H?mmerli Hunter Force 900 Combo

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
jerem555

Příspěvek od jerem555 » 08 dub 2009 22:31

No tak som sa dnes trápil s novým piestom a tesnením. naládoval som ich do vzduchovky a poďho strielať.
Chcel som spravi´t porovnanie s priestrelom zlatých stránok, ale našiel som len dve tenšie. Dal som ich k sebe a výsledok je nasledovný (Strela nebola kolmá na cieľ):

prvé zlaté stránky prestrelené skrz, teda 46 strán úvod + 66 strán biele stránky + 152 strán zlté stránky = 264 strán

Druhé zlaté stránky skrz to už nebolo, ale predsa:
prestrelené 24 s úvod + 8 s trán z bielych stránok - tam ostala diabolka zaseknutá, ale diera v papieroch pokračuje ďalších 111 strán.

Čisla ktoré uvádzam hovoria o počte strán, nie ich poradí v zozname.
Zdá sa mi to strašne veľké číslo:296 strán prestrelených a ďalších 111 strán prederavených. Dtrielané bolo s JSB exact.

kua teraz by sa hodilo chrono

Prvá rana bola jak prasa, dokonca som videl z hlavne vyletieť iskru - ze vraj to bude ten diesling.

madbugie

Příspěvek od madbugie » 09 dub 2009 06:11

tak to je nejake divne... ja som so S634 na 10 m Exactom prestrelil 500 str. katalog z kvalitnejsieho papiera... obyc. tercova presla 350 a 100 este roztrhala...

a to som ju mal pred 2 tyzdnami tyzden natiahnutu sa skratila asi o 1 cm pruzina... co uz blbec som zabudol...
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
jerem555

Příspěvek od jerem555 » 09 dub 2009 06:51

no ved ja nehovorim, ze je to zlepsenie vo vykone. Co je iste, vystrel je taky hladsi a subjektivne sa mi zda, ze tolko nekope. Pokles vykonu pripisujem Tazkemu piestu - ten plechovy som vymenil za celokovovy ktory je asi dvojnasobne tazsi ako povodny. Pruzina ostala pvodna - mozno by to chcelo inu. a tesnenie by chcelo asi male zmensenie. Po jeho osadeni piest v piestnici nechodi pri nakloneni sam...

poradte pls.
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 09 dub 2009 08:17

Čiže si to podle mého názoru domrvil :lol: Sorry, ber to s humorem prosím :wink: Bejt tebou tak to rozeberu, všechno znovu pořádně vyčistím (i s origo díly), promažu a dám ji do "původního stavu"! (Tedy potom vyčištění a promazání by to mělo bejt v lepším než v původním stavu) Ale pokud hodláš takto experimentovat je to jenom tvoje věc! :wink:
Naposledy upravil(a) kesi dne 09 dub 2009 08:23, celkem upraveno 1 x.
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
jerem555

Příspěvek od jerem555 » 09 dub 2009 08:23

hej.domrvil... Prúser je, že origo piest padol za obeť vlasti a už nieje. Najviac ma sere to tesnenie. nebehá to v piestnici samo. Možno by to vyriešila silnejšia pružina. Co poviete?
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 09 dub 2009 08:28

Silnější by sice pomohla, ale to podle mě není řešení! :wink: Úplně volně by to běhat taky nemělo, musí to těsnit :roll: A kam se podělo origo těsnění a píst? Napiš prodejci mail jestli by nedotlačil náhradní píst, těsnění (2x) a vem rovnou i pružinu a vodítko :)
pem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pem » 09 dub 2009 19:41

Jerem555 - Nedokážu pochopit, jak jsi mohl zničit původní píst? A taky proč jsi to měnil?
Já jsem vzduchovku rozebral, všechny střeva ven. Vyčistil od původní vazelíny, nebo co to bylo, lehce namazal novou bílou vazelínou Vaseline Waffenfett - jen lehce všechny pohyblivé součásti - a chodí (zatím) jak hodinky. Jak dlouho, to se uvidí. Žádné vedlejší efekty jako třeba výšleh z hlavně a pod.. Prostě v pohodě po několika zkušebních výstřelech.
jerem555

Příspěvek od jerem555 » 09 dub 2009 23:02

chlapi, ten pôvodný piest mi zničil jeden ko..t sústružník čo mi mal robiť ten nový piest aby sa pozrel dovnútra, ako to tam vizerá. Aj napriek tomu, že som mu dal nákres.... :roll: :roll: Proste zlá voĺba. tento nový mi robil iný človek. Zajtra to skúsim rozobrať a precistiť + namazať. Vravím, ono to striela, aj presnosť je celkom ok, len to nemá tú očakávanú silu...
karbis

