CZ200S
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zkontroloval bych ventil na zátce kartuše.
Tedy vyšroubovat přítlak ventilu a zkontrolovat dosedací plochu toho plastového(teflonového či z čeho to je) ventilu a raději i pročistit dosedací plochu ventilu. Pokud je vše v pořádku, tak zkusit přitáhnou přítlak ventilu aby se zvýšilo předpětí pružiny.
Tedy vyšroubovat přítlak ventilu a zkontrolovat dosedací plochu toho plastového(teflonového či z čeho to je) ventilu a raději i pročistit dosedací plochu ventilu. Pokud je vše v pořádku, tak zkusit přitáhnou přítlak ventilu aby se zvýšilo předpětí pružiny.
Re: CZ200S
Vetrovice uz nedelam - ma ji novy majitel ja se v tom nikdy nerejpal - takze se ma zacit stourat v tom konci na zeleze, ne v zasobniku jo?
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
asi se povolil ten šroub co drží pružinku ventilu, na rozkresu jsou to díly č. 34 až 37, mě se to jednou stalo ještě s než jsem dával regulátor a taky se prostě vypustil zásobník
Mne to urobila ihla za manometrom,je tam tesnenie,krúžok a tam bola drobná špinka.Aj pri plnení to fučalo,ako si spomínal.Po vyčistení...OK.
Přesně by to odpovídalo, onomu povolení přítlaku, jelikož i když není přítlak úplně povolený a kartuši chcete prázdnou natlakovat v pušce, tak je nutné natáhnout bicí mechanizmus, jinak bicí mechanizmus přetlačuje přítlak ventilu a ventil zůstává otevřený, děje se to u většiny větrovek ( AirArms, hatsan, atd.)
Samotné vyprázdnění kartuše nastává i u správně nastaveného přítlaku, ale až u tlaku okolo 50bar. Pokud je přítlak povolený, tak k tomuto samovolnému vyprázdnění při výstřelu může dojít i při vyšším tlaku.
Takže stačí rozdělat mosazné tělo s ventilem a vnitřní šroubek přítlaku zašroubovat hlouběji.
Samotné vyprázdnění kartuše nastává i u správně nastaveného přítlaku, ale až u tlaku okolo 50bar. Pokud je přítlak povolený, tak k tomuto samovolnému vyprázdnění při výstřelu může dojít i při vyšším tlaku.
Takže stačí rozdělat mosazné tělo s ventilem a vnitřní šroubek přítlaku zašroubovat hlouběji.
Ak je to teflonové tesnenie v poriadku udrží to aj 50bar,ale stačí maličká ryha a je problém.
Ja mám AA200S aj quicfillom, ale občas aj vyberiem kartušu a dám ju naspäť. Nástrel to určite nemení, problém je v tom že na konci hlavne je taký plastový nástavec, len okrasa, a občas ak do toho drbneš tak môže sa stať že sa ti hlaveň trošku pohne. Ja som ho dal dole a problem nie je. Ale následkom naskrutkovania kartuše sa to nemení. Aspoň mne sa to nestalo.
- DrobasMirek
mám druhou CZ200S. Kartuší vystřílim několik za den když mám slinu a ani u jedný se mi nestalo, že by změnila nástřel. Naklikáno mám na puškohledu už měsíc stejně a pohoda. Střílim většinou na 30m a jestli mění nástřel tak to opravdu nepoznám
Také mám CZ 200 S FS a to už druhou sezonu, mám obě kartuše s manom. i s quick filem. Ani u jedné jsem nezaznamenal skoro po dvou letech, že by se mně měnil po vyšr. nástřel. Ano plnění od Alexe je zlatá věc /taky ho mám od něj/. Odpadá to věčné šroubování a funguje stoprocentně. Kartuši s manometrem používám také ale jenom když plníme se synem s 200 barové lahve. Tak nevím, že by to mělo nějak zlobit.
Mně to nedělala (verse FS) a quick-fill jsem si pořídil jen kvůli pohodlí.Robo77 píše:[
Uvažujem nad CZ200 ale Alexxxusové tvrdenie ma dosť prekvapuje...
Preto by ma zaujímali skúsenosti aj iných, hlavne dlhodobých vlastníkov tejto pušky, či naozaj po vybratí tlakového zásobníka, naplnení a po opätovnom zaskrutkovaní toho samého zásobníka sa skutočne mení nástrel...
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Jedinej problém jsem měl v pažbě,když sem sundal železo a vrátil zpátky tak mi to chodilo jinam.
Bylo to objímkou na hlavni,ale sundáním a nandáním kartuše nikoliv....
Bylo to objímkou na hlavni,ale sundáním a nandáním kartuše nikoliv....
177
22
25
22
25
Změnu to může udělat pokud se nedodržuje stále stejný postup. Vždy dotáhnout stejnou silou atd.
Pokud by se dotáhlo třeba o něco méně tak se posunuje vzdálenost ventilu od bicího mechanizmu a mohlo by to měnit výstupní úsťovou rychlost, ale nebylo by to nějak zásadní. Pokud se dotahuje vždy stejně např. rukou na maximum, tak ty odchylky jsou minimální, ale vždy je lepší mít kartuši s plněním bez nutnosti vyjmutí kontejneru.
Pokud by se dotáhlo třeba o něco méně tak se posunuje vzdálenost ventilu od bicího mechanizmu a mohlo by to měnit výstupní úsťovou rychlost, ale nebylo by to nějak zásadní. Pokud se dotahuje vždy stejně např. rukou na maximum, tak ty odchylky jsou minimální, ale vždy je lepší mít kartuši s plněním bez nutnosti vyjmutí kontejneru.
Canadair:Mě trochu děsí představa,že po malém "drbnutí" do nástavce se hlaven může pohnout,jak uvádíš.To myslíš jako znatelně?Že pocítíš,jak se hýbe?Je-li to tak,pak nechápu,proč je hlaven tak nedbale uložena?To oni neumí vyrobit flintu s pevnou hlavní,která se nehne,když zafouká vítr?Pak se tedy můžu i obávat třeba přenášení CZ200(kterou si chci koupit) v pouzdře na pušky,aby se mi v něm hlaven snad dokonce celá neohnula,když ho ponesu přes rameno na větší vzdálenost.Je na to tahle flinta vůbec stavěná?Aby se dala bezproblémově přenášet a nebo se musí nosit v kufru a ještě v peřinkách raději,aby se nerozklížila?Já chci flintu nosit do terénu,do přírody a nemám auto,takže jí budu muset hodit do fusaku a přes rameno a jít.Proto se na to ptám.Předem dík za odpověd.
- DrobasMirek
já teda nevim jak ostatním, ale když jsem si dělal novou pažbu na CZ200 S tak jsem kolikrát potřeboval dopasovat železo do dřeva a to se nevyhneš tomu abys o něco třeba hlavní neškrt nebo s nečim nehnul, nicméně po zasazení do původní pažby sem nikdy nemusel znovu nastřelovat, sám jsem se divil a kroutil nad tim hlavou, ale je to tak. Přenášení v pouzdře se bát taky nemůsíš, rozhodně jí nenosim jak porcelán, v autě leží na zadních sedačkách a tam si pohupuje, pak rovnou vytáhnu a střílim, jak jsem psal.. za poslední měsíc jsem nemusel nastřelovat. Jinak do výroby jednodílný pažby jsem se pustil hlavně proto, že jsem čet strašáky jak se jim na dvoudílný mění náštřel atd.. jednodílka teď leží nedodělaná v koutě páč jí fakt nepotřebuju. Až jí jednou dodělám tak jí vyměnim jenom ze vzhledových důvodů