Co se týče výkonu to mám zcela jasnou představu, co to obnáší. Spíš mě zajímala přesnost a na to jsem odpověď dostal

"Jsou na stejno".
Flintu si nevybírám na rok dva a pak pryč s ní, ale na mnoho let. Nemíním se těch co mám jakkoliv zbavovat a každá co mám je na určitý účel. S tím souvisí i dostupnost náhradních dílů či vyrobitelnost s tím vybavením co mám v dílně. Proto poté co jsem prostudoval vlákna o evanix a jiných podobných zbraních vím, že mají problém po nějakém čase třeba s dostupností dílů například špatná dostupnost starších provedení zásobníků.
Na hraní a tuning mě osobně stačí SPA 900W. Dokonce bych si troufnul říct, že jsem z ní udělal solidně fungující hračku. Jen to chce pár úprav a ono to funguje. Prostě v jednoduchosti je síla a jak psal Alexxus dobrá hlaveň je základ.
AA510 jsem rozebranou měl do šroubku několikrát a proto vím co a jak vypadá a jde upravit či vyrobit. Proto se mě líbí čím dál víc a to nebyla při počínajícím výběru. U HW 100 jsem viděl několik videí a proto si nechám poradit jak střílí, jak funguje nebo poruchovost. Proto to tolik rozebírám a ptám se, přeci jenom je to i s příslušenstvím nemalá částka

. Do požadavků na výběr co jsem si dal a co mě osobně vyhovuje je boční nabíjecí páka či samonabíjení, kalibr 5,5, slušná hlaveň, opravitelnost, laditelnost, dřevěná pušková pažba a přiměřená zásoba vzduchu. Když strefím jablko na 100m budu spokojený uživatel

.