Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Tak vylučovacím způsobem: máme zbraň, prach, mazání, střelu. Co je špatně?
Střela - čisté měkké olovo? Prach - není zvlhlý? Navážka je v pořádku?
Podle informace ..."první čtyři rány dobře, pak už ne" mi to stejně vychází na to mazání. Pokud byly všechny střely stejné, změnilo po čtyřech ranách jen znečistění a teplota laufu. Podle mne nestačí vyfocenou střelu jen mazat na povrchu, chce to pořádnou dávku na ucpávku pod střelu, a nebo do flastru, pokud jde o kouli.
Při správném mazání je vývrt namazaný, startérem (paličkou) se jen naklepne střela do ústí (při tom se zařízne), a pak musí jít natlačit nabijákem nebo rukojetí startéru jen silou ruky.
Střela - čisté měkké olovo? Prach - není zvlhlý? Navážka je v pořádku?
Podle informace ..."první čtyři rány dobře, pak už ne" mi to stejně vychází na to mazání. Pokud byly všechny střely stejné, změnilo po čtyřech ranách jen znečistění a teplota laufu. Podle mne nestačí vyfocenou střelu jen mazat na povrchu, chce to pořádnou dávku na ucpávku pod střelu, a nebo do flastru, pokud jde o kouli.
Při správném mazání je vývrt namazaný, startérem (paličkou) se jen naklepne střela do ústí (při tom se zařízne), a pak musí jít natlačit nabijákem nebo rukojetí startéru jen silou ruky.
Re: Derringer od fy Great Gun
Měl jsem také neskutečné problémy s nabíjením. Začal jsem používat střely do perkus revolveru ráže 44, Myslím, že průměr to má 11.3. a mazat jenom vazelínou For, stará litiová z bývalé Jugoslávie. Je to to samé jako ten Kastrol co kupujete a je pokoj.Střely jen lehce zasouvám a to s dostatečným výkonem. 4cm dřevo prostřelí bez problému a přesné podle toho jak se trefím
Paličkou z gumy střely jen slabě naklepnu na start.
Byl tam i kluk s dlouhou puškou 45 a dal jsem mu ty střely na zkoušku, i mazání a on začal trefovat i nabíjet bez předešlých problémů.

Byl tam i kluk s dlouhou puškou 45 a dal jsem mu ty střely na zkoušku, i mazání a on začal trefovat i nabíjet bez předešlých problémů.
Nereste ale jen zasouvani strely do laufu.Co ten prachmizernej vykon?Ten se odviji od utesneni strely ve vyvrtu a tedy i od vyssiho tlaku.A vyssi tlak zpusobi logicky strela,ktera se musi do laufu natlouct,nez ta,ktera tam jde lehce zatlacit.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
I prach může být problém, kór starší zásoby z vadných sérií. Takto sem projel závod, dosypal jsem si z čerstvé flašky a už mi to padalo, až dvojnásobná dávka to posunula k normálu ale ztracené body jsem nedohnal. Čili sem tam umí potrápit i prach, chce to vylučovací metodu 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Vykon zatim nehonim,slo mi o nabijeni bez hrubeho nasili.Vyzkousim zazracnou vazelinu.Zrejme jsem spatne mazal.Proto byla hlaven zevnitr obalena suchym bordelem ktery drhnul.
Gumo-textil pod tercem je na prst silny a co jsem koukal,tak od predchozich strelcu byla jen oteckovana s jedinym prustrelem.
Gumo-textil pod tercem je na prst silny a co jsem koukal,tak od predchozich strelcu byla jen oteckovana s jedinym prustrelem.
S vazelínou budeš spokojený, dáš prach, na to ucpávku, filc, nebo třeba jen kus toal. pap, to proto abys nenamočil prach vazelínou kterou jen máznu do laufu a dám střelu. Někdy jí zkusím zahustit včelím voskem. Možná bude mít stejné vlastnosti jako v normálním stavu. S ní je radost střílet.
bejt věčně zajeban od vazelíny nebo od jinejch blevajzovejch mazadel je podle mě cesta mimo..to mi funguje leda tak na flastry...ale do derrika na ogivál zasadně tuhý mazání..a už se zase točíme v kruhu 

A co když od toho zajebaný nejsem, nemusím se ve všem hned patlat. Věci jdou dělat i jinak jako v rusku. 

Dejte si vazelínu do injekční stříkačky.
Stačí číst tady nebo na konkurenci Střelectví... jak nabíjet aby to střílelo je tu snad milionkrát. Pokud se vám nechce s litiovkou patlat ogiválek po ogiválku, nasypte jich hrst do krabičky, přiblecněte přiměřeně vazelíny, zavřete a s citem protřepte (nemíchat!). obvykle stačí k dobrýmu mazání i to co ulpí touto jednoduchou cestou (takhle mažu REALy). Kdo se nechce upatlat, pořídí si pinzetu... když se s tím Taloši můžou nimrat při vaření v pánvi, nevidím důvod, proč se tím nepřebírat ve střelách.
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Když střílím kuličkama, tak tu mastičku na opary rozmáznu tyčinkou dovnitř laufu a nabíjím. Třeba by to šlo i na suchý ogivály.
Základ mastě je extra jemný sádlo.
Základ mastě je extra jemný sádlo.
je to tzv. vnitřní sádlo - je to i základem krémů jako Nivea a pod. Jen ve složení se to jmenuje nějak vzletně, už nevím jak. Doktor mi to doporučoval, když se mi nebude chtít vařit vnitřní sádlo (nejí se to, ale maže na bolavou p*del)
Caute,kupil som si derika 54.a mam k nemu uz aj cele prislusenstvo okrem cistenia a vyterakou.Precital som si cele toto vlakno ale nikde som nenarazil na dajaku info kde to kupit.
- menthon1974
Já jsem bral na ráži 54 tohle http://www.zbrane-dave.cz/products/cist ... na-910-kc/ - jsou tam i vytahovače uvízlé střely kdyby náhodou.
Alea iacta est