CZ 858 Tactical

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
mmaass
Kontaktovat uživatele:
Re: CZ 858 Tactical

Příspěvek od mmaass » 26 říj 2012 10:29

Das semi-auto: preste tohle jsem potreboval vedet. Ja to tam bohuzel nemam a to i kdyz jsem o to zadal :( . Holt uvedu do nakupka vsechny udaje o kose a podam zadost znova ale uz na ochranu a ne na sport a budu doufat, ze mi to tam priste uz napisou :roll:

4mike: naprosto stejne

Makarov 9mmMak, CZ 858 Tactical 4V, G19
http://www.black-hawk.cz
4mike

Příspěvek od 4mike » 26 říj 2012 11:13

tak dolů příště vypiš: ochrana zdraví, života nebo majetku
Alci

Příspěvek od Alci » 26 říj 2012 11:16

no prave stejny a o noseni zadas uplne nezavisle na duvodu. Zadny "nenapsal jsi, nedostal jsi". Podle vseho o noseni zadal a z libovule policajtu ho nedostal. Ty porad pises, ze o noseni nezadal. Pokud nahore noseni neskrtl, tak o nej zadal.

mmaass: A jo, noseni je v rozhodnuti i v oduvodneni (dole pod rozhodnutim). Jinak ti to povoleni nosit neudelili. Sdelit jiny duvod zrejme nepomuze, mezi duvody neni rozdilu. Jestli ti noseni nedali, zrejme z nejakeho pohnuti mysli, ze na dlouhou to je nesmysl, tak lauter to samy udelaji i pro ochranu zivota, zdravi, majetku (pokud to nebude vyrizovat jiny clovek).

Spis bych jim donesl novou zadost, klidne na sportovni cinnost, to je uplne jedno a trval na tom, ze to noseni tam chces mit. Je totiz pravdepodobny, ze ti ho skrtli uz na te predchozi zadosti, coz nesmi, ale uz nikdo nepozna zes to nebyl ty. A at ti to klidne zamitnou a napisou duvod.

Edit: zapomnel jsem jednu vec. Kdyz budes zadat o druhy povoleni drzeni/noseni zbrane, kterou uz mas, skrtni to "vlastnictvi". Zadej jen o drzeni/noseni.
FIRECRACKER

Příspěvek od FIRECRACKER » 26 říj 2012 14:00

Já se tedy do toho nechci moc míchat, ale není naprosto jedno z jakého důvodu(mimo sběratelskou a mizejní činnost) žádáte o povolení nákupu zbraně ? Po tom co je to povolení vystaveno a kosu máte doma, tak je to zbraň kategorie B ve Zbrojnímu Průkazu máte snad napsáno Oprávnění nosit zbraně kategorie B, v průkazu zbraně není za jakým účelem, jste ji nabyli, účel se přeci může časem změnit. Oprávnění nosit zbraň kategorie B nezakládá přece nákupní povolení, ale to co je ve zbrojním průkazu, tedy: Oprávnění nosit zbraně kategorie B (o což se žádá zvlášť většinou rovnou když žádáte o vydání ZP)a to je univerzální na všechny zbraně kategorie B, takže i na semi auto kosu.
Naposledy upravil(a) FIRECRACKER dne 26 říj 2012 14:14, celkem upraveno 2 x.
4mike

Příspěvek od 4mike » 26 říj 2012 14:06

Alci
nevím co tu šíříš za lidovou tvořivost, jediný formulář jež vyplňuješ, je žádost jejiž pdf jsem odkazoval
k ní se Ti orgán vyjádří ANO/ne, nikde žádný zaškrtávání, nejsou oprávněni měnit jen chválit či neschválit
účel nabývání = důvod žádosti
žádný držení či nošení ale doslovně dle znění zákona nač Tě opravňují sk zp. průkazu
(naprosto běžně se v rámci ČR orgán vyjádří i na rubu žádosti)

§ 12 (5)
a) provozování muzejnictví nebo sběratelské činnosti,
b) uskutečňování sportovní, lovecké, kulturní nebo jiné zájmové činnosti nebo příprava na povolání,
c) provozování koncesovaných živností v oboru zbraní a střeliva,
d) zajišťování ostrahy majetku a osob,
e) zabezpečování úkolů podle zvláštního právního předpisu,10) nebo
f) ochrana života, zdraví nebo majetku.

