj, tak uz se poustim do prestavby na PCP.. Ted me jen zajima kde teda sehnat ten adapter abych nemusel delat zavity.. Stranky allegra me nejak nechcou jet.. uz nejakou dobu mi to pise, ze to opravujou.. nemate nekdo prebytecnej adapter?? a chtel jsems e zeptat, natom airsistem http://www.paintballshop.cz/zbozi/11611 ... air-system jde s regulatorem neco delat... zvetsit tlak atd.. myslim bez podkladani podlozkama atd.. bo jestli mam koupit i nejaky regulator a normalni flasu.. jinac na 1 strance jsou i nejake adaptery... sli by na qbcko.. zavit je tam mam dojem stejny co se tu nekde psalo... pokud by ste byli tak hodni a hodili me semka stoho odkazy co mam teda vzit s toho shopu... at sem si natuty jistej ze beru to o mam... predem diky..
Edit.. ted sem se docetl, ze regis dela regulatory.. Regisy ten tvuj regulator vyjde na kolik prosim te??
Edit.. ted sem se docetl, ze regis dela regulatory.. Regisy ten tvuj regulator vyjde na kolik prosim te??
Sakra tu to uz nejak umira.. chlapi z jakyho materialu udelat zasobnik na vzduh na 200 bar??? byla by nato idealni duralova trubka?? popr, jaky rozmer sten by mela mit aby to vydrzela???
Myslím že Regis kupoval přímo trubku co jse používa na zásobník CZ 200,jen nevím kde myslím že psal přímo do CZUB.
Ten co začal pumpovat.
no unas je hodne materialu, takze z vyberem byhc nemel mit problem, prave proto bych si to nechal udelat v praci.. mame tam jeste nejake vysokotlake trubky,ale de oto aby to trosku i vypadalo.. Kluci rikali ze stena 5mm z druralo by snad mohla stacit.. jenze nevim jestli se u origos napr CZ 200 zasobniku na vzduch nepouziva dvojplast...Talk pokud mi nekdo muzete poskytnou info z ceho a jak to udelat budu moc rad.
Ja jsem si dělal zásobník z duralu 7075 na 300bar a mám při vnitřním průměru 24 stěnu 7mm. Jinak hydraulická bezešvá
trubka vnějšího průměru 35 a síle stěny 2,5mm snese tlak cca 230bar. Pozor při výrobě délky a stoupání závitu a taky těsnit o kroužkem uvnitř, nasmí být nikde slabší než je tloušťka!
trubka vnějšího průměru 35 a síle stěny 2,5mm snese tlak cca 230bar. Pozor při výrobě délky a stoupání závitu a taky těsnit o kroužkem uvnitř, nasmí být nikde slabší než je tloušťka!
Ja jsem je delal z hliny i z oceli,ale po spouste uvah je stejne jednodussi koupit hotovy. To CZUB je vyborny, stoji par korun,ale ted je nejak nemaji a nevim jestli budou. Je trochu problem se tam s nekym domluvit, takovy trochu komunisticky podnik - nikdo nic nevi....
Docela dobry asi budou zasobniky z Hatsana, stoji kolem 1500,-Kc, maji manometr a qiuckfill, takze staci jen dodelat regulator a napojeni na QBcko.
Rozmery trubek pro zasobniky nereknu,dost dlouho jsem se sral s vypocty.
Docela dobry asi budou zasobniky z Hatsana, stoji kolem 1500,-Kc, maji manometr a qiuckfill, takze staci jen dodelat regulator a napojeni na QBcko.
Rozmery trubek pro zasobniky nereknu,dost dlouho jsem se sral s vypocty.
Zdravím, mohol by mi niekto pomôcť, kto vie lepšie poľsky
http://allegro.pl/item1066059414_wiatro ... ml#gallery
píše tam "W ZESTAWIE OTRZYMASZ :
KARABINEK / SZCZERBINKA NA SZYNĘ 11mm DEMONTOWANA DO ZASTOSOWANIA INNYCH AKCESORIÓW / CERTYFIKAT 17J / ROCZNA GWARANCJA "
chápem to dobre že je bez lišty na puškohľad?
a keď inde píše:" W ZESTAWIE:
KARABINEK / ADAPTER DO BUTLI KARABINKA / CERTYFIKAT 17J / ROCZNA GWARANCJA " tak tam už lišta bude a aj nejaký adaptér na fľašu - aký?
Vďaka

