NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zdravím,netušíte někdo kde sehnat redukci na připojení mini air systemu http://www.paintballshop.cz/zbozi/11611 ... air-system na qb 78 (resp ar 2078) ? Byla delší dobu v nabídce na bazaru a už je to pryč.Nevyrobil by to kdyžtak někdo kdo na to má vybavení? Dík.
Re: NORCONIA CO 2 puška QB 78 ráže: 4,5mm (.177)
Čaute
Všimol som si, že pri výstrele mi uniká co2 vzadu na ventile diel č.0410.
Nemám ako zmerať úsťovku, ale oproti slávke je silnejšia.Robý to niekomu z vás?
Dalo by sa to nejak utesniť?
Všimol som si, že pri výstrele mi uniká co2 vzadu na ventile diel č.0410.
Nemám ako zmerať úsťovku, ale oproti slávke je silnejšia.Robý to niekomu z vás?
Dalo by sa to nejak utesniť?
- Přílohy
-
- qb78-parts-diagram-2.gif (3.5KiB)Zobrazeno 1392 x
-
- Ventil.jpg (30.77KiB)Zobrazeno 1392 x
QB 78 De luxe .177
Crosman 1377c .177
CZ 200 S Hunter .177, custom pažba
Hatsan AT 44W LW .177
SPA PP700S A .22
QB 78 De luxe .177
Crosman 1377c .177
Urcite je to z toho mista? Neni to spis na prechodu mezi ventilem a hlavni? Pokud je to skutecne tam, tak utesnit se to da, videl jsem nekde na netu fotky,ale podle me to neni treba. Duvodem tohoto unikani muze byt spise ze medium (CO2?) nemuzu jit do hlavne,tak odfoukne jinudy.
Okolo toho prechodu to neuniká blbo sa to tam zistťuje, ale ide to iba z jednej strany
ide to v tomto mieste.
ide to v tomto mieste.
QB 78 De luxe .177
Crosman 1377c .177
Hatsan AT 44W LW .177
SPA PP700S A .22
QB 78 De luxe .177
Crosman 1377c .177
Najlepšie je si nič na QB-78 nevšímať. Koľko mám ja na nej výrobných chýb a poškodení a stále strieľa dobre. Pri výstrele mám okolo záveru oblak CO2 a radšej to neriešim. Je vyčistená, udržiavaná a strieľa dobre. To mi stačí.. 

Dnes som bol strielať striela dobre aj sila ujde zatial to nechám tak uvidím čo bude.
Ten oblak okolo záveru môže byť netesnosť medzi zásobníkom a záverom tiež mi to tak
robilo.
Slavia 630, 631 DeLuxe
Crosman 1377c
QB 78 DeLuxe cal.177
Ten oblak okolo záveru môže byť netesnosť medzi zásobníkom a záverom tiež mi to tak
robilo.
Slavia 630, 631 DeLuxe
Crosman 1377c
QB 78 DeLuxe cal.177
QB 78 De luxe .177
Crosman 1377c .177
Hatsan AT 44W LW .177
SPA PP700S A .22
QB 78 De luxe .177
Crosman 1377c .177
To Stukar.
To unikanie som si vsimol aj u mojej a tiez som spekuloval ako to utesnit. Ale myslim ze sa to zlepsilo ked som dal vacsie tesnenie mezi hlaven a zasobnik ako pise Regis.
Ked si mal ventil rozobraty tak si si urcite vsimol ze ta tycka ventilu prechadza cez tu mosadz len tak bez tesnenia a je tam celkom slusna vola (asi zalezi aj kus od kusu)
Neviem ake velke su to straty a kolko by to robilo rozdiel na ustovke ak by vobec nejaky robilo.
Ale mozno raz sa Regis naserie a vyroby novy ventil a bude po probleme
Cez vikend som mal moju rozobratu . Z mikrobruskou som pozabrusoval kazdu jednu hranu co tam bola(a naviac tu na ktorej som sa minule dorezal) Zabrusil som aj dieru do hlavne aj z vnutra bol tam otrep po vrtani .
No a skladanie teraz je malina Hlaven skocila sama do vnutra bez poskodenia tesneni
Toto som mal urobit ako prve este pred tuningom. Odporucam.
To unikanie som si vsimol aj u mojej a tiez som spekuloval ako to utesnit. Ale myslim ze sa to zlepsilo ked som dal vacsie tesnenie mezi hlaven a zasobnik ako pise Regis.
Ked si mal ventil rozobraty tak si si urcite vsimol ze ta tycka ventilu prechadza cez tu mosadz len tak bez tesnenia a je tam celkom slusna vola (asi zalezi aj kus od kusu)
Neviem ake velke su to straty a kolko by to robilo rozdiel na ustovke ak by vobec nejaky robilo.
Ale mozno raz sa Regis naserie a vyroby novy ventil a bude po probleme

