Je to dobr? ku?e?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
scootr
Re: Je to dobrá kuše?

Příspěvek od scootr » 18 srp 2011 18:02

Jinak klucí, Pánové a střelcí... mám doma EXOMAXE a je to doopravdy krásná věcička... zítra hned otestuji a dám vědět...

thor6

Příspěvek od thor6 » 18 srp 2011 21:44

scootr-omluva,blbě pochopeno,tato terčovnice fungovat bude,jen budeš potřebovat velkou zásobu hobry,brzo do ní vystřílíš díry.zvlášť teď,když máš exomaxe,určitě mu pořádně provětráš faldy :) ,je to výborná zbraň,uvidíš.no jinak velká gratulace,určitě nebudeš zklamaný.
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 19 srp 2011 10:18

MartinT - Jak píšeš, že být s loveckým hrotem je existenční sebevražda tak tady bych nesouhlasil. Pokud by jsi lovil v ČR tak ano. To by byla existenční sebevražda. Protože pokud chce někdo pytlačit tak je to většinou myslivec co střelí kus a nepřizná ho. Pytlák použije malorážku nebo oko, past atd. Jsou to oproti lovu kuší velmi efektivní způsoby. Kuše je neskladná, malý dostřel, nutnost hodiny trpělivě čekat = pro pytlačení naprosto nepoužitelná. To by musel být pouze nějaký nehorázný fanda. A ten si může koupit lov na Ukrajině nebo ve Slov. oboře. Ale je nutné se dívat co hovoří zákon. Zákon v ČR nedělá rozdíl mezi loveckým a terčovým hrotem. Pokud splníš podmínku pro bezpečnou střelbu do terče je irelevantní jestli máš lovecký nebo terčový hrot. Co si jiný myslí bych neřešil. Co není zakázáno je dovoleno. Zakázáno je lovit šípem nikoli používat lovecké hroty. Takže použití loveckých hrotů je zcela volné. Pohnutky co k tomu vedou jsou už tvá věc. Můžeš se třeba připravovat na zahraniční poplatkový lov.
Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
Gamo CFX 4.5mm 16j - Optisan Viper 10X44 CSB
scootr

Příspěvek od scootr » 19 srp 2011 10:40

Mohu jen doporučit.
V 5 ráno jsem sebral horké kafe, kuši a šel jsem si zasřílet na mou střelnici:-DDDD. V oparu mlhy jsem srknul kafe, koukal na ten terč a zmáčkmul si poprvé spošť...nu chytlo mi to tak, že jsem přišel pozdě o 45 minut do práce :DDDDD.
První nesmělé shoty na 20 metrů a když mi bylo voláno z práce jestli bych náhodou už nechtěl přiject - měl jsem tam zrovna 50 metrů :-).
Na 25 metrů jsem si dal terč, který je určen pro vzduchovku a po menší úpravě varizonu jsem hned po ránu rosekal šíp o šíp v naprostém čistém středu.
Jináč můj dojem na tuto hračku je jasný...JEDNÁ SE O NEOBYČEJNOU ZBRAŇ, DLE MÉHO NÁZORU LZE SUNDA COKOLIV S 3D HROTEM JE ZÁSAH V TERČI STEJNÝ JAKO S 9MM ZBRANÍ A PO NASAZENÍ TĚCH POTVOR CO JSEM K TOMU DOSTAL SI NEODHADUJI ODHADNOUT OHROMNÉ POŠKOZENÍ CÍLE. Neuraž-te-se:-), ale tako Zbraň není hračkou co by se mělo prodávat od 18 let a její koupení by měla doprovázet alespoň určité pravidla ( třeba 5 hodin na střelnici a psychotest ) - klidně mi můžete kamenovat za tuto narážku, ale kde jakej narušenej jouda si může koupit nejsilnější loveckou zbraň - třeba v počátcích zastavit či odhadnout jeho potenciál. Nu, já i když vidím její jednoduchý systém a složení jsem za 2,5 hodiny k EM dostal určitý respekt a zodpovědnost k zacházení (i její uložení by se nemělo podceňovat). TICHÁ, RYCHLÁ, SILNÁ,PŘESNÁ, OHROMNÁ PŘENOSOVÁ SÍLA NA ŠÍP A PŘI ZÁSAHU VŠE SE SLOUČÍ V NIČIVOU SÍLU. Nebrete tohle jako slova vystrašeného začátečníka, už jsem pár takových zbrané držel v ruce a tahle se mi zdá doopravdy VE ŠPATNÝCH RUKOU NEBEZPEČNOU ZBRANÍ S OHROMNÝMA NÁSLEDKAMA!!! Takže, to co tu psal MartinT ... procházet, kontrolavat, opatrné zacházení ať se o vás nedočteme v novinách či nevidíme jak někdo s tím zase zastřelil v CHK srnu či něco horčího !!!!