pro ostatní odkážu ještě na:
§ 12 (3)
d) důvod žádosti. TEDY NIKOLIV DÚVODY !!!

edit
FIRECRACKER
nalistuj si § 12 od 1 odstavce
znění zákona bude evidentně nadřazeno poznámce v ZP
FIRECRACKER

Příspěvek od FIRECRACKER » 26 říj 2012 14:12

4mike píše:Alci
nevím co tu šíříš za lidovou tvořivost, jediný formulář jež vyplňuješ, je žádost jejiž pdf jsem odkazoval
k ní se Ti orgán vyjádří ANO/ne, nikde žádný zaškrtávání, nejsou oprávněni měnit jen chválit či neschválit
účel nabývání = důvod žádosti
žádný držení či nošení ale doslovně dle znění zákona nač Tě opravňují sk zp. průkazu
(naprosto běžně se v rámci ČR orgán vyjádří i na rubu žádosti)

§ 12 (5)
b) uskutečňování sportovní, lovecké, kulturní nebo jiné zájmové činnosti nebo příprava na povolání,

pro ostatní odkážu ještě na:
§ 12 (3)
d) důvod žádosti. TEDY NIKOLIV DÚVODY !!!

edit
FIRECRACKER
nalistuj si § 12 od 1 odstavce
znění zákona bude evidentně nadřazeno poznámce v ZP
Zákon jsem si nalistoval, ale stále nevidím rozpor s tím co jsem napsal. Až na tu muzejní a sběratelskou činnost, ale o tom se tu nikdo nebavil ...
4mike

Příspěvek od 4mike » 26 říj 2012 14:25

(1) Zbraň kategorie B lze nabývat do vlastnictví a držet nebo nosit jen na základě povolení, pokud tento zákon nestanoví jinak.

povolení dostaneš na základě žádosti, kde uvedeš důvod , no a k tomu důvodu je povolení vydáno či nevydáno a v souladu s tím jsi oprávněn zbraň užívat

btw
zkus jinej banner než citovat
FIRECRACKER

Příspěvek od FIRECRACKER » 26 říj 2012 14:29

To jo, jenže důvody jsou v odstavci 5 a tam je všechno krom muzejní a sběratelské činnosti, samozřejmě že f) je nejlepší ale stačí i ostatní.

Mimo to jakmile to jednou už máš, povolené, tak se to už pak automaticky vztahuje na všechny zbraně kat. B protože to povolení vydávají jen jednou, poprvé.
mmaass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmaass » 26 říj 2012 14:48

V pristim tydnu se pokusim zastavit u PCR a zkusim se na to zeptat, koukam ze v teto otazce je vice nazoru ktere, rekl bych, vseci davaji smysl. Otazkou je kde je pravda. Jinak jsem ted otevrel trezor a zacal jsem tam hledat NP a zjistil jsem, ze na povoleni pro kratkou zbran vydane za ucelem ocrany zzm mam uvedene i noseni. Na dalsich dvou povolenich ktere jsem nasel jedno je na sam.pusku druhe na sam.pistoli noseni uz neni a tyto dve povoleni maji spolecne to, ze jsou vydane za ucelem sportu (kazde s jinym datem, takze nebyli podane spolecne). Takze z toho vypliva, zeby v Kladne nedavali povoleni na noseni zbrane kat. B kdyz je pro sportovni ucely...

Alci: diky za ten tip. "Edit: zapomnel jsem jednu vec. Kdyz budes zadat o druhy povoleni drzeni/noseni zbrane, kterou uz mas, skrtni to "vlastnictvi". Zadej jen o drzeni/noseni."
4mike

Příspěvek od 4mike » 26 říj 2012 14:49

Firecracker
já Ti to vyvracet nebudu
mmaass píše:........, skrtni to "vlastnictvi". Zadej jen o drzeni/noseni."
který z bodů a-f (vyjmenovaných zákonem) je drzeni/noseni ???
- o povolení pro sport. účely žádáš, pokud Ti není 21 a na bod f nemáš nárok,
- pokud to má smysl s ohledem na slevu při registraci (už je stejně asi nikde neposkytují)

přijde mi to jako soutěž v hodu hrachem na zeď :|
FIRECRACKER

Příspěvek od FIRECRACKER » 26 říj 2012 15:33

§ 12
(1) Zbraň kategorie B lze nabývat do vlastnictví a držet nebo nosit jen na základě povolení, pokud tento zákon nestanoví jinak.

