Vzduchovky Hatsan
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
tak uz som si jedno objednal z netu.
a puska bola objednana a kupena u nas vo zvolene v kamennom obchode.
reklamovat to nebudem uz som na naj kadečo upravil co sa tyka prednej mušky takze je to zbytocneo nieco ziadat.
a puska bola objednana a kupena u nas vo zvolene v kamennom obchode.
reklamovat to nebudem uz som na naj kadečo upravil co sa tyka prednej mušky takze je to zbytocneo nieco ziadat.
súčastnosť: Steyr LG 110 HP, Hawke Sidewinder 8-32x56, strelivo JSB.
minulosť: AirArms Pro Sport 4,5. MTC Viper 10x44.
ozaj a ako to je ze ten hamerli ma ohodne dlhsiu strunu ako hatsan a maju bit vykonom rovnake?
je to tym ze budu rozdielne trebars hrubkou drotu a tak?
ze aj ked kratsia ale vykon rovnaky?
je to tym ze budu rozdielne trebars hrubkou drotu a tak?
ze aj ked kratsia ale vykon rovnaky?
súčastnosť: Steyr LG 110 HP, Hawke Sidewinder 8-32x56, strelivo JSB.
re
"Ano Hatsany dorazily v pondělí, do prodeje pujdou příští týden.
Musí projít ještě zkušebnou a frementací dostat výrobní čísla atd " Rozumí někdo téhle větě ? Když jsem v loni sháněl moji 105x Hatsan ,tak mě to došlo z Colosusu jako odpověd. Z toho vyplívá že u nás se s nima ještě něco dělá. A ty výrobní čísla ,ty by tam snad měl narazit výrobce. Možná jak který dodavatel.
Musí projít ještě zkušebnou a frementací dostat výrobní čísla atd " Rozumí někdo téhle větě ? Když jsem v loni sháněl moji 105x Hatsan ,tak mě to došlo z Colosusu jako odpověd. Z toho vyplívá že u nás se s nima ještě něco dělá. A ty výrobní čísla ,ty by tam snad měl narazit výrobce. Možná jak který dodavatel.
Hail And Kill !
ivco: síla pružiny závisí od její délky, počtu závitů, tloušťce drátu, vnitřním průměru a samozřejmě na použitém materiálu 
Co se výkonu týče záleží samozřejmě i na hmotnosti pístu! (Závaží)
Cituji:
"Pružina:
Pro rychlý cyklus výstřelu by pružina měla mít velké vstupní napětí a strmou charakteristiku, jinak řečeno aby rychle pružila. Tohle získáme menším počtem závitů a menším vnitřním průměrem. Vadou tohoto řešení je krátká životnost pružiny, jen několik tisíc výstřelů. Čím více závitů a čím větší vnitřní průměr, tím je pružina méně namáhána, ale prodlužuje se tím cyklus výstřelu."

Co se výkonu týče záleží samozřejmě i na hmotnosti pístu! (Závaží)
Cituji:
"Pružina:
Pro rychlý cyklus výstřelu by pružina měla mít velké vstupní napětí a strmou charakteristiku, jinak řečeno aby rychle pružila. Tohle získáme menším počtem závitů a menším vnitřním průměrem. Vadou tohoto řešení je krátká životnost pružiny, jen několik tisíc výstřelů. Čím více závitů a čím větší vnitřní průměr, tím je pružina méně namáhána, ale prodlužuje se tím cyklus výstřelu."
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Já to jen na chvíli namočil do horké vody a pak to jakž takž šlo... Žádnej přípravek jakej tu někteří mají bohužel nemám k dispozici 
Mrkni sem: http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t ... 25488ae5b7

Mrkni sem: http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t ... 25488ae5b7

Píst to podle mě nedělá ( a při zavírání už se přece nehýbe), promaž vazelínou natahovací mechanismus, u Slávky mě to začalo dřít o pouzdro, taky sem měl dojem že to dělá píst, ale nedělal
Tedy nechci tvrdit že to tak je na 100%, protože píšeš že to dře i při zavírání 
Kolik si z něho vystřílel a už si ho měl rozdělanej?

Kolik si z něho vystřílel a už si ho měl rozdělanej?
re
Obrat to břichem vzhůru a na pružinu a píst nakapej nebo postříkej motorový olej. Pak to nech nějakou dobu stéct po stěnách. Taky poctivě naolejuj i tělo kde jezdí to táhlo ,které natahuje pružinu. Nic rozdělávat nemusíš.
Hail And Kill !
ani jedno nepomohlo.... toto uz jsem zkousel...
je na tom vystrileno cca 500
rozdelane sem to nemel, ale ten mechanismus neni stejny jak u slavky, ale podobny ... u slavky se natahovaci paka ktera tlaci pist opira o drevo, ale 125 je z plastu a je tam jakoby voditko k tomu, aby "palec" tlacil na pist a nevyskocil z toho....
je to u hatsanu normalni? nabo je to na reklamaci...?
btw.. po promazani to slo lepe, ale treba manzelka nedokaze vratit hlaven z5 do polohy strelby...
je na tom vystrileno cca 500
rozdelane sem to nemel, ale ten mechanismus neni stejny jak u slavky, ale podobny ... u slavky se natahovaci paka ktera tlaci pist opira o drevo, ale 125 je z plastu a je tam jakoby voditko k tomu, aby "palec" tlacil na pist a nevyskocil z toho....
je to u hatsanu normalni? nabo je to na reklamaci...?
btw.. po promazani to slo lepe, ale treba manzelka nedokaze vratit hlaven z5 do polohy strelby...
GG ⊙ .54
re
Já jsem ze svojí 105x nastřílel nějakých 2500 ran a funguje v pohodě.Na tom mechanismu se nemá co pokazit. Jedině mě napadlo jestli tam nebude přidřený,nebo vyjetý z díry čep na natahovací páce.Mě od tamtud jde občas pískání,po namazání mizí.
Hail And Kill !
- risopepi
- Kontaktovat uživatele:
To D@ve :
To je u hatsanov špecifické, takže "normálny jav", všetky typy Hatsanov majú tvrdší chod, hlave s otváraním a zatváraním hlavne. Keď niekto nemal ešte inú vzduchovku, tak to ani nezbadá, ale akonáhle začne porovnávať napríklad zo Slávkou, už aj zbadá rozdiel. Je to nevýhoda, že s tým treba búchať, ale v každom zle je niečo dobré, pri používaní puškohladu hlaveň drží pevnejšie a je stále v jednej ose s valcom.
To je u hatsanov špecifické, takže "normálny jav", všetky typy Hatsanov majú tvrdší chod, hlave s otváraním a zatváraním hlavne. Keď niekto nemal ešte inú vzduchovku, tak to ani nezbadá, ale akonáhle začne porovnávať napríklad zo Slávkou, už aj zbadá rozdiel. Je to nevýhoda, že s tým treba búchať, ale v každom zle je niečo dobré, pri používaní puškohladu hlaveň drží pevnejšie a je stále v jednej ose s valcom.
Alpha Whisky Romeo
(Allah's waiting room)
http://www.risopepi.sk/index.php?page=galeria
(Allah's waiting room)
http://www.risopepi.sk/index.php?page=galeria