V?b?r pu?kohledu na vzduchovku
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
pokud ho budeš využívat výhradně na HFT, nepotřebuješ variabl, jelikož během závodu se ho stejně nesmíš dotknout. na HFT něco s dobrou osnovou- mě se čím dál víc líbí tato: http://www.gunshop.cz/cs/sidewinder-30- ... -2741.html
-
Re: Výběr puškohledu na vzduchovku
myslel sem takový HFT
, drobný lov 

Naposledy upravil(a) kostalova.petra dne 15 pro 2011 13:14, celkem upraveno 1 x.
Tak recenze na Mambu 4-16x50 http://www.alexxxus.cz/Optisan-MTC-Mamba-4-16x50kostalova.petra píše:a ještě k tomu: větší a variabilní optiky od mtc jsou fakt hnuj![]()
pravil Alexxxus
-
ahoj. ty máš ale mambu lite 1" ta je taky dvojdílná 

-

na sklopky jak delany
,,podporuje,, vubec ten puskohled diabolky? Nebo jak se to mapuje?

,,podporuje,, vubec ten puskohled diabolky? Nebo jak se to mapuje?
Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42
http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42
http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
-
zitra zavolám do NV optic a zeptám se jestli to bere 177 kalibr 

Naposledy upravil(a) kostalova.petra dne 15 pro 2011 23:04, celkem upraveno 1 x.
Na soutěž je to ale proti pravidlům.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
-
ja vim
co bys mi poradil na to HWčko :?:děkuji za odpověď

Naposledy upravil(a) kostalova.petra dne 15 pro 2011 23:44, celkem upraveno 1 x.
Hledáš vůbec puškohled na HWčko nebo vymýšlíš 3,14čoviny? 

-
hledám,hledám
co ta tvoje mamba je dvoudílná
děkuji za odpověď

Naposledy upravil(a) kostalova.petra dne 15 pro 2011 23:43, celkem upraveno 1 x.
-
napsal sem Kubajzzovi ten mi snad poradí, když ne, tak tam nechám pevný mířidla tečka
Zdravím všechny účastníky fóra. Jsem tu nový a jsem více méně laik, co se týká moderních výstřelků v tomto oboru. Po některých zkušenostech s pořízením lámačky (levnější) a dalších doplňků, včetně puškohledu jsem pořídil AA S400F, puškohled Optisan Viper 4-16x50IR namontovaný na orig. dvojdílné montáži 30mm. Při prvotním předběžném nastřelení na10m při 4x zvětšení musím nadsadit až na spodní nejdelší lajnu kříže. Nejde vertikálně seštelovat, protože stavěcí komínek je nadoraz UP. Horizontálně to lítá naprosto super. Drobné zkušenosti s nastřelením puškohledu už nějaké mám, ale s tímto jsem se tedy nesetkal. Pochopil bych kdyby to bylo obráceně, ale střelba na delší vzdálenost, by se už asi nevešla do okna (nadsazení). Možná dělám nějakou chybu, ale netuším kde. Poradil by mi někdo?
Air Arms S400F+Optisan Viper 4-16x50IR
Mamba je poměrně levná, ale za ty peníze skutečně věřím, že MTC dělá dobré optiky. Píše to i největší recenzent optik (nejen optik) na tomto fóru Alexxxus.kostalova.petra píše:Líbí se mi Mamba lite 4-16x44, ty schovaný nízký komínky sou good. Akorát ta cena? Neni to nějak levný?
Optisan si zřejmě více hlídá kvalitu použitých čoček vyrobených v Japonsku, takže už dávno neplatí stará pravda o špatných optických vlastnostech u větších objektivů a velkých zvětšeních. (Velké zlepšení ve skle je vidět i u Hawke oproti starším recenzím).
Vážně bych se zamyslel, jaký vlastně potřebuji rozsah (co budu střílet a na jakou vzdálenost nejčastěji), mě to trvalo poměrně dlouho a bylo to i finančně náročné přijít na to, že vlastně nepotřebuji variabl. Hned po tom si ujasni, jaká osnova by ti mohla nejlépe vyhovovat: SR, Mil-Dot, Half Mil-Dot, SCB, AMD, LRX … dále napiš, jestli budeš vyžadovat i podsvícení záměrné osnovy a pokud budeš klikat, tak bude dobré brát v úvahu i rozsah klikání puškohledu (Mamba Lite 100MOA). Předpokládám regulovatelnou paralaxu, nejlépe boční (SF) max. od 25 yard.
-rozsah (velikost objektivu)
-osnova
-podsvícení záměrné osnovy yes/no
-cena
???
Edit:
Pevné zvětšení 10x by nemuselo stačit, uvažoval bych o rozsahu v rozmezí 4-16x... popř. 6-24x...kostalova.petra píše:když to zjednodušim: HFT do 50m /16J 4,5/ potřebuju vůbec variábl? Nestačil by Viper 10x44?
...myslel sem takový HFT, drobný lov
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
hrabos píše:Zdravím všechny účastníky fóra. Jsem tu nový a jsem více méně laik, co se týká moderních výstřelků v tomto oboru. Po některých zkušenostech s pořízením lámačky (levnější) a dalších doplňků, včetně puškohledu jsem pořídil AA S400F, puškohled Optisan Viper 4-16x50IR namontovaný na orig. dvojdílné montáži 30mm. Při prvotním předběžném nastřelení na10m při 4x zvětšení musím nadsadit až na spodní nejdelší lajnu kříže. Nejde vertikálně seštelovat, protože stavěcí komínek je nadoraz UP. Horizontálně to lítá naprosto super. Drobné zkušenosti s nastřelením puškohledu už nějaké mám, ale s tímto jsem se tedy nesetkal. Pochopil bych kdyby to bylo obráceně, ale střelba na delší vzdálenost, by se už asi nevešla do okna (nadsazení). Možná dělám nějakou chybu, ale netuším kde. Poradil by mi někdo?
Na delší vzdálenost by se vešla,protože na 10ti m v tomto případě diabolka ještě stoupá a vrchol má někde mezi 30 - 40m.
Nemyslim ale,že má tehle puškohled až takovou elevaci,že by se to při nesprávné manipulaci dostalo až na spodní hranu.Jinak UP znamená křížem nahoru a né střelbou.Zkus to po celé délce odspoda nahoru a jestli ne,tak je v p....i elevace.To jsem měl horizontálně u Nikka a vertikálně u Hakka.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......