5) Příslušný útvar policie vydá povolení vlastnit nebo držet zbraň kategorie B, pokud má k tomu žadatel řádný důvod. Za řádný důvod se považuje

(6) Příslušný útvar policie vydá povolení k nošení zbraně kategorie B, uvádí-li žadatel důvod uvedený v odstavci 5 písm. b), c), d), e) nebo f).

Jinak v pondělí jdu zaregistrovat brokovnici, takže se jich rovnou zeptám, zda pokud mám v ZP napsáno: Oprávnění nosit zbraň kategorie B (které jsem dostal na pistoli do jejíhož nákupního povolení jsem napsal, že ji chci pro ochranu zdraví a majetku) tak zda můžu pod kabátem nosit i kosu když bych do jejího nákupního povolení napsal, že ji chci pro Sport. I když myslím, že z toho co jsem dal nahoru je to docela jasné.
Alci

Příspěvek od Alci » 26 říj 2012 16:15

ja uz nevim v cem mas blok :)

zadas o povoleni k nabyti vlastnictvi A/NEBO k drzeni A/NEBO k noseni (nehodici se skrtnete!!). A pises PROC zadas o vlastnictvi A/NEBO drzeni A/NEBO noseni. Ja muzu zadat o vlastnictvi A drzeni A noseni z DUVODU sportovni cinnosti podle 5b. Nevim proc bych MUSEL zadat o ochranu zivota, zdravi, majetku, kdyz kupuju pistoli/pusku pro sport :) Noseni dostanu stejne. A prave ze to je uplne jedno jestli to mam na sport nebo na ochranu. Ja to chci na sport a vezmu si to nabity i na ulici, muzu :) Nikdo nikde uz dal neresi duvod (krome toho pomunul-li duvod..., ale v praxi duvod ke sportovni cinnosti snad pominout nemuze :) )

Ale kdyz uz zbran mas nebo ji nekomu pujcujes, tak on zada JEN o DRZENI a NOSENI a na duvodu opet nezalezi, klidne sport, klidne lov :). Nezada o nabyti vlastnictvi. Popravde mu uplne staci, kdyby zadal jen o NOSENI z duvodu sportovni cinnosti. Vlastnictvi a drzeni skrtnu a pak uz bude policajtum uplne jasny co po nich chci.

2FIRECRACKER: to co mas v ZP je nutna nikoliv dostacujici podminka. A lidove receno je to s ohledem na zbytek zakona nesmysl. Vzniklo to jako predel mezi dvema svety, z nichz oba davaji smysl, ale nesmis si vzit pulku odsud a pulku odsud. Povoleni nosit musis mit napsane v ZP a navic musis mit vydane povoleni nosit konkretni zbran (z libovolneho duvodu). V ZP to napsane mas, takze kosu nosit (skryte) muzes pokud ti bylo vydano souhlasne rozhodnuti k NOSENI teto konkretni zbrane (v rozhodnuti to NOSENI musis mit napsane) a pro mike4, opet, uvedeny duvod vubec nemusi byt ochrana, zivota, majetku :) Zalezi jestli mas povolene noseni, nebo ne.

