Lovectvi & Myslivost versus jeho odpurci

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 25 dub 2006 11:03

Kubajzz píše:
mirous píše:Na konec malá poznámka ke škodné...máte doma zahradu?
Proč tomu nenecháte přirozený průběh? Plevel je taky původní
a aspoň se nemusíte dřít se sklizní.
Výborný příměr.
Jenomže myslivci si pro tu sklizeň dojdou na cizí zahradu... :?
Opet typicky Kubajz. Zase polopravda, ze?

Poopravim:
Myslivci si pro tu sklizen dojdou na cizi, nicmene jim pronajatou zahradu.

Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 25 dub 2006 11:38

Andy píše:Myslivci si pro tu sklizen dojdou na cizi, nicmene jim pronajatou zahradu.
Nicméně často pronajatou nedobrovolně a za pakatel a často ani to ne.

Jestliže ta zvěř patří myslivcům a oni platí zvěří způsobené škody, znamená to taky, že když mi jelen skočí do cesty a rozseká mi auto, že mi myslivci zaplatí škodu?
Kdyby to byl něčí pes, tak majitel tu škodu musí zaplatit, stalo se to známému.
Platí to i pro majitele divoké zvěře - myslivce?
Jsou odpovědni i za škodu způsobenou zvěří na motorovém vozidle?
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 25 dub 2006 12:11

Nastesti ne. Byl by to taky nesmysl. Honitba neni uzavrene prostranstvi. Jelena v lese proste nezavres :-) . Psa na sve zahrade ANO.

Kubajzi... vymysli neco lepsiho. Tohle me nudi :-)
dusab

Příspěvek od dusab » 25 dub 2006 12:31

Kubajzz Kubajzz.....Andy ta nici....:-)
nohavica stanislav

Příspěvek od nohavica stanislav » 25 dub 2006 14:00

kubajzzi- myslivci jsou zodpovědni i za erupce na měsící. to jsi zase jednou sebou plácnul do kaluže.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 25 dub 2006 14:09

Tak tohle tedy nechápu.
Co to je za argument, že to není uzavřené prostranství? A co má být, že jelena v lese nezavřu?
Jestliže mi něčí majetek (a je jedno jestli pes nebo jelen) způsobí škodu, tak by mi ji měl jeho majitel uhradit. Nemá to nic společného s nějakým prostorem nebo zavíráním.
Když ta zvěř poničí porost, tak to myslivci platí a když poničí auto, tak ne?

Mně se zdá, že vy se k té zvěři hlásíte jenom když se vám to hodí. Když jde o to kdo ji má střelit tak je vaše, když jde o to kdo má platit zvěří způsobené škody, tak se tváříte, že spadla z Marsu.

Podle mě, jestli je ta zvěř vaše, tak byste se neměli zříkat odpovědnosti za ni.
Chorche

Příspěvek od Chorche » 25 dub 2006 14:17

Kubajzi, to nemá cenu, dycky budou mlejt dokola to co se jim hodí. Čets Kulhánka ? Povídku co začíná " Je 7:00, pro dnešek nejvyšší čas z.... " atakdále atakdále ? Stačilo by místo policajta dosadit myslivce a efekt by byl stejnej.
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 25 dub 2006 14:21

Kubajzz píše:Podle mě, jestli je ta zvěř vaše, tak byste se neměli zříkat odpovědnosti za ni.
A zase vedle... ;-)

Zver az do uloveni patri statu, ne mysliveckemu sdruzeni. Cili kdyz je uz pak zhasla (tedy patri MS), pod auto ti sama neskoci :D

Kdepak... na myslivcich si nic nevezmes. Naopak. Pokud bys zver srazil a nalozil si ji do kufru, vemou si oni na tobe (tedy pokud te nekdo uda, nebo rovnou prichyti pri cinu).
xlibor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xlibor » 25 dub 2006 14:28

Nevim, ale skoda na mot. vozidle zpusobena zveri je nejspis nesmysl, tedy alespon tam, kde je znacka "pozor zver", ovsem zver napr. na dalnici nebo SpMV za to uz by melo byt na neci zodpovednost, a na ridici to urcite ne :wink: .
Kdyz ji milujes, neni co resit.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 25 dub 2006 14:40

Andy píše:Zver az do uloveni patri statu, ne mysliveckemu sdruzeni. Cili kdyz je uz pak zhasla (tedy patri MS), pod auto ti sama neskoci :D
Tak proč myslivci platí škody způsobené na lesních porostech?
Andy píše:... pod auto ti sama neskoci :D
Máš řidičák?
Jestli jo, tak asi moc nejezdíš.
Nebo myslíš, že je cestách ti lidi nabourají schválně?
Viděl jsem jak chlap předemnou sejmul srnu a řeknu ti, že nestačil ani mrknout - HUP z křoví, PRÁSK a auto bylo nasračky a chlap v šoku. :(
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 25 dub 2006 14:52

Chorche píše:Kubajzi, to nemá cenu, dycky budou mlejt dokola to co se jim hodí. Čets Kulhánka ? Povídku co začíná " Je 7:00, pro dnešek nejvyšší čas z.... " atakdále atakdále ? Stačilo by místo policajta dosadit myslivce a efekt by byl stejnej.
Jo, zrovna to je jediná co od něho znám. :lol:
Kdysi jsem to čet, docela dobrý. :wink:
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 25 dub 2006 15:54

Kubajzz píše:
Andy píše:Zver az do uloveni patri statu, ne mysliveckemu sdruzeni. Cili kdyz je uz pak zhasla (tedy patri MS), pod auto ti sama neskoci :D
Tak proč myslivci platí škody způsobené na lesních porostech?

