tuning a opravy Slavie 620, 630 a 631

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři: GunShop.cz, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
Kubajzz
Příspěvky: 8862
Registrován: 29 zář 2005 10:17
Bydliště: HFT závody...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 31 srp 2006 18:14

K tomu otvoru.
Ono nevím jestli je to tak úplně chyba a má to na něco vliv, asi je to jedno, ale ten otvor je vyvrtán šikmo. Podle mě je to z toho důvodu, aby tam ten otvor nešel jednoduše převrtat rovně, na píst přidělat úderník, do hlavně vrtnout komoru a strkat tam diabolku a za ní poplašku.
Každopádně ten otvor je křivý.
A jeho velikost musí být menší než je průměr hlavně, což je každému jasné, jinak by diabolka propadla do pístu.


http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
datel

631

Příspěvek od datel » 01 zář 2006 21:19

Nebude mít slávie 631 náhodou tvrdou spoušť po přidání tvrdší pružiny?Již teď se mi zdá , že je tvrdá jak prase a to mám šroub na ladění spouště ouplně povolenej.
datel
Uživatelský avatar
Kubajzz
Příspěvky: 8862
Registrován: 29 zář 2005 10:17
Bydliště: HFT závody...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 04 zář 2006 08:28

Jo, bude.
To je bohužel vlastnost Slávií. Čím silnější pružina, tím tvrdší spoušť. :?
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Uživatelský avatar
Silencer
Moderátor
Příspěvky: 1480
Registrován: 15 kvě 2006 08:35
Bydliště: Praha

Příspěvek od Silencer » 04 zář 2006 10:27

To datel: klidně ten šroub ouplně vyndej a tu listovou pružinu co tam je taky (ať nechrastí), tím dosáhneš nejměkčí spouště co je možný. Jinak s originál pružinou, která už má hodně za sebou se dá slušně postřílet tak na 30 s trochou šikovnosti na 40m.
hary

Příspěvek od hary » 07 zář 2006 14:08

sorry za malý OT..ale vlastně je to taky tuning Slávií.."Bohužel" z polských stránek, a tak všemu nerozumim :arrow: chtěl jsem se zeptat, jestli by byl někdo schopen to přeložit do češtiny? :D

1. "Sprezynka + ZEPTO+ prowadnica+ kapelusz+ lozysko oporowe "
Toto je úprava provedená na S630..před úpravou měl úsťovku údajně 150-160m/s, po úpravě naměřil cca200m/s !

2. "lufa zkracena do 22cm, tlok dajacy skok 80mm, sprezyna OTEVA skrocena do 30 zwojow, uszczelka tloka ZEPTO, nowa prowadnica"

s tímhle setem dosahoval pěkného soustřelu na 50m..teda jestli jsem to správně pochopil :oops: http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=3358


Díky za pomoc v překladu :wink: já tam rozumim akorát tak tý sprezynce(pružina), lufa(hlaveň) a to je asi tak všechno :lol:
Uživatelský avatar
Kubajzz
Příspěvky: 8862
Registrován: 29 zář 2005 10:17
Bydliště: HFT závody...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 07 zář 2006 14:49

To jak jsi to napsal by nepřeložil ani Polák. :lol:
Podstatné je tohle:
Nieoryginalne rzeczy to: lufa skrocona do 22 cm. Tlok dajacy skok 80 mm, sprezyna OTEVA skrocona do 30 zwojow, uszczelka tloka ZETPO, nowa prowadnica, prawdopodobnie z tworzywa Tecaform, bo mam ja od Jerzego.
"Neoriginální věci jsou: hlaveň zkrácená na 22cm. Píst (zkrácený) o nátahu 80mm, pružina značky OTEVA zkrácená na 30 závitů, těsnění pístu značky ZETPO, nové vedení pružiny, pravděpodobně z materiálu Tecaform, protože ji mám od Jiřího."
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Yizreel
Příspěvky: 128
Registrován: 10 bře 2006 11:46
Bydliště: Plzeň

