H?mmerli Hunter Force 900 Combo

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
jerem555

Příspěvek od jerem555 » 14 dub 2009 22:31

tak ernesto, prisiel som dom, pobozkal zenu a deti a isiel sa pozriet na návod pre optiku. je to po anclicky a ešte nejako, proste nic slovanské...
ale asi ti ide o to, ako to nastelovat. Moja rada, najskor z nej vystrielaj aspoń 100x cez tie pevné. uvidíś co puska robi, sadnú diely - proste ju dáš do zábehu :) potom by som az rozoberal, cistil a tak podobne. Optika je fakt posledná. Mne napísal dobrý postup tomcat na www.horar.sk

Tomcat verejne sa ospravedlnujem za širenie Tvojej dobrej myslienky, ale nech to pomoze čo najviac ludom:

1. najprv si priloz obe montaze k sebe a porovnaj ci su rovnako velke, obcas sa stava ze je medzi nimi par stotin milimetra rozdiel. ak nahodou to je aj tvoj pripad, tak tu nizsiu daj dopredu, v pripade potreby je mozne vyskovy rozdiel vyrovnat vypodlozenim v okach montaze, idealna na to je tenka folia
2. dalej je dolezite ich zarovnanie aby bol oka v jednej osi co sa stranovej suososti tyka , to znamena jedna moze byt posunuta vac na bok ako ta druha... tu ti nepomoze nic ine len ze tie montaze pootacas v pripade potreby a vzdy vyskusas...
3. montaze mas pripevnene k vzduchovke, zatiahnute... (idealny pripad a nemusel si robit krok 1 a 2), puskohlad polocis do oka montaze, zaklopis vrchnou castou ok a jemne ich dotiahnes tak aby s puskohladom bolo mozne manipulovat (posuvat a otacat ho v okach) , ale aby sa v nich nehybal samovolne pri nakloneni vzduchovky
4. puskohlad si nastavis/posunies tak aby sa ti donho dobre pozeralo, videl si obraz v celej velkosti... cize nastavis vzdialenost od oka
5. puskohlad musis teraz natocit, aby zamerny kriz ukazoval kolmo na zem, cize budes potrebovat olovnicu, ktoru si zavesis, vzduchovku budes drzat aby bola kolmo na zem a cez puskohlad pozeraz na olovnicu a zamerny kriz zarovnas natacanim puskohladu aby bol zhodny s olovnicou
6. zatiahnes skrutky na okach montaze aby bol puskohlad uz napevno. Zatahujes ich ako pri montovani pneumatik, cize vzdy sroby ktore su do kriza a vzdy o presne stanoveny poct otacok... to preto aby sa puskohlad ostal centrovany, ak by si totiz zatiahol len najprv jednu stranu, tak sa ti to trosku posunie do strany...
zatahovat treba s citom, netreba to na fest aby sa oka montaze vryli do tubusu...

ernesto, ziadny strach. treba ist do toho a neat sa. ja som na tej mojej robil úpravy a asi na úkor výkonu... zial teraz by to checlo sikovného sustruznika azvaraca, čo by mi pomohol von z tej slamastiky.

Inak si na nu chcem dať este kovovú ochranu spúšte, namiesto tej plastovej, polotovar mam doma, len to uz bude fakt tazká :cry: :cry:

madbugie

Příspěvek od madbugie » 15 dub 2009 08:16

ernie che

ale hlavne jedna dolezita vec... puska moze byt vselijaka ale ked nie je dobre strelivo tak ani z flinty za 40 litrov nevytrieskas ziadne dobre vysledky...

a ono sa to nezda ale aj na 10 m vedia byt naozaj velke rozdiely...

myslim ze v nasich podmienkach jednoznacne - JSB Exact

nakolko ta retaz je vzdy silna ako to najslabsie ohnifko... a v sustave flinta, montaz, puskohlad, podlozka, strelec, strelivo to najcastejsie byva montaz puskohlad a strelivo (ak odmyslime strelca :D) a na tych "malickych" diabolkach staci aby si silnejsie chytil do prstov, trosicku ohnes sukienku co ani nezbadas a ta rana pojde ta het... a potom si clovek mysli ako sa mu trasu ruky a ako silno fuuuuuuuka... :D :D :D
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
pem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pem » 15 dub 2009 09:19

Pro všechny kdo si koupil Hammerli 900 Combo:

