Ahoj..
Tak jsem celý "víkend" zkoušel doladit přítlak regulačního šroubu na regulátoru, po předchozím neúspěšném pokusu o rozebrání a vyčištění.
Bicí pružinu jehly úderníku - antiampér, jsem nerozebíral, ani jsem to nezkoušel.
Tak jsem jenom vyčistil a promazal blok spouště a úderníku a zase ho složil.
Protože nemám tlakoměr pro přesné nastavení regulátoru na určitou hodnotu,dělal jsem to stylem pokus - omyl..
- Původní změřená hodnota - hloubka zašroubování přítlačného šroubu miskových pružin regulátoru, byla 3,95mm.
No a nyní se začali dít ty zajímavé (veselé) věci..
- po opětovném složení jsem ji nastavil na 3,8mm, protože původně jsem měl Vú kolem 244m/s a chtěl jsem to o pár m/s shodit.
Výsledk - Vú kolem 247 m/s, spotřeba děsná, konzitence +-3m i víc.
- nastavení na 3.4mm - Vú kolem 233 m/s, konzistence od 231m/s do 236m/s nic moc, 8 plných zásobníků do poklesu pod 231m/s.
A ještě několikrát...
Zhruba se dá říct, že co 0,1mm, to rozdíl Vú 3m/s, ale roli hrají i setiny.
-Nakonec jsem skončil u hodnoty 3,62mm
Výsledkem je a průměrné Vú kolem - 240,7 m/s, konzistence +-1,6m/s a občasné úlety, při celkovém poštu 107 ran.
Tlak při střelbě od 200 do 75 (80) barů.
Ta hodnota +10, je rozdíl mezi tím co ukazuje manometr HW a manometr na doplňovací flašce.
Čili podle flašky naplněno na 200bar, pak odečítáno z manometru HW a konečný tlak opět z manometru flašky -znáte to, jak to při doplňování zadrhne na hodnotě co je v kartuši.
Tabulka a graf je tady: viz. -
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/Konzistence_HW-100S/
Tedy nic moc, když byla nová, tak jsm dal s přehledem 120 ran do poklesu a v lepší konzistenci.
Tady než začal ten regulátor zlobit.

Co na to místní "guru" a ostatní ?
P.S:
Jo ty červené čísla v tabulce jsou místa, kda mi vynechalo chrono - mizerné světlo, tak jsem tam dal přibližné (vymyšlené) hodnoty.
Proto jsou červené.