Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Nápad to je dobrý a hlavně jednoduchý. Ale co v případě 2000 kulek?
Se bojím kolik to bude práce...

Naposledy upravil(a) GGG dne 25 zář 2012 20:02, celkem upraveno 1 x.
Re: Derringer od fy Great Gun
Já to mám pro vlastní potřebu a pokud si k tomu sednu na hodinu tak mám střelivo na celej víkend.Naco dělat 2000 střel to máš tak 45 Kg olova.Teda jestli to nechceš prodávat 

Ja to mám taky jenom pro vlastní potřebu, Těch 2000. To byl jenom příklad, i když asi kapku přehnaný. Na střelnici dám za den tak cca 40-50 střel, déle tam se mnou stejně nikdo nebude... 

Tak jsem byl po dlouhé době v GG a opět musím pochválit přístup k zákazníkovi i práci. Obratem jsem zadal další objednávku a vyšli mi vstříc i ve věcech ve kterých nemuseli. Dávám 11 bodů z 10ti možných 
s kamarádem jsme měřili jeho nerezový a chromovaný 4"model GG cal .45.
S ogivální střelou od
GG 200gr má V2 176m/s = E2 201J.
Se střelou maxi ball
250gr byla V2 181m/s = E2 265J
a po několika výstřelech, kdy tam šla ta 250tka už velmi těžko (origo GG stále celkem pohodlně nabít šla) měla V2 202m/s = E2 331J.
Navážka obyč. Vesuvitu jedna .45ACP hilzna = 1,7g BP.
Měřeno přes hradla ve vzdálenosti 2m. Hradla krytá představeným rámem s vypnutým balícím papírem proti zplodinám - stříleno prostřelováním papíru.

s kamarádem jsme měřili jeho nerezový a chromovaný 4"model GG cal .45.
S ogivální střelou od
GG 200gr má V2 176m/s = E2 201J.
Se střelou maxi ball
250gr byla V2 181m/s = E2 265J
a po několika výstřelech, kdy tam šla ta 250tka už velmi těžko (origo GG stále celkem pohodlně nabít šla) měla V2 202m/s = E2 331J.
Navážka obyč. Vesuvitu jedna .45ACP hilzna = 1,7g BP.
Měřeno přes hradla ve vzdálenosti 2m. Hradla krytá představeným rámem s vypnutým balícím papírem proti zplodinám - stříleno prostřelováním papíru.
Tak pokud budu počítat střed 250J na 45 4"s čím nebo jakým nábojem se to dá srovnat?9luger má asi víc?
-
o neco jo,ale ma lehci strelu
Pokud o dvojnásobné energii 9 mm Luger řekneme že je "o něco větší", pak souhlasím, o něco větší skutečně je.
Jinak S&B ve svém katalogu uvádí, že střela jeho náboje 9 mm Browning střílená z 90 mm dlouhé hlavně má úsťovou energii 254 J, ale ani toto není srovnatelná hodnota, tato střela je rychlejší, má menší průměr a váží pouze 6 g.
Asi nejvýstižnější bude srovnání s nábojem 45 ACP, jehož střela má stejný průměr a menší rozdíl ve váze. Úsťová energie tohoto náboje od S&B stříleného ze 150 mm dlouhé hlavně je podle katalogu 504 J, tedy přibližně dvojnásobná.
Jinak S&B ve svém katalogu uvádí, že střela jeho náboje 9 mm Browning střílená z 90 mm dlouhé hlavně má úsťovou energii 254 J, ale ani toto není srovnatelná hodnota, tato střela je rychlejší, má menší průměr a váží pouze 6 g.
Asi nejvýstižnější bude srovnání s nábojem 45 ACP, jehož střela má stejný průměr a menší rozdíl ve váze. Úsťová energie tohoto náboje od S&B stříleného ze 150 mm dlouhé hlavně je podle katalogu 504 J, tedy přibližně dvojnásobná.
-
stejne je to velmi slusne.pamala tezka strela a jeste olovena.krasne preda energii cili.myslim ideal na obranu....
Přesně tak, na obranu má parametry více než dostačující. Není to zbraň se kterou by jste stříleli na lumpa schovaného přes ulici za autem.
Ale já se vůbec nepřu o tom, zda derringer GG je nebo není vhodný pro obranu, pouze jsem na dotaz babaGG uvedl pro srovnání náboj 9 mm Browning s přibližně stejnou úsťovou energií, ale s lehčí střelou menšího průměru a 45 ACP se střelou stejného průměru a podobné váhy a konstatoval jsem, že úsťová energie GG je ve srovnání s ním přibližně poloviční. Nic víc, nic míň.
-
jj,a zajimavy by bylo zjistit kolik ma v 5O,to uz bude neco.
kolik ma vlastne v te 9tce?
kolik ma vlastne v te 9tce?
devítku sem někdo dával a úsťová energie byla kolem 300J, střela je dost rychlejší. V .54 bude úsťová energie záviset na tom, jak se bude dařit knedlu urychlit. Z krátké hlavně bude E možná nižší než u .45 ale zase je to masivnější kus olova. Efekt na cíl by tak měl být přes nižší E lepší. S dlouhou hlavní by pak měla vyšší rychlost výrazně pomoci i úsťovce.
Střela .54 by měla mít 22g, pokud by se ji povedlo urychlit na 200ms-1, tak by na ústí měla mít 440J. V této ráži je to fajne
Střela .54 by měla mít 22g, pokud by se ji povedlo urychlit na 200ms-1, tak by na ústí měla mít 440J. V této ráži je to fajne

