Ted zpet k tematu..
Optika na malou odstřelovačku
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Má ho Barys 
http://www.strelectvi.info/cz200s/recen ... tanium.htm
http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?start=60&t=568
např.
http://www.strelectvi.info/cz200s/recen ... tanium.htm
http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?start=60&t=568
např.
...a to mi Deltu Titanium s MilDotem dost znechutilosportovec píše:Před měsícem jsem koupil Delta Titanium ale s osnovou Duplex. Titanium s mildotem má opravdu horší obraz a kříž tlustý. S Duplexem je obraz excelentní i na největší zvětšení. Je to nejlepší kulatko co jsem zatím měl a bylo jich asi deset. Hned v závěsu je dobrej Hawke Target 6 x 24. Ma hodně čistý obraz super tenkou osnovu a nemění nastřeleni. ( pro Harpa ).
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Delta Titanium se zv. 4 - 16 je skvělý puškohled v poměru cena - výkon. Rok jsem s ním stílel Mao, teď ho mám na vzduchovce. Drží nástřel při paralaxování a zoomování. Klikání má přesný, trochu jemný ale dostatečně znatelný. Veškerý točící prvky chodí plynule, přiměřeně lehce a nic nedrhne. Z dnešního pohledu na Mao doporučuju puškohled s variabilním zvětšení a to až do 32X - 36X. S takto velkým zvětšením není potřeba pozorovák, což v některých položkách je výhodou, krom toho, že nepotřebuju sebou tahat další krám. Ale u velkých zvětšení se už projevuje kvalita skla, tedy je nutný už šáhnout po něčem kvalitním a tyto puškohledy se pohybují v cenách od 17.000,- Kč směrem k nebi. Takové puškohledy už nemění nástřel při zoomování ,což je jeden z nejdůležitějších aspektů pro měřítko kvality kůkru. Sám teď používám New NS 10-50x60 Diamond - bezchybná záležitost. Předtím jsem měl Hawke Frontier 8-32x50. Taky je v pohodě ale korekce paralaxe funguje až od 36m a nemá tak čistý obraz jako zmíněný NS.
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Ten obraz u delty Titanium 4-16x42 je jeji nejvetsi vyhodou! .. podle mne je srovnatelny s kdecim mnohem drazsim.
Dalsi vyhoda je mechanika - klikani je presne a spolehlive.
Trochu mi vadi tocitka pod krytkami (nelze kliknout hned, musi se sroubovat) a korekce paralaxe na objektivu.
Dale mi vadi spatny vyber zamernych krizu. Delta se dela pouze s Duplexem, coz ale pro MaO je uplny zaklad .. a MilDotem, ktery je jak napsal Barys dost hruby.
Sam mam dva kusy Weaveru V16 (coz je to same co Delta T...) a jsem s nimi moc spokojeny. Oba s krizkem FC, ktery se u Delty nedela. Dobrou zpravou je, ze Weaver V16 se podle noveho katalogu zacal vyrabet i s dalsim typem krizku - vcetne MilDotu. Dost by mne zajimalo, jak ten krizek vypada, protoze vyrobce nikde jeho rozmery neuvadi .. ale kdyby byl tenoucky, byla by to parada .. na MaO idealni.
Dalsi vyhoda je mechanika - klikani je presne a spolehlive.
Trochu mi vadi tocitka pod krytkami (nelze kliknout hned, musi se sroubovat) a korekce paralaxe na objektivu.
Dale mi vadi spatny vyber zamernych krizu. Delta se dela pouze s Duplexem, coz ale pro MaO je uplny zaklad .. a MilDotem, ktery je jak napsal Barys dost hruby.
Sam mam dva kusy Weaveru V16 (coz je to same co Delta T...) a jsem s nimi moc spokojeny. Oba s krizkem FC, ktery se u Delty nedela. Dobrou zpravou je, ze Weaver V16 se podle noveho katalogu zacal vyrabet i s dalsim typem krizku - vcetne MilDotu. Dost by mne zajimalo, jak ten krizek vypada, protoze vyrobce nikde jeho rozmery neuvadi .. ale kdyby byl tenoucky, byla by to parada .. na MaO idealni.
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Jeste pro klady Titania ale 6- 24 ukazuje treti misto v Lize Mao 2008 slecny Irmy, ktera s timto puskohledem odstrilela vsechny souteze. ( ovsem Irma je strelec ve Strelci
) Ji treba ten tlustsi kriz vyhovuje s tenkym nebyla schopna strilet. Volba krize je do jisty miry dost individualni. Me treba vyhovuje o neco malo slabsi nez ma Titanium. Docela mne nedavno zaujala zamerna osnova u MTC Viper. Je tenka ale dost vyrazna.
sportovec: přesně, ta osnova u Vipera 10x44 SCB je skvělá! (Aspoň podle obr. z nějakého ruského fóra co sem našel...)Taky už pomalu vybírám optiku na AA PS a jelikož chci střílet i ve stoje tzn. potřebuji přiblížení 4x, koukal sem zase po Deltě Titanium 4-16x42, ale rád bych MilDot, no...
Huvidíme, Bary má taky "jen" Duplex a všechno kliká.
Sidewinder: propustnost optické soustavy u Delta Titanium je skutečně výborná!
Na Weaver V16 s novým křížem, jak si napsal: "jen ballistic cross"... sem stejně zvědavej
Chybí mi vaše zkušenosti, ale nechybí mi kuráž sem napsat svůj laický názor
Tzn. ta Delta T. má za ty prachy určitě velmi kvalitní sklo a mechanicky je na tom taky podle toho co už sem taky mnohokráte četl dobře atd. zakrytá točítka a korekce paralaxy na objektivu by snad nemusela tolik vadit, dá se s tím žít, hlavně že je parádní obraz a drží nástřel...
Ta korekce p. na objektivu může bejt na pružinovkách výhoda, jak psal Kubajzz.
Sidewinder: propustnost optické soustavy u Delta Titanium je skutečně výborná!
Na Weaver V16 s novým křížem, jak si napsal: "jen ballistic cross"... sem stejně zvědavej
Chybí mi vaše zkušenosti, ale nechybí mi kuráž sem napsat svůj laický názor
Ta korekce p. na objektivu může bejt na pružinovkách výhoda, jak psal Kubajzz.
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD