Glock 17 vs. CZ 75 compact P-01 - udelam dlouhodoby test :-)

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
S474N
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S474N » 09 bře 2007 09:47

cmk píše:. TO je zase volba zakanika - nicmene - tech zbrani se proda stejne - jen jich vic proda ten levnejsi a min ten drazsi - znacka neprodela...
To je prave naprosto zcestny a chybny argument. Jelikoz dealeri nebudou zbrane prodavat, tak je pochopitelne nebudou ani objednavat a tim padem ani zakaznikovi nabizet. Ten se o nich pochopitelne nemusi ani dozvedet, tj. nepujde si ji koupit ani jinam levneji. Nebo jeste v horsim pripade - jak jsem zde jiz zminoval - prisadi si navrch nejakou historku o tom, ze je to shit. Panimáju?

| [url=http://www.MujGLOCK.com]MujGLOCK[/url] | - < [url=http://forum.mujglock.com]Forum[/url] > < [url=http://foto.mujglock.com]Fotogalerie[/url] >

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."
cmk
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cmk » 09 bře 2007 09:48

Sam moc dobre vic, jak to s tema studentikama dopada - lidi nejsou blby a vedej, za za nekterejma vyrobkama musi stat support -prave treba za zbranema... A mimochodem - ten, co to prodaval za 15 rozhodne neni studentik, co si si to susi na koleji a prodava pres internet, ale kamennej kram v jedny z nejdrazsich lokalit nejen v CR, ale ve finale i v evrope (co jsem tak nedavno sledoval statistiku o cenach najmu bytovych a nebytovych prostor) a k tomu poskytuje support...
S474N
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S474N » 09 bře 2007 09:49

cmk: naopak, sam moc dobre vim, ze lidi jdou po cene jako slepice po flusu (ruzne debaty na foru, kde se lidi hadaji o desetkorun jsou toho jasnym dukazem). Vic je nezajima a potom se za pul roku divi, ze "jejich levny dealer" uz neexistuje a rvou na jine dealery nebo vyrobce.

PS. to co pisu plati obecne na jakekoliv zbozi, netahejme do toho jenom zbrane, pripadne do toho zamerne nevtahuj Brymovou. Diky.
| [url=http://www.MujGLOCK.com]MujGLOCK[/url] | - < [url=http://forum.mujglock.com]Forum[/url] > < [url=http://foto.mujglock.com]Fotogalerie[/url] >

HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 09 bře 2007 10:00

Víte, ona spodní hranice je na jednu stranu prospěšná a na druhou stranu neprospěšná. Proč? My podobné problémy zažili kdysi v počítačové branži. Všichni prodávali za stejnou cenu. Pak se našel vykuk, který prodával počítač pod cenou a přibundloval k němu soft, který jste museli mít za cenu vyšší.

Kdo z toho profitoval? Zákazník i prodejce. Ano, našlo se pár lidí, kteří PC koupili a program nechtěli. Ale ti, co chtěli program, tak PC koupili taky a spokejený byl jak prodejce, tak zákazník.

Všeobecně je obchodní politika prodejců zbraní velmi slabá. Dnes prodej zbraní není o vlastních zbraních, ale třeba i o prodeji střeliva, dalších potřeb a hlavně o službách.

Dám příklad: mějme prodejce, který má i vlastní krytou střelnici (v Olomouci je jedna taková a lidé z okolí ji znají). Tato střelnice je známa tím, že zde lze koupit leccos, ale jinak je jejich obchodní politika docela špatná. Proč? Protože lidé nejsou nijak motivováni sem přijít víc, než jednou (když kupují zbraň). Já, mít vlastní střelnici zaujmu podstatně aktivnější přístup: budu vydávat permanentky (proč neprodat 1000 permanentek na 15 hodin střílení se slevou 45%, když vím, že 55% mít předem je bezva a jelikož ta střelnice funguje furt a je tam čím dál míň lidí, tak brzo začnou uvažovat, že ji zavřou), budu pořádat akce (ne jedny závody za rok), budu se snažit lidi přitáhnout. A pak jim prodám zbraň za 15 000, když jim ostatní chtějí prodat tu samou za 17000. Lidi budou chtít střílet - prodám jim permanentku za 660 (1000 lidí je 660 000). Lidi budou chtít náboje - tak jim je prodám za nejnižší rozumnou cenu a třeba je zvýhodním, pokud je vystřílí na mé střelnici. Ano, je to spousta práce navíc, ale je to i vztah se zákazníkem a spousta peněz, které jinak nikdy nedostanu.

