Jen o vzduchovkach

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 04 dub 2006 09:23

Hmm, nevěděl jsem, že to u nás existuje.
37J je fakt dost :lol: .
Použití stlačeného plynu místo pružiny je dobrý nápad.

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
PD

Příspěvek od PD » 05 dub 2006 00:17

jirkausti píše:dobrý den všem, měl bych dvě otázky:

1. Před časem se tu probírala Slávie 634, ve smyslu "že to ještě není ono", že by to chtělo vychytat nějaké ty "mušky" ohledně zpracování. Nevíte, zda už výrobce tyto "mušky" vychytal a prodává už kvalitní kousky? 8)

2. Pokud ano, docela mě zaujaly puškohledy Gamo 4x20 a 4x32. (Na tuto vzduchovku) Jsou za velice dobrou cenu. Nevíte jak je to s kvalitou? Je to použitelné? Myslíte, že bude znatelný rozdíl ve světelnosti 20 a 32? (kdysi jsem měl takový monokulár také s 20mm a obraz v tom byl dost tmavý. Ale zas to bylo asi 25x zvětšení. Při zvětšení puškohledu 4x by to snad mohlo výt dobré)

Jaký je váš názor?

Děkuji za rady, Jirka
Slavii 634 jsem si koupil na GUNSHOPU před dvěma dny. Zatím jsem vystřelil asi 200 ran, takže těžko hodnotit. První dojmy mám ale dobré. Nezaznamenal jsem žádný problém ve funkci, zdá se, že vše sedí jak má. Povrchové zpracování kovových dílů i pažby zaslouží jednoznačně pochvalu. Vše je provedeno čistě a pečlivě. Takže - zatím spokojenost.

Puškohled GAMO 4x32 jsem měl pouze v ruce na prodejně (a taky před prodejnou). Hodnotit nemohu, ale kouká se přez něj docela dobře, nebýt té hrozné kritiky na tomto fóru, tak bych si ho k té Slávce bez váhání koupil. Ptal jsem se na poruchovost a p. Hajna mě odpověděl, že reklamaci zatím žádnou neřešili...
jirkausti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkausti » 05 dub 2006 14:51

to PD:
díky za seriozní příspěvek. Jsi první kdo mi odpověděl ohledně té Slávie. :wink: Jinak ta kritika puškohledů mě taky zarazila, tak to asi zatím pořídím bez něj, až našetřím, koupím asi to Nikko 4x40 nebo 6x40 ale nevím jakou montáž. Koukal jsem na ty Kozap http://www.kozap.cz/Montaze.asp ale vůbec se v tom nevyznám, která z nich by na tu Slávii byla vhodná. Kdyžtak tam prosím taky mrkni a napiš svůj názor.
Díky Jirka.

p.s.: Slávii mají u Řeháka, po telefonu říkali "okolo 3. tisíc". Tak se tam zajedu mrknout. Jsem zvědav na jejich jednání, na jiném vlákně na Řeháky dost nadávají. 8)
troj

Příspěvek od troj » 05 dub 2006 15:19

myslim ze to bude tim, ze lidi co sem pisou prizpevky ohledne puskohledu uz maji jiste zkusenosti..kdyz jako clovek kterej videl puskohled jenom na obrazku se do nej v prodejne prvne podiva tak je urcite nadsen..to znam z vlastni zkusenosti..kdyz ho budes mit dyl zacnes si vsimat takovejch veci jako je spatna svetelnost,zamlzenej obraz,nepresny cvakani..ale myslim ze uz tohle vsechno tady bylo x-krat receno..takze bud jsi ochoten verit zkusenejsim anebo ne..a projdes si celym tim kolotocem sam!!!
jinak ohledne toho "nasetreni" tak ten puskohled gamo je stejne drahej jako NS..a vem jed na to ze ty montazni krouzky co se k tomu prodavaj jsou ty nejlevnejsi smacka ktery bys normalne sehnal kolem 200,-...nerad bych se timto nekoho dotknul ale proste je to tak!!!
jirkausti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkausti » 05 dub 2006 15:38

