Zoraki HP-01

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Alka
Kontaktovat uživatele:
Re: Zoraki HP-01

Příspěvek od Alka » 14 led 2012 21:16

Indian vyrabí španělé, takže Gamo mě napadá nejvíc. Levá varianta je možná viz http://www.air-rifles.eu/show_pics.htm?idpics=2982

George.Agrippa

Příspěvek od George.Agrippa » 14 led 2012 22:19

No to je ono.Před rokem, po cca asi půl ročním detailním studiu zdejšího fora a všeho ostatního na netu jsem si koupil pušku - Diana mod. 48 Black. Není špatná, souhlasím s Alexxxusem, že Diany mají své kouzlo,ale taky své zápory. Jak říká Joska Krtička a já s ním souhlasím, tak s Dianou - jakoukoliv se špatně střílí ve stoje - jsou těžké na předek a ne úplně dobře se drží. Navíc a to je hlavní problém, výstřel z Diany je hlasitá záležitost a už jsem s tím měl potíže se sousedy, protože bydlím v údolí, kde se všechno šíří. Bydlím sice u lesa, ale špacír s 5 kg puškou na zádech taky není úplně to ono, proto se začínám poohlížet po pistoli, která trefuje, má nějaký výkon a dá se sbalit klidně do batůžku na kolo. Proto jsem rozpoutal tuto diskuzi, ocením jakékoliv konstruktivní příspěvky, které jsou konstruktivní, proto díky všem majitelům, kteří se podělí o své zkušenosti. Navíc čím dál tím víc si pohrávám s tím, že bych svoji Dianu poslal do světa, je to skvělá puška, kvalitní, po cca 5 000 ranách jsem ji rozdělal a nikde nic, vše jak nové, ale jak říkám, moje střelba dospěla do jiného stadia, navíc mě poslední dobou začala hodně bavit střelba z luku, takže se začínám orientovat tímto směrem-tzn. mobilita, nenáročnost a hlavně tichoučko.....
Zoraki HP - 01 Ultra 5,5 mm
krabick

Příspěvek od krabick » 14 led 2012 23:40

Piku: ty jo dobrej soustřel na takovou dálku! :wink: já střílel zatim jen tk doma do krabice asi na 7 metrů, zatim nemam možnost to pořádně testnout, ale určiě se chystám poladit tu hlaveň a dát tam jinou rukojeť homemade :mrgreen: Ale jak už sem psal až budou prachy!
Jedna kapsa prázdná, druhá vysypaná :)
krabick

Příspěvek od krabick » 15 led 2012 14:25

Tak tady sem zkusil něco nafotit, nejsem sice až takovej Anton Špelec, ale zas tak hrozný na tu krátkou vzdálenost to snad nebylo :mrgreen: Tu je link: http://krabick.rajce.idnes.cz/nastenka/ pokud se chce někdo mrknout.
Frantisek69

