Na tmu sem si udelal diodu, ktera mi osvetlovala musku nabarvenou z moji strany na cerno (aby me neoslepovala). Timhle zpusobem sem strilel, i kdyz jsem byl v Naprosty tme. (samozrejme na cil sem musel trochu videt, ale sam sem byl ve tme.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Není nad klasiku, ani ta silonová nestojí za nic.Fifo píše: Chcel som este vylepsit tesnenie piestu, ktore je standartne kozene, stare bolo uz dost rozbite a stvrdnute. Rozhodol som sa, ze si vyrobim svoje ale z teflonu. Ked som vzduchovku poskladal a vyskusal, tak jej vykon razantne klesol ... Tak som sa zase vratil ku kozenemu tesneniu, ktore som si vyrobil z hrubeho popruhu. Vzduchovka chytila druhy dych a funguje super uz pol roka.
Momentalne sa na tento tuning podujimam ja, tesnenie som menil uz davnejsie, ako material posluzila koza z podosvy starsej topanky, sice bola spociatku tvrda, ale kupel v oleji ju trochu zmakcil.Dalej som tesnenie upravil tak,ze v vrchnej strany som u nej vytvoril taky miskovity profil, subjektivne sa vykon mierne zvysil, predsalen chrono nemamTuningu podlahla vzduchovka Haenel 312. Povodne to je tercova vzduchovka z 80-tich rokov, ktoru vyrabali soudruzi z NDR. Hlaven mala 400mm dlhu a dost slabu strunu, ako mieridlo bol diopter. Na 10m sa od smrekovej dosky diabolky odrazali.
Tak prve co bolo, vymena struny. Na zaciatok som zohnal strunu Gamo, kratsiu verziu 270mm, dost lacna, ale pasovala. Vysledok bol prevratny. Na 5m prestrelila 12mm smrekovu dosku, ale toto jej vydrzalo asi 100 ran, potom dost zoslabla, tak som zohnal strunu zo Slavie 634, pasovala jak odtial, len bol problem narvat ju tam. Musel som ju stlacit celou vahou, ale sadla tam. Vysledok sa vratil na uroven aku mala so strunou Gamo a sila neklesala ani po vystrielani 500 ran.
Chcel som vsak vykon este trosku zdvihnut, tak som tam namontoval hlaven zo Slavie 630, ktora je o 130mm dlhsia. Prejavilo sa to kladne na presnosti a vykone. Strielam bezne na 40-50m. Pre presnejsiu strelbu som na Haenelku osadil puskohlad Gamo 3-7x28TV, lacny, ale staci.
Chcel som este vylepsit tesnenie piestu, ktore je standartne kozene, stare bolo uz dost rozbite a stvrdnute. Rozhodol som sa, ze si vyrobim svoje ale z teflonu. Ked som vzduchovku poskladal a vyskusal, tak jej vykon razantne klesol, pritom vsetko bolo riadne utesnene a piest chodil lahko a tesnil vo valci. Pri skuskach sa diabolky zaryli do olovenej platne len do polovice a predtym s kozenym tesnenim za zaryli uplne zarovno. Tak som skusil vyrobit tesnenie z polypropylenu /PP/. Vykon bol este slabsi a po par vystreloch sa tesnenie roztavilo. Tak som sa zase vratil ku kozenemu tesneniu, ktore som si vyrobil z hrubeho popruhu. Vzduchovka chytila druhy dych a funguje super uz pol roka. Vystrielal som asi 5000 ran.