Cez vikend som mal moju rozobratu . Z mikrobruskou som pozabrusoval kazdu jednu hranu co tam bola(a naviac tu na ktorej som sa minule dorezal) Zabrusil som aj dieru do hlavne aj z vnutra bol tam otrep po vrtani .
No a skladanie teraz je malina Hlaven skocila sama do vnutra bez poskodenia tesneni

Toto som mal urobit ako prve este pred tuningom. Odporucam.
Pistol Umarex Berreta Elite 2 .177
QB 78 .177,Nikko Stirling Mountmaster 4x32, CO2
Hastan AT 44-10 .22,Nikko Stirling Gold Crown 4-12x42
http://photo.uloziste.com/?fotka=4902eb ... 794&size=3
QB 78 .177,Nikko Stirling Mountmaster 4x32, CO2
Hastan AT 44-10 .22,Nikko Stirling Gold Crown 4-12x42
http://photo.uloziste.com/?fotka=4902eb ... 794&size=3
Tak nedalomito a zistil som, že to ide spod hlavne asi posledný O krúžok poškodený.
QB 78 De luxe .177
Crosman 1377c .177
Hatsan AT 44W LW .177
SPA PP700S A .22
QB 78 De luxe .177
Crosman 1377c .177
Zdravím, již týden opravdu poctivě pročítám fórum a stránky o vzduchovkách a docela dost mě to chytlo. Rád bych si něco pořídil a dost dlouho vedl Hatsan AT44, ale nakonec si říkám si, když si koupím QBčko pár týdnů si zastřílím z bombiček a pak zjistím, že není čas, není kde střílet a jiné výmluvy, tak mě nebude vadit postavit do skříně vzduchovku za 5000,- /počítáno s optikou/ než vzduchovku Hatsan za 11000-/s optikou/. Můj dotaz je jednoznačný, ve finále ji chci mít určitě na vzduch /taky proto, že mám doma dvě bomby 6la 2l a u potápěčů jsem už je parkrát plnil/ a proto se ptám:
1/ dá vyčíslit kolik člověk dá peněz do předělávky QBčka na vzduch? O času samozřejmě nemluvím. Myslím tím nákup dílů a popřípadě úpravy nějakých dílů co se nezvládne doma/soustruh apod./ Líbí se mi ta předělávka od Regise se zásobníkem CZ200
2/ plno lidí su to dělalo doma nové a podotýkám pěkné pažby, určitě jsou u nás odborníci co pažbu udělají na zakázku, nevíte kolik může být cena?
3/ není toto všechno hloupost kupovat tuto vzduchovku, když vím, že chci mít ve finále větrovku? A nebo koupit si rovnou Hatsana a nemuset absolvovat toto všechno. Podotýkám, že ta práce a čas na tom strávený mě nevadí.
Pokud se na tyhle někdo odpovídalo, fakt se omlouvám, není to lenost, týden nedělám nic jinýho, něž že čtu toto fórum tak jsem možná něco přehlédl.
Díky za odpovědi
1/ dá vyčíslit kolik člověk dá peněz do předělávky QBčka na vzduch? O času samozřejmě nemluvím. Myslím tím nákup dílů a popřípadě úpravy nějakých dílů co se nezvládne doma/soustruh apod./ Líbí se mi ta předělávka od Regise se zásobníkem CZ200
2/ plno lidí su to dělalo doma nové a podotýkám pěkné pažby, určitě jsou u nás odborníci co pažbu udělají na zakázku, nevíte kolik může být cena?
3/ není toto všechno hloupost kupovat tuto vzduchovku, když vím, že chci mít ve finále větrovku? A nebo koupit si rovnou Hatsana a nemuset absolvovat toto všechno. Podotýkám, že ta práce a čas na tom strávený mě nevadí.
Pokud se na tyhle někdo odpovídalo, fakt se omlouvám, není to lenost, týden nedělám nic jinýho, něž že čtu toto fórum tak jsem možná něco přehlédl.

