Flobertka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Enriko> laduj si tam klidne strelnou bavlnu ale k nicemu to nebude. Tyhle zbrane uz jsou proste upravene na 7,5J. Zkousel sem bezdymy prach z nastrelovacich nabojek - jedine ceho dosahnes je vetsi zablesk z hlavne a silnejsi zvuk vystrelu
a stejne strela nedokaze prostrelit 8mm lamino desku (podlahova parketa). Na to vezmes CZ634 - prask a v desce je dira 
Je to konstrukcne omezene aby se to koumakum zkomplikovalo
Nak

Je to konstrukcne omezene aby se to koumakum zkomplikovalo

CZ 634 .177
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
- enricqo007
Flobert
diky..tak to asi uz robit nebudem ale myslite zeby konstrukcia povolila natolko zebi mi to odtrhlo prst ale podobne?
- enricqo007
Flobert
a v obchode mi tvrdil predavac ze floberta je silnejsia ako vzduchovka hovoril my ze je to medzi vzduchovkou a malorazko a ked ma floberta 7,5J a vzduchovka 10j a vyssie...skusal som oboje strelal som do dosky a moja floberta z nabojema 22 flkbert sa viac zarila ako ta vzduchovka nechapem tomu teraz... 

No já se v jisté době(-10let) o folbertky také zajímal.
Prodavač mi řel, že jistá značka s dlouhou hlavní v masivním provedení a těsněním mezi hlavní a bubínkem je trochu jiná než ostatní.
Prý jí vyráběli redukováním malorážkové pistole.
Co mi ukázal přímo na prodejně, tak ta kulka z ní se zavrtala docela hluboko do telefonního seznamu.
Je to asi tak stejné, jako když ČOI projde stánky a sem tam najde výbušniny třídy 2 a 3 prodávané jako zábavná pyrotechnika. Vše dovážené z Asie.
Ale kamaráde, z toho můžeš mít leda tak problémy.
Prodavač mi řel, že jistá značka s dlouhou hlavní v masivním provedení a těsněním mezi hlavní a bubínkem je trochu jiná než ostatní.
Prý jí vyráběli redukováním malorážkové pistole.
Co mi ukázal přímo na prodejně, tak ta kulka z ní se zavrtala docela hluboko do telefonního seznamu.
Je to asi tak stejné, jako když ČOI projde stánky a sem tam najde výbušniny třídy 2 a 3 prodávané jako zábavná pyrotechnika. Vše dovážené z Asie.
Ale kamaráde, z toho můžeš mít leda tak problémy.
Samotný náboj Flobert je energií skutečně něco mezi vzduchovkou a malorážkou. Jak už mnozí psali, volně prodejné zbraně na tento náboj jsou však upravené tak, aby energie projektilu na ústí hlavně nepřesáhla oněch 7,5 J.
Pokud se střela z flobertky zaryla hlouběji tipuji, že porovnávaná vzduchovka byla stařičká Slavia 620, kterou majitel uchovával nabitou a nataženou, kdyby náhodou.
Pokud se střela z flobertky zaryla hlouběji tipuji, že porovnávaná vzduchovka byla stařičká Slavia 620, kterou majitel uchovával nabitou a nataženou, kdyby náhodou.

Nikdy neházej flintu do žita.
- enricqo007
Flobert
heh..diky za rady ale flobertka neje az tak slaba....
- enricqo007
Flobert
tak ja som skusil strelit s flobertou do 2plechoviek za sebou a preazilo vsetky styri "steny" a vzduchovka prerazila iba 2 steny a bola to nova vzduchovka 634
- enricqo007
Flobert
heh..13 mi neje mam 19 rokov vyzera to tak na 13? 

2 enricqo007
Folbertku lze pravděpodobně snáze upravit na víc než 7.5J - třeba na 2x tolik. Asi snáze než vzduchovku z 16J na 32J. No a možná právě proto je tam těch 7.5J a né 16J.
Radím ti, vykašli se na nějaké nedovolené úpravy, kup si Westernové pouzdro na nohu. Dej si ho proklatě nízko. Postav si v přírodě na prkno plechovky od CocaColy a střílej si do nich od pasu i s tasením, bengálem a efektní výměnou nábojů.
To řada vzduchovkářů udělat nemůže.
A dej si bacha abys neohrozil ani cizí lidi, ani sebe a ani nerozmlátil něco někomu.
Folbertku lze pravděpodobně snáze upravit na víc než 7.5J - třeba na 2x tolik. Asi snáze než vzduchovku z 16J na 32J. No a možná právě proto je tam těch 7.5J a né 16J.
Radím ti, vykašli se na nějaké nedovolené úpravy, kup si Westernové pouzdro na nohu. Dej si ho proklatě nízko. Postav si v přírodě na prkno plechovky od CocaColy a střílej si do nich od pasu i s tasením, bengálem a efektní výměnou nábojů.
To řada vzduchovkářů udělat nemůže.
A dej si bacha abys neohrozil ani cizí lidi, ani sebe a ani nerozmlátil něco někomu.