Střelbě zdar :DDDDD
/*Scootr*/
scootr

Příspěvek od scootr » 19 srp 2011 10:49

for HANYKING :
ano, na soukromém pozemku v uzavřeném prostoru tento hrot není zakázaný...tam nikdo tě nemá co kontrolovat a jak píšeš můžeš se připravovat na zahraniční střelbu ( tedy i v uzavřené oboře či uzavřeném honu můžeš tento hrot použí ) ! Pokud ale tě zastaví policie a ty v kufru máš na kuš a v držáku šípy osazené loveckýmy hroty jsi prohrávající a můžeš jít s odvoláním rovnou do pr****, takhle je to myšleno a tohle bylo řečeno, myslel jsem žes to pochopil s toho co tu bylo psáno...
scootr

Příspěvek od scootr » 19 srp 2011 10:58

Hobra... skvělá věc... musí se to ale doopravdy stahnout... za čas lze libovolně určité desky kombinovat a měnit dle vystřílení... myslím že to je docela nesmrtelný terč...
jen mám problém s zapékáním šípu ....
MartinT

Příspěvek od MartinT » 19 srp 2011 11:05

To HANYKING: Ohledně zákona a postihu a tak, stejně tak jako co není ... je ... naprostý souhlas. Můj příspěvek měl pokrýt tu šedou zónu, která je mezi "super nápadem si jít zastřílet" a "stanout před talárem". Měl jsem na mysli to, že táhmout se s kuší, terčovnicí a pouze terčovýma hrotama je dle mého přesvědčení lépe odůvodnitelné případnému tazateli, než v případě, kdy mám sice terčovnici ale a loveckým hrotem. Přeji ti, aby jsi toto nikdy nepotřeboval řešit. Ťuk ťuk na dřevo, já to taky dosud a doufám že i do budoucna řešit nebudu potřebovat.

Co se týká střelby na zvěř, tak patřím do skupiny lidí, kteří když nemají možnost zajistit, aby to vzniklo, tak to neničím. Na toto pžesvědčení aplikuji vyjimku pouze na hmyz, který nechce rozumět slobu DOST.

Co se lovu na krátkou vzdálenost týká, tak lov říkám zápasu se zvěří. Když jsou šance rovnocenné. To je mé chápání lovu. Šíp s loveckým hrotem v rukou znalého a zkušeného lovce (stále platí pravidlo vzdálenosti) je dle mého pro zvíře důstojnější a rychlejší smrt, než puška v rukou stejně zkušeného lovce. Se vzdáleností se ale toto mění.

Vystřelit na zvíře teršovým hrotem je srabáctví, bez nejmenší naděje na odpuštění a případnému aktérovi přeji, aby se co nejdříve dostal do situace tomuto obdobné.

Lov jakoukoli zbraní rukou člověka, který si výstřel koupil, ale pro zvěř nic jiného neudělal je naháňka zvěře, ne lov.

Obdivuju scény, kdy po zabití zvěře, tvora, kolegy ... proběhne rituál. Kdy oba účastníci mají stejné, nebo srovnatelné šance. Toť můj názor, Jsem přesvedčen, že jej neumím více rozvíjet ;-) (čtěte nespouštějme v tomto ani jiném threadu diskuzi na toto téma, už teď je monologem)
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177

Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
MartinT

Příspěvek od MartinT » 19 srp 2011 11:13

To scootr: Hobra je zajímavá věc. Šetři chválou na lepší matroše ;-p Jsi teprve na začáktu dloooouhé cesty objevování.

Konstrukce je to vskutku povedená a ověřená. Na střelnici mají staticky stejně konstruované terčovnice, jen místo hobry je použita drcená guma a neopren, které projdou jakousi metodou zapékání a lisování.