Pokud tím myslíš kolik to má v 50 metrech, balistická kalkulačka to vypočítá. Jako V2 jsem zadal nejnižší naměřenou rychlost, tj. 176 m/s.rotwajlerdick píše:jj,a zajimavy by bylo zjistit kolik ma v 5O,to uz bude neco.
Derringer v ráži 45 ani střely do něj nemám a naživo jsem je neviděl, přesto bych podle obrázku ze stránek GG typoval, že jejich střela odpovídá kokile LEE 452-228-1R a měla by vážit 228 grs, nikoli 200, jak uved Jimy. Je ale možné, že se mýlím, proto jsem uvedl střelu LEE 452-200-RF i LEE 452-228-1R.
Teoreticky porovnávat střelu z Derr GG s něčím "moderním" je dost ožahavá věc. Výsledky jsou takřka nanic.. Už i v odborné literatuře toto dříve řešily, ale v podstatě nevyřešili
Zářivý přiklad jsou střely z PeRe které jsou občas podrobovány testům (v kriminalistických laboratořích). Výsledek v číslech je vždy oproti "moderně" pozadu (a někdy i dost podstatně). Ale v reálu je rozhodující co střela provede v cílové oblasti
A v "masu a kosti" jednoznačně vede těžká pomalá olověná střela (doporučuji si přečíst ANG odbornou literaturu z oblasti patologie a balistiky "BP" zbraní) Také ta proměnná mezi 1 výstřelem a např. 12 výstřelem je nanic, jelikož ten 1 shot je podstatný
Navíc i 500J dle literatury znamená jen takovou energii jakou je na člověka např. hozen 50 kg balení cementu. To jistě ustojí polovina chlapů! Rychlá celoplátěná střela se jen otřepe
Spíše než tyto úvahy, bychom se mohli zaměřit na klání Derr. 9mm vs .45 a .54

Navíc i 500J dle literatury znamená jen takovou energii jakou je na člověka např. hozen 50 kg balení cementu. To jistě ustojí polovina chlapů! Rychlá celoplátěná střela se jen otřepe

Spíše než tyto úvahy, bychom se mohli zaměřit na klání Derr. 9mm vs .45 a .54

Zajímá mě skutečná velikost jednotlivých druhů Derr. GG. Jistě nebudu sám koho tyto rozdíly zajímají (hlavně při koupi). Nikde jsem nenašel fotografie či nákresy jednotlivých verzí (jen info o celkové délce, výška ovšem uváděná není, také ne jak je široký hl. svazek) ve velikosti 1:1 tak aby se dalo od PC/monitoru poznat jak která zbraně je velká a padne do ruky. Klasickou .45 jsem dávám a mohl by sem ještě někdo dát další fotografie Derr. ve verzi:
9mm
cal .36 (pár kusů prý existuje)
cal .45 Dimini
cal. 54
Pod Derr. dát 100 Kč bankovku (mušku jsem dal do rohu a kohout zarovnal s hřbetem bankovky) kvůli porovnání skutečné velikosti.
Díky
9mm
cal .36 (pár kusů prý existuje)
cal .45 Dimini
cal. 54
Pod Derr. dát 100 Kč bankovku (mušku jsem dal do rohu a kohout zarovnal s hřbetem bankovky) kvůli porovnání skutečné velikosti.
Díky