Příspěvek od karbis » 10 dub 2009 08:25

Tak jsem se konečně dostal k nastřelování,začal jsem na 20 metrech a jsem z toho slušně řečeno v háji.Myslel jsem už že je to tou optikou,tak jsem ji vyměnil za Niko co jsem měl na Dianě a zase brutální rozptil.Tak optiku jsem vyloučil a problém vidím v montáži.Místo púvodní dělené jsem tam dal jednodílnou ale zase duralovou a je to stále stejné.Nechtělo se mi investovat do ocelové montáže ale vypadá to že mi nic jiného nezbývá.Potřeboval bych poradit jak jste to vyřešili , jestli jste měnili montáž popřípadě jakou tam dát .Na Dianě to bylo bez problémů,tam je lišta na optiku ale tady ty drážky tam to chce nějakou vyšší montáž.Ještě se chci zeptat jestli se vám taky při zacvaknutí napínací páky dotýká hlavně,mně to tam v jednom bodě dosedá k hlavni a zdá se že to trochu pruží.
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 10 dub 2009 12:42

A jaký máš rozptyl s origo Truglo mířidly?
jerem555

Příspěvek od jerem555 » 10 dub 2009 14:01

2 karbis: mne sadla po cca 100 vystreloch. postrielaj, aby si všetko sadlo a ak to bude pokračovať dalej, chyba bude inde - možno reklamácia?

A páka sa mi s hlavnou nikde nestretá
Ernesto Che

Příspěvek od Ernesto Che » 14 dub 2009 18:52

Tak akurát dnes okolo obeda mi z Colosus.cz prišla Hämmerli Hunter Force 900 Combo. Akurát som ju iba vybalil, keďže bývam v paneláku, tak som ešte s ňou nič nerobil.
Pozrel som návod na pušku aj na puškohľad, ale je iba v Anglčtine, Nemčine, Francúštine a asi Španielčine alebo Portugalčine. Nie som jazykovo zdatný, tak by mi pomohlo, ak má návod v SK alebo v CZ "jerem555" alebo "pem", keby ho oskenovali ( hlavne sa jedná o puškohľad ) a poslali mi ho na mail.

ErnestoChe60@azet.sk

Ďakujem.
jerem555

Příspěvek od jerem555 » 14 dub 2009 18:56

ernesto drakulujem... 8)
som ešte v praci, ale ked pridem dom, pozriem to a dam vedieť. Zda sa mi však, že navod k optike bol anglický... :cry:
Ernesto Che

Příspěvek od Ernesto Che » 14 dub 2009 19:28

"jerem555"
Vieš ta 60 značí rok narodenia. Ja sa k tomuto koníčku vraciam po vyše 30 rokoch. Kedysi som mal Sláviu asi 620 potom vojenskú vzduchovku a ešte aj ruskú IJ 20 alebo ako sa to volalo.
Teraz sa mi zapáčila Hämmerli 900. Tak uvidím či to nejak dám dokopy. Myslím pušu a optiku a či sa mi to podarí zastrieliť.
madbugie

Příspěvek od madbugie » 14 dub 2009 20:34

ernesto len sa pytaj...

montaz optiky:

- postav flintu do roviny
- z tych dvojdielnych montazi odsrobuj hornu polovicu kruzkov
- povol na montazi srobky
- nasad ich na flintu a pomaly zacni dotahovat (vzdialenost montazi si predtym skontroluj polozenim puskohladu do nich a priloz sa k flinte ci ti vyhovuje vzdialenost očnice, oko by malo byť cca 7 az 9 cm od okularu)
- dotiahni spodok montaze
- nasad puskohlad skontroluj ci montaze nie su nejak skrizene a podobne, proste ci to sedi
- nasad horne ocka montazi a postupne dokriza ich dotahuj vsetko pekne jemne ziadna hruba sila mozno na zaver trosku pritvrdit ale nic brutalneho...

no a ked to bude hotove tak sa pustime do nastrelovania flinty... to az v dalsom prispevocku... alebo skus pohladat myslim ze urcie najdes, je jedno aka optika pravidla su v podstate rovnake...

ale skor ma napada ze v tejto cenovej kategorii pusiek typu dorob si doma sam by asi bolo najskor najlepsie ju pekne rozobrat vycistit pripadne odstranit nejake nedorobky,... pekne jemne namazať a zlozit... parkrat si zastrielat cez pevne mieridla, zistit ci je puska OK a potom nahodit optiku... a pocitis tu zmenu :D
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
Odpovědět