Díky za odpovědi
Pokud ti nevadi prace a cas straveny stouranim se v pusce (nebo kdyz by te jeste navic bavilo) tak je tohle dobra cesta. Presne jak pises, kdyz te to nechytne tak postavis do kouta QBcka ktere je za rozumny peniz.
Co se tyka prestavby na vzduch, tak cena je o trochu vyssi nez cena pusky (beru jen tlakovy zasobnik s regulatorem a upravu pusky na pripojeni).
Pazba na zakazku bude hrozne draha, chce to bud sam nebo nejaky znamy truhlar,stolar,apod.
Co se tyka prestavby na vzduch, tak cena je o trochu vyssi nez cena pusky (beru jen tlakovy zasobnik s regulatorem a upravu pusky na pripojeni).
Pazba na zakazku bude hrozne draha, chce to bud sam nebo nejaky znamy truhlar,stolar,apod.
Díky za odpověď, ještě se zeptám , dá se někde u nás koupit AR2079 ať hledám jak hledám, tak jsou na prodej jen QB78 a ta AR2079 má hezčí pažbu. 

Stále dokola opakuju, že přestavba QB na vzduch se nevyplatí - i když nebudeš počítat čas a náklady, tak je zde několik věcí, které z ní nikdy neudělají plnohodnotnou větrovku.
1. Hlaveň a její uložení, jak už jsem uváděl je naprosto nevyhovující
2. Celková konstrukce a obvzlášť konstrukce bicího mechanismu naprosto není vhodná pro větrovku, musíš tam použít dosti nepraktický nástavec
3. Přepouštěcí ventil rovněž není konstruován pro vzduch a vyžaduje bezpodmínečně regulátor.
Když už nechceš koupit větrovku hotovou, ale uvažuješ o nějaké stavbě, pak už je daleko lepší a ve finále i jednodušší postavit větrovku celou, kde nemusíš přizpůsobovat součásti pro CO2 součástem na vzduch.
1. Hlaveň a její uložení, jak už jsem uváděl je naprosto nevyhovující
2. Celková konstrukce a obvzlášť konstrukce bicího mechanismu naprosto není vhodná pro větrovku, musíš tam použít dosti nepraktický nástavec
3. Přepouštěcí ventil rovněž není konstruován pro vzduch a vyžaduje bezpodmínečně regulátor.
Když už nechceš koupit větrovku hotovou, ale uvažuješ o nějaké stavbě, pak už je daleko lepší a ve finále i jednodušší postavit větrovku celou, kde nemusíš přizpůsobovat součásti pro CO2 součástem na vzduch.
bhurt: na žádnou stavbu větrovky si netroufám, a nejde mi o to za každou cenu něco stavět, jen jsem si říkal, po přečtení tohoto fóra, že se dá koupit laciná vzduchovka a v případě dalšího zájmu nemusím kupovat lepší, ale tuto si postupně přestavím, jako další lidi tady. Jde o prachy, dát 2000,- a 8000,- je prostě rozdíl když nevím jestli se na ni nebude prášit.
QB je vynikající zbraň pro začátečníky, v kategorii levnějších zbraní nemá konkurenci. Pokud se upraví na plnění z kyvet, což je naprosto jednoduché nebo paintbalové plnění, střílíš skoro zadarmo. Pokud tě ovšem střílení chytne a chceš lepší, pak už je hloupost se zabývat komplikovanou přestavbou a koupit rovnou větrovku. Stavbami a přestavbami už se zabývám tak dlouho, že opravdu vím, o čem mluvím.
OK. proto se ptám abych se něco dozvěděl. A není tedy potom lepší koupit AR2079, která má lepší pažbu a plnění z kyvet. Je to tak, že? Jen nevím kde ji u nás koupit. Koukám, že ji mají na allegru za 2400,- V číně jsem už nakupoval xkrát, ale v polsku ne a nerozumím ani ň:)