NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ja som rád, keď mám s QB-78 na 10 metrov takéto nástrely: http://www.ulozisko.sk/obrazky/305374/RWS.jpg (v každom terčíku 3 rany)
Re: NORCONIA CO 2 puška QB 78 ráže: 4,5mm (.177)
Tomu alespoň říkám upřímnost !!! I když QB má i navíc. To už záleží na člověku co přizná po pravdě.
To ma len teší, že QB-78 má na viac, ako sú tie moje nástrely. Budem musieť viac trénovať. Dnes idem pre nejaké JSB Exact RS. Prvý krát ich skúsim a porovnám.
2Martin1976:
RS mají víc plošší dráhu letu - tzn. budou Ti lítat trošku výš, jsou lehčí než klasické Exacty (tudíž i rychlejší ale náchylnější při větších vzdálenostech na boční vítr).
Taky jsem nejdříve přešel na RS (původně Falcony) ale po cca 1/2 roce jsem se vrátil ke standardním Exactům 4,51
RS mají víc plošší dráhu letu - tzn. budou Ti lítat trošku výš, jsou lehčí než klasické Exacty (tudíž i rychlejší ale náchylnější při větších vzdálenostech na boční vítr).
Taky jsem nejdříve přešel na RS (původně Falcony) ale po cca 1/2 roce jsem se vrátil ke standardním Exactům 4,51
JSB exact RS, jsou myslím ty lehké, ze skušenosti na srazu nejsou moc vhodné na přesnou střelbu na větší vzdálenosti. I slabounký větřík je dosti vychyluje ?
Mikiki byl rychlejší.
Mikiki byl rychlejší.
Z JSB sa my najviac osvedcili EXACT 4,52 so sustrelom do 1cm na 25metrov,s EXACT HEAVY a RS to bolo do 2,5cm na 25metrov
https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=2 ... 7u7hq31&zw
EXACT 4,52 NA 25 metrov
https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=2 ... 7u7hq31&zw
EXACT 4,52 NA 25 metrov

Nemám zatiaľ upravenú svoju QB-78, má pôvodný výkon nastavený z fabriky. Tak neviem, či tie ťažšie Exacty nebudú už moc ťažké na jej malý výkon na streľbu do 25 metrov. 
Tento rozdieľ som videl pri ťažších RWS Meisterkugeln (0,53g) a ľahších RWS Club (0,45g). A zostal som pri ľahších. Poraďte.

Tento rozdieľ som videl pri ťažších RWS Meisterkugeln (0,53g) a ľahších RWS Club (0,45g). A zostal som pri ľahších. Poraďte.

JSB Express = 0,510
JSB RS = 0,475
JSB Exact = 0,547
--
Tobě budou asi vyhovovat ty RS
Express i RS používám do pistolí a slabších vzduchovek/COček
JSB RS = 0,475
JSB Exact = 0,547
--
Tobě budou asi vyhovovat ty RS
Express i RS používám do pistolí a slabších vzduchovek/COček
Díky Mikiki za radu. Zoberiem Express aj RS a porovnám. Neskôr si QB-čko "vytuním" a potom prejdem znova na iné diabolky. Dúfam, že už na ťažšie.. 