Lidi, když podobné věci fungují jinde, PROČ NEFUNGUJÍ TADY????
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
Lanky

Příspěvek od Lanky » 09 bře 2007 10:06

HanuIv:
Prosím, založ tu střelnici. Pokud bude v okruhu 50 km, budu tam jezdit, fakt....
S474N
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S474N » 09 bře 2007 10:07

HanuIv: protoze podnikatele jsou "rychlokvasky". Jedine co vidi jsou okamzite penize v kase/na ucte, ale o nejake podpore zakazniku uz nechteji ani slyset.

PS. pekne ses tady rozepsal, evidentne mas i zkusenosti "z druhe strany".

PS2: jeste k tematu, co zde rozepsal CMK ohledne Brymove - aby nekdo nemel pocit, ze se z toho chci jakkoliv vykroutit, klidne zpracuji komplexne cele tema.

edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 09 bře 2007 10:08

To – HanuIv
Máš pravdu a to se najdou hovada co zpoplatňují i každou ránu na střelnici,dáš jim paušál za hodiny a příplatek 2-5kč za ránu!!!
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 09 bře 2007 10:16

Pánové to se zase dobře bavím :lol: (upraveno pro rejpala kterej se nikdy při psaní všemi 10ti nepřeklep :lol: ).
To Satan - to co tu píšeš myslíš vážně? S těmi cenami. Cena je daná trhem, když někdo koupí od výrobce tak podle mě, ten mu nemá co říkat, za kolik může prodávat dál. To je čistě věc prodejce. Když to bude chtít dotovat tak prosím. Píšeš o "kurviči cen" studentíkovi, kterej to dělá na koleně doma - nikdo nebrání zavedeným prodejcům následovat tuto cestu. Oni se ale chtějí odlišit a jejich fundovanost, kamenný obchod, dobrý přístup (ha ha :D ) a možnost zboží vyzkoušet je jejich konkurenční výhoda. Pak je na zákazníkovi co si vybere - jestli pochybnýho studentíka, který jim to prodá o 500 levněji, nebo v krámě, kde mu všechno vysvětlí, budou vstřícní (opět ha ha :D ) a bude mít větší jistotu zavedeného prodejce. Ono člověk se párkrát spálí, když jde po nejlevnějším a pak volí kompromis.
S cenami zbraní - já i kdyby v Brně třeba na Šumavský prodávali Glock o 2000 levněji něž tady v Praze, tak tam pro něj prostě nepojedu - ztratím celej den (můžu vydělávat - obětovaná příležitost :wink: ), mám náklady s cestou, prodejce je z Brna - jak na reklamaci - budu posílat bouchačku poštou? Proto se mi ani ta sleva 2000,- nevyplatí.
Vezmi si třeba nejmenovaný obchod se zbraněmi na Staromáku - jak oni to dělají že si můžou dovolit ceny CZUB a většiny jiných zbraní o dost nižší než konkurence? Kdyby je to neuživilo, tak to asi nedělají. Jestli ostatní řvou, že mají nízký prodeje nikdo jim nebrání jít s cenou dolu, nebo to zabalit. Tržní ekonomika a v rámci slušnosti konkurence. Proč ne?
Ad CZUB slyšel jsi o těch "neoficiálních" dohodách co mají třeba s Alfou? Proč v ČR sehnat Alfu Iron je téměř nadlidskej výkon - ta pistole by pětasedmě z fleku natrhla sedací část těla a stojí 11 000,- Bohužel mají nějajkou dohodu že ty Irony jsou pro export. Možná se nakonec ukáže, že Alfa taky není žádně šlágr, ale pořád je o cca 5000,- levnější a má překonaný některý vady kterejma CZUB pořád trpí (třeba debilní spouště). Co by si pak člověk asi koupil?
To HanuIV: Přístup co zmiňuješ je super, taky bych to tak dělal kdybych měl možnost. Aby sis tohle ale mohl dovolit, tak to chce mít za zadkem alespoň malej polštářek (statisíce, lépe pár mega na účtě). Když máš holej zadek, na všem hypo a doma manželku a 2 děti tak se to snažíš dostat co nejrychlejc na horu a pak to tak dopadá. když budeš podnikat v klídku s jistotou, že tě nepoloží každá pitomina, tak se ten slušný přístup dá aplikovat. Osobně obdivuju všchny podnikatele, který se vypracovali a opravdu se chovají podle toho co jsi napsal. Je jich málo, ale jsou. :lol:
Naposledy upravil(a) Silencer dne 09 bře 2007 11:45, celkem upraveno 2 x.
cmk
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cmk » 09 bře 2007 10:16

