4 lukasz9: popíšu ti můj způsob náklonu puškohledu, který běžně používám a funguje mi- na zadní oko položím něco v požadované tloušťce (většinou tak 2mm) a zároveň napatlám epoxidovou pastu (nejlíp plněnou kovovými pilinami- po vytvrzení se dále nestlačuje, běžně se prodává v drgeriích). Pastu musím napatlat v nepatrné vrtvě i na přední oko, ale jen k dosažení sklonu podloží, jinak by se zničil tubus puškohledu po dotažení o přední hranu oka. Samozřejmě montáže musí být namontovaný na šíně a tak daloko od sebe, jak mají být. Tubus obalím smršťovací mikrotenovou fólií (bez faldů), aby se tubus k epoxidu nepřilepil, puškohled vložím do ok a opatrně a velmi lehce dotáhnu vrchní polovinou ok a nechám vytvrdit. Potom vše rozeberu a jestli se vše povedlo, mám na spodních okách podloží v požadovaném sklonu. Horní půlky ok se přizpůsobí samy podle sklonu tubusu a nebo i na ně lze použít stejný postup, ale zatím jsem to nikdy nemusel použít. Potom použiju ještě jeden trik (nikomu necpu), na tubus navlíknu kroužek ze supertenkého silikonu (např ustřihnu z prezervativu, co mi doma zbyl z doby, kdy jsem se podobnými aktivitami ještě zabýval, pochopitelně je lepší nepoužitý

, možno i ustřihnout z prstu chirurgických rukavic - menší průměr, tenčí materiál) a oka utahuju na tyto kroužky- nejde tak kov na kov, zároveň silikon přilne k oběma materiálům a vše drží líp pohromadě (důležité-před použitím zbavit silikon lubrikační vrstvy, jinak bude naopak klouzat!!!

a puškohled bude "couvat").