Není Nikko jako Nikko. Tohle je jejich vlajková loď: Nikko Stirling Diamond 10-50x60 new model 2008. Přišla mi asi před 5 dny, doteď jsem si s ní hrál. Fakta viz:
http://www.airgunbuyer.com/Showproducts ... g%20Scopes
A další doplnění: elevaci kliká 53 MOA (pro Kubajzze), klikání naprosto přesný, srovnatelný s BE 4200, Falconem Men. Mildot funguje při mag. 10. Součástí balení je i velký točítko paralaxe, to sem ale sundal, i to malý je dobře cejchovaný, navíc se mi to už nevešlo do kufru. Nástřel při změně zvětšení drží, box testem prošel taky. Velikostně je jako NS 6-24x56 Nighteater, váží něco těsně přes kilo, takže taky žádnej velkej rozdíl. Na windage má vychytávku. točítko je cejchovaný na obě strany od 0,1,2...atd, aby ses nepřepočítal, točítko elevace je cejchovaný už normálně. Co se kvality čoček týká, při mag. 50 už je to při zhoršených podmínkách mírně tmavší, ale s tím se dalo počítat. Na srazu se na to podíváte sami, těžko se to hodnotí. Jediný, co mi na něm vadí je, že když se chce člověk podívat někam dál, nepustí ho paralaxe, která je sice ocejchovaná do nekonečna, ale funguje jen do 500m. Obraz je mírně rozmazaný. Ale při mag. 35 se s nim už dá koukat kamkoliv. To mi NS 6-24x56 Nighteater nedělal, s tim se dalo koukat při mag.24 kamkoliv. Závěr: tohle mě osobně připadá jako kvalitní optika na větrovku. A cena? 17 500 Kč i s poštovnym z GB. Ale maj jich sakra málo Následujou nějaký fotky. Omluvte kvalitu, je to focený N95