Mam jednu speci-otazku, jedna sa sice o lacny puskohlad 4x32 Gamo ale napriek tomu:
Nastavim si puskohlad, strielam s oporou na 20m a mierim na stred terca - vsetko v poriadku, vsetky moje strely idu tam kam mierim (cca). Flintu vezme druha osoba a striela taktiez z rovnakej pozicie s oporou, vsetky strely idu cca 20cm dole a 5cm doprava.... Osoba mieri taktiez na stred terca samozrejme.
Ta druha osoba si nastavi puskohlad podla seba a striela na stred terca, vsetky strely idu do stredu. Flintu vezmu ja, a strielam na stred terca a vetky strely mi idu 20cm hore a 5cm dolava...
No a teraz by som nato potreboval vysvetlenie - v com je problem.....
Obe osoby, teda ja aj ta druha, tvrdia ze do puskohladu cumia najlepsie ako vedia tak aby bolo vidno cely kruh spravne atd atd.... Kde je kua problem? Odchylka je jednoducho enormna na taku malu vzdialenost. Ja jednoducho nedokazem do puskohladu cumiet tak, aby som videl kriz na tej vystrielanej grupe ktora je 20/5 mimo od mojho nastrelu druha osoba taktiez.... Zrejme nejaka chyba v oku niekoho.... Myslite ze toto by poriesil puskohlad s paralaxou???
No a teraz by som to potreboval poriesit a zarovnen aj chcel odporucanie na schopny puskohlad pre silnu pruzinovku ako je GAMO Shadowdx /Diana 350 n-tec. Strielanie na vzdialenosti povedzme 30-80m....
Vedeli by ste mi odporucit nejaku najlepsiu volbu do cenovej relacie max 300eur? podmienka je paralaxa, kvoli problemu popisanemu hore. Aby bol vhodny na taku flintu co dava statocne kopance... Poskuloval som po Leapers UTG 4-16X44 30mm Compact, avsak zasa som tu niekde cital ze stoja za velke hovno.... Ma niekto s tymto skusenost? Alebo mi prosim nieco odporucte.... v tomto som laik, nemam sajnu....
Taktiez montaz.... Ma niekto skusenost s tymi odpruzenymi od diany BULLSEYE?
https://www.krale-schietsport.nl/en/mou ... etail.html
Alebo to stoji taktiez za nic ?
vopred dik za vase odpovede