Vzduchovky Hatsan

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 08 zář 2009 09:21

Pokud máš na mysli regulovatelnou paralaxu, tak ta bývá na objektivu nebo z boku, ale to tebe u 4x20 trápit nemusí, pač tam žádná není. :D Na straně u oka jak píšeš (na okuláru :) ) máš jen dioptrickou korekci...dioptrickou korekcí doostřuješ jen kříž záměrné osnovy, nic víc. :wink:
Doporučuju se vydat směrem sekce optika a pokračovat tam, např. http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t=1653

AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
sliva

Příspěvek od sliva » 10 zář 2009 07:28

tak jsem puskohled trochu seridil :) na vzdalenost asi 12m a da se s tim docela slusne zastrilet....jen se chci zeptat,kdyz budu strilet na vetsi vzdalenost cca 30m jaka bude chyba pusohledu?musim mirit vic nahoru nebo dolu :( blba otazka :D jinak ta paralaxe,mi nejak nefunguje,otacet s cockou jde,ale moc to nedela....diky
vendous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vendous » 10 zář 2009 07:40

Jestli to nebude tím že tam paralaxa neni, teď ti to psal kesi
Venca a Zuzka (Zuzule :D )
Jarco3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jarco3 » 10 zář 2009 20:18

co znamena ked natahujem moj hatsan a obcas sa mi zasekava pruzina
sliva

Příspěvek od sliva » 14 zář 2009 07:56

:oops: jeste k tomu puskohledu.vcerta jsem zase serizoval....nechapu jak moc je to citlive?na 10 m to litalo asi 3-4 cm vlevo...otacel jsem snad 2 otacky nez se to pohlo!je to mozny?vim ze to je ten nej smejd Tasco :D
ale stejne....najonec se to docela zadarilo,ale zacalo litat trochu dolu :( a pritom jsem s vyskou nehybal.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 14 zář 2009 08:39

Vyhoď to do koše dokud je čas, nebo příjdeš o nervy.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
skorec

Příspěvek od skorec » 14 zář 2009 21:27

Co poviete na tuto PCP verziu Hatsan 44S-10-D

http://209.85.135.132/search?q=cache:He ... lr=lang_cs

Potrebujem rychlu odpoved

Vopred dakujem
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 14 zář 2009 21:44

Jestli chceš rychlou odpověď, tak koukni sem http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t=5461 a čti rychle. :lol:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Tomkony

Příspěvek od Tomkony » 01 říj 2009 20:57

Byť už tady nějaká ta recenze či popis na Hatsan 105X Torpedy je, dovolím si taky něco přidat, resp. potvrdit předešlé postřehy. Jsem začátečník, který vlastnil akorát S630 a který zatoužil po něčem novém. Možná budu psát to, co již zde bylo několikrát popsáno, ale proč ne, bude to alespoň objektivnější pro případné zájemce. Moje sestava je HATSAN 105X TORPEDO + montáž NIKKO STIRLING jednodílná dural + optika DELTA OPTICAL 4x32AO
Hlavní vady na kráse vzduchovky je nechutně tvrdá spoušť, silnější kopance do ramene a muška (přesněji řečeno masara)
Zjemnit spoušť je docela snadné i pro laika - stačí vyměnit malou pružinku ve spoušťovém ústrojí za zkrácenou pružinku od propisky. Leštil jsem i styčné plochy segmentů pro co nejmenší tření, jak zde bylo doporučeno, ale neviděl jsem v tom žádný velký účinek a pak, sloužit celé spoušťové ústrojí dohromady je porod ježků. U spouště jsou pro regulaci ještě 3 malé šroubky (červíky). Jeden větší za spouští reguluje tuhost a dva před spouští délku nátahu spouště. Toto jsem vydedukoval z rozložené spouště, tak pokud bych psal nesmysl, tak mě opravte :roll:
Co se týče mušky tzv."masary" kruhového průměru se střelbou nad 15m do terče je třeba zapomenout na přesné cílení. Muška svým kruhovým průměrem zabírá celý černý střed terče. Tohle mi však nevadilo, osadil jsem vzduchovku puškohledem Delta Optical 4x32AO.
Větší kopance do ramene způsobuje prý jakýsi váleček, který vyplňuje místo po useknuté originální pružině - do této úpravy jsem se ještě nedohrabal, pouze jsem si pročetl jak toto mírně eliminovat, a to vyhodit (nahradit) váleček. Nikdy jsem pouzdro vzduchovky nerozebíral a měl jsem tak trochu obavu že by mi při vyklepnutí čepu mohla pružina vyletět do frňáku. Moje prozatímní úprava proti kopancům je tedy jasná - "Když to nechceš rozebrat, tak si zvykni".
Co se týče často praskající pružiny, tak po cca 200 ranách stále kupodivu drží 8)
Tak jako každý začátečník je třeba udělat někde chybu. Já ji udělal v koupi nízké montáže. Kloub optiky (či jak to nazvat) zasahoval do "lůžka" montáže. No prostě optika neležela v uchycení, ale kloubem na lůžku montáže. Montáž jsem tedy v tom místě zbrousil, jde to vidět na fotce. Pro jistotu jsem ještě 3 šrouby držící montáž (stejné bláto jako celá montáž) k rybině vyměnil za kvalitnější. I když je to celé dural za 350 kaček, tak mi nikam po rybině necestuje. Jistí ji ještě jakýsi samostaný segment za montáží, který je součástí vzduchovky spolu s plastovou dvojnožkou.
Poměr cena/výkon/kvalita/přesnost je pro mne dostačující (3900 Kč+1800 Kč+350Kč = 6050 Kč).Samozřejmě do doby než chytnete do ruky kvalitnější hračku (např. CO2) :) . Jsem víkendový střelec, který spíše střílí do klacíků, plechovek, tenisáků apod na vzdálenost 15-20m. Terčovou střelbu jsem zkoušel na 20 m, výsledek byl nemasný neslaný, ale to je převážně tím, že nemám ještě zbraň v ruce a s optikou jsem ještě nikdy nestřílel. Nastřelit zbraň s optikou se tedy ještě učím. H105X krmím diabolkami JSB Exact, což by nebylo tím, že bych byl nějaký gurmám na diabolky, ale obyčejné Standarty tam prostě skoro nenarvu - ty mrchy mají asi o něco větší hlavičku.
Celá zbraň je docelá těžká a střílet s ní ve stoje bez opěry a s optikou je pro silnějšího Arnolda než jsem já.
Obrázek ... Obrázek ... Obrázek

