Flobertka

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Fantan
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fantan » 01 kvě 2006 11:14

Zbraně Alfa, které se prodávají bez ZP, jsou sakra upraveny právě proto, aby energie poměrně výkonného náboje 6 mm Fl byla snížena na požadovaných 7,5 J.
Flobertka, která tyto úpravy nemá, je daleko výkonější než vzduchovka s vrcholovým výkonem 16 J. Teď se mi nechce hledat v tabulkách parametry náboje 6 mm Fl, ale kdo si dá tu práci, zjistí velice rychle, že mám pravdu. Sice to není kulovnice na slony, ale je to reálně nebezpečná a výkonná zbraň.
Tu Alfonssovu poznámku (pokud se vztahuje k tomu, co jsem psal o rázových vlnách) jsem nepochopil. Ačkoli jsem členem ČSS, tak ve Svazarmu jsem nebyl.

Když je Walther 7,65 dobrý pro J.Bonda, je dobrý i pro mne :D !
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 01 kvě 2006 11:44

FANTAN: Nevztahuje se to k rázovým vlnám vztahuje se to k té "dětské flusačce" :D
Svazarm sem myslel obrazně, většina klubů pod záštitou ČSS jsou bývalej svazarm.

Jinak 6mm Flobert od Fy Winchester má energii 20 J To že není dětská flusačka???

22 Flobert bude mít asi víc, protože má i trošku prachu, ale rozhodně to nebude ani polovina energie co dosahuje 22LR (čistě moje dedukce)
Fantan
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fantan » 01 kvě 2006 12:42

Ano, 20 J sice není nic moc, ale když se podíváš na fórum o větrovce CZ 2000S, která na 50 m nejlíp střílí při cca 14 J s maximem 16J, přičemž s kompletním vybavením stojí majland, tak těch 20 J je přecejen o dost víc. :)
Já jsem se o střelbu flobertkama nikdy nezajímal - vlastně ano, měl jsem nějaký čas klubového Championa se 4 mmFl hlavní na pokojovou střelbu (pěkně jsem si zmršil vzduchovkový lapač - ty kuličky úplně vytloukly v odražeči plech a pak mi je to vracelo do xiftu) :o a 6 mmFl jsem po vyloupnutí kuličky používal jako zápalky na perkusku. 8) - zápalky se těžko sháněly a tyhle šly dobře nasadit na piston.
Ono za komančů vlastně střílení flobertkou úplně vymizelo (stejc byl nějakej myslivec a flobertku neměl) a člověk to bral spíš jako archaismus, nebo do sbírky.
Když je Walther 7,65 dobrý pro J.Bonda, je dobrý i pro mne :D !
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 01 kvě 2006 13:03

No dříve byla flobertka snad v každým baráku (na vesnici), ale zatočili s tím němci a pak komanči, takže to fakt jaksi vymizelo.
Se 4mm Fl nemám zkušenosti, ale ještě když sem neměl zbroják, tak sem si koupil flobertkovej revolver s tím, že budu střílet na dvoře. Bohužel to dělá takový šupy, že by ze mě asi sousedi neměli radost.

Hned jak sem získal zbroják tak to šlo z baráku, byl to šmejd :D
Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza » 06 kvě 2006 14:52

Moje zkušennost s flobertkami je obecně negativní, mají sice povětšinou hezké zpracování - Kora i Alfa, ale přesnost je o ničem. Asi před rokem jsem uvažoval o doplňku na zahradní střílení k mé větrovce CZ 200S a přišel mi do ruky derringer Wolf od pana Dresslera. Zpracování super, hlaveň s vývrtem, ráže .22 flobert. Když se člověk naučí ten derringer držet - je to opravdu malinká hračka, tak se dá dosáhnout poměrně dobré přesnosti na střelbu do 15-ti metrů. Jelikož Wolf byl pouze tříranný, tak jsem jej prodal a pořídil si verzi REX - 5-ti a 6-ti rannou a musím konstatovat, že je to super.Přesnost a průraznost s oběma výše uvedenými značkami neporovnatelná.
joska

Příspěvek od joska » 09 kvě 2006 16:35

Někdo tady psal že mu flobertka 4mm udělala v rameni 7cm kanál co by asi dokázal tento náboj vystřelený z neupravené zbraně, která by nesnižovala energii střely která je jinak 21J.
To už opravdu není dětská foukačka.
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 09 kvě 2006 16:58

