Weihrauch HW97k (HW77)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
...mě to přijde vážně divný zbavit se Airkinga a pořídit si HW97k, ta plastová spoušť nešla vyměnit? Přidávám se k otázce nahoře, co budeš brát za optiku?lukasz9 píše:happymoos mas pravdu ale preco by stala o 400EUR viac ak by bola rovnaka(presnost, dostrel) ako HW97k. A ten zaklz bol ozaj dobry
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
On ten Airking je zajímavý tím zákluzem, jinak je to dost obyčejná vzduchovka. Já tomu říkám lépe zpracovaný Hatsan.
Hlavně mi tam vadí ta přemíra plastů a ta přepálená cena. I ten slavný zákluz je takový... no jak to říct... Prostě celé to železo lítá po pažbě. Když ještě kdysi Diana dělala modely 72 a 75 s protiběžnými písty, které tím pádem vůbec nekopaly, tak to bylo jiné kafe.
Jinak kdyby byl Airking nebo kterákoliv Diana lepší, tak by s tím určitě někdo střílel na mistrovstvích v FT , ale nestřílí s tím nikdo, ani jeden střelec.
Tam jsou prakticky vidět pouze Whiscomby JW, HW97/77, Prosport a Tx200. Nic jiného se tam neobjevuje.

Jinak kdyby byl Airking nebo kterákoliv Diana lepší, tak by s tím určitě někdo střílel na mistrovstvích v FT , ale nestřílí s tím nikdo, ani jeden střelec.
Tam jsou prakticky vidět pouze Whiscomby JW, HW97/77, Prosport a Tx200. Nic jiného se tam neobjevuje.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
V tom případě nechápu, proč by si takovou vzduchovku někdo jako Alexxxus kupoval -> nemá rád spodní nátah, to je asi jasné - že by to mohlo nějak časem ovlivnit sklon hlavně....nebo tak něco...?? lukasz9 psal, že s ní střílel na 60m s rozptylem 3cm!!
Mě se ta cena zdá samozřejmě brutální a ty plasty nepochopitelné, ale že s tím nikdo nestřílí na mistrovstvích FT ...hmm
Ten Airking se mi líbil vzhledově, jinak sem popravdě uvažoval jen o mod.48, od kterého sem ustoupil hned, jak sem zjistil že existují také vzduchovky HW
a hlavně AA 
Tedy jak je to s tím spodním nátahem, může to mít nějaký vliv na hlaveň?
Mě se ta cena zdá samozřejmě brutální a ty plasty nepochopitelné, ale že s tím nikdo nestřílí na mistrovstvích FT ...hmm

Ten Airking se mi líbil vzhledově, jinak sem popravdě uvažoval jen o mod.48, od kterého sem ustoupil hned, jak sem zjistil že existují také vzduchovky HW

Tedy jak je to s tím spodním nátahem, může to mít nějaký vliv na hlaveň?
AirKing má páku na pravé straně a ne zespodu, a jde spíš o komfort natahování při střelbě v leže což u spodního nátahu je trošku nepohodlné.
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
JJ, já vím...
asi sem to blbě napsal kua...chtěl sem napsat že Alexxxus asi nemá rád spodní nátah, měl Airkinga - ten má samozřejmě boční nátah, teď Prosport - ten má spodní nátah, který je ovšem řešený jinak než u např. HW97k nebo TX200 a proto se ptám jestli to snad nemůže mít nějakej negativní vliv na hlaveň.

Naposledy upravil(a) kesi dne 31 led 2009 11:13, celkem upraveno 1 x.
je pravda, že to asi ovlivňuje kmitání, ale jenom trochu, u ProSport to je asi proto, že touhle pákou péro netlačíš, ale táhneš, proto je natahování mnohem snažší (potřebuješ k tomu minimum síly) a taky ty pušky s bočním nátahem jak už se tady o tom bavily prý mohou mýt při výstřelu sklony padat na tu stranu kde je ta páka.
Kesi, ja s hw na 50m nastřilim centimetry 2, ale do terčů moc nestřílim spíše na položene víčka od petek......takže myslim že na 60m se do 3 cm vejdeš v pohodě.Na 100m střílime s kamaradem (viď happy) 250ml plecharny, nerikam že každou ranou ale dají se.
Lukaszi, hele diana model 35 taky stoji 300 euro a to je to normalní zlamovačka zlamovačka obyčejna pažba nic nevidaneho.Tu cenu zvišuje nálepka DIANA ale nechapu proč stoji takovahle lamačka s plasty tolik!!!!!
přitom se s hw neda rovnat.....jak je to s airkingem už tu řekl kubajz.
Alexus nema hw protože je na ně alergicky, ja si ale myslim že spíše (spíše určitě
) žárlí, protože je hw lepší něž ty diany......
Lukaszi, hele diana model 35 taky stoji 300 euro a to je to normalní zlamovačka zlamovačka obyčejna pažba nic nevidaneho.Tu cenu zvišuje nálepka DIANA ale nechapu proč stoji takovahle lamačka s plasty tolik!!!!!
přitom se s hw neda rovnat.....jak je to s airkingem už tu řekl kubajz.
Alexus nema hw protože je na ně alergicky, ja si ale myslim že spíše (spíše určitě

HW97k-4,5+(zatím drží NSPN 6-24x44)
Slavia 620-4,5+Norconia 4x20
a časem přibude HW40
http://www.stargateworld.eu/
Slavia 620-4,5+Norconia 4x20
a časem přibude HW40
http://www.stargateworld.eu/
Díky páni, potvrdili ste mi že som sa správne rozhodol. Zatial ale leží v krabici zháňam v-mach tuning kit a ten puškohlad.
West asi budu predsa len predražené tie diany, ved za cenu 54ky máš napr. HW100S!! Ale vetrovku som nechcel, nemám ani bombu a stále sledovať manometer a dopĺňať tlak by sa mi ani náhodou nechcelo. Ale možno raz...
West asi budu predsa len predražené tie diany, ved za cenu 54ky máš napr. HW100S!! Ale vetrovku som nechcel, nemám ani bombu a stále sledovať manometer a dopĺňať tlak by sa mi ani náhodou nechcelo. Ale možno raz...

HW vs Airking
páni mám doma Airkinga aj HW 97k tak vam z prvej ruky dam info. Strielam z obidvoch,presne su priblizne rovnako ale balisticka krivka u HW klesa trochu skor ako u Diany a aj dopadova energia je omnoho slabsia u HW.Podotykam ,ze pera tam mam asi rovnako silne.HW je rovnako presne,ale Diana je vacsi perforator.To je moj pocit,tak to treba brat.HW je kompaktnejsia a ma mensiu vahu.Jednu z nich idem predat,a neviem sa rozhodnut,ktoru.