a) ja nikdy nepsal, koho tim pripadem myslim

b) takze "Brymova" jsi pouzil ty

c) i kdyz to myslim obecne (ze je hloupost omezovat prodejce)

d) tak ano - myslel jsem konkretne na tento pripad

e) presto jsem v ramci objektivity a toho, abych nebyl obvinen, ze delam reklamu to jmeno nepouzil

f) protoze mas snad pocit, ze by v tomto krame nabizeli "neco min" nez vsichni ti ostatni, kteri prodavali za 17.5 az 20? Ze jsou to rychlokvasky? Ja myslim ze ne... Takze nedavej za priklad 2 protichudny nazory... Mame tu prodejce s kamennym kramem, solidnim servisem a drahym najmem... A za 15 to jde... Proc by to neslo jinde? Protoze prave ty rychlokvasky nejvic rvou, pac nemuzou vydelat rychle...
S474N
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S474N » 09 bře 2007 10:23

Silencer píše:Pánové to se zase odbře bavím :lol:
To Satan - to co tu píšeš myslíš vážně? S těmi cenami. Cena je daná trhem, když někdo koupí od výrobce tak podle mě, ten mu nemá co říkat, za kolik může prodávat dál. To je čistě věc prodejce.
No tak se "odbře" bav. S tema cenama to myslim vice nez vazne. Evidentne vubec nevis, jak to v realu funguje, vubec nemas paru o vseobecnych podminkach a dalsich vecech, kterymi si i vyrobce (ci jeho zastupce - dovozce) muze stanovovat jiste podminky prodeje.

S474N
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S474N » 09 bře 2007 10:26

cmk: dekuji,ze jsi tu Brymovou potvrdil, stejne kazdemu bylo jasne, ze nemyslis prodejce kabelek Louis Vuitton na Parizske.

ad f) precti si pozorne, co jsem psal zde drive - hlavne co popisuje zajmy vyrobce.

HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 09 bře 2007 10:47

Sice jsem předchozí příspěvek považoval za poslední, ale (nikdy neříkej nikdy)...

Všechny ty věci, které popisujete jsou důsledkem dvou základních věcí:

a. dřív nefungovala úvěrová politika banek. Zatím, co dnes začínajícímu podnikateli, který vykazuje jakýs takýs zisk na kontě, banky úvěry rovnou nabízí, tak dřív toto nebylo. Rychlokvašky vznikly proto, že chtěly normálně bydlet a existovat a zároveň museli točit finance dost rychle na to, aby vydělaly na nájem a soukromý život (z čehož vynímám pseudopodnikatele a podvodníky). Lidi, kteří nemají s podnikáním zkušenosti, asi už teď začínají červenat a chtějí říct, že podnikatelé nemuseli tolik vydělávat. Ale to není pravda. Dnes všichni něco chtějí a nechtějí to zadarmo. Kdyby mě někdo v roce 1995 nabídl 150 000 úvěru za 10%, tak jsem dnes za vodou. Já je ale musel vytočit z 10 000. A to musíte opravdu vařit z vody. A musíte platit nájmy (odsunutí plateb nedostanete), telefony, žena po Vás ječí, že dítě nemá co do úst a že ona chce ..... To je původ rychlokvašek. Já se jich nezastávám. Jen připomínám, že to nebylo tak "einfach" .

b. nefungovala justice a enforcement práva (což nefunguje dodnes). To je třeba to, co se stalo mě. Já vyšrouboval původních 10 000 Kč půjčených od dědy na několik milionů a padesát zaměstnanců. Pak jsem narazil na někoho, kdo mi poskytl falešné záruky (ve spolupráci s několika podplacenými lidmi z banky, která už neexistuje - dík. pane Teriere) a já prodal a nedostal zaplaceno. Takže se soudím o náhradu škody a hlavně o platbusamotnou (kterou nedostanu, protože Tercier už neexiastuje), soudím se s dodavateli, podávám trestní oznámení a ... nic. Soudy se vlečou víc než sedum let. A povlečou se ještě dlouho. Dnes si v tomto státě nikdo nic nevěří. Takže všichni chtějí platbu předem, nebo jakousi záruku. Lidi začali upřednostňovat jednorázový zisk před budováním vztahu. Protože vztah znamená někomu věřit a popřípadě mít možnost se dovolat spravedlnosti. A to tady není.