Kupoval jsem ji na Slovensku v Merkurii. Přišla za pár dnů. Po vybalení jsem mji trochu otřel, protože byla od maziva.Několikrát jsem zkoušel střílet přes miřidla. Nestřílel jsem na přesnost. Ta miřidla nejsou zrovna nejkvalitnější, jsou velká a zakrývají střed terče.
Po osazení optiky (mám stále tu, kterou dodávají se vzduchovkou) jsem začal s nastřelováním a zkoušel jsem různé druhy diabolek. Vždy tak po 20 až 30 ranách - nic jsem nešteloval, jan jsem stále mířil na střed terče. Různé druhy diabolek měly různé rozptyly a různě velké soustřely.
Jednoznačně jako nejplepší jsou JSB Exact 4,5, pak Heavy 4,52 a nakonec Straton 4,5mm. Samozřejmě při používání některého z těchto druhů se musí optika zastřílet na daný druh střeliva.
Pak, jak jsem psal na předchozích stranách, jsem měl problémy se spouští, ale to je vyřešeno.
Asi po třech tisicích výstřelech, jsem celou vzduchovku rozebral. Důkladně vyčistil od původního maziva a jemně opět namazal. Všechna střeva vzduchovky jsou používáním nedotčena. Opět jsem vše dal dohromady, namontoval optiku, nastavil a opět střílím. Jen pozor při mazání! Spoušťový mechanismus jen lehoučce potřít mazivem nebo stříknou lehce sprejem. Nepřeplácat!
Bohužel většinou střílím jen na 15m (vyjímečně na 20 m u souseda). Delší vzdálenost zatím nemám. Budu muset hledat.
Do budoucna vyměním montáže za jednodílnou a jinou optiku.
Co se týká přesnosti, docela to jde. Řekl bych průměr až lepší průměr. Ale něco je ve mě, něco ve vzduchovce a něco v optice s dvoudílnou montáží. Na střílení ve stoje tato vzduchovka není, je dost těžká a není dost možné ji udržet na více ran.
Těm co Hammerli koupili můžu říci, že není to za tuto cenu nejhorší koupě. Jak jsem si všiml, tak Merkuria slevnila a mají ji na skladě.
Novým majitelům přeju hodně zážitků a přesnou mušku.
Já osobně jsem si udělal radost a koupil BSA Lighting XL (viz vlákno BSA GUNS). Je nádherná.
cagiva

Příspěvek od cagiva » 15 dub 2009 12:40

Ernesto Che: takze z colous.cz ta vysla na 139 Eu aj s postovnym? platil si to na ich ucet v tatrabanke a flinta ti prisla slovenskou postou alebo kurierom? V merkurii stoji 179 Eu co sa mi zda dost. Prave davam dokopy opakovacku Haenel 49a, ked s tym skoncim chcel by som si uz kupit "novu flintu" :)
Všetkým prajem pekný deň
IZ-22 uprava, Haenel 49a, Slavia 630, Lov 21, Zoraki HP-01 Ultra, Umarex 850 + Nikko Mountmaster 4-12x50AO
Ernesto Che

Příspěvek od Ernesto Che » 16 dub 2009 14:55

Chlapi, vsetkym Vam dakujem. Este nejake informacie od Vas budem potrebovat, ale teraz mam akosi malo casu.
"cagiva"
Stala ma nie 139 Euro ale 130,9 Euro. (puska s puškohľadom + postovne + balne)
Prisla mi normalne Slovenskou postou ako dobierka. Chlapik doniesol balik, ja som mu zaplatil 130,9 Euro a bolo to.
Naposledy upravil(a) Ernesto Che dne 17 dub 2009 12:22, celkem upraveno 1 x.
Ernesto Che

Příspěvek od Ernesto Che » 17 dub 2009 11:27

Tak predvčerom som bol trochu strieľať. Bola to katastrofa. Mal som síce nie dobré podmienky. Strieľal som na takej rovinke, kde boli navozené kopy hliny. Jedna tá kopa bola z bagrovaná tak, že bola z jednej strany kolmá. Terč som pripevnil, len tak pripináčikmi o tú hlinu. ale nedržal a vietor ho odfukoval. Tak potom som strieľal len na vrchnáčiky z PET fliaš. Strieľal som bez puškohľadu na 10m diabolkami "sport". Robia ich v Leviciach a sú určené na súťažnú streľbu. Údajne sú vyvážené. Tak som ich vystrieľal asi 200, len tak ako ste tu spomínali aby to všetko troch sadlo. Chystám sa teraz niekedy na záhradu a tam by som ju už chcel zastreliť. Len by som chcel vedieť, že aký veľký terč mám použiť na zástrel na 10m, bez puškohľadu.
Tiež píšete že ju treba rozobrať, vyčistiť a premazať nanovo.
Len mám strach, že by som to posrall. Preto by som uvítal, keby sem hodil "jerem555" alebo "pem" podrobnejší postup rozborky, a nejaké typy, čomu sa pri tom vyhnúť.
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 17 dub 2009 11:35

Já nastřeloval na 10m přes pevná mířidla se Slávinkou 634 na standartní vzduchovkový terč v leže: http://www.diabolky.cz/ostatni2.htm
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Ernesto Che

Příspěvek od Ernesto Che » 17 dub 2009 12:14

"kesi" ďakujem, stiahol som si ho a vytlačil. Teraz mi len potvrď, že má správne rozmery, lebo sa mi zdá dosť veľký.
Veľkosť bielych kruhov je 174 mm, čiernych - 70 mm a stred je 17mm.
Ja som strieľal na tento čo sen hodil "pem": http://img389.imageshack.us/img389/3426 ... 10mfs6.jpg

Tiež tu na začiatku tejto témy prebiehala debata, že či Hämmerli Hunter Force 900 Combo je Čina alebo to ozaj robia Švajčiari.
Tak som oskenoval môj návod k puške, hodil to do "pdf", zbalil "WinRarom" a upol som to na Rapid.

