ale asi ti ide o to, ako to nastelovat. Moja rada, najskor z nej vystrielaj aspoń 100x cez tie pevné. uvidíś co puska robi, sadnú diely - proste ju dáš do zábehu

Tomcat verejne sa ospravedlnujem za širenie Tvojej dobrej myslienky, ale nech to pomoze čo najviac ludom:
1. najprv si priloz obe montaze k sebe a porovnaj ci su rovnako velke, obcas sa stava ze je medzi nimi par stotin milimetra rozdiel. ak nahodou to je aj tvoj pripad, tak tu nizsiu daj dopredu, v pripade potreby je mozne vyskovy rozdiel vyrovnat vypodlozenim v okach montaze, idealna na to je tenka folia
2. dalej je dolezite ich zarovnanie aby bol oka v jednej osi co sa stranovej suososti tyka , to znamena jedna moze byt posunuta vac na bok ako ta druha... tu ti nepomoze nic ine len ze tie montaze pootacas v pripade potreby a vzdy vyskusas...
3. montaze mas pripevnene k vzduchovke, zatiahnute... (idealny pripad a nemusel si robit krok 1 a 2), puskohlad polocis do oka montaze, zaklopis vrchnou castou ok a jemne ich dotiahnes tak aby s puskohladom bolo mozne manipulovat (posuvat a otacat ho v okach) , ale aby sa v nich nehybal samovolne pri nakloneni vzduchovky
4. puskohlad si nastavis/posunies tak aby sa ti donho dobre pozeralo, videl si obraz v celej velkosti... cize nastavis vzdialenost od oka
5. puskohlad musis teraz natocit, aby zamerny kriz ukazoval kolmo na zem, cize budes potrebovat olovnicu, ktoru si zavesis, vzduchovku budes drzat aby bola kolmo na zem a cez puskohlad pozeraz na olovnicu a zamerny kriz zarovnas natacanim puskohladu aby bol zhodny s olovnicou
6. zatiahnes skrutky na okach montaze aby bol puskohlad uz napevno. Zatahujes ich ako pri montovani pneumatik, cize vzdy sroby ktore su do kriza a vzdy o presne stanoveny poct otacok... to preto aby sa puskohlad ostal centrovany, ak by si totiz zatiahol len najprv jednu stranu, tak sa ti to trosku posunie do strany...
zatahovat treba s citom, netreba to na fest aby sa oka montaze vryli do tubusu...
ernesto, ziadny strach. treba ist do toho a neat sa. ja som na tej mojej robil úpravy a asi na úkor výkonu... zial teraz by to checlo sikovného sustruznika azvaraca, čo by mi pomohol von z tej slamastiky.
Inak si na nu chcem dať este kovovú ochranu spúšte, namiesto tej plastovej, polotovar mam doma, len to uz bude fakt tazká