Je to dobr? ku?e?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
MartinT
Re: Je to dobrá kuše?

Příspěvek od MartinT » 17 srp 2011 23:16

To HANYKING: Ahoj, ohledne natahu, ne tak uplne. ano i 150 liberni kuse projde jakoukoli zveri (vynechme krokouse, hrocha a slony), ale 150 liberni kuse nema na to, aby na 30 metru s loveckym hrotem prosla skrze zebra, ktara kolem toho zatracenyho srdce jsou. Ano kazda kuse ma na to, aby prostrelila jakekoli zvire, volne zijici ve stredni evrope.
Na youtubu jsou vide tvurce excalibru, kde dela africkou tour se svoji zenou. Maxem dal slona, jinou jelena, prase, ... podivej se, cim to prase dal.

Byl tu dotaz na knizku, ja ji dostal od jeziska. Osobne, pekna reklama nekolika vyrobcu, prolozena technicky zamerenyma mikroclankama. Jeden je kladka versus reflex, jedna o tercovych hrotech, jina o loveckych. Skoda ty komerce. Dle meho nazoru tak 20% je zajimavych 10% je opravdu prinos. Ale ne druhou stranu je tam spousta obrazku kusi vsech vyrobcu. Berte to jako multi-vendor katalog. A za tuhle cenu.

To scootr: Hele rada, deles to stejne jako ja a jsi ve stejnem rozpoloyeni jako ja. Skus to ale udela jinak nez ja. na archery.cz najdes telefon. domluv si testovaci strelbu, radi to pro tebe udelaji. Pak je to jedna cesta do prahy. Nech tomu pulden na strelnici, prej se, skus si to. Urcite neprohloupis. Archery znam, proto je radim, mozna existuje vicero prodejcu vice kusi s prilehlou strelnici, ale ty ja neznam. Neni nad to si to skusit a pak ric jo/ne.

Jeste ohledne volby kuse, spravne jsi se ptal po servisu, jen se nenech zmast, ultramax neni vyraben kanadskym excalibrem, je vyraben z komponent tohoto vyrobce. teleo he home-made. A zaruka ano, ale jen u jeho autora - pana Cermana. Nemam s nim spatne skusenosti, ale v tomto pripade bych volil kanadu.

Kdosi tu psal o chirurgicke presnosti a o 9 cm na 20-30 metru. Dovolim si nesouhlasit. Na strelnici, kdyz jsem poprve byl na 50 metrech a mel jsem rozptyl 10 cm, tak se me redosti strelci z 3Dcka hooodne divili. Na 50m do 7 cm, jinak ses pro lov a nebo simulaci lovu out of oder.

Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177

Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
scootr

Příspěvek od scootr » 17 srp 2011 23:21

For thor6 :
Děkuji Ti za objektivní názor. Máš velkou pravdu. Reflex v EXC je kvalita a s koupí hodně uvažuji. Pro mě není problém neco objednat z německa či si proto doject. Nemáte nějaký kontakt?
Než jsem sem něco napsal, vzal jsem tohle celé téma od začátku abych zde nepsal nějaké věci co již tu jsou napsané.
Velmi se skláním před MartineT, Crossbowhuntrem a samozdřejmě DFenderem a tebou..... PÁNOVÉ ... ZA VAŠE NÁZORY KLOBOUK DOLŮ. Je vidět, že víte o čem píšete a něčím ste už prošli...

jen mi hodně zarazilo dost mínusové hodnocení jednoho prodejce z ÚNL, vždy jsem myslel že je to solidní prodejce.

jinak ultra-max myslím také že je to již předimenzovaná kuše u které se nedá říci jak dlouho bude fungovat... ale nechci podceňovat kvalitu kuše, když jí neznám a nikdy jsem jí nedržel ..-- pouze je to můj názor....