Ještě bych měl dotaz na zkušenější, jak rozebrat pouzdro a čím nahradit ten váleček, co způsobuje zpětné rázy. Tedy rozebrat bych asi věděl jak - vyndat jeden čet a uvolnit pojistku a pak vyklepnout zbývající 2 čepy. Jenže ty drží trochu pevněji a mám trochu obavu co mi z toho pouzdra vystřelí.
ivco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivco » 01 říj 2009 21:50

rozobera sa to lahko. z puzdra nevileti nic lebo v 105x je struna kratka a pri zozobrati sa iba povysunie. zadok pušky opriet o podlozku-stúl a vyrazit čap a popustit a je to.

a to by teda aj mna velmi zaujimalo ci sa oplati ten valcek vymienat a ci to nebude mat negatyvny vplyv na vykon ked on tam vpodtate sluzi aj ako zavazie.

mam totiz momentalne doma kupenu pruzinu. neviem ci ma privlastok original ale kupil som ju do hatsan 105x. tak zajtra to rozoberem a som zvedavy ci bude dlksia ako ta co je tam od novoti.
súčastnosť: Steyr LG 110 HP, Hawke Sidewinder 8-32x56, strelivo JSB.
minulosť: AirArms Pro Sport 4,5. MTC Viper 10x44.
gunlover

Příspěvek od gunlover » 02 říj 2009 11:40

Tomkony píše:Byť už tady nějaká ta recenze či popis na Hatsan 105X Torpedy je, dovolím si taky něco přidat, resp. potvrdit předešlé postřehy. Jsem začátečník, který vlastnil akorát S630 a který zatoužil po něčem novém. Možná budu psát to, co již zde bylo několikrát popsáno, ale proč ne, bude to alespoň objektivnější pro případné zájemce. Moje sestava je HATSAN 105X TORPEDO + montáž NIKKO STIRLING jednodílná dural + optika DELTA OPTICAL 4x32AO
Hlavní vady na kráse vzduchovky je nechutně tvrdá spoušť, silnější kopance do ramene a muška (přesněji řečeno masara)
Zjemnit spoušť je docela snadné i pro laika - stačí vyměnit malou pružinku ve spoušťovém ústrojí za zkrácenou pružinku od propisky. Leštil jsem i styčné plochy segmentů pro co nejmenší tření, jak zde bylo doporučeno, ale neviděl jsem v tom žádný velký účinek a pak, sloužit celé spoušťové ústrojí dohromady je porod ježků. U spouště jsou pro regulaci ještě 3 malé šroubky (červíky). Jeden větší za spouští reguluje tuhost a dva před spouští délku nátahu spouště. Toto jsem vydedukoval z rozložené spouště, tak pokud bych psal nesmysl, tak mě opravte :roll:
Co se týče mušky tzv."masary" kruhového průměru se střelbou nad 15m do terče je třeba zapomenout na přesné cílení. Muška svým kruhovým průměrem zabírá celý černý střed terče. Tohle mi však nevadilo, osadil jsem vzduchovku puškohledem Delta Optical 4x32AO.
Větší kopance do ramene způsobuje prý jakýsi váleček, který vyplňuje místo po useknuté originální pružině - do této úpravy jsem se ještě nedohrabal, pouze jsem si pročetl jak toto mírně eliminovat, a to vyhodit (nahradit) váleček. Nikdy jsem pouzdro vzduchovky nerozebíral a měl jsem tak trochu obavu že by mi při vyklepnutí čepu mohla pružina vyletět do frňáku. Moje prozatímní úprava proti kopancům je tedy jasná - "Když to nechceš rozebrat, tak si zvykni".
Co se týče často praskající pružiny, tak po cca 200 ranách stále kupodivu drží 8)
Tak jako každý začátečník je třeba udělat někde chybu. Já ji udělal v koupi nízké montáže. Kloub optiky (či jak to nazvat) zasahoval do "lůžka" montáže. No prostě optika neležela v uchycení, ale kloubem na lůžku montáže. Montáž jsem tedy v tom místě zbrousil, jde to vidět na fotce. Pro jistotu jsem ještě 3 šrouby držící montáž (stejné bláto jako celá montáž) k rybině vyměnil za kvalitnější. I když je to celé dural za 350 kaček, tak mi nikam po rybině necestuje. Jistí ji ještě jakýsi samostaný segment za montáží, který je součástí vzduchovky spolu s plastovou dvojnožkou.
Poměr cena/výkon/kvalita/přesnost je pro mne dostačující (3900 Kč+1800 Kč+350Kč = 6050 Kč).Samozřejmě do doby než chytnete do ruky kvalitnější hračku (např. CO2) :) . Jsem víkendový střelec, který spíše střílí do klacíků, plechovek, tenisáků apod na vzdálenost 15-20m. Terčovou střelbu jsem zkoušel na 20 m, výsledek byl nemasný neslaný, ale to je převážně tím, že nemám ještě zbraň v ruce a s optikou jsem ještě nikdy nestřílel. Nastřelit zbraň s optikou se tedy ještě učím. H105X krmím diabolkami JSB Exact, což by nebylo tím, že bych byl nějaký gurmám na diabolky, ale obyčejné Standarty tam prostě skoro nenarvu - ty mrchy mají asi o něco větší hlavičku.
Celá zbraň je docelá těžká a střílet s ní ve stoje bez opěry a s optikou je pro silnějšího Arnolda než jsem já.
Obrázek ... Obrázek ... Obrázek

