UMAREX - 850 AirMagnum
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Dusno:asi jsi presne nepochopil Kavyho dotaz.Jde mu o originalni tlumic a kompenzator k U850.Je to totiz naprosto totozna vec co se vzhledu tyce.Tlumic od Umarexu je defakto kompenzator s vlozenou vlozkou,ktera by mela i tlumit hluk.Funkce tlumice i kompenzatoru chape velmi dobre,jde jen o tenhle konkretni pripad.Jestli jde z tlumice vyjmout ta vlozka.On to v podstate ani pravej tlumic neni,neobsahuje prepazky a komory.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Máš pravdu, nepochopil. Tímto se Kavymu omlouvám.
Ale ty si zato odporuješ: "je defakto kompenzator s vlozenou vlozkou,ktera by mela i tlumit hluk"
"ani pravej tlumic neni,neobsahuje prepazky a komory"
"Je to totiz naprosto totozna vec co se vzhledu tyce" tak to teda ani náhodou!
Když vidím, kolik máš příspěvků, tak předpokládám že z tebe nevypadne takový elaborát.
850ku jsem měl, tak vím, jak koncovka vypadala a jak fungovala.
K tlumiči to má blíž, utlumení zvuku tou ozdobou hlavně je evidentní.
I bez přepážek.
Ale jak to plní funkci kompenzátoru, když to nemá přepážky a odvod turbolentního vzduchu od diabolky?
No a o demontáž tohoto tlumiče jsem se taky pokoušel, ale vzdal jsem to pro velmi pravděpodobnou nevratnou destrukci. Měl jsem už v úmyslu ji prodat.
Ale ty si zato odporuješ: "je defakto kompenzator s vlozenou vlozkou,ktera by mela i tlumit hluk"
"ani pravej tlumic neni,neobsahuje prepazky a komory"
"Je to totiz naprosto totozna vec co se vzhledu tyce" tak to teda ani náhodou!
Když vidím, kolik máš příspěvků, tak předpokládám že z tebe nevypadne takový elaborát.
850ku jsem měl, tak vím, jak koncovka vypadala a jak fungovala.
K tlumiči to má blíž, utlumení zvuku tou ozdobou hlavně je evidentní.
I bez přepážek.
Ale jak to plní funkci kompenzátoru, když to nemá přepážky a odvod turbolentního vzduchu od diabolky?
No a o demontáž tohoto tlumiče jsem se taky pokoušel, ale vzdal jsem to pro velmi pravděpodobnou nevratnou destrukci. Měl jsem už v úmyslu ji prodat.
Kdo se ptá, nebloudí.
Tak ted nechapu ja tebe.Cervene jsi me zacitoval tak,ze to nedava smysl.Poloz si vedle sebe Umarexackej "tlumic" a kompenzator.Je to stejna vec co se vzhledu tyce.Tlubka s dirama pro odvod plynu do vsech stran.No a snad kvuli uspore penez je naprosto evidentni,ze Umarex vyrobil svuj tlumic z kompenzatoru,potoze zakladem je telo kompenzatoru,jen je dovnitr vlozena jeste jedna trubicka s dvojitou stenou,z cehoz ta vnitrni obsahuje zase otvory a mezi temi trubickami je nejaka mechovina,ktera pohlcuje hluk.Ten tlumic jsem mel v ruce a konstrukce me nepresvedcila.Nevim ale co ma spolecneho pocet mojich prispevku s tim,ze jsi nepochopil puvodni dotaz,ani nasledne vysvetleni.Musel bys mit totiz obe veci pred sebou.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Děkuji duffioso za osvětlení mého dotazu.Skutečně jsem měl na mysli jen předělání originálního tlumiče na kompenzátor.
Taky si nedělám iluze,že by Umarex dělal dvě zcela odlišná zařízení.Podle dostupných fotek je příruba na hlaveň a obal totožný.
V obalu je na tlumiči vidět zkre boční otvory jakási vložka.
Teď jen kudy a jak do toho vlézt.Popřípadě jestli má takhle získaný kompenzátor nějakou funkci.
Jinak já jsem funkcionalista a pokud origoš tlumič funguje,nevidím v něm problém.Psalo se tu o snížené rychlosti,ale to je věc nepodložená...

Taky si nedělám iluze,že by Umarex dělal dvě zcela odlišná zařízení.Podle dostupných fotek je příruba na hlaveň a obal totožný.
V obalu je na tlumiči vidět zkre boční otvory jakási vložka.
Teď jen kudy a jak do toho vlézt.Popřípadě jestli má takhle získaný kompenzátor nějakou funkci.
Jinak já jsem funkcionalista a pokud origoš tlumič funguje,nevidím v něm problém.Psalo se tu o snížené rychlosti,ale to je věc nepodložená...