Díkes...
scootr

Příspěvek od scootr » 17 srp 2011 23:29

For MartinT : kde sakra bereš takové znalosti :-D, to v dobrém..občas jsem žasnul a přemejšlel nad tím že prostě tohel nejde vyčíst třeba z netu...
scootr

Příspěvek od scootr » 17 srp 2011 23:33

Nevím jak je to u kuše, ale prasata se věčinou zabíjejí šokem ( velkou tupu ránou - tak máš pravděpodobnost že šokem lehne ihned na zástavu srdce ), proto sem se divil že by delta storm udělala takovou paseku...
MartinT

Příspěvek od MartinT » 18 srp 2011 00:04

Tohle je mozne vycist na netu, jen se to blbe hleda. temer na vsechno co tu popisuju jsem narazil sam (cti natlouk si) a pak jsem jako stoura doubal a doubal, proc to tak je. Bavi me belistika a o ni jsem se vse docetl na netu - teda nez jsem si sehnal jednu moc super knizku. Co se optik tyka, tak zde jsem cerpal od Kubajze a Alexuse (pardon za zkomoleninu nicku, ale on mi to snad odpusti). No a na cvicebnim poli jsem stravil hooodne casu s pomalobeznou kameru, chronama, nahravadlama zvuku a plnou penezenkou. ;-)) Ublizil jsem tetive, sup pro novou, neco spatne, sup pro novou, neni to moc drahy, sup pro omotavku a stravit s tim vecer, a hle, hned to vic bavi. Prosek sem si tetivu, leze to moc do penez, sup a ajak se dela tetiva. Fakt to za to stoji. Udelat si tetivu, dat ji na kusi a ted ten adrenalin, vyjde to, udelal jsem vse dobre? Jednou se mi stalo, ze jsem veder vymenil omotavku, ledabyle, vzdyt to byla uz Xta. Druhej den na strelnici, natahnout, zkontrolovat a... rychle s ni dolu. byla blbe. No a co ted. 10 metru ode me nova, funglova za cca 6stovaku, nevo zadarmo jit domu, vecer opravit a jit dalsi den, ... to nauci.

Omotavani je brnkacka. Je to o niti za par kacek (per tetiva, spule vyjde na cca 5set) a chce to omotavacku. Jednorazovka, ktera slape jak vino. fakt to hodne usetri. je tam jeden az 2 figly. Hodi se udelat si napinak, ale jde to i z nabytku v bytovce.

Tetiva je trochu tezssi. tetivovy lanko - jedna spule cca litr, ale je to jedna barva. No ale nadela se z ni tetiv haba moc.
Pak si jen testnou jakou z nich chces delat. Flemis, na ni potrebujes hrebinek, nebo klasickou, na ni potrbujes kolovratek.
Tam je figlu vice, ale o to vetsi je to zabava.

Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
scootr

Příspěvek od scootr » 18 srp 2011 09:52

Tak, jsem neodolal vábení a dneska jsem zavítal na německý e-bay. Zavolal jsem si jednomu prodejci a ten mi sehnal EXC EXOMAX 350FPS verze 2009 full camo, ale bez gumových dorazů. Kuše je osazena vari-zone, držákem šípů v provedení FC, orig.pás na rameno. Dále k tomu mám lanový natahovák EXC, 1 sadu /6ks/ karbonových šípů EXC - dlouhé letky, 1 sadu loveckých camo šípů ELASTONE. 5 a 5 sad loveckých mechanických hrotů / sada 3 kusy /
http://www.newjerseyhunter.com/article68522.htm
http://www.gearbuyer.com/products/troph ... dhead.html
zatím jsem neviděl horší hrot při, kterým je snad každá rána jasná. 6 sad 3D hrotů.
4 sady pevných loveckých hrotů, spoustu nových náhradních břitů, 1 sadu nějakých hrotů s pružinou, prý na kachny a malou zvěř. A ještě origo teťivu jednu na výměnu. Klíče na rozebrání . Ten co jí měl, byl s ní jednou na lovu na Ukrajině a poslal mi fotky, jak s ní zastřelil medvěda a několik lišek. V celku vzato tohle koupit u nás nové, tak se nedoplatím. Jak jsem již jednou napsal, někteří zde pouze rejžují na tom, že trh tu není tak otevřený tomuto zboží – viz. ten Barnett Ghoust za 27 tisíc (cena prostě tomu neodpovídá).
MartineT : zda máš nějaký kontakt na nějakou firmu v Německu, ať nepostupuji pokus omyl. Pro mě není problém tam třeba sfouknou po práci či si to objednat na nějakou adresu do Německa a druhý den to rozposílat třeba i tobě za minimální poštovné.
Tak snad to nebyla moje špatná volba, ale tahle sada mi dnes přijde na 700 euro a nepřijde mi že bych za ní dal moc, spíše naopak – MÁM Z TOHO SKVĚLEJ POCIT – jestli to budu stíhat časově dám sem nějakou fotku.
scootr

