Jj, já jsem taky pro penetrační či destrukční testy. Ideálně čiré balistické želatiny v ceně tak 50 USD po 50% slevě za relativně malý blok, a to na střelnici, kterou si pronajmu jenom pro sebe, plus ještě nějaké ty pomaloběžné záznamy s podrobnou analýzou toho či onoho a následnou editací videa a tvorbou skriptu.
Nemyslím si, že by byl problém v testech rychlostí, což bylo docela relevantní téma krátce po uvedení zbraní, ale spíš v tom, že se nikdo neujal nějakého videa, což je škoda. Nějaké ty penetrační či destrukční testy tady proběhly, sám jsem posílal fotky účinku Chiappy LB na lapač broků, který jsem si tímto zničil. Kdo hledá, ten najde. Něco ohledně penetrace tady poslal i Láda XX, ale dostal poměrně studenou sprchu, pokud jde o tlumič, což taky není moc motivační.
Taky si myslím, že řešení energií je už passé a na řadě je přesnost a skutečné účinky. Prakticky všechno, co je dostupné na trhu, už bylo změřeno a každý si udělá plus mínus představu, co lze od toho či onoho očekávat. Ale ta diskuse podle mě měla proběhnout, vzhledem k tomu, jak odlišné panovaly názory a leccos se odhalilo. Problém je, že kvalitní recenze, které zaberou často opravdu hodiny práce a mnohdy i tisícikorunové investice (na rozdíl od kritických štěků, které zaberou tak minutu a nestojí nic), rychle zapadnou, protože pro všechny flobertky, až na Spielberg, je tady jenom jedno vlákno a všechno hrozně rychle zapadne.
Taky je potřeba se zeptat, kdo skutečně použije tyto flobertky pro sebeobranu a potřebuje skutečně znát účinek třeba na organickou tkáň? Drtivá většina zůstane i v C-I hračkami či sbírkovými předměty či výcvikovými zbraněmi. Možnosti lovu jsou velice omezené. A pokud si ze současné situace nemůžeme s Albert 22 udělat i trochu legrace, tak mám trochu obavy, jestli investuji svůj čas, energii a peníze na správném místě.
Jinak pokud jde o dostupnost C-I flobertek, tak kromě Brna je má kentaurzbrane.cz, já osobně jsem kupoval v Sanima HB s tím, že Alfa dodává všem obchodům, se kterými spolupracuje, zbraň nemusí být nutně zalistovaná, doporučuji se informovat v lokálním obchodě. Stačí zavolat p. Ševčíkovi. S trochou štěstí si domluvíte i předání na benzínce, až budou mít cestu do Vlašimi. Řehákovi posílají C-I i přes DPD do vlastních rukou, i když pravda ne Alfaproj. Říkám to pro ilustraci, jak se situace mění a jak různí prodejci přistupují různě.
Takže, nenajde se nějaký Youtuber, třeba Kraken by byl docela dobrý adept?

Nebo pokud mě někdo zasponzoruje, pokud jde o tu želatinu, tak já tu recenzi udělám.

Dal bych tomu čas, někdo určitě něco vyrobí.