Cau Kavy,to je v pohode,naprosto prene vim co myslis.V prasecaku tlumic nepotrebujes tak se zamer spis na ten kompik.Ale nesel bych cestou origo kompiku nebo toho radoby tlumice,ale kontaktoval bych PajuHradce,vyrabi pekne I funkcni kompenzatory.
Dusno:omlouvam se za nepresny popis a mozna I "ton",kterym jsem to napsal,jsem na montazi,udrenej a spalenej tak reaguju asi trosku podrazdene.Navic tu mam sebou flintu a strilel jsem za tri tydny jednou a jeste ve spechu,takze mam I trochu abstak
Dusno:omlouvam se za nepresny popis a mozna I "ton",kterym jsem to napsal,jsem na montazi,udrenej a spalenej tak reaguju asi trosku podrazdene.Navic tu mam sebou flintu a strilel jsem za tri tydny jednou a jeste ve spechu,takze mam I trochu abstak
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
2 duffioso: OK. V pořádku. Ale buď si nerozumíme, nebo máš zkreslené představy o tlumiči a kompenzátoru.
Červené citace se týkají tvého popisu koncovky z 850ky.
Zkusil si jeden konec ucpat a do druhého fouknout?
Jelikož pořád trváš na tom, že to je kompenzátor předělaný na tlumič, tak se vzdávám další konverzace.
Vedle sebe si je dávat nemusím, tady nejde jenom o vzhled, ale o tom na jakém principu pracují a co je jejich hlavní činností.
Kdyby jsi chtěl vidět něco více z Umarexu, tak tady najdeš trochu inspirace: http://picasaweb.google.cz/Dusnoo/850UMAREX#
Pokud Kavy vidí přes otvory vložku, tak museli ve výrobě změnit formy.
Přes můj byla vložka vidět pouze zepředu a při utěsnění jedné díry (výletové, na čele) se nedal profouknout.
Umarex nedělá žádné odlišné zařízení. Příruba na hlaveň i obal jsou opravdu pouze jeden kus zařízení.
Pokud chce Kavy skutečný kompík, tak pokud nemá známého co by mu jej udělal, tak ať se obrátí na pajuhradce http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t=7092, nebo jej koupí v Aeronu.
Moje zkušenost s 850kou je, že s koncovkou jsem měl lepší nástřely, než bez ní.
Červené citace se týkají tvého popisu koncovky z 850ky.
Zkusil si jeden konec ucpat a do druhého fouknout?
Jelikož pořád trváš na tom, že to je kompenzátor předělaný na tlumič, tak se vzdávám další konverzace.
Vedle sebe si je dávat nemusím, tady nejde jenom o vzhled, ale o tom na jakém principu pracují a co je jejich hlavní činností.
Kdyby jsi chtěl vidět něco více z Umarexu, tak tady najdeš trochu inspirace: http://picasaweb.google.cz/Dusnoo/850UMAREX#
Pokud Kavy vidí přes otvory vložku, tak museli ve výrobě změnit formy.
Přes můj byla vložka vidět pouze zepředu a při utěsnění jedné díry (výletové, na čele) se nedal profouknout.
Umarex nedělá žádné odlišné zařízení. Příruba na hlaveň i obal jsou opravdu pouze jeden kus zařízení.
Pokud chce Kavy skutečný kompík, tak pokud nemá známého co by mu jej udělal, tak ať se obrátí na pajuhradce http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t=7092, nebo jej koupí v Aeronu.
Moje zkušenost s 850kou je, že s koncovkou jsem měl lepší nástřely, než bez ní.
Kdo se ptá, nebloudí.
To je zase flame k ničemu.Každý přece ví rozdíl mezi kompíkem a tlumičem.
Odkazovat Duffioza na tvoje dobře známý a pěkný fotky na Picasu není k ničemu.Ty už přece zná a o tlumiči-kompíku ani slovo.
No,tak jsem dostal jen školení o rozdílu obou zařízení a nic k dotazu jsem se nedozvěděl.Škoda,tak to budu muset zasednout k soustruhu.
Odkazovat Duffioza na tvoje dobře známý a pěkný fotky na Picasu není k ničemu.Ty už přece zná a o tlumiči-kompíku ani slovo.
No,tak jsem dostal jen školení o rozdílu obou zařízení a nic k dotazu jsem se nedozvěděl.Škoda,tak to budu muset zasednout k soustruhu.
Heleď Kavy: Jestli jsi chtěl odpověď tady na tohle, tak promiň, že jsem nepochopil že chceš z toho plastu vyrobit "kočkopsa", jak jsem to tady někde tohle přirovnání četl že víš, o čem píšeš.Kavy píše:Byla tu zmínka o tlumiči.