Příspěvek od scootr » 18 srp 2011 09:55

gumových dorazů ( myslím tím ten system S5, tlumení vybrací teťivy... takové ty dvě gumy co jdou proti teťivě)
scootr

Příspěvek od scootr » 18 srp 2011 10:47

For HANYKING : Včera jsem sem dával dost zajímavé video z ulozto, bořiči mítů, kteří staví papírovou kuši. Zde jasně uvidíš jak to je. I toutu zbraní lze něco sundat, ale jsem o hodně náhodou ránu a HLAVNĚ JE TAM SKVĚLE NAZNAČENÝ VÝPOČET TOHO CO POTŘEBUJEŠ NA JAKÉKOLIV ZVÍŘE. Uvidíš, že nejde o to jak natahuješ kuši, ale jde o váhu šípu a rychlost. O to co kuše je schopna přenést na šíp a jakou silou pak působý na oný cíl. Je to brané humornou formou, ale jisté věci si lze z toho odnést.
MartinT

Příspěvek od MartinT » 18 srp 2011 13:47

To scootr: Jen hádám, ale dle jazyka, kterým píšeš, tak pokud nejsi skužebně mimo tuto republiku, tak bych na ty lovecký hroty hodil bobek. Terčovnice na střelbu loveckým hrotem stojí majlant a na nic jiného zákonem povoleného ti tu nejsou. Jeden pán, co si ho moc vážím mi při rozhovoru na obdobné téma řekl, že mít v této republice s sebou šíp s loveckým hrotem, nebo jen připravenej hrot na místech mimo prodejnu je existenční sebevražda. Tady se lovit šípem nesmí. Jít si zastřílet na odlehlé, bezpečné stanovičtě a táhnou si kuši, terčovnici a terčové šípy je při setkání s pánem v zeleném, modrém, nebo černém jakž takž obhajitelné. Ale budeš u sebe mít jeden loveckej a seš pytlák jak vyšitej. To prostě nevokecáš. Nejhorší je lidká závist a že ti mazlika budou všichni závidět, si piš.

BTW skvělá volba značky a modelu.

Až ji dostaneš do ruky, ne že ji hned popadneš a poůjdeš střílet. Je to zbraň a je s pro tebe neznámou historií. Koukej se sebrat, a padat do nekajýho bau-něco a sehnat si sadu anglickejch imbusů. Nejdřív dotáhnout všechny šrouby, nezapomeň na ty, co držej pažbu k tělu, rádi se povolujou.

Pořádně zkouknout remena, přejet po nich prstem, zlomený vlákna se max zapíchnou do prstu, ale ty si budeš jist, že nedostaneš polovinou ramena.

Superbacha na tětivu, ale to ji si tady přečetl.

První rány sám, bez chlubení a kamarádů! V klídku, v pohodičce, ať nám můžeš napsat první dojmy. Nechci první kontak s tebou žeši na TV Noha, nebo vedlejším bulváru. A zvížátka raději foť