Příspěvek od Frantisek69 » 18 led 2012 10:11

Dobry den pani chcel by som sa podelit zo skusenostami ktore mam zo vzduchovou pistolou Zoraki HP-01.Tyzden pred Vianocami 2011 som si kupil tuto pistolu v Merkurii v Topolcanoch.Hladal som nieco male skladne vykonne a aby to pokial mozno nekopalo a tym padom bolo co najpresnejsie.Rozhodol som sa investovat do 300Euro.Nakoniec padla volba prave na Zoraki.Perfektne vyriesena pazba to bolo prve co mi padlo do oka a bolo vyriesene.Ked som sa doma pozrel na tuto pistol blizsie bol som este spokojnejsi.A zacal som s upravami ktore sa mi zdali potrebne.Za prve som vnutro obydvoch pazbiciek aj telo na ktore sa pripevnuju vyplnil dvojzlozkovym tmelom,to iste som urobil aj s prepazkami vo vnutri pistole pred samotnym valcom a pod valcom som umiestnil ocelovy blok ktory vyplnil toto prezdne miesto.Hmotnost sa zvysila na 1300g.Musku aj hledi som zvyraznil bielym jednozlozkovym tmelom ktory po ztuhnuti nemeni farbu a je perfektne bielyV hledi je vybranie do ktoreho sa tento tmel natlacil a v muske som povodnu cervenu botku odvrtal a do tejto dierky som natlacil uz spominany tmel.Spust je perfektna posunul som ju co najblizsie k telu pistole a o dva mm nizsie aby som mal jazicek co najdlhsi.Jedine co jej mozem vytknut je doraz spuste ktory som si vyrobil a osadil som ho do tela pistole za spust tam kde ma bit.Nastavil som silu na spusti na 400g a potom prisiel na rad chod spuste.Celkovy chod spuste som nastavil na 0,7mm z coho je 0,5mm samotne spustenie a 0,2mm je dobeh spuste.U predajcu v Merkurii mi povedali ze mozem pistol pumpovat maximalne 2-krat ale v navode k zbrani je napisane pri 181,5mm hlavni try pumpnutia a k 260mm hlavni dokonca az styri pumpnutia.Tak ze som sa rozhodol ze sa pozriem tomu na klb.Rozobral som celu pistol do sroba alebo do kolika ako chcete.Rozobral som poistny regulacny ventil a prenastavil na vyssi tlak aby sa dalo napumpovat viac krat.Zbran som zlozil a vyskusal v pohode ju mozem napumpovat 5-krat je to slaha ako z dela.Pri normalnom strielani na terc tlakujem pistol dvoma pumpnutiami bohate to staci.Prisla na rad strelba celkom slusny rozptyl na 10mm.Nie vsetkych 5 striel bolo v cistej desiatke ale v desiatke boli.Skusal som serie po piatich vystreloch.Nebol som uplne spokojny.Tak ze posledna uprava objednal som si spickovu hlaven Lothar Walther s cokom na konci hlavne.Udavany sustrel nezmeratelny podla vyrobcu.Prisla za tyzden nechal som si ju u sustreznika osustruzit podla povodnej hlavne a osadil som ju na miesto povodnej hlavne.KOniec mojich uprav.Pred par dnami som skusal novu hlaven pani, jednou dierkou preslo vsetkych pet vystrelou tak ze spokojnost z mojej strany nad mieru.Cena pistole v Merkurii 190Eur a plus hlaven Lothar Walther 100Eur spolu za 300 Euro paradne presna pistola ktora kope len minimalne.Aj by som pripojil fotky ktore mam ale musim pockat na syna ktory mi tieti fotky sem vlozi lebo ja to zatial neviem a asi sa to ani nenaucim.akoniec mojho prispevku.
piku

Příspěvek od piku » 18 led 2012 11:18

Dobrý :wink:
A máš ji změřenou,kolik to na 5xpumpnutí lítá??
177
22
25
krabick

Příspěvek od krabick » 18 led 2012 12:06

Jo to by chtělo změřit jestli trochu o kolik to vzrostlo, taky by mě docela zajímalo to nastavování toho ventilu jak se to dělá, kdybys měl třeba fotku konkrétně týhle operace?
PEPAN

Příspěvek od PEPAN » 18 led 2012 14:37

Jak u týhle pistole funguje závěr? a uložení hlavně? dalo by se přizpůsobit na 2 ráže? jsem se zbavil crosmana (půjčil sem ho :lol: ) tak bych zas moh něco přibrat, nejdřív stejně až na jaře
Nejde!Prostě NNe
vlad66

Příspěvek od vlad66 » 18 led 2012 14:45

Šlo by v pohodě, měnit by se musela jen hlaveň a ta je tam připevněná objímkou na dva šrouby a červíkem vepředu.
Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Frantisek69

