Zoraki HP-01
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zdravim pani
Chcel by som sa opytat aky to ma ucinny dostrel ?Pred rokom sa mi do susedstva nastahovali nasi spoluobcania a samozrejma s nimi dosli aj potkany.spociatku kym im behali 2-3 potkany po dvore som to bral ako ozivenie vecernej cigaretky,ale uz je toho moc.z 2-3 potkanov je zrazu 20-30potkanov,ktore sa uz nedrzie len u nich ,ale zacali sa v noci promenadovat a srat aj u nas co nieje dobre,kedze mame male deti. po tom co pasce a "specialne granule" sklamali, rozhodol som sa kupit pistolovu vzduchovku s ktorou uzitocne vyuzijem cas pri povinnej vecernej cigaretke.po prejdeny tohto fora mi HP-01 Ultra prisla ako idealna vzduchovka (cena/vykon) .nechcem to na ziadne strielanie na terciky a podobne blbnutie,ma to byt len prilezitostna likvidacia potkanov ,preto kal.22 .zaujima ma ci to bude mat dostatocny ucinok na tych max. 20-25m?
Chcel by som sa opytat aky to ma ucinny dostrel ?Pred rokom sa mi do susedstva nastahovali nasi spoluobcania a samozrejma s nimi dosli aj potkany.spociatku kym im behali 2-3 potkany po dvore som to bral ako ozivenie vecernej cigaretky,ale uz je toho moc.z 2-3 potkanov je zrazu 20-30potkanov,ktore sa uz nedrzie len u nich ,ale zacali sa v noci promenadovat a srat aj u nas co nieje dobre,kedze mame male deti. po tom co pasce a "specialne granule" sklamali, rozhodol som sa kupit pistolovu vzduchovku s ktorou uzitocne vyuzijem cas pri povinnej vecernej cigaretke.po prejdeny tohto fora mi HP-01 Ultra prisla ako idealna vzduchovka (cena/vykon) .nechcem to na ziadne strielanie na terciky a podobne blbnutie,ma to byt len prilezitostna likvidacia potkanov ,preto kal.22 .zaujima ma ci to bude mat dostatocny ucinok na tych max. 20-25m?
Re: Zoraki HP-01
Napíšem, ako som utesňoval hlaveň na HW-40 : odklopil som "záver", vybral O-krúžok na tlakovej komore, povolil hlaveň, zaklapol "záver", vystrelil naprázdno, dotlačil hlaveň napevno na tlakovú komoru "železo na železo" (použil som drevenú ceruzku, ktorú som zastrúhaným koncom zasunul spredu do hlavne), opatrne otvoril "záver", dotiahol hlaveň, nasadil O-krúžok. Myslím, že tak isto to robia aj vo výrobe.
TAU 7, Steyr LP10, Slavia 631, Feinwerkbau Model 500, Ardesa Patriot .45, LOV 21, Hämmerli AP20
-
Waren:ked tuto pistol napumpujes try krat tak to bude mat urcite devastujuci ucinok na potkany.Kup si pre istotu najake lovecke diabolky z dierkou v prednej casti a uvidis co na to povedia potkany.Podmienkou je aby ti tieto potkany dali vobec sancu zamierit a trafit ich.Ale ked dobre trafis potkan nema sancu.
Určitě sou dobrý od JSB Predator Polymag, s těma to budou mít spočítaný
http://www.schulzdiabolo.cz/cz/diabolky ... r-polymag/ nebo Straton http://www.schulzdiabolo.cz/cz/diabolky/straton/

Jedna kapsa prázdná, druhá vysypaná :)
- na Ultre cal. 22 ste nikto neskusal tu upravu s ventilom ? teoreticky by ten narast mohol byt podla tohto cca 4 pumpy 190m/s a 5 pump 200m/s pri tych 0,92g http://www.atakarms.com/en/Urunler.aspx?id=9piku píše:1 pump 120
2 pumpy 160
3 pumpy 205
4 pumpy 222
dabolka 0,547g
-
Asi este nikto neskusal upravu ventilu na cal,22.Ale to je predsa jedno, vsetky pistole Zoraki HP-01 maju rovnaky zaklad meni sa iba kaliber z 4,5 na 5,5mm.A vyrobca si to zlahsil prave nastavovanim tohto redukcneho vantilu.V zakladnom modele doporucovali 2krat napumpuvat pistol ale dala sa natlacit 3-krat potom redukcny ventil prepusti vzduch aspon v pistoli co som kupil v Merkurii v Topolcanoch a asi inde to bude rovnako nastavene.Potom ponukaju verziu z dlhsou hlavnou a na tej uz dovoluju natlakovat pistol 4 krat ale tuto varziu asi k nam na Slovensko nedovazaju a nevidel som ju v ponuke ani v Cechach.Ale na koniec urcite tato uprava zvysi vykon pistole aj v cal,22.Piku to predsa meral na chrone aj ked hmotnost diabolky v razi 5,6mm je o trochu vassia ako hmotnost v razi 4,5mm.On tam meral diabolku o hmotnosti 0,67g.5x pump diabolka o váze 0,67g a 207m/s -14,2j.A to sa uz dost priblizuje hmotnosti raze 5,6mm.Upravu ventilu urcite doporucujem z vlastnej skusenosti.
-