Protože z venku vypadá stejně jako kompenzátor,tak by mě zajímalo,jestli jde nějak rozebrat a mít z něj později kompenzátor.
Ptám se proto,že až mě omrzí nebo se neosvědčí střelba s tlumičem,rád bych ho vykuchal a měl z něj alespoň kompík.
Tedy jestli jako kompenzátor vůbec funguje.
A až tě omrzí, nebo se ti neosvědčí střelba s tlumičem, tak běž k soustruhu a kompenzátor si utoč, pokud ti bude jako kompík fungovat.
Nevím, co je větší flame: tvoje otázka, nebo moje snaha ti to osvětlit.
Pokud bys o tom něco věděl, tak tohle nenapíšeš, nebo sis to po sobě nepřečetl.
Kdo se ptá, nebloudí.
Dusno:ja porad nevim co v tom hledas.Vidis tady nahore ten Kavyho obrazek s koncovkou hlavne?Mas pocit,ze takhle vypada tlumic?Je to proste puvodne kompik(proto ty otvory na tele).Nikdo preci nevyrobi tlumic s otvory ve vrchnim plasti,ikdyz je jen na vzduchovku.Odmysli si ten vnitrek a je to kompenzator.
Zkreslene predstavy o tlumici a kompenzatoru nemam,to s neboj.Nevim kolikrat jsi mel na zbrani to ci ono,nemyslim vzduchovku,ale strilel jsem nescetnekrat z pusek opatrenych kompikem a nekolika pistoli s tlumicem(zcela v souladu se zakonem).O funkci a konstrukci obou zarizeni vim opravdu hodne.To se nevytahuju,jen to konstatuji.
Dost uz tehle debaty o nicem.Umarex proste vyrobil jakousi "ozdobu" na hlaven,ktera vic hyzdi nez zdobi.Je to nepovedeny kompik s tlumicem dohromady.Nerikam,ze nemuze ovlivnit presnost k lepsimu,nebo ze nemuze tlumit,koneckoncu utlumit vzduchovku neni nic tezkeho,meli to konstrukcne i vzhledove udelat jinak.
Zkreslene predstavy o tlumici a kompenzatoru nemam,to s neboj.Nevim kolikrat jsi mel na zbrani to ci ono,nemyslim vzduchovku,ale strilel jsem nescetnekrat z pusek opatrenych kompikem a nekolika pistoli s tlumicem(zcela v souladu se zakonem).O funkci a konstrukci obou zarizeni vim opravdu hodne.To se nevytahuju,jen to konstatuji.
Dost uz tehle debaty o nicem.Umarex proste vyrobil jakousi "ozdobu" na hlaven,ktera vic hyzdi nez zdobi.Je to nepovedeny kompik s tlumicem dohromady.Nerikam,ze nemuze ovlivnit presnost k lepsimu,nebo ze nemuze tlumit,koneckoncu utlumit vzduchovku neni nic tezkeho,meli to konstrukcne i vzhledove udelat jinak.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Tak už naposled.
Vidím, že s vámi nepochodím. Myslete si teda, co se vám hodí, já zůstávám na svém.
Tohleto nikdy nemělo nic společného s kompíkem. Je to jenom o designu, jak to vymyslel nějaký tvůrce této vzduchovky. Otvory na vnějším plášti slouží a měli sloužit pouze pro zajímavější vzhled.
Ale když z toho chcete kompík, předělaný výrobcem na tlumič, ať je po vašem.
Vidím, že s vámi nepochodím. Myslete si teda, co se vám hodí, já zůstávám na svém.
Tohleto nikdy nemělo nic společného s kompíkem. Je to jenom o designu, jak to vymyslel nějaký tvůrce této vzduchovky. Otvory na vnějším plášti slouží a měli sloužit pouze pro zajímavější vzhled.
Ale když z toho chcete kompík, předělaný výrobcem na tlumič, ať je po vašem.
Kdo se ptá, nebloudí.
Mrkni se do odkazu,protože vedle v tématu QB78 se shodli na tom,že je lepší+levnější koupit nejlevnějšího Hatsana,než COčko předělávat.
Za přečtení několika posledních stran nic nedáš a nějaké postřehy se tam najdou.
Mluví se hlavně o tlakových nádobách s regulátorem na 70atm.Tím by byl tlak stejný jako s COčkem.Jen mi schází zmíňka o ventilu,COčko se přeci chová jinak než vzduch.
http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t=1429&start=2370
Za přečtení několika posledních stran nic nedáš a nějaké postřehy se tam najdou.
Mluví se hlavně o tlakových nádobách s regulátorem na 70atm.Tím by byl tlak stejný jako s COčkem.Jen mi schází zmíňka o ventilu,COčko se přeci chová jinak než vzduch.
http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t=1429&start=2370