to Troj:
asi jsi mě špatně pochopil. Šetřit budu na Nikko a montáž Kozap. (protože lidem tady věřím, do Gama nejdu)
Ale na druhou stranu nevěřím, že je to za stejnou cenu. To Gamo (který už nechci) bylo za 990,- a Nikko + montáž je dohromady asi za 2200,- Takže 2/3 ceny Slávie. :cry:
Jestli Tě můžu poprosit, koukl bys na ten odkaz na Kozap a poradil mi která montáž by na tu Slávii šla? Já se v tom fakt nějak nevyznám.
Díky Jirka
golfkiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfkiller » 05 dub 2006 16:04

tal jsem si objednal Hatsan model 90 a sem teda zvědavej jestli to bude šmejd nebo ne :wink:
kulda

Příspěvek od kulda » 05 dub 2006 16:46

Chtěl bych vědět,proč se tak upředňostňují ocelové montáže na optiku.Vždyť přece nemůže být takový rozdíl od hliníků ne?Jasně,že furt čtu Gamo montáže na prd,ale v čem je ten rozdíl.Vždyť vzduchovka přece nemá takovej zpětnej ráz,aby to optiku rozhodilo.Asi pudu do těch montáží od Kozapu,ale furt mi to nedá,že bych musel pořád nastřelovat,když budu mít hliníkové. :?: :wink:
jirkausti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkausti » 05 dub 2006 16:58

pokud je to hliník, tak ten je měkkej, pokud slitina (dural), ten je zas křehkej. Pokud budeš chovat flintu jak v bavlnce, asi to bude dobrý. Ale jak s tím někde malinko ťukneš, asi se to rozhodí. Toť můj subjektivní ničím nepodloženej názor. :wink:
Jirka
troj

Příspěvek od troj » 05 dub 2006 17:03

jirkausti píše:to Troj:
asi jsi mě špatně pochopil. Šetřit budu na Nikko a montáž Kozap. (protože lidem tady věřím, do Gama nejdu)
Ale na druhou stranu nevěřím, že je to za stejnou cenu. To Gamo (který už nechci) bylo za 990,- a Nikko + montáž je dohromady asi za 2200,- Takže 2/3 ceny Slávie. :cry:
Jestli Tě můžu poprosit, koukl bys na ten odkaz na Kozap a poradil mi která montáž by na tu Slávii šla? Já se v tom fakt nějak nevyznám.
Díky Jirka
ok,ok :wink: z nabidky kozapu si myslim ze je idealni ta 21..jinak jsou pro tebe klicovy 2 parametry-aby to bylo na rybinu 11mm a palcovej prumer oka..vysku zakladny oka si vem 6mm-abys nemel moc daleko zamerny kriz od hlavne..vyssi montaze (9mm) se pozivaj spis pro puskohledy prumeru cocky 50..jinak mrkni na www.finexhobby.cz .. tam je maj taky..a maj to lip popsany nez na strankach kozapu
jirkausti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkausti » 05 dub 2006 18:14

bezva, díky!
Takže tzn. že to bude ta pro CZ452 za cenu 758,- Kč. Ale nikde tam nemůžu najít ty parametry průměru 1" a šířky 11mm. Nebo to si řeknu při objednávce?
troj

Příspěvek od troj » 05 dub 2006 18:33

kde jsi nasel cenu 758,-???
jirkausti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkausti » 05 dub 2006 18:40

dole na té stránce Kozapu, jak jsem dával odkaz. Když si najdu v horní tabulce montáž č. 21, tak vidím že je pro CZ452. Když sjedu dolů a hledám "dvoudílnou násuvnou" montáž pro "CZ452", tak vidím cenu 758 Kč. :wink:
troj

Příspěvek od troj » 05 dub 2006 19:33

nojo..ale to je model 22..!!..anebo sem slepej :oops:
Roman

Příspěvek od Roman » 05 dub 2006 19:59

Prosím o radu!!! Hatsan mod.100 nebo Slavia 634 ... nechcu vyvolávat pořád ty samé debaty, jen se memůžu rozhodnout. O obou toho vím docela dost, takže mě bude stačit váš názor a odůvodnění. dík
jirkausti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkausti » 05 dub 2006 20:07

nojo, máš pravdu. :( Asi tam budu muset zavolat...
Odpovědět