Radim ti: Gamo NEKUPUJ! Precitaj si forum, dovodov, pre ktore by si do gama nemal investovat, tu najdes tony. Navyse, kaliber .25 je v nasich podmienkach (zakonny limit 15 resp.16J) blbost. Budes vidiet, ako diabolka leti, a ten obluk! .25 pri 16 J bude ako-tak pouzitelna snad do 15-20 metrov. Mozno len uprava (nelegalna) poriadne nad 20J by ti umoznila dostat z pri takomto velkom kalibre z pusky slusne vysledky.
Predpokladam, ze rozpocet ta az tak velmi neobmedzuje, ked uvazujes o vetrovke. Takze byt tebou, uvazujem v tejto cenovej relacii. Sem spada CZ200S alebo ako ti dobre radi Kubajzz, Weihrauch alebo Diana. Podla obrazkov su to krasne zbrane a nemecka preciznost je znama. Mal by si v prvom rade uvazit, ci chces piestovu vzduchovku alebo vetrovku. Tiez ake mas moznosti, kde a ako chces strielat apod.
Ja osobne mam vetrovku, a aj ked som mal strach z plnenia, nie je to az take hrozne. Nasiel som firmu, ktoru mam 10 minut od domu, ta mi plni flase. Som s vetrovkou spokojny, aj ked som sa musel pohrat s nastavenim vykonu (od vyroby nastavena na cca 8J). Inak je to presna zbran a s nabijacim zariadenim ide komfort strelby prudko hore. Mam ju v kalibre 4.5mm, lebo strielam aj na vacsiu vzdialenost (do 50m), a ta 5.5 by pri 15J asi dost padala. Ale kvoli efektu resp. drobnemu lovu by som do .22 siel.
Inak, tie nemecke vzduchovky sa daju objednat tusim tu:
http://www.shooting-varga.cz/varga2006/index.php