Weihrauch HW100 S

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
sportovec

Příspěvek od sportovec » 19 pro 2007 15:37

To si tedy, ten Kámoš, posléze, zastřílí levně na střelnici :)

Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 19 pro 2007 19:20

To jsem mu řekl také, ale ještě nic nekoupil, každopadně ten to nikdy nějak moc neřešil ( myslím že někdo z jeho přízně vede střelnici nebo tak něco sice někde na Prostějovsku ale střílet má kde )
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
jbiker

Příspěvek od jbiker » 20 pro 2007 00:07

Jestli mu to vůbec prodají. Jako cizinec určitě nemá FAC, takže z toho smrdí na 100 honů nějakej papírovej opruz.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 20 pro 2007 00:35

Myslim ze s tim nebude mit problem střílel ještě nedávno ( asi před 15ti lety :-) zavodně brokové soutěže po cele Evropě, z německa tahá střelivo běžně jen chtěl ozkoušet větrovku když slyšel jak cca rok bajím jak je to úžasné a úchvatné a ....... Uvydíme řekl slepý teď je někde na cestě mezi německem a polskem a čechama až dorazí tak budu vědět více, na české papíry by mu jí v Polsku celkem normálně prodali to už víme. Takže pokud mu dají v německu prašule tak si buď teď před vánoci udělá radost ( jeho žena nic netuší ) nebo po novém roce a to by už tušila ... No je to podpantoflák :-)

Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 01 led 2008 21:44

Tak abyste si nemysleli, že jsem se na Silvestra flákal. :lol:
Tady je střelba na 30m, celý bubínek tj. 14 ran.
Stříleno v sedě z okna, opřené o srolovaný vaťák.
Obrázek
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
honda

Příspěvek od honda » 01 led 2008 21:58

Kubajzz Na tohle bych si troufnul taky, ale za podmínky, že pazoury budu mít utaženy ve svěráku, hlavu mi budou dva přidržovat, třetí protírat zrak, čtvrtej stavět terč kam plandá lauf a pátej dá povel k odmáčknutí. Tiše závidím
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 01 led 2008 22:29

Kubajz ... ty jsi už vystřízlivěl ? Já ješte ne a opilejm nepatří flinta do ruky ja půjdu do sklepa po půlnoci.

milius

Příspěvek od milius » 02 led 2008 00:54

.............
Naposledy upravil(a) milius dne 12 čer 2009 23:30, celkem upraveno 1 x.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 02 led 2008 09:28

Kdepak, poslední den v roce. :wink:
Ten první den by to bylo horší...
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 02 led 2008 09:39

Koukam že neumím číst ,,,, ono je to malinkými číslicemi to 31.12 :-)

Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 02 led 2008 11:42

Když jsem měl tu vzduchovku na chatě, tak jsem samozřejmě neodolal, abych se tomu nepodíval do střev.
Takže pažba dolů, pak dva šrouby a spoušťové ústrojí, pak další dva šrouby u regulátoru a vzduchovka je na dva díly, pak jeden červík a hlaveň je taky venku.
Obrázek

Takže teď se podívám jak se reguluje síla bicí pružiny. Různě po fórech jsem slyšel zvěsti, že je to tam zalepené nebo že je tam schválně zalomený červík nebo snad nýtek aby do toho nešlo vlézt.
Odšrouboval jsem dva imbusy (to je taky super, všechny šrouby jsou pevnostní imbusy, takže žádné šrámy, všechno jde krásně), sundal jsem krytku zadní části, odšrouboval plátek co zvedá tyčku posunovače zásobníku a objevilo se tohle:
Obrázek
Koukám na to. Žádné zalepení, žádné zajištění, nic takového. Jenom malý pojistný červík, který aretuje posuvný šroub.
Ale vypadá to nějak jinak, než jsem viděl na zahraničních fórech, tam to bylo na imbus, tady je to na šroubovák. Ten šroub je modifikovaný a na konci je zahloubena drážka, která tam IMHO nemá žádný důvod kromě toho, že kdyby byl pojistný červík zaklepaný, tak při pokusu o otáčení by se ten konec regulačního šroubu utrhl a bylo by to v háji. Takže věřím, že pro některé země (asi Německo aj.) je to tak udělané. Naštěstí ty verze pro nás, tam mají ten červík normálně zašroubovaný, takže o nic nejde.