Pokud ne zmeris ustovou enegii a ne vystrelis na pozadanou vzdalenost minimalne 2 testowaci sady JSB tak na to ktera bude pro halven nejlepsi diabolka muzes jen pripoustet . Kazdou hlaven obrousim na lesk az ma mensi vliv na ni slunecni teplo . V lete pri venkovni teplote +30 C ve stinu , cerna hlaven na sluci se rozpali do 50 C a to uz ma vliv na prumer vyvrtu . Jinak lita vystrelena dabolka na 15 m a jinak na 50 . Strelivo presne na 50 m ( kulaty pred ) je stejne presne na 10 , rozdil jen v tom co diabolo s kulatym hrotem dela mensi diru cem ta placata ktera na tercovou strelbu do 10 m je nejlepsi a na 50 je k nicemu .
AR2079B PCP 4,50 + Simalux 6-24x50 , AT 44W10 5,50 + Nikko Stirling 4-12 x 42
A už sú JSB Exact RS doma. Zajtra vyskúšam v QB-78.
K přesnosti QB. Zde velmi záleží kus od kusu a je to způsobeno hlavní.
1. Hlaveň má v uložení v těle zbraně (tedy v pouzdru závěru) vůli 0,5 mm., a je velmi krátké, takže záleží na další spojce. (Tuto vůli jsem naměřil na 7 ks)
2. Vývrt hlavně je málokdy souosý s povrchem, což sice až tak moc důležité pro střelbu není, ale svědčí to o kvalitě hlavně.
3. Nábojová komora je skutečně velmi mizerně opracována
4. Ústí není vždy dobré (kolmé) - souvisí to možná s tím, jak hodně je vývrt mimo střed
5. Nejhorší je vlastní vývrt - často nebývá kruhový, ale oválný - opět kus od kusu. U jedné hlavně byla ovalita taková, že jsem ji musel vyhodit.
Nicméně pokud máme zrovna štěstí na hlaveň, dá se udělat soustřel na 30 m i na CO2 (samozřejmě s tuningem) téměř srovnatelný s větrovkou. Někde vepředu jsem dával nástřel, na pušku za 2000,- ho pokládám za vynikající.
1. Hlaveň má v uložení v těle zbraně (tedy v pouzdru závěru) vůli 0,5 mm., a je velmi krátké, takže záleží na další spojce. (Tuto vůli jsem naměřil na 7 ks)
2. Vývrt hlavně je málokdy souosý s povrchem, což sice až tak moc důležité pro střelbu není, ale svědčí to o kvalitě hlavně.
3. Nábojová komora je skutečně velmi mizerně opracována
4. Ústí není vždy dobré (kolmé) - souvisí to možná s tím, jak hodně je vývrt mimo střed
5. Nejhorší je vlastní vývrt - často nebývá kruhový, ale oválný - opět kus od kusu. U jedné hlavně byla ovalita taková, že jsem ji musel vyhodit.
Nicméně pokud máme zrovna štěstí na hlaveň, dá se udělat soustřel na 30 m i na CO2 (samozřejmě s tuningem) téměř srovnatelný s větrovkou. Někde vepředu jsem dával nástřel, na pušku za 2000,- ho pokládám za vynikající.
Pro strelce kteri davaji vysko latku pro sebe a svoje QB . Ja to strilim z 50 m , samozrejme co ne kazda rana trefi . Prumerne dneska potreboval sem 4 diabolky na sirku . JSB 4,52 heavy , bezvetri to dneska nebylo .
Trc : http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=413091 je to obalovy karton z vnitrni vlnatou vrstvou do ktere se krasne strka sirky , dolepen kontrast pod zapalky , vse v lapacu broku .
Trc po 20 ran : http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=413092
Nejlip se trefuje z prvniho dot nad krizem .
Trc : http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=413091 je to obalovy karton z vnitrni vlnatou vrstvou do ktere se krasne strka sirky , dolepen kontrast pod zapalky , vse v lapacu broku .
Trc po 20 ran : http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=413092
Nejlip se trefuje z prvniho dot nad krizem .
AR2079B PCP 4,50 + Simalux 6-24x50 , AT 44W10 5,50 + Nikko Stirling 4-12 x 42
Našel jsem ten starý nástřel, kalibr 5,5 mm, CO2 (jedna z lepších hlavní). Samozřejmě, že ta rána mimo mi ulítla, jsem mizerný střelec.
10 ran, vzdálenost 30 m, vsedě s oporou, optika Čína 6-24x56E
10 ran, vzdálenost 30 m, vsedě s oporou, optika Čína 6-24x56E
-
Zdravím Vás dnes mi došla QB 78 a chci se vás zeptat zda k tomu někdo má návod v češtině ne že bych ho potřeboval ale myslím že když je to z čekého obchodu tak by měl obsahovat český návod promiňte sem tady nový a rád bych se zeptal zdali existují i závody na vzduchovky předem děkuji za odpověď a omlouvám se za blbý otázky za který mi většina poznadává jinak bych chtěl požádat zdali by tu nebyl někdo ochotný kdo by se mi ozval a poradil se střelivem vím že je to tu probráno několikrát ale každý má jiné požadavky a já nemám tuning a žádné vylepšení