va?e sb?rky n?boju
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ano je to 8x57JS provedení střely hledej "B patrone".
http://picturearchive.gunauction.com/57 ... 4/bpat.JPG
http://picturearchive.gunauction.com/57 ... 4/bpat.JPG
Re: vaše sbírky náboju
Tak jsem hledal a jestli je to to, co si myslim že je, tak je to největší svinstvo, co jsem zatim držel v rukou... Těhle kousků asi už moc nebude.
Takových kousků je ještě poměrně dost a nejedná se o žádné svinstvo. B Patrone=Beobachtung Patrone, to je náboj se značkovací střelou s dýmozábleskovou složí.
davnejsie som niekde cital o delaboracii uvedenych "B patrone" cez delaborovacie kladivko, vyzeralo to dost skaredo... doslo k vybuchu strely...
takze pozor, nedelaborovat kladivkom !!!!
takze pozor, nedelaborovat kladivkom !!!!

stojí za zhlédnutí:
-
ik cemu se to pouzivalo?k oznaceni cile pro treba delostrelce?
Podívej se někdy na záběry z leteckejch fotokulometů a hned budeš vědět, čemu to je dobrý 

http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
FTC pro toho kdo ví oč jde, to žádné svinstvo není, kdo neví ať se do toho nehrabe. Svinstvo byly třeba nástražné náboje zanechané při ústupu plněné na př. pentritem a pod. Tomuhle já říkám svinstvo a ne značkovacímu náboji. To bys mohl za svinstvo označit dělostřelecké, granátové a minové zapalovače, zápalkové šrouby...... Tohle všechno a mnoho dalších věcí může při neodborné manipulaci řachnout a taky už se mnohokrát stalo.
Nu což, nikdo nic nenasbíral, tak jsem vyfotil pár kousků od Winchestrů v ráži 40.
1) 40-65
2) 40-82
3) 405
1) 40-65
2) 40-82
3) 405
Já bych možná něco měl:
1. nalevo je 8x57JS
1. napravo je 9 para
Věřím, že téměř všechny budou pro drtivou většinu z vás jednoduché. Já jsem nikde nenašel 4. zprava a 4 z leva.
pro srovnání:1. nalevo je 8x57JS
1. napravo je 9 para
Věřím, že téměř všechny budou pro drtivou většinu z vás jednoduché. Já jsem nikde nenašel 4. zprava a 4 z leva.
Je to bez záruky, rozměrů neznaje. Vlevo je 8x58 R Krag-Jorgensen, vpravo 6,5x27 R Ronezewski. Kdybys chtěl něco z nábojů určit, pošli rozměry, ve většině případů budu vědět.
Tentokrát jsem vyfotil čtyři kousky 577/450 Martini Henry
2) --------------- " -----------------, multibal, výroba arsenal Dum-dum, Indie
3) náboj pro karabinu
4) cvčný
1) Vyrobeno podle patentu Boxer2) --------------- " -----------------, multibal, výroba arsenal Dum-dum, Indie
3) náboj pro karabinu
4) cvčný
Ježíšku panáčku, prázdniny pryč a nikdo nic. Tak to zkusím zase já, tentokrát je to Egyptský Remington.
Vlevo je náboj vyrobený podle patentu Boxer, uprostřed je pozdější náboj vyrobený už tažením a vpravo je náboj s broky v dřevěném kontejneru.Re: vaše sbírky náboju
Tak pro změnu něco s okrajovým zápalem. Jde o náboj 18x25 R Milbank - Amsler pro transformovanou švýcarskou předovku
Předešlá fotka je technicky vzato přijatelná, ale bez porovnání to není ono. Tak tedy znovu a líp.