Příspěvek od Frantisek69 » 18 led 2012 16:39

Zial bohu namam chrono tak ze nemozem zmerat rychlost.Ked som ju kupil tak isla natiahnut maximalne 3-krat a pri stvrtom natahu bolo pocut hlasne odfuknutie prepustacieho ventilu.Teraz to natiahnem bez problemou az 5-krat.Po vysrele ked diabolka opusti hlaven pocut ako par sekund asi tri este unika z hlavne vzduch.Takze natlakovanie na 5-krat je urcite previsujuce o hodne tlak ktory je potrebny na to aby diabolka opustila hlaven.Dalsie zvysovanie vykonu je preto urcite zbytocne.
krabick

Příspěvek od krabick » 18 led 2012 16:55

To určitě, a jak se teda šteluje ten ventil?
Frantisek69

Příspěvek od Frantisek69 » 18 led 2012 17:51

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Frantisek69

Příspěvek od Frantisek69 » 18 led 2012 18:04

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Frantisek69

Příspěvek od Frantisek69 » 19 led 2012 08:44

Ventil sa nastavuje dost komplikovane.Treba vybrat z tela pistole cely mechanizmus su tam dve strunky ktore su umiestnene v dvoch trojuholnikovych segmentoch po obidvoch stranach pistole.Na kazdej strane po jednom.Potom treba vybrat koliky ktore drzia dve suciastky spuste ktora sa nachadza na spodnej casti mechanizmu.Potom vybrat kolik ktory drzi velku trojuholnikovu suciastku ktora otvara ventil a prepusta vzduch do hlavne pri vystrele az potom sa dostanes k samotnemu regulacnemu srobu.Ten treba vysrobovat je umiestneny v puzdre ktore je zasroubovane v tele zbrane.Ale k samotnemu vysrobovaniu brani tvar tej velkej trojuholnikovej suciastky ktoru som uz spominal a ktora otvara ventil.Z tej trojuholnikovej suciastky treba odbrusit kusok materialu asi tri milimetre v tvare polkruhu ktory je vidiet na mojich obrazkoch.Siedmi obrazok z vrchu je to pohlad zo zadu.Toto musis spravit ked sa chces dostat k samotnemu regulacnemu ventilu.Somotny ventil je ulozeny v puzdre v ktorom je zatvrdnuta fraba toto treba ocistit povodnym regulacnym srobom, pohybom dopredu a dozadu vycistit zavity.A nakoniec od povodneho nastavenia pritiahnut srob o pol obratky cize 180 stupnou.A ako si to pekne vsetko rozobral tak to aj musis poskladat.A to je vsetko co sa tyka nastavenia regulacneho ventilu.

A este jedna dolezita vec nema to nic spolocneho z predchadzajucou temou ale niekto z Vas pisal ze tato pistola by mala byt pri odlozeni natlakovana ze to chrani tesnenia.Z casti to moze byt pravda ale ked sa niekto zodpovedne stara o svoju zbran tym myslim za ju pravidelne premazava tak testenia by mali byt v poriadku nasiaknute olejom.Ale nastava druha zalezitost po skonceni strelby ked sa zbran vycisti a adlozi po poslednom vystrele zostava natiahnuta a teda pod tlakom prezina ktora sa nachadza v tlakovej komore.Da sa tomu zabranit tym ze sa zdvyhne zaver ako keby ste chceli zbran natlakovat ale zaver budete zdvyhat iba potial pokial nebudete pocut zretelne cvaknutie trojuholnikovej suciactky ktora vlastne otvara samotny ventil pri vystrele a nasledne zaver zaklapnete ale nevistrelite a tym padom zostane pruzina ktora sa nachadza v tlakovej komore v kludovej polohe cize nenapruzena.A tym nieje namahana a vydrzi nam omnoho dlhsie to je asi tak vsetko k tejto teme.
krabick

Příspěvek od krabick » 19 led 2012 19:48

Díky, zkusim to poladit až seženu chrono aby se to dalo i změřit, dneska sem se vrhnul na výrobu nové rukojeti, doufám že se mi to povede podle mých představ, když se to zdaří tak jsem dám link s fotkama :mrgreen:
Odpovědět