Ještě bych měl dotaz na zkušenější, jak rozebrat pouzdro a čím nahradit ten váleček, co způsobuje zpětné rázy. Tedy rozebrat bych asi věděl jak - vyndat jeden čet a uvolnit pojistku a pak vyklepnout zbývající 2 čepy. Jenže ty drží trochu pevněji a mám trochu obavu co mi z toho pouzdra vystřelí.
Neboj se rozborky, ta pružina nemá šanci při rozborce vyletět, protože je useknutá akorát tak, aby v pouzdru nehrkala. Je tam totiž úplně volně bez předpětí a ještě podložena válečkem.
Nejporuchovější část zbraně je ten mezikus mezi pažbou a zemí
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 02 říj 2009 14:08

Proč to celé cituješ a navíc nepíšeš nic nového, tohle už mu napsal ivco.[img]http://kesi1n.sweb.cz/Smajlíci/icon_neutral[1].gif[/img]
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
gunlover

Příspěvek od gunlover » 02 říj 2009 14:17

Vyndání toho válečku na výkon bude mít určitě vliv, protože ten je tam jako závaží kvůli setrvačnosti. Ti "koumáci" usekli pružinu tak, že ta je bez předpětí a u konce dráhy nemá už prakticky žádný tah. Takže ten váleček je tam proto, aby píst během posledních cm dráhy táhla hlavně setrvačnost.
Nejporuchovější část zbraně je ten mezikus mezi pažbou a zemí
BENNY

re

Příspěvek od BENNY » 02 říj 2009 17:11

Mám Hatsan 105 x ,QB78 a Colt 1911 umarex,ale musím říct že s tím Hatsanem je nejvíce radosti a zábavy ! Ty dvě druhé mě nijak neohromily.
Hail And Kill !
ivco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivco » 02 říj 2009 18:00

Takže Pánové. :lol:
Hatsan rozobraty-vlozene nove tesnenie aj nova struna.
valček-zavažie sme museli samozrejme vyhodit, pretoze ta stará struna mala dlzku 26 cm. a nová má 34 cm. takze valeček keby zostal vnutri nedalo by sa natiahnut.

no a vykon????
predtym sa diabolka z 15 m zaryla do 1,5 cm preglejky do hlbky 4 mm.
a teraz ju prestrelí.

zlaté stranky prestrelí aj polozene na zemi. natrhnuta je aj posledna strana. to len pre orientaciu. chrono nemam moznost.

a kopance???
kope ale sa mi zda ze tak jemnejsie tak kratsie. neviem ako to opisat.
menej to taha dopredu asi preto ze to zavazie je dost tazke a teraz tam nieje.
odporucam kazdemu majitelovi. vymenit strunu tesnenie a zavazie zahodit co najdalej.

a este maly detail. tu novu strunu tam jeden clovek nema sancu dostat.
jeden sme to tlacil celou vahou dolu-dnu a druhy tam nejakym zazrakom trafil ten poistny kolík. :mrgreen:
súčastnosť: Steyr LG 110 HP, Hawke Sidewinder 8-32x56, strelivo JSB.
minulosť: AirArms Pro Sport 4,5. MTC Viper 10x44.
Odpovědět