Máš řidičák?
Jestli jo, tak asi moc nejezdíš.
Nebo myslíš, že je cestách ti lidi nabourají schválně?
Viděl jsem jak chlap předemnou sejmul srnu a řeknu ti, že nestačil ani mrknout - HUP z křoví, PRÁSK a auto bylo nasračky a chlap v šoku. :(
Aha ty nevis co znamena kdyz je zver "zhasla". Kdyz je zver zhasla... tak jiz nezije. Cili proto ti pod auto jiz samovolne neskoci. Ze stejneho duvodu tedy nemuzes pozadovat nahradu skody po mysliveckem sdruzeni. Jo takhle kdyby ti kejtou od jelena nejaky myslivec schvalne rozmlatil predni okno :-) to je jina! ... to bys to chtel asi po nem. :lol: ale zase... ne po mysliveckem sdruzen!

Skodu na vozidle ti zaplati az pojistovna (pokud jsi pojisten).

PS: Delam ti zadarmo poradnu... nemel bys mi za to zaplatit? :lol:
remoš

lovectví a myslivost versus jeho odpůrci

Příspěvek od remoš » 25 dub 2006 16:03

Kubajz a Chorche nás prostě nemilujou a nic se s tím nedá dělat.
Jen bych chtěl vysvětlit jak to skutečně je a nemusíte o tom takhle zdlouhavě polemizovat.
Zvěř je skutečně majetkem státu a ten povoluje každoročně po předložení kmenových stavů její poměrný odstřel,aby nedocházelo k přemnožení.
Tam kde stavy klesají má orgán státní správy právo odstřel určitého jinde loveného druhu zakázat.
Každé Mysl.sdružení má zaplacenou pojistku a tady jsme u toho po střetu se zveří platí škodu na autě pojišťovna jako z povinného ručení.
Když jsou škody od zvěře v lesích a na polích platí taky pojišťovna -ale MS musí prokázat , že podniklo určité kroky aby ke škodám nedošlo (nátěry stromků atd.).
Teď speciálně pro Kubajze představ si že srazíš chovnýho korunovýho šesnácteráka na autě máš škodu za 100 000kč a státu vznikne škoda 120-150 000kč na jelenovi. A teď kde je pravda?
nohavica stanislav

Příspěvek od nohavica stanislav » 25 dub 2006 16:12

myslivci hradí škody z vlastnich prostředků jen pokud nedodrží planovaný odlov a zvěř se přemnoží. nahrady škod taktáž neposkytují na vzácných rostlinách a dřevinách které nebyly vhodná zabezpečeny. tolik pro doplnění.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Re: lovectví a myslivost versus jeho odpůrci

Příspěvek od Kubajzz » 25 dub 2006 16:27

remoš píše:Každé Mysl.sdružení má zaplacenou pojistku a tady jsme u toho po střetu se zveří platí škodu na autě pojišťovna jako z povinného ručení.
Takže škoda způsobená zvěří na autě se platí z pojistky co uzavřelo MS?
remoš píše:Když jsou škody od zvěře v lesích a na polích platí taky pojišťovna -ale MS musí prokázat , že podniklo určité kroky aby ke škodám nedošlo (nátěry stromků atd.).
No, kdyby ty kroky MS provedlo, tak žádná škoda nevznikne a není co platit.
remoš píše:Teď speciálně pro Kubajze představ si že srazíš chovnýho korunovýho šesnácteráka na autě máš škodu za 100 000kč a státu vznikne škoda 120-150 000kč na jelenovi. A teď kde je pravda?
Pravdu má ten kdo má větší škodu? Asi ne.
Mně by bylo jedno jaká je hodnota zvířete, které mi skočilo do cesty a rozflákalo mi auto.
Doufám, že nic velkého netrefím, zatím jsem přejel jednoho bažanta a jednoho zajíce, tak si je odečtěte. :wink: A musím říct, že to byl mžik, ani jsem nestih dát nohu z plynu.
Jo, a na motorce psa, ale ten to rozchodil.

Když už chceš Andy aby ti za tvoje dobré rady někdo platil, tak aspoň odpovídej k věci, jsem nějak nepochopil na co si odpovídal tím posledním příspěvkem, narozdíl od Remoše asi nějaký OT...
Odpovědět