Oproti 44 Mag je i 9 Luger dětská foukačka
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 28 črc 2006 12:49

Nevíte náhodou, zda-li se třeba i v zahraničí nevyrávějí flobertové pistole (nikoli revolvery ani derringery)? Co by vypadalo třebas jak ČZ 85 akorát v jiným kalibru.
Pavel R

Příspěvek od Pavel R » 28 črc 2006 13:04

Pokud by se mělo jednat o samonabíjecí pistoli, tak si uvědom, že máš k dispozici cca 20J kolik se musí obětovat na natažení závěru ? Vypadne to aspoň z hlavně?
nohavica stanislav

Příspěvek od nohavica stanislav » 28 črc 2006 14:01

právě jsem se ti díval do katalogu frankonie a ja tam několik replik samonabíjecích zbraní ,všechno na náboj 4mm. flobert s výkonem do 7,5 jaul. automatika tam asi nepracuje protože je to řešeno tím způsobem že ke každé této zbrani se dávé vložná patrona originální ráže a je tam uvedeno pro pokojovou střelbu. :D
Rimmer

Flobert 661 Alfa 6"

Příspěvek od Rimmer » 07 srp 2006 10:05

Potrebujem Flobert na strelbu mimo strelnice ale potrebujem poznať odpoveď na pár otázok (na ktoré som tu odpoved nenašiel i keď som hľadal - ak zle tak sorry :( ) :

1. počul som, že je hlaveň v oblasti bubna vydutá - je to pravda ? v tom prípade by som o ňu nemal záujem nakoľko to musí mať veľký negat. vplyv na presnosť.

2. je materiál bubna (ktorý objíma nábojky) z ocele alebo je to nejaká zliatina ?

3. siaha hlaveň od ústia až po medzeru medzi bubnami za ktorou už sú nábojky ? alebo siaha iba po prvý fixný bubon ?

4. dá sa spúšť ladiť ?

Ďakujem za prípadnú odpoveď...
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 07 srp 2006 10:15

Materiál válce ve kterém jsou náboje je z oceli. Ten falešnej plášť před tím je ze slitiny.

Jinak hlaveň má drážky jen tam, kde je původní hlaveň (shodně u ostrých verzí), od konce drážek k začátku válce je jakási expanzní komora. Tvoří ji kužel, když střela opustí válec, tak ji plyny obtečou, aby neměla energii vyšší než 7,5J

Na přesnost to má určitě negativní vliv, stejně tak jako skutečnost, že náboje 22 Flobert jsou velice nevyrovnaný. A drahý.

Měl jsem flobertku a opravdu to nestálo za nic... vyhozený peníze
Willy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Willy » 07 srp 2006 10:43

Tak tak, souhlasím s Alfonssem. Také jsem měl tuhle Alfu a o nějaké přesnosti nebo tréninku střelby se vůbec nedá mluvit. Je to taková lepší kapslíkovka. To už si uděláš větší radost nějakou slušnější vzduchovkou. Brácha ji stále ještě má a v jednom kuse řeší střelu uvízlou v hlavni. Spolehlivost střeliva Flobert je tak špatná že to opravdu není na mířenku ani na nic jinýho :roll: .
Dobrý úsudek pramení ze zkušeností. Zkušenosti bohužel pramení ze špatného úsudku.
Rimmer

Příspěvek od Rimmer » 07 srp 2006 12:36

Díky za odpovede, takže tento revolver je fakt nepoužitelný....

A ako je to s "puškou" Flobert FOX http://www.sebeobrana.atlasobchod.cz/at ... p?Level=49

alebo Wolf ? http://www.sebeobrana.atlasobchod.cz/at ... ?Level=333

tam je tiež hlaven rozšírená ? alebo je hlaveň kolmo prevŕtaná ? :? Ide my o to nájsť nejakú flobert pušku alebo revolver kde je zníženie energie strely pod 7.5J prevedené inteligentne - tak aby to nemalo vplyv na presnosť ...
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 07 srp 2006 12:56

S těmito zbraněmi zkušenost nemám, takže nemůžu posoudit jestli je to vyřešeno inteligentněji. Ale velikým problémem zůstává střelivo.Vlašimský 6mm Flobert i 22 Flobert jsou fakt tragický. A za tu cenu fakt nestojí.
Odpovědět