Bohuzel soucasny vyklad je takovy debilni. Ta veta, o kterou se tato povinnost opira vsude v zakone je: "zbraň kategorie B, na kterou mu bylo vydáno povolení" jenze neni specifikovano, jestli ti staci jen povoleni drzet nebo nosit (coz je prijimany vyklad soude podle ruznych vyjadreni MV a pristupu PCR). To prvni byl podle me puvodni zamer, protoze je logicky. Povoleni nosit B by ti PCR vydavala jako centralni, ze muzes se zbranema na verejnost, proto zapis v ZP a dal by ti vydavala uz jen povoleni k nabyti vlastnictvi/drzeni na konkretni zbrane. Sice noseni B by ti mel zarucit uz jen ZP-E, nic jinek E neprinasi, ale proc si to nezkomplikovat. Policajtu bych se neptal ti v tom maji taky peknej mumraj. Zeptame se MV. Sice to taky neni zavazny, ale aspon to bude jedno a policajti se toho obvykle budou drzet.
FIRECRACKER

Příspěvek od FIRECRACKER » 26 říj 2012 17:33

Já netvrdím, že to co píšu je 100% pravda, jen mě to vyplývá z toho zákona. Já si přeci nemůžu 20 let pamatovat proč jsem žádal o vydání té zbraně, co jsem tam uvedl za důvod, proto by mělo stačit že to mám univerzálně napsané v ZP tedy s vyjímkou toho bodu a) sběratelství a muzejní činost

Z toho co píšete by znamenalo, že když bych požádal o nabití vlastnictvi A drzeni A noseni z DUVODU sportovni cinnosti podle 5b tak bych sice kosu mohl nabýt, držet i nosit, ale nosit, jen když bych šel na nějakou sportovní akci ?

A naopak když bych požádal o vydání zbraně pro ochranu zdraví a majetku, tak bych s ní nemohl střílet na sportovních akcích ?

Proto mě přijde Oprávnění nosit Zbran kat B v ZP jako univerzální pro všechny zbraně kat B. Vždy když jdu zaregistrovat další pistoli/kosu tak se mě na policii ptají jestli už mám ve zbrojáku oprávněné nosit zbraň kat B. a když řeknu že jo, tak řeknou že je to v pořádku a nemusím o to žádat znovu.

Pokud by se to vztahovalo ke konkrétní zbrani tak by to přeci bylo v Průkazu Zbraně.
mmaass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmaass » 26 říj 2012 20:46

Alci:
Ja jsem zadal o povoleni k nabyti vlastnictvi A/NEBO k drzeni A/NEBO k noseni (ponechal jsem to tam vsechno a nic jsem neskrtal) sam. pistoli a sam. pusky (vsechno bylo v jinem terminu) ucitel byl sport. Vysledek byl ten, ze u obou zbrani mi bylo vydano vlastnictvi a drzeni o noseni tam nebylo ani slovo. Kdyby to bylo podle toho, co pises tak by tam melo byt i noseni, ale nani..
Dalsi pripad, zadal jsem o vlastnictvi, drzeni, noseni sam. pistole za ucelem ochrany..a vysledek byl ten, ze v NP jsem mel opravneni vlastnit, drzet, nosit..
Vypada to proste tak, ze asi kazde oddeleni PCR to proste bere jinak :roll:

Firecracker: prosim te az budes v pondeli prihlasovat tu brokarnu, tak se je na to zeptej. Dost by me zajimalo jaky bude vysledek. A ja se k nasim panum policitum dostanu (doufam) ve stredu tak se zeptam taky a uvidime jak to berou dve ruzna oddeleni..
Queeg 512

Příspěvek od Queeg 512 » 26 říj 2012 21:05

To mmaass: jak čtu tvůj příběh tak mi přijde že jsi o nošení žádal (neškrtnul jsi ho), nicméně u zbraní, kde jsi uvedl jako žádost jen sport (který by ale podle par. 12 odst. 6 snad měl k nošení taky stačit - i když pod odst. 5 písm.b je toho víc) jsi nošení nedostal, t.j. žádost o povolení k nošení byla zamítnuta (či ještě hůř to nějaký příslušník škrtnul za tebe), a u toho by mělo být nějaké zdůvodnění (sám jistě uznáš, že pokud jsi žádal i o nošení a dostal papír, co říká, že žádosti bylo vyhověno v plném rozsahu ale nošení na něm není, tak to k sobě nesedí). Lepší než hádat se s policajtama IMO bude nechat si vystavit nové povolení, stále jsi v situaci kdy si tím že je naštveš nijak nepomůže.
Odpovědět