Flobertka

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
PEPAN
Re: Flobertka

Příspěvek od PEPAN » 15 dub 2011 15:53

no můžu říct, po mě někdo střílet čímkoli tak jdu do prdele a to urychleně, ale nefetuju, málokdy chlastam a neřešitelný situace a spory nevyhledávam.
takže na obranu i flobka stačit může- vezmem- li situaci že třeba přijdu s tim že chci zaplatit za nějakou práci a ty nebudeš pro :D záleží koho se obáváš

Nejde!Prostě NNe
Kubanec

Příspěvek od Kubanec » 15 dub 2011 16:00

Kavy: nevim proc takove arogatni jednani a nevim jak souvisi to ze jsem byl v armade s tim ze se snazim zastiti svoji rodinu. S tvojim "nez zacnes flobertkou strilet do lidi" muzes jit k sobe na namesti. pravdepodobne zijes v mirumilovnem kraji a spolu s hobitami tam zalevas kvetinky, no v Praze v noci jit z restaurace atd nebyva dakrat bezpecne zvlaste na zizkove atd. Navic jsme pri penezich a penize pritahuji i nepratele a potize a lidi co vzhrozuji. A ja nehodlam prijit s hrabema az se ty vyhruzky jednou vyplni. Nevis v jake sorte lidi se pohybuji nevis jaci lide vyhrozuji tak si sve rozumy a uvedomele myslenky schovej pro sebe. Radeji uvidim deset projektilu v brise nejakyho srace co chtel znasilnit moji manzelku nez jeden v ni. Popremyslej o tom z teto stranky a pak rozumuj.
Kubanec

Příspěvek od Kubanec » 15 dub 2011 16:03

Pepan: viz odpoved kavymu ;]... ja se neobavam nikoho, obava se hlavne zena a lidi kteri jsou cilem techto obav jsou vetsinou ozbrojeni nozi, teleskopy a ruznymi zbranemi na blizkost. Proto jsem potreboval vedet jak rozsahla zraneni flobertka zpusobi neb jse mstrilel jen z automatu a devitky a nemam predstavu o sile flobertky. :]
Kavy

Příspěvek od Kavy » 15 dub 2011 16:18

Nemám nic proti zbraním na zlobivé lidi.Naopak.
Ale na kontaktní vzdálenost s nožem apod. je flobertka/vzduchovka/malorážka nevhodná.
Sice jsou schopny zabít,ale jde o čas.
Postřelený útočník možná časem zhyne na otravu olovem,ale to už bude po všem/všech.
Máchnutí nožem je vteřina.

Určitě bych na obranu volil něco "ostřejšího",co člověkem pořádně otřese,abys získal čas na přesnější zásahy.
Stále mě překvapuje,že ani na vojenské škole se neučí ani základy co je energie střely,účinky na lidech apod.
Co se tam tedy probírá ?
Naposledy upravil(a) Kavy dne 15 dub 2011 16:24, celkem upraveno 3 x.
PEPAN

Příspěvek od PEPAN » 15 dub 2011 16:19

za těchto okolností bych určitě volil spíš ZP a něco účinějšího (38-45)
jako prozatimní řešení již zmíněný perkusák..
problém flobertky je velmi mizerný zastavovací účinek ikdyž třeba umí ublížit, svoloč je příliš nevyzpitatelná
Nejde!Prostě NNe
DrobasMirek

Příspěvek od DrobasMirek » 15 dub 2011 16:22

flobertkou tak jak jí známe dneska (tj. 7,5J) průměrnýho 80kg člověka nezastavíš, když bude mít bundu, silnější mikinu tak vůbec ne. Musel bys šikovně trefit krk, hlavu, oko což s flobertkama co jsou teď na trhu neni zase tak jednoduchý :lol:

navíc pokud hraje nějakou roli adrenalin tak si dotyčný všimne, že je zraněnej až co tě dávno potrhal. V dnešní době budeš hodně rád když narazíš na člověka, kterej by na tebe nevytáh něco vostřejšího jako odpověď..
Kubanec

Příspěvek od Kubanec » 15 dub 2011 16:28

Pepan, Kavy: samozrejme bych se s vlastnim ZP na flobertku ani neptal, uz jen za ten strasnej nazev :D, ale cast ocestuji a nemam moc cas zabyvat se zbrojnim prukazem. velice rad bych si koupil neco ostrejsiho a manzelce take v damskem provedeni ale jak rikam neni na to cas a ze by bylo zarizeni ZP jednoduche a na par hodin se rici neda. proto volim docasne reseni nez se na te zbrojak cas najde. Nicmene diky vsem za odpovedi.