Já se podnikatelů nechci zastávat. Mnozí se slovem podnikat (tedy jít se svou kůží na trh a snášet nepřízeň osudu a sloužit zákazníkům) nemají nic společného. A mnozí ano. Jenže těch slušných je málo a bude jich ještě míň, pokud je my spotřebitelé necháme padnout. Proto já chodím tam, kde je vztah. Kde vím, že mi pomohou a kde vím, že si nedovolí mne ošidit. A to je důvod, proč do zmiňované střelnice v Olomouci chodím už jen střílet a nic tam nekupuju.

No, a to je konec mé litánie, která je 1000 kilometrů od původního tématu.

P.S. Pánové, já nebudu už nikdy podnikat, protože za dvě trestní řízení proti mé osobě pro zpronevěru a podvod, které jsem musel probdít, vyargumentovat a dokázat každou posr... korunu, kterou jsem dal rodině, za ty věčné tahanice kolem soudů a za 10 000 měsíčně, které platím právníkům (a to jsou to známí) MI TO NESTOJÍ. Hledejte si střelnici jinde ... :) :) :D
Naposledy upravil(a) HanuIv dne 09 bře 2007 10:57, celkem upraveno 1 x.
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
S474N
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S474N » 09 bře 2007 10:50

Ted k te Brymove - upozornuji, ze vsechny informace mam z verejnych zdroju, nikde nic tajneho.

Takze vsechno zacalo, jestli se nemylim, v roce 2004. Brymova v tu dobu zacala prodavat GLOCKy kolem 15ti tisic, ostatni dealeri prodavali kolem 17ti tisic. Jinym dealerum se to nelibilo a tak dovozce vydal dodatek k obchodnim podminkam. Brymova ceny navysila ale neodpustila si komentar na svem webu, kde psala o tom, ze byla donucena navysit ceny. Potom se do cele veci vlozil i UOHS, ktery rozhodl tak jak rozhodl. Radeji to sem prepastuju:
UOHS píše:Věc : Sdělení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (dále jen „Úřad“) obdržel dne 14.3.2005 Váš podnět k šetření, v němž jste poukázal na možné narušení hospodářské soutěže a odkázal jste na internetové stránky společnosti Zbraně, Střelivo Brymová, s.r.o., kde se objevilo sdělení o nutnosti zdražit zbraně Glock na příkaz dovozce z důvodu stížností ostatních prodejců na nízké ceny tohoto prodejce.

Úřad provedl v dané věci šetření, o jehož průběhu Vás informoval, a dospěl k následujícím závěrům. Šetřením Úřadu bylo zjištěno, že společnost M.P.I. TRADING, s.r.o., se sídlem Holečkova 31, 150 00 Praha 5 (dále jen „M.P.I. TRADING“), která je dovozcem a velkoobchodním prodejcem zbraní a střeliva, rozeslala svým obchodním partnerům (maloobchodním odběratelům) dodatek k tzv. „Jednotným obchodním podmínkám 2004“ ze dne 14.2.2005, a to s účinností od 1.3.2005, který obsahoval toto ustanovení: „Zboží nebude dodáváno těm odběratelům, kteří mají k naší obchodní společnosti závazek po splatnosti, nebo odběratelům, kteří nedodržují minimální obchodní rabat 15%“. V průvodním dopise zaslaném maloobchodním odběratelům společnost M.P.I. TRADING svůj postup odůvodnila mj. tím, že docházelo k narůstající nespokojenosti většiny odběratelů s tlakem na snižování marže u zboží nabízeného uvedenou společností. Následně došlo k akceptaci předmětného dodatku ze strany téměř všech oslovených odběratelů zboží společnosti M.P.I. TRADING, s výjimkou společnosti Zbraně, Střelivo Brymová, s.r.o., která však i přes projevený nesouhlas k úpravě svých prodejních cen rovněž přistoupila.

Na základě výzvy Úřadu a rovněž s ohledem na vlastní pochybnosti o správnosti předmětného dodatku, který byl účinný v období od 1.3.2005 do 1.6.2005, přistoupila společnost M.P.I. TRADING k jeho zrušení. S účinností od 1.10.2005 se obchodní vztahy mezi společností M.P.I. TRADING a jejími odběrateli řídí tzv. „Jednotnými obchodními podmínkami 2005“, které již ustanovení obsažené v předmětném dodatku neobsahují.

