Weihrauch HW97k (HW77)

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
lukasz9

Příspěvek od lukasz9 » 22 úno 2009 11:55

Páni potrebujem seriózne poradit. Budúci týždeň mi príde puškohlad na HW97k a podla predchádzajúcich skúseností s ním(NS 4.5-14X50AO airking) bude treba podložiť zadné oko montáže. Naposledy som to spravil s technickou lepiacou páskou(boli treba asi 3-4 vrstvy) ale máličko menil nástrel...Čo radíte použiť? A ešte jedna vec- keď budem dávať novú pružinu čo treba namazať? Na pružinu mám kúpenú vazelínu MoS2 a neviem čo treba ešte namazať a čím :roll: ´
Diky!!!

Grand Power P1, Ruger SR22, CZ 858 Tactical
Diana 54 AIRKING, Air Arms Pro Sport, HW97k, Zoraki HP-01 Ultra, Gamo 440, Zbrojovka Brno Z II, Crosman MK-177
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 22 úno 2009 13:05

http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t ... 7841cb10ce Sem si teď znovu pročetl těch několik stránek a protože je nuda tak budu taky čistit a mazat.
Většina tedy maže vnitřek válce vazelínou, ať už Mogul nebo Shell, jen Alexxxus prej maže vnitřky pístovek silikonovým olejem, tak nevím co je lepší :( ... popř. nevím který nejvhodnější sil.olej koupím u nás :?
Jinak na čištění sem koupil multifunkční, čisticí, mazací a konzervační prostředek Inkor MT 31.
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
drát

Příspěvek od drát » 22 úno 2009 14:37

CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
Josef Krtička

Příspěvek od Josef Krtička » 22 úno 2009 15:04

4 lukasz9: popíšu ti můj způsob náklonu puškohledu, který běžně používám a funguje mi- na zadní oko položím něco v požadované tloušťce (většinou tak 2mm) a zároveň napatlám epoxidovou pastu (nejlíp plněnou kovovými pilinami- po vytvrzení se dále nestlačuje, běžně se prodává v drgeriích). Pastu musím napatlat v nepatrné vrtvě i na přední oko, ale jen k dosažení sklonu podloží, jinak by se zničil tubus puškohledu po dotažení o přední hranu oka. Samozřejmě montáže musí být namontovaný na šíně a tak daloko od sebe, jak mají být. Tubus obalím smršťovací mikrotenovou fólií (bez faldů), aby se tubus k epoxidu nepřilepil, puškohled vložím do ok a opatrně a velmi lehce dotáhnu vrchní polovinou ok a nechám vytvrdit. Potom vše rozeberu a jestli se vše povedlo, mám na spodních okách podloží v požadovaném sklonu. Horní půlky ok se přizpůsobí samy podle sklonu tubusu a nebo i na ně lze použít stejný postup, ale zatím jsem to nikdy nemusel použít. Potom použiju ještě jeden trik (nikomu necpu), na tubus navlíknu kroužek ze supertenkého silikonu (např ustřihnu z prezervativu, co mi doma zbyl z doby, kdy jsem se podobnými aktivitami ještě zabýval, pochopitelně je lepší nepoužitý :wink: , možno i ustřihnout z prstu chirurgických rukavic - menší průměr, tenčí materiál) a oka utahuju na tyto kroužky- nejde tak kov na kov, zároveň silikon přilne k oběma materiálům a vše drží líp pohromadě (důležité-před použitím zbavit silikon lubrikační vrstvy, jinak bude naopak klouzat!!! :D a puškohled bude "couvat").
pepe
lukasz9

Příspěvek od lukasz9 » 22 úno 2009 15:25

to Josef: Diky za radu, ale vyzerá to dosť zložito na presnosť a ak čosi zase...m s tym lepidlom... :roll: Nevieš o niečom jednoduchšom na vypodloženie? Asi by som si netrúfal robiť ten proces čo ty. Nestačí tam dať napr. 1-2mm hrubý pliešok dozadu, alebo niečo tvrdé a na to ten kondóm??? Tá montáž(jednodielny dural) tam má od výroby v okách neakú tenkú pásku na podloženie hore aj dole...diky!
Diana 54 AIRKING, Air Arms Pro Sport, HW97k, Zoraki HP-01 Ultra, Gamo 440, Zbrojovka Brno Z II, Crosman MK-177
Josef Krtička

Příspěvek od Josef Krtička » 22 úno 2009 15:37

Lukasz9, chtěl jsi seriózní radu, to podkládání plíšky a na silný pružinovce může dopadnout jen jedním způsobem- zničením tubusu tvýho novýho krásnýho puškohledu na tvý krásný, silný a přesný pušce...Ten silikon tam dávám právě proto, že při tý úpravě o tu pásku přijdu (prostě ji dám pryč) a nechci to dávat tvrdý na tvrdý.
pepe
lukasz9