To je par obrazkou mnou urobeneho kompenzatora alebo separatora.Ale funkcia je ze oddeli vzduch prudiaci za strelou do bocnych otvorou a hlavne do dvoch dier priemeru 2,5mm ktore sa nachadzaju na vrchu zaveru pred muskou tento priestor som si vytvoril odbrusenim musky a tym eliminuje zdvih hlavne na usti.Lebo aj ked som natlacil pistolu iba dva krat aj tak sa mi zda ze je tam urcity zdvih na konci hlavne ked strela opusta hlaven.A tento separator by mal napomoct tomu aby bola hlaven pri vystrele pokojnejsia.Ked pisem ze vzduch odchadza bocnymi otvormi tak tie su vytvorene odvrtanim uz jestvujucich naznacenych prelisou ktore su odvrtane 2,5mm vrtakom z obydvoch stran zaveru cez bocnu stenu zaveru.Takze ked si date zaver proti svetlu tak v priestore uz spominanych prelisou v prednej casti pistole presvita svetlo.Povodna hlaven dlha 181,5mm bola zasunuta v zavere 3mm,novu hlaven som skratil na179,5mm tym som ziskal dalsie dva milimetre dlzky spolu 5mm.A to uz mi stacilo na to aby som mohol vytvorit komorku separatora o dlzke 5mm.Komoru som uzavrel hlinikovym platom o hrubke tiez 5mm aby mal separator nejaku ucinnost,pokial strela opusti celo ktore je hrube 5mm tak vzduch za nou by mal uz davno uniknut bocnymi a vrchnymi otvormi.
- AntonČechov
Stran ucinneho dostrelu. Mel jsem zatim nejdelsi zasah 36 m, straka. Zajimave je to, ze jsem strilel z auta, 2x. Poprve sedela přede mnou asi 15 m, trefil jsem ju do prsou matchovkou Crosman 0.48g. Odletela jako nic. Ale na sloupu sedela druha, a jak rika Tobbi, "straka vzdy stoji za pokus", takze vzal jsem diabolku Hollow Point 0.51g stejneho vyrobce,
poradne zamiril... bac. A letela dolu jako pytel. Trefil jsem ju 0,5 cm pod okem.
Takze na 50m jeste tezsi diabolkou rozhodne ani potkan nema sance.
p.s. pumpuji vzdy 4x, strilim s kolimatorem.
poradne zamiril... bac. A letela dolu jako pytel. Trefil jsem ju 0,5 cm pod okem.
Takze na 50m jeste tezsi diabolkou rozhodne ani potkan nema sance.
p.s. pumpuji vzdy 4x, strilim s kolimatorem.
BSA Lightning XL SE GRT 4.5
Zoraki Ultra 4.5
Zoraki Ultra 4.5
Tak videjko jam mi to lítá.
Mě to stačí
Jo a na ten kolimátor moc nekoukat,nemám jiný a tak sem tam tenhle dal do nouze (zatím).
Koska z hlavně CZ 200 a je tam
Mě to stačí

Jo a na ten kolimátor moc nekoukat,nemám jiný a tak sem tam tenhle dal do nouze (zatím).
Koska z hlavně CZ 200 a je tam

