CZ 75 SP-01 Shadow
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Jo, tak SP-01 tam má právě takové vybrání. Zítra udělám foto. Nicméně si nemyslím, že je to jen nějaká zbytečná blbost. ABS do aut taky nezačali dělat kvůli blbcům, kteří neumějí jezdit jako lidi.
Jen mi stejně zůstává záhodou proč lidi radši vyhodí větší peníze za zbraň, která je prakticky stejná jako levnější model...
Jen mi stejně zůstává záhodou proč lidi radši vyhodí větší peníze za zbraň, která je prakticky stejná jako levnější model...
CZ75 SP-01 9x19
Re: CZ 75 SP-01 Shadow
taky jí zvažuju ,konečné rozhodnutí padne zítra na prodejně
A ještě jedno srovnání závěru.
Klasická SP-01:

Shadow šmudla od pekoz58

Klasická SP-01:
Shadow šmudla od pekoz58

CZ75 SP-01 9x19
-
S ABS bych to nesrovnával. Pamatuju si na ten případ, kterej to aféru kolem "nespolehlivejch" CZ 75 rozpoutal. Policajt použil proti ožralýmu německýmu turistovi, kterej se s ním pral, úderu zbraní, ta spustila a prostřelila Němcovi hlavu. Je jasný, že musel mít prst na spoušti a nejspíš i nataženej kohoutek.PetrosK píše:Jo, tak SP-01 tam má právě takové vybrání. Zítra udělám foto. Nicméně si nemyslím, že je to jen nějaká zbytečná blbost. ABS do aut taky nezačali dělat kvůli blbcům, kteří neumějí jezdit jako lidi.
Pokud by totiž prst na spoušti nebyl a nárazem při úderu došlo k uvolnění kohoutku ze spoušťového ozubu (dost nepravděpodobné), tento by se zastavil na pojistném ozubu. No a když prst na spoušti je, tam nepomůže ani blokace úderníku.
Jinými slovy, za blbost několika tupců platí všichni střelci od jisté doby tužší spouští, přičemž bezpečnost zbraně se nezlepšila, to je jen takové alibi. Abych byl úplně korektní, blokace úderníku může zabránit výstřelu pokud zbraň dopadne z velké výšky na tvrdou podložku ve směru osy hlavně. Pak by samotná setrvačná síla působící na úderník mohla stačit i iniciaci zápalky.
Aha, tak o tom případu jsem neslyšel.
Pak ještě nechápu jak si psal, cituju "za blbost několika tupců platí všichni střelci od jisté doby tužší spouští", když si přece není problém nechat vyladit spoušť na krásných 1,5kg
Pak ještě nechápu jak si psal, cituju "za blbost několika tupců platí všichni střelci od jisté doby tužší spouští", když si přece není problém nechat vyladit spoušť na krásných 1,5kg
CZ75 SP-01 9x19
- andreapipo
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jde o ty pádové zkoušky, tak ty jsem viděl. Dělali je v kriminalistickém ústavu, ale pokud si dobře pamatuji, tak ani při jednom pokusu zbraň nespustila. Závěr sice vyzněl nějak jako že to nelze vyloučit, ale při samotných pokusech to nevyšlo. Šťastný a veselý nový rok, hlavně zdraví a ať do všem dobře střílí.
CZ 75 TS 9x19,
Alfa Para 9251 9x19,
Kora Brno Sport Special .22LR,
Baikal IŽ 35M .22LR,
FWB AW 93 .22LR,
TOZ 35 .22LR
Drulov 90 .22LR,
Norinco JW15A Plast .22LR + DO Entry 3-9x40MD
Steyr LP 50 .177
Alfa Para 9251 9x19,
Kora Brno Sport Special .22LR,
Baikal IŽ 35M .22LR,
FWB AW 93 .22LR,
TOZ 35 .22LR
Drulov 90 .22LR,
Norinco JW15A Plast .22LR + DO Entry 3-9x40MD
Steyr LP 50 .177
-
Je to už řada let, deset, nebo možná i víc.PetrosK píše:Aha, tak o tom případu jsem neslyšel.
Myslel jsem to tak, že čep, blokující úderník (zápalník) musí být odtlačen silou působící na spoušť, tedy to její odpor zvýší, byť ne zásadně. Samozřejmě, že se kromě toho úprava také promítla do výrobních nákladů a tím i do ceny zbraně.
Laděním bych neargumentoval, tady se bavíme o pistoli tak jak ji zbrojovka vyrábí.
-
Tak jaké rozhodnutí nakonec padlo?Art píše:taky jí zvažuju ,konečné rozhodnutí padne zítra na prodejně