Příspěvek od lukasz9 » 22 úno 2009 15:56

Ale aj to lepidlo je tvrde nie?
Len jednu vec som nepohopil: ,,...na zadní oko položím něco v požadované tloušťce (většinou tak 2mm) a zároveň napatlám epoxidovou pastu...´´ Čo si myslel tym 2mm hrubym? Veď tam dám pastu potom mikroten, stiahnem oka a necham vytvrdit...Alebo som nepochopil...A bude ta pasta drzat aj na durale???
Barys

Příspěvek od Barys » 22 úno 2009 16:04

lukasz9 píše:Ale aj to lepidlo je tvrde nie?
Len jednu vec som nepohopil: ,,...na zadní oko položím něco v požadované tloušťce (většinou tak 2mm) a zároveň napatlám epoxidovou pastu...´´ Čo si myslel tym 2mm hrubym? Veď tam dám pastu potom mikroten, stiahnem oka a necham vytvrdit...Alebo som nepochopil...A bude ta pasta drzat aj na durale???
Přečtí si to pořádně ,Joska to popsal,že i cikán to pochopí :lol:
Josef Krtička

Příspěvek od Josef Krtička » 22 úno 2009 17:15

To Lukasz9, musíš si tam dát něco, co ti tu správnou vzdálenost udrží, jinak po stažení epoxid vytlačíš ven a seš tam, kdes byl...Když dural odmastíš, bude to držet, je to vlastně epoxidové lepidlo, jen hustší.
pepe
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Tolik

Příspěvek od Apevia » 22 úno 2009 20:38

Tak já na svým NS PN 12x50 jsem řešil podobný problém... Zatím je tedy nastřelený jen na 12m (víc teď prostě bohužel nemohu) ale jede už v pohodě... Mám KOZAP montáže a vypodložení jsem vyřešil tak, že jsem sundal základnu a pod zadní oko jsem si vystřihl jen plíšek z plechovky od RedBullu (myslím, že nepotřebuji zvedat o tolik, zatím jsem si vystačil i s tou 0.1mm) a zase zpět utáhl... Pokud budu potřebovat na větší vzdálenosti ještě zvedat, tak mám přesné-vymezovací podložky... Různé tloušťky, nejmenší 0.3mm (víc bych oko montáže bez "zúhlování" ok nebo podložek nedával, hrozní skřípnutí tubusu!!!) tak mám vymyšleno že dopředu dám ten plíšek z plechovky a dozadu tu podložku a mám hned 0.2mm, když i to bude málo, tak musím vyndat plíšek úplně a vzadu nechat tu podložku, čili 0.3mm... Pokud bude i toto málo tak si nechám někde udělat "zvedací" vložky s určitým úhlem...
Cogito ergo armatus sum.
lukasz9

Příspěvek od lukasz9 » 22 úno 2009 21:04

Ja asi vyskúšam ten Josefov patent(lebo potrebujem podložiť 1-2mm), len sa toho bojím, vyzerá to zložito...Ešte neviem ako zabránim tomu epoxidu aby vytiekol z ok...
Barys

Příspěvek od Barys » 22 úno 2009 22:05

Je to hustý ,když budeš opatrnej tak to nevytěče.Hlavně to neutahuj.
Josef Krtička

Příspěvek od Josef Krtička » 23 úno 2009 08:43

Jak píše Bary, je potřeba vybrat si v obchodě něco už s plnivem, pak je to dostatečně hustý. Pokud se nesežene, tak se čistý epoxid musí něčím zahustit, nějakým práškem, zkusit zamíchat např jemné kovové nebo dřevěné piliny. Nejlepší je udělat někde bokem vzorek, nechat vytvrdnout a posoudit, jestli je to vyhovující a teprve potom to patlat na montáž. To co používám já je už plněné kovovým práškem, zpracovává se 30 min, takže mám na práci dost času a je černo šedý, takže po vytvrdnutí odbrousím to co přeteklo z ok ven a není to potom díky své barvě ani vidět.
pepe
LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 23 úno 2009 11:36

V létě jsem kupoval takovou dvousložkovou modelínu v mototechně. Po odříznutí kousku z té nudle se to promíchá v prstech a pak tvaruje. Je to jak modelína a používá se to jako náhrada kovu. Po vytvrdnutí je to jako kámen a dá se do toho vrtat a dělat závity. Podle mě další možná alternetiva
Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 23 úno 2009 13:12

Osobně když potřebuju něco vyplnit nebo opravit co je z kovu tak použivám výhradně věci od Metafluxu , drahý ale bezkonkurenční, s epoxidem a plnivama jsem se vyřádil kdysi ted už mně nebaví si testovat tuhost, tad už jen vytlačím zamíchám napatlam :-)

Obrázek

Obvzláště šikovný je Tekutý Kov za 30minut už je možné vrtat brousit ....
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Odpovědět