Y pohledu trvanlivosti ti hodně pomůže tuto terčovnici zavěsit. i třenba pár centimetrů nad zem. Ať se energie předává do kyvu a ne do průraznosti. budeš překvapen, jak moc se výdrž zlepší.

Co se týká zapékání. Obvyklou radou je silikonový olej ve filcu, který je jebnutý do kindrvajíčka. Ale mnohem lepší (okoukanej a potvrzenej) je mejdlo. Ne ledajaký, ale to starý, klasický. Mě se nelépe osvedčilo to, co je na toaletách vagónů ČD ;-p

Majitelé karbonu, vězte, že WDčko je odstraňovač karbonových a uhlíkových usazenin. Karvonovej šíp patřičně ošetřen WDčkem přes noc zmizí
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177

Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 19 srp 2011 11:29

For ccootr - když tě zastaví policie a ty budeš mít v autě 5 kuší s loveckým hrotem je to úplně jedno. Zákon jsi nepřekročil a nemáš ani důvod nic vysvětlovat. Doufám, že jsem to napsal srozumitelně aby jsi to pochopil i ty.
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 19 srp 2011 11:33

A ked s tym autom s kusou a loveckymi hrotmi budes v case kontroly v polovnom reviry tak budes mat co vysvetlovat.Netreba byt naivny.
thor6

Příspěvek od thor6 » 19 srp 2011 11:48

zdarec jak cyp pánové,já bych jen ještě k těm hrotům dodal,teda je to jen moje zkušenost,ale možná jste se s tím setkali taky-je plno lidí,co nemají ani tušení,že existují hroty pro lov a jiné pro terčovou střelbu.mají za to,že vše co je na šípu našroubováno,je určeno právě k lovu.zkrátka když dojde ke střetu s jedincem v mundůru,který nemá o mechanických zbraních ani páru,bude vždy problém.
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 19 srp 2011 12:04

crossbowhunter - je irelevantní kde budeš. Pokud tam nebude zákaz vjezdu tak to nic nemění. Zákon platí plošně.
thor6 - jasně potkáš policajta co se nevyzná ale co. To je jeho problém. Zeptá se tě kam jdeš. Ty můžeš nebo nemusíš odpovídat. To je na tobě. Ihned po něm můžeš chtít ty vysvětlení proč ho to zajímá a jaký zákon překračuješ. Je nutné znát svá práva.
thor6

Příspěvek od thor6 » 19 srp 2011 12:12

HANYKING-jasně,ale jde o to,že dostaneš nálepku "pytlák",přestože jsi niky nic nezabil,a samozřejmě se to po okolí rozkřikne,to se stane vždycky.
scootr

Příspěvek od scootr » 19 srp 2011 12:23

áááá pán je odborník na právo a přitom neumí ani opsat nick!!!
HANYKING, v dnešní době je problém i mít nůž v autě či jen boxera. Pokud tě chytne s tímto policie v Německu, na nic se tě neptají a bezprdele jdeš k ním (klíďo na 14 dnů sedět) a máš tak ohromné problémy, že si je ještě neviděl. U nás ať již máš kuši s 3D či hrotama a jsi v lese (v kufru) ... jsi prohrávající ty... přinejmenším se zaměří na tvou osobu. Nevím kde žiješ, že si vykládáš si právo dost zajímavým stylem!! Není to jak si myslíš... co jim je do toho...ono jim je dotoho hodně...to je jako když máš pruty na ryby v autě u chovného rybníka... sakra se o tebe každý začne zajímat a všímat si co děláš... (DOST PODCEŇUJEŠ ČR POLICII - i oni jsou lidé, mají své koníčky a zájmy...myslivost a třeba střelbu kuše = a zrovna tě chytnou v revíru kde mizí černá zvěr... a to si kuř že se tě budou dlouze ptát a když najdou postřelenou zvěř jak tomu bylo v CHK s tou srnou, jistě si na tebe vzpomenou..... !!!!)
zdar....
scootr

Příspěvek od scootr » 19 srp 2011 12:40

thor6 píše:HANYKING-jasně,ale jde o to,že dostaneš nálepku "pytlák",přestože jsi niky nic nezabil,a samozřejmě se to po okolí rozkřikne,to se stane vždycky.
*** nebo si na tebe myslivcí počkaj a zmalujou ti zadek :D ***
Odpovědět