píše tam "W ZESTAWIE OTRZYMASZ :
KARABINEK / SZCZERBINKA NA SZYNĘ 11mm DEMONTOWANA DO ZASTOSOWANIA INNYCH AKCESORIÓW / CERTYFIKAT 17J / ROCZNA GWARANCJA "
chápem to dobre že je bez lišty na puškohľad?
a keď inde píše:" W ZESTAWIE:
KARABINEK / ADAPTER DO BUTLI KARABINKA / CERTYFIKAT 17J / ROCZNA GWARANCJA " tak tam už lišta bude a aj nejaký adaptér na fľašu - aký?
Vďaka
Odnímatelné hledí(SZCZERBINKA) na liště(SZYNĘ) 11 mm pro montáž ostatního příslušenství. Takže lištu na puškohled má (vyfrézována na pouzdru závěru ).
http://lh6.ggpht.com/_4YgYvxsUchI/S6ACf ... G_6289.JPG
http://lh6.ggpht.com/_4YgYvxsUchI/S6ACf ... G_6289.JPG
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
Vyrábět vzduchový zásobník se vyplatí pouze ve dvou případech.
1. Proto, že si chceš vyrobit všechno sám pro vlastní uspokojení
2. Protože chceš podstatně větší objem, ale i tady je potřeba promyslet, zda není lepší prodloužit nějaký hotový.
Pokud ho opravdu chceš vyrábět sám, potom bych zásadně zvolil ocel a sílu stěny 3 mm. Sice by stačila síla 2,5 mm, ale vzhledem k tomu, že se třeba nepovede udělat vše naprosto přesně, pro klidný pocit osobně dělám s tlošťkou stěny 3 mm
2. Protože chceš podstatně větší objem, ale i tady je potřeba promyslet, zda není lepší prodloužit nějaký hotový.
Pokud ho opravdu chceš vyrábět sám, potom bych zásadně zvolil ocel a sílu stěny 3 mm. Sice by stačila síla 2,5 mm, ale vzhledem k tomu, že se třeba nepovede udělat vše naprosto přesně, pro klidný pocit osobně dělám s tlošťkou stěny 3 mm
[quote="ferino"]Zdravím, mohol by mi niekto pomôcť, kto vie lepšie poľsky
Je to standartni AR 2079b to znamena s prebijenim jako u vetrovky Hatsan . Listu 11 mm samozrejme ma . Ta nabidka je pro pusku bez tzv. darku , ma jenom meridla tru-glo ( k nicemu ) . Je to na allegro nejlepsi nabidka pro QB ar2079 . Z postovnim to vyhazi neco prez 2000 kc .

Je to standartni AR 2079b to znamena s prebijenim jako u vetrovky Hatsan . Listu 11 mm samozrejme ma . Ta nabidka je pro pusku bez tzv. darku , ma jenom meridla tru-glo ( k nicemu ) . Je to na allegro nejlepsi nabidka pro QB ar2079 . Z postovnim to vyhazi neco prez 2000 kc .
AR2079B PCP 4,50 + Simalux 6-24x50 , AT 44W10 5,50 + Nikko Stirling 4-12 x 42
Tak de taky hlavne oten objem a taky ze to bude za darmo.. coz je taky potesujici zprava..v kazdym pripade ocel se tam taky urco najde.. ovsem dural je hezcibhurt píše:Vyrábět vzduchový zásobník se vyplatí pouze ve dvou případech.

drát & combak - vďaka páni... Takže AR 2079b je s tým "bočným" prebíjaním a AR 2079a s "mauser pákou" tak? No to by bolo vcelku jedno... Favorit je jasný, len keby ho mal ponuke... ešte raz vďaka
Tak to, že bude zadara je pouze iluze. Musíš použít přesnou trubku, ale to je nejmenší položka. Vyrobit quickfil s manometrem už něco obnáší a druhá koncovka, pokud bude i s ventilem je ještě podstatně horší. Jestli ti to udělají zadarmo, máš jedině štěstí. Já s výrobou kompletní kartuše strávím tolik času, že bych si za něj koupil dvě. A objem 180 ccm mi přijde zcela dostačující.Michal23 píše:Tak de taky hlavne oten objem a taky ze to bude za darmo.. coz je taky potesujici zprava..v kazdym pripade ocel se tam taky urco najde.. ovsem dural je hezcibhurt píše:Vyrábět vzduchový zásobník se vyplatí pouze ve dvou případech.
Pokud ho opravdu chceš vyrábět sám, potom bych zásadně zvolil ocel a sílu stěny 3 mm. Sice by stačila síla 2,5 mm, ale vzhledem k tomu, že se třeba nepovede udělat vše naprosto přesně, pro klidný pocit osobně dělám s tlošťkou stěny 3 mm)ale to je fuk, hlavne ze to splni svuj ucel.. tak diky za info vsem..