bude to Shadow ,ale dnes mě zaskočilo počasí a musel jsem do práce ,tak mohu jen doufat ,že mi ji na prodejně stále držej ( dnes to tam nikdo nebral a email jsem na ně nenašel ) .Prodejní dobu maj psanou i sobotu tak doufám ,že to platí . Jinak to koupím v Kentauru . Jen mě mrzí ,že se nenašel nikdo kdo by se na tu zbraň kouknul .
Harquebusier:
díky, líp bych to nevysvětlil (už se mi včera nechtělo psát
)
Art:
gratuluji k volbě. Mám už ji vice než rok. Stále všechno tak jak to vylezlo z fabriky. Za tu dobu (cca 5000 kousků - většinou origo SB různého provedení) nebyl žádný problém zaviněný pistolí.
Takže za sebe - já jsem spokojen
Akorát jsem se zastyděl za ten chlívek - hned po zítřejším "silvestrovském setkání " ji dám do pucu.
Edit:
Jinak snad k tomu výběru. Je dobré zkontrolovat vůle závěru vůči rámu u složené zbraně - nemělo by to jít na krev ale zase ne kvedlat a je dobré když ta vůle (podle oleštění zářezů rámu a závěru) je pravidelná vepředu i vzadu aby se to nedotýkalo jenom bodově .
Samozřejmě čím menší tím je lepší "pocit" - hlavně v diskuzích na webu
ale tohle není hlavní místo co trefuje a stejně se časem všechno vychodí. Dále zkontrolovat rovnoběžnost svrtání komponentů (kohoutek, spoušť aby netrčely nepravidelně do boku) a zhruba mířidla ve středu po "nastřelení" z fabriky aby už to jako nové nebylo na hraně.
Co je ale hlavní tak to je na samotném rámu zkusit podélnou vůli mezi hlavní a závěrem (bez pružiny!!!)
To je to hlavní místo co trefuje, tady se to ve fabrice lícuje (mělo by se) a u kvalitních zbraní to vydrží dlouho bez vůle.
Tohle místo jsem měl na krev.
Dále vůle mezi hlavní a čelem (dírou) v závěru. A nakonec ještě pro klid duše prohlédnout jestli nejsou na hranách odrbané zamykací ozuby. Myslím ale že u Shadow to až tak nehrozí - i když jsem viděl funglovku TS ještě v oleji a (no co budu povídat
šel zpátky k prodejci -ale ten za to bohužel nemoh)
No a dost. Přeji při výběru šťastnou ruku, pozorné oko a dost času. Veselého silvestra, vše nej do Nového roku a v terči všechno do jedné díry.
díky, líp bych to nevysvětlil (už se mi včera nechtělo psát

Art:
gratuluji k volbě. Mám už ji vice než rok. Stále všechno tak jak to vylezlo z fabriky. Za tu dobu (cca 5000 kousků - většinou origo SB různého provedení) nebyl žádný problém zaviněný pistolí.
Takže za sebe - já jsem spokojen

Akorát jsem se zastyděl za ten chlívek - hned po zítřejším "silvestrovském setkání " ji dám do pucu.

Edit:
Jinak snad k tomu výběru. Je dobré zkontrolovat vůle závěru vůči rámu u složené zbraně - nemělo by to jít na krev ale zase ne kvedlat a je dobré když ta vůle (podle oleštění zářezů rámu a závěru) je pravidelná vepředu i vzadu aby se to nedotýkalo jenom bodově .
Samozřejmě čím menší tím je lepší "pocit" - hlavně v diskuzích na webu

Co je ale hlavní tak to je na samotném rámu zkusit podélnou vůli mezi hlavní a závěrem (bez pružiny!!!)
To je to hlavní místo co trefuje, tady se to ve fabrice lícuje (mělo by se) a u kvalitních zbraní to vydrží dlouho bez vůle.
Tohle místo jsem měl na krev.
Dále vůle mezi hlavní a čelem (dírou) v závěru. A nakonec ještě pro klid duše prohlédnout jestli nejsou na hranách odrbané zamykací ozuby. Myslím ale že u Shadow to až tak nehrozí - i když jsem viděl funglovku TS ještě v oleji a (no co budu povídat

No a dost. Přeji při výběru šťastnou ruku, pozorné oko a dost času. Veselého silvestra, vše nej do Nového roku a v terči všechno do jedné díry.
SHADOW je opravdu špičková sportovni zbran .Já ji pořidil za 22,5 tis a opravdu ty peníze ani trochu nelituji . Dokoupíš tritiová mířidla cca1100 kč a máš MERCEDES mezi zbraněma . NEDOPORUČUJI dolazení citlivosti spouště je už z výroby standartně naladěna asi na 1,6kg Vedení závěru po celé delce z ní dělá přesnější zbran než je copakt .JE sice těžší než ostatní ale brzo si zvykneš a už ji nedáš z ruky.
Pokud Mercedes dělá auta, který se občas povedou a občas nepovedou, tak potom ano.
Není těžké koupit Shadow, který má v SA silně drhnoucí 2 kg.
Nějak mi nedochází, v čem se vedení závěru v celé délce tak výrazně podepisuje na její přesnosti.
Těžší je relativní pojem, oproti UL revolverům a pistolím s bakelitovým rámem je těžší, nicméně ve své třídě (primární určení je sport) patří spíš k lehčím zbraním.
Není těžké koupit Shadow, který má v SA silně drhnoucí 2 kg.
Nějak mi nedochází, v čem se vedení závěru v celé délce tak výrazně podepisuje na její přesnosti.
Těžší je relativní pojem, oproti UL revolverům a pistolím s bakelitovým rámem je těžší, nicméně ve své třídě (primární určení je sport) patří spíš k lehčím zbraním.
Alfe, ty jseš nenapravitelnej "kazišuk"
Copak mu nedopřeješ ani chvilkový pocit, že si koupil za ty prachy opravdu něco extra? Dej mu čas, však on mu počet vystřelených nábojů ukáže, jaký že to pořídil "Merceres". Třeba má rád adrenalinovou zábavu a zrovna bude mít štěstí na povedenej kousek. 

To zjistí hned, za ty prachy flekatá hrbatá číza, no nevím jestli je to o štěstí.No pár lidí to drží v chodu a moc si nestěžují, tak proč ne
Ja CZUB doma nechcu 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Já po zkušenostech taky ne. Ale některé zkušenosti jsou nesdělitelné. Každý si na to za cenu finančních obětí musí přijít sám. Někdo dřív, někdo později. Mně to trvalo 3 pokusy
Ale jak píšeš - už ju doma nechcu