No a jak sakra vypadá ten zázračný regulátor? Na tohle jsem sbíral odvahu celý den. :lol:
Ta puška je poměrně složitá, už když do toho poprvé kouknete, tak docela zíráte, jak to ti inženýři zkonstruovali a jaké CNC stroje to vyrobily, kam se na to hrabou palné zbraně. No, teď už mi to tak složité nepřipadá, ale když to rozebíráte bez návodu (kua zase, já jsem nepoučitelný :lol: ) a všechno si musíte pamatovat a funkci jednotlivých součástek odhadovat....
Takže prvně se sundá těsnící ventil, co na něho bije úderník.
Obrázek
No a tím pádem se dostanete k tomu magickému šroubu, co kryje regulátor. Do toho jsem vrazil pořádný imbus, zapáčil a už šel ven.
Dělal jsem to opatrně, aby se mi to nevysypalo ven a já pak nevěděl co s tím. No za šroubem je 16 talířových per, které působí jako protitlak stlačenému vzduchu. Jsou poskládané zvláštním způsobem vždy dvě a dvě proti sobě (no jasně že mě napadlo, že by to šlo poskládat i jinými způsoby :wink:).
Obrázek
No a tak jsem se povzbuzen úspěchem pustil do rozebrání zbytku. Vyšrouboval jsem napichovátko a všechno ostatní co tam bylo.
Uspořádání vevnitř vypadá zhruba takto:
Obrázek
Přiznám se, že funkce mi pořád není tak úplně jasná. Miskové pružiny vytvářejí protitlak stlačenému vzduchu, takže když tlak dosáhne určité hodnoty (70bar?) tak dojde k uzavření ventilu. Ty pružiny by ale asi měly být zezadu podpořeny tlakem vzduchu a to mi není jasné jak se za ně dostane (pokud vůbec). Budu to ještě muset dál prozkoumat.
Tak teď všechno zpátky. Smontoval jsem to dohromady, nasadím kartuš a jenom slyším jak mi někde uniká vzduch. Kua, něco jsem udělal špatně. Tak znovu všechno rozebrat. Bádám bádám, furt přemýšlím naco je tam dole ten červík s kuličkou a jak to má navazovat na dírku v posuvném ventilu. No nakonec jsem zjistil, že nijak a že je to jenom montážní otvor přes který se vrtal přepouštěcí kanálek se vzduchem. :lol: Takže ta kulička tam plní pouze funkci jako těsnění. No na nic jsem nepřišel, tak jsem to dal znovu všechno dohromady, akorát jsem všechno pořádně utáhl. No a sláva, všechno těsní perfektně. Zřejmě jsem měl tu kuličku nebo kryt bicího ventilu málo přitažené. :wink:
Takže viděl jsem to vevnitř na vlastní oči a hned je mi líp. :wink:
Ten terč výše jsem střílel až pak.
_Stalker_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stalker_ » 02 led 2008 12:49

Tak doufam, ze mi rozpocet dovoli si ji tenhle rok poridit.
Pekna rozborka, asi bych z toho mel celkem adrenalinovej sport, dokud bych zase nevystrelil. :o)
Romanek

Příspěvek od Romanek » 02 led 2008 19:08

Teda Kubajzz ty ses fakt machr,takle pekne rozebrat flintu za 25 litru a to ji mas chvilku a ani se toho moc nebal.Smekam čéče :P
Doubleflip

weihrauch

Příspěvek od Doubleflip » 25 led 2008 10:10

HW 100T a S620, to hw mám týden, je to pěkně těžká a moc pěkně zpracovaná rifle, akorát se mi něja nezdá těch 16 J, dneska to jdu změřit, nejsem schopnej snad na 50 pokus trefit na 50m 5ti centimetrovej terč :shock: , tak buď sem levej jak hovado nebo něco neni v pořádku...neni zatim dobře nastřelená tak snad..., dneska vše doženu a pak napíšu jak to snajpuje... jo původně jsem chtěl S pažbu, vyloženě se mě líbila na rozdíl od T, ale sehnal jsem jí v T a drží se luxusně. . . chtěl sem poslat fotky nejde to. . .
sportovec

Příspěvek od sportovec » 25 led 2008 11:20

Jestli jsi ji kupoval ve Finexu tak má 7,5 J a nemá rychloplneni.
Odpovědět