Kavy: Jeste mi prosim te rekni pokud to vis jestli jsou silnejsi 4mm naboje do flobert nebo 6mm a proc jsou ty mensi skoro dvakrat drazsi, a je tedy pravdou ze projektil z flobert bez problemu pronikne tkani do tela? jinak samozrejme s adrenalinem mas pravdu a pravdepodobne ho nezastavi, ale nemyslel jsi na to ze neznale oko v prvni rade nebude vedet ze se jeda o nejakou flobertku ale pri vystrelu a uciteni bolesti prvni co ho napadne bude ze ho zastrelili. daleko vic nez ten projektil tedy udela sok, a psychycky dojem, tedy tak bych asi reagoval ja, pri vystrelu a nasledne bolesti bych se vysral na nejakej utok a prvni co bych udelal je zkontroloval zraneni a snazil se vzpamatovat nebo se mylim? Jinak pro netrenovane oko asi nebude snadne rozeznat rozdil od prave ne?
Kubanec

Příspěvek od Kubanec » 15 dub 2011 16:30

Drobas: a je tedy neco silnejsiho nez flobert na co nepotrebuji ZP? poradte prosim
Kavy

Příspěvek od Kavy » 15 dub 2011 16:36

Netrénované oko nepozná z dvou metrů ani že jde o maketu.

Dvojnásobný rozdíl v ceně 4 a 6 je možná v tom,že 4 je v kabičce 2x tolik :idea:
DrobasMirek

Příspěvek od DrobasMirek » 15 dub 2011 16:38

řešil sem stejnou otázku, obavy o bezpečnost jsem chtěl vyřešit ZP, který jsem si před 2 měsíci udělal, ale zbraň si ještě nekoupil. Místo pistole u sebe nosim nůž kvuli psům a nedávno jsem se přesvědčil, že si vystačim poměrně solidně i rukama.

Flobertka nemá cenu a v perkusech se nevyznám, možná by to byla možnost. Osobně si myslim, že flobertka na obranu jsou vyhozený prachy.. stejně tak za plynovku a podobný s*áče co vypadaj jako pistole
DrobasMirek

Příspěvek od DrobasMirek » 15 dub 2011 16:39

jinak píšeš o časovým vytížení.. udělat zbroják je otázka chvíle, učit se můžeš při cestování :lol:
PEPAN

Příspěvek od PEPAN » 15 dub 2011 16:41

ač je to ot, přesto již zde odpovědi máš. flobertka je absolutně nevhodná, jako velmi prozatimní řešení perkus! a čas už prostě obětovat bude třeba- trénink+ zkoušky ZP už je časově zanedbatelné!
Nejde!Prostě NNe
Kubanec

Příspěvek od Kubanec » 15 dub 2011 16:44

Kavy: rozhodl jsem se i pres veskere zapory pro dve flobertky 661 alfa 6mm. uz jsem objednal. mel bych na tebe posledni otazku. jsou lepsi klasicke 6mm naboje nebo ty spicate? ktere budou ucinejsi? jinak diky za trpelivost
DrobasMirek

Příspěvek od DrobasMirek » 15 dub 2011 16:46

..a ještě k tomu jsi koupil naprostej bazmek.. kulatý jsou přesnější, v rámci možností, špičatý projdou hloubš, účinnost obojího zejména ve tutej flobertce je úsměvná
Kavy

Příspěvek od Kavy » 15 dub 2011 16:50

ALFA 661 je ideální zbraň na skryté a pohodlné nošení :lol:
Potom napiš jak se nosí manželce :wink:

Špičaté náboje jsou výrazně silnější než kulaté.Změřeno.
Nejsou tolik přesné,ale na 2m nebude rozdíl.
Odpovědět