Good shot

scootr

Příspěvek od scootr » 18 srp 2011 14:44

Neboj, pobral jsem snad dost rozumu a vím co se patří (ale když jsou k tomu grátis - neber je :-DDD ). Loveckých hrotů se celkem i bojím - tak půjdu víceméně na nějaké vystavení. Jinak s tím focením máš pravdu, drahej foťák s drahou optikou...když mi něco chytne tak pořádně. Tak je to se vším a snad to vyjde také s kušemi.
Terč jsem si již udělal před týdnem - silné hoblované prkna seštroubované a slepené do kostky a dovnitř plátky hoby ... stahnuté klíny 1 m x 1 m x 0,35 m (půjdou dobře měnit vystřílená místa). Jináč, nemám moc času na to jezdit na střelnice a tak si zařídím takovou malou soukromou u mě doma... I těch 100 metrů dálkovou střelbu si mohu dovolit (krásně je vidět všude a nebojím se toho, že mi tam někdo půjde ).
Je hezké, že člověka poučíš a nenecháš ho v tom plavat...to se mi dost zamlouvá...(doopravdy zajímavej přístup, kterej se u moc lidí už nenajde ).
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 18 srp 2011 15:23

Ty máš terč prkno?? To není dovtý. Zničíš tam každý šíp duralovej ještě než doletí :-D . Našlapej si pytel hadrů. To dokonale a bezůrazově šíp zbrzdí. Do dřeva nikdy nastřílej pokud chceš šíp ještě použít.
Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
Gamo CFX 4.5mm 16j - Optisan Viper 10X44 CSB
thor6

Příspěvek od thor6 » 18 srp 2011 15:44

to je pravda,do toho bych raději nestřílel,ten pytel hader je perfektní a téměř bez práce.no jinak ten exomax s vybavením za 700 éček je skoro za "děkuju" :) .asi bych neváhal.
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 18 srp 2011 15:56

no nakoniec mi to nedalo a musím reagovať.
aj delta dokáže zložiť 200 a viac kg diviaka, rozdiel je ten že musí strielať niekto kto o love niečo vie, musí svoju kušu poznať skutočne dokonale a musí poznať anatómiu zvere.strielať aj 100kg diviaka v zime cez rebrá by bola kravina, no existujú uhly kedy sa dá zasiahnuť srdce/plúca tak že sa dá vyhnúť rebrám.inteligentný pochopil čo myslím, u hlupáka je to viac na škodu ako k osohu.
hanyking tá doska nemusí byť tak strašná ako si predstavuješ.nie je drevo ako drevo a šíp ako šíp.s duralovými eastonmi som strielal do dreva a vydržali bez ohnutia.s karbónom som to neskúšal, nemal som na to odvahu.no treba počítať že šíp sa z toho dreva bude vysekávať a nie vyťahovať.handry sú fajn, terčovnica lepšia.
k tomu odkial objednať len tolko že ja som vybral medzi maďarskom a nemeckom.
nakoniec som objednal z maďarska http://pannonijasz.com/ ( treba si kliknúť na slovenskú vlajočku a bude to v slovenčine ) - odtial komunikujem aj s jedným pánom, ktorý absolvoval lov v namíbii s exc. vixen.nádherné fotky a už sa teším na spoločnú polovačku, len keby bolo menej práce.
druhý obchod bol http://www.armbrust.ch/ - bohužial nepoznám nikoho kto s nimi má skúsenosť, no s jednaním vyzerali seriózne.
a ešte jeden : http://www.bogensportwelt.de/ - z tohto posledného som objednával inserty pre excalibur firebolt, pretože ich nik na slovensku, maďarsku a čechách nemal.po doručení prachov zásielku odoslali a v poriadku prišla.no iné skúsenosti s nimi má zopár lukostrelcov, ktorí si obejdnali luky a ani po 3 mesiacoch čo boli zaplatené ich nemali a prichádzalo k výhovorkám predajcu.mnoho ludí tam preto prestalo objednávať.
osobne som s obchodom v maďarsku nadmieru spokojný.
scootr

Příspěvek od scootr » 18 srp 2011 17:44

Ale blbost pánové :-D
HANYKING, ty napíšeš takovou blbost a každej se toho hned chytne ... 1x1x0,35 kvádr jako rám a v něm je naskládaná hobra do které střílím... viz foto které jsem našel na netu.
scootr

Příspěvek od scootr » 18 srp 2011 17:47

100_0052.jpg
100_0052.jpg (122.51KiB)Zobrazeno 1179 x
Odpovědět