Tu je link na stiahnutie: http://rapidshare.com/files/222391174/scan0001.rar.html
Podľa tohto dokumentu to niekto robí pre Umarex.
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 17 dub 2009 13:35

Bohužel nepotvrzuji :roll: , formát "pfd" má halt svoje výhody...zkusím ještě něco pohledat.
Rozměry: průměr bílého 12cm / průměr černého 4.8cm / průměr středu 1.15cm
Edit: nic, tak aspoň posílám SZ s tím co sem našel v "pfd" :roll:
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
jerem555

Příspěvek od jerem555 » 17 dub 2009 14:27

Ernesto, pozri si na www.horar.sk vlakno o tejto vzduchovke. Hned na prvej strane nájdeš krátky návod na rozloženie čo napísal MyroLM.
Je to ľahké, len si ako pri všetkom treba pamätať čo si odkiaľ vybral... :D

Ja na nástrel používam terč ako dal kesi alebo pem, podľa mna su ok.

Inak chcem Ťa poprosiť, ak doma nájdeš nejaké zlaté stránky, skús ich presterliť a napíš kolko stránok si perforoval aj s akým strelivom a z akej vzdialenosti ( alebo zmeraj chronom ak máš ). Chcel by som to vedieť, bo ja som robil čachre s piestom a výsledok je nedostatočný... chcel by som pre poronanie.

A posledná vec, Levice zahoď. Nie sú uplne na ....., ale heslom dňa sú JSB :wink: 8)

daj skoro vedieť ako si pochodil
pem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pem » 17 dub 2009 18:46

Ernesto Che - Při koupi Hammerli bys měl mít v balení i puškohled. Je to tak? Napiš jaký puškohled jsi ke vzduchovce dostal, popř. přidej foto.

Co se týká různých terčů i nástřelných je jich hromada na internetu nebo ty, které jsem sám vyrobil. Dal jsem je někam na toto fóro. Kdybys je nenašel, dám je opět k dispozici.

A ještě jedna rada. Podotahuj všechny šrouby. Pokud nemáš na pažbě pořádně dotažené šrouby, budeš mít s přesností problémy.
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 17 dub 2009 21:37

Ernesto Che píše:Strieľal som bez puškohľadu na 10m diabolkami "sport". Robia ich v Leviciach a sú určené na súťažnú streľbu. Údajne sú vyvážené.
No ja som sa pokúšal nastreliť CZ200 tým "Levickým zázrakom" ale som sa na to Obrázek a počkal som na dodávku JSB - bolo po probléme :wink: .
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
Ernesto Che

Příspěvek od Ernesto Che » 18 dub 2009 00:13

Ano je to tak. Mal som tam aj puskohlad 6x42 Hammerli.
Tie tvoje terce som nasiel, su v tomto vlakne na str.7. Len problem je v tom, ze ked si ich ulozim, tak aj ked zadam na tlaciarni "skutocna velkost", tak ich tak nevytlaci.
Ten terc od "kesiho" som potom upravil vo Photoshope a uz nebol problem, ale musel som ho tlacit priamo z photoshopu po uprave, bez ulozenia. Tlaciaren mam HP PSC 1510.
Naposledy upravil(a) Ernesto Che dne 18 dub 2009 00:32, celkem upraveno 1 x.
jerem555

Příspěvek od jerem555 » 18 dub 2009 00:23

Ernesto, ta optika je celkom v poho a aj nastavenie paralaxy funguje. Len v pohode nastreluj a popis vsetko co a ako. a nezabudni pls na zmeranie sily. Ma to zaujíma.... dikes

A JSB do teho laduj, ne Levice... :wink:
Ernesto Che

Příspěvek od Ernesto Che » 18 dub 2009 00:48

"jerem555"
Neboj, nezabudol som, ale Zlate stranky nemam. Ked nejake zozeniem, tak to vyskusam, ale potrebujem vediet, ze z akej vzdialenosti mam do nich strielat.
Tiez spominas tu Paralaxu, to neviem, ze ako to ma fungovat, ze co sa s tym nastavuje.
Inac ta moja puska podla kodu na krabici by mala mat vykon iba 14J.
Odpovědět