177
22
25
22
25
To Piku: Tak to to lítá fakt pěkně, a to pumpuješ teda 5x?
Jedna kapsa prázdná, druhá vysypaná :)
Ahoj, má cenu čekat na ,,ultru,, bude až za měsíc, nebo koupit ,,obyč,, a doštelovat? Děkuji za každou radu. To prodloužení na kompenzátor jde dokoupit, nebo je to domácí výroba?
- mtarnovsky
Ahojte,stale vaham medzi Zoraki HP 01 a Crosman 1377.Zatial vyhrava Zoraki
Vedel by mi niekto poradit ktora pistol je v reale bez akychkolvek uprav silnejsia? precital som uz vela diskuzii aj videa na you tube,kazdy to ma inac vytunovane, kazdy uvadza nieco ine,aj predajcovia dokonca,niektori pisu o HP01 ze zvlada 2 pumpy,niektori pisu 3 pumpy (u klasickej hp01 nie ultra).U crosmana som cital ze davaju aj desat pump ,ale ja si chcem zastrielat a nie zacvicit.
Nemam v plane prikupovat rozne pazby ani optiky,chcel by som aby pistol bola co najskladnejsia a co najsilnejsia.
Vlastnim Umarex 61 s (kukatkom) a Crosmana 357 .CO2 revolver.ale puska je na rybach (ked neberu) velka a tazka a CO2
som si neoblubil. U Umarex 61 pisu ustovu rychlost 175m/s. teoreticky by mala byt zoraki silnejsia ked zvladne tri pumpy.
Co vy na to? vopred dakujem za rady.
Vedel by mi niekto poradit ktora pistol je v reale bez akychkolvek uprav silnejsia? precital som uz vela diskuzii aj videa na you tube,kazdy to ma inac vytunovane, kazdy uvadza nieco ine,aj predajcovia dokonca,niektori pisu o HP01 ze zvlada 2 pumpy,niektori pisu 3 pumpy (u klasickej hp01 nie ultra).U crosmana som cital ze davaju aj desat pump ,ale ja si chcem zastrielat a nie zacvicit.
Nemam v plane prikupovat rozne pazby ani optiky,chcel by som aby pistol bola co najskladnejsia a co najsilnejsia.
Vlastnim Umarex 61 s (kukatkom) a Crosmana 357 .CO2 revolver.ale puska je na rybach (ked neberu) velka a tazka a CO2
som si neoblubil. U Umarex 61 pisu ustovu rychlost 175m/s. teoreticky by mala byt zoraki silnejsia ked zvladne tri pumpy.
Co vy na to? vopred dakujem za rady.
Hatsan AT44-10w 5,5 + Leupold 4-24x50e+pumpa
Crosman1377-40cm hlaven,flat top,prerobena spust,pretesneny transfer,ocel.zaver,4-9x40,pazba
Slavia 620
Crosman1377-40cm hlaven,flat top,prerobena spust,pretesneny transfer,ocel.zaver,4-9x40,pazba
Slavia 620
Jendoznačně Zoraki má vyžší výkon než 1377
Měl jsem ji půjčenou ve 4,5 a moc se mi zamlouvala. Ale 5,5 mm je 5,5 mm
S Co2 se nedá srovnávat....
Antone: Lovu zdar!

Antone: Lovu zdar!
...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
- AntonČechov
Jestli mohu poradit vsem, kdo stale vaha mezi HP obyc a Ultra. Na strileni do terce na 5-15 m bohate staci obyc. verze.
pokud mate zajem o vsestranne vyuziti, tak urcite Ultru a nejlepe bez toho podelaneho F
, tj asi objednat pres "pušku"
Raze 4.5 s diabolkou Exact Heavy dava kolem 14-15 J na 5 pumpnuti, ucinny dostrel na skodnou 75 m. +-
Tobbi: lovu zdar, starousi. Ja vim, ze pro Tebe raze 4.5 je airsoft
. Ale 5.5 chce aspon neco pres 16J... vsak to vis.
p.s. nemuzeme porovnavat 1377 a zoraki.
1377 je hodne zabavy a driny
(10 pump
) za malo penez...
Ta pazbicka vubec neni od veci... plus moznost temer neomezeneho a bezbolestneho tuningu...
Zoraki Ultra chce jen dobry kolimator a ucinny "ustovy kompenzator" - ten zvuk...pecky jak prase
(variant je spousta - viz youtube)
pokud mate zajem o vsestranne vyuziti, tak urcite Ultru a nejlepe bez toho podelaneho F

Tobbi: lovu zdar, starousi. Ja vim, ze pro Tebe raze 4.5 je airsoft

p.s. nemuzeme porovnavat 1377 a zoraki.
1377 je hodne zabavy a driny

Ta pazbicka vubec neni od veci... plus moznost temer neomezeneho a bezbolestneho tuningu...
Zoraki Ultra chce jen dobry kolimator a ucinny "ustovy kompenzator" - ten zvuk...pecky jak prase

(variant je spousta - viz youtube)
BSA Lightning XL SE GRT 4.5
Zoraki Ultra 4.5
Zoraki Ultra 4.5