Úřad ve svém sdělení adresovaném společnosti M.P.I. TRADING konstatoval, že vyhotovení dodatku k „Jednotným obchodním podmínkám 2004“ a jeho následná akceptace ze strany dotčených odběratelů zboží uvedené společnosti naplňuje znaky zakázané a neplatné dohody ve smyslu § 3 odst. 1 zákona č. 143/2001 Sb., o ochraně hospodářské soutěže a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“). S ohledem na zjištěné skutečnosti a na základě zhodnocení celkové závažnosti jednání společnosti M.P.I. TRADING ve vztahu k hospodářské soutěže přistoupil Úřad k řešení závadného stavu formou tzv. soutěžní advokacie. Úřad v této souvislosti konstatoval, že ačkoliv došlo po dobu účinnosti předmětného dodatku ke vzniku protisoutěžního stavu, společnost M.P.I. TRADING vzniklý stav k 1.6.2005 napravila a informovala o této skutečnosti všechny dotčené maloobchodní odběratele.

Vzhledem k tomu, že nedošlo k závažnému narušení hospodářské soutěže a vzniklý stav již byl ze strany společnosti M.P.I. TRADING napraven, nebylo s touto společností zahájeno správní řízení pro porušení zákona o ochraně hospodářské soutěže. Úřad považuje za dostačující, v jakém rozsahu byli dotčení odběratelé informováni o nesprávnosti postupu společnosti M.P.I. TRADING. V této souvislosti Úřad uvedenou společnost rovněž upozornil, že případné další jednání, které by bylo v rozporu se zákonem, může být Úřadem sankcionováno v souladu s ustanovením § 22 odst. 2 zákona, a to až do výše 10.000.000 Kč nebo do výše 10% z čistého obratu za poslední ukončené účetní období.

Závěrem Vás informujeme, že závazná právní stanoviska k porušování zákona Úřad sděluje pouze v pravomocných rozhodnutích vydaných ve správním řízení.

Děkujeme Vám za projevenou důvěru, se kterou jste se v dané věci obrátil na Úřad

S pozdravem

JUDr. Luděk Svoboda
ředitel odboru
ochrany hospodářské soutěže
Zdroj: :arrow: http://www.secured.cz/opas/MPI-sdeleni.doc

Opravdu nevim, koho rozhodnuti je teda zavazne, jestli nazor lidi zde v diskuzi, zdali uradu, ktery je timto presne poveren - UOHS.

Pokud se v soucasne dobe podivam do podminek dovozce:
:arrow: http://www.mpi.cz/mpi/pro-obchodniky/?clanek=29

Vidim tam nasledujici:
Jednotne vseobecne podminky píše:7.Při prodeji se dodavatel řídí tzv. jednotnou cenovou politikou, zaručující všem odběratelům stejné podmínky. Dodavatel doporučuje maloobchodní marži v rozmezí 15-20 % oproti velkoobchodním cenám.
...
Ad e) Ověření dodržování kultury prodeje sortimentu nabízeného dodavatelem ověřuje dodavatel namátkově v maloobchodní prodejně odběratele. Sortiment nabízený dodavatelem musí být vystaven na viditelném místě, musí být čistý a nepoškozený, musí být označen prodejní cenou. Nové zboží nesmí být prodáváno za sníženou cenu (se slevou), aby nevytvářelo u zákazníků dojem, že se jedná o zboží poškozené, zmetkovité, či zastaralé. V případě, že odběratel zboží poškodí, nebo je zboží zastaralé, obrátí se neprodleně na dodavatele, který navrhne odběrateli řešení.
Tyto podminky jsou bez verejne pristupne a kazdy dealer s nimi musi predem souhlasit a podepsat, takze je jasne, do ceho jde a co se po nem vyzaduje.

cmk
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cmk » 09 bře 2007 11:15

At koukam, jak koukam, tak vidim:

a) UOHS potvrdil, ze distributor nesmi stanovovat minimalni cenu (resp. minimalni rabat)
b) UOHS potvrdil, ze chybu udelalo MPI a k sankci nepristoupil proto, ze MPI svoji chybu napravil
c) Brymova byl jediny obchod, ktery se branil (jediny, ktery tedy stal za dodrzenim zakona)

O tom, co jsem slysel, ze je duvod, proc Brymova prodava ted za 17.5 radsi pomlcim - je to jen spekulace...
S474N
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S474N » 09 bře 2007 11:22

cmk: to je sice hezke, nicmene nove zbozi nesmi byt prodavano za snizenou cenu kvuli tomu, aby nevytvarelo dojem, ze se jedna o zbozi poskozene, zmetkovite, .....

A jaky duvod jsi slysel? Klidne to tu zmin.

Odpovědět