Příspěvek od Yizreel » 08 říj 2006 11:50

Tak jsem rozdělal ještě jednu Slávku (620), co mám doma a hle co na mě vypadlo (kromě spousty vazelíny před pístem..).. sakra nejdou mi nahrát fotky do počítače... takže okraj pístu v jednom místě odloupnutý a předek celého pístu jakoby omlácený o jakýsi nerovný povrch, který jsem našel při pohledu do těla vzduchovky, kam dopadá.
Otázkou je, jestli se prodává jen ten gumový pazmek anebo musím koupit celý píst? A když nový píst, pak jak je to s jejich kompatibilitou, protože na 620tku toho v krámě moc neměli (nic).
datel

620

Příspěvek od datel » 08 říj 2006 18:05

...můžeš koupit jen samostatné těsnění cca. 30kč.
Rozdíl v průměru tam je.Mám 2 těsnění o rozměrech 24,99mm a 24,65mm.Materiál PVC.634 mají gumové těsnění.Mám starou 631 ke které jsem ojednal nové pouzdro, píst z 634 a pružinu už mám z 634.Gumové těsnění z 634 je lepšejší pro menší plochu tření, ale na píst z 631 nandat nejde.Zde najdeš návod na sundání těsnění v návod.pdf http://www.czub.cz/index.php?p=32&idp=4 ... 52&lang=cz
Uživatelský avatar
Silencer
Moderátor
Příspěvky: 1480
Registrován: 15 kvě 2006 08:35
Bydliště: Praha

Příspěvek od Silencer » 08 říj 2006 18:07

Počkej do 631ky jde píst ze 634?
datel

630

Příspěvek od datel » 08 říj 2006 18:11

...píšu ,že nejde na.
Uživatelský avatar
Silencer
Moderátor
Příspěvky: 1480
Registrován: 15 kvě 2006 08:35
Bydliště: Praha

Příspěvek od Silencer » 08 říj 2006 18:30

Pokud jsem nezapoměl číst, tak píšeš, že těsnění z 634 nejde na píst z 631 a že jsi do 631ky objednal píst (beru to kovový, který jezdí v těle flinty) z 634. Celkem ten příspěvek vyznívá tak, že do 631ky jde použít píst (a tedy i těsnění pístu) a pružina z 634ky což podle mě nejde...... Jestli pístem myslíš to silonový zakončení (v případě 634ky gumový (PVC) ) :roll: Mrkni se na rozkres na CZUB. Je rozdíl mezi pístem a těsněním pístu a ta zaměnitelnost mezi S631 a S634 se mi hrubě nepozdává.
fidlerp

Příspěvek od fidlerp » 09 říj 2006 12:57

Silencer píše:Pokud jsem nezapoměl číst, tak píšeš, že těsnění z 634 nejde na píst z 631 a že jsi do 631ky objednal píst (beru to kovový, který jezdí v těle flinty) z 634. Celkem ten příspěvek vyznívá tak, že do 631ky jde použít píst (a tedy i těsnění pístu) a pružina z 634ky což podle mě nejde...... Jestli pístem myslíš to silonový zakončení (v případě 634ky gumový (PVC) ) :roll: Mrkni se na rozkres na CZUB. Je rozdíl mezi pístem a těsněním pístu a ta zaměnitelnost mezi S631 a S634 se mi hrubě nepozdává.

Takze, cely piest zo 634 ide do 630 a 631. 630 mam ja a kolega 631 a obaja strielame s pruzinami GAMO a piestami z 634 odlahcenymi.
Samozrejme, tesnenie z 634 nejde na piest z 630/631. Takze ked chcete tak vymenit komplet piest, tesnenie samostatne sa neda.
Pruzinu 634 som neskusal.

Peter
datel

Příspěvek od datel » 09 říj 2006 16:29

...přesně tak jak píše fidlerp.Jdou použít střeva z 634 do 631 a na píst z 631 nejde nasadit těsnění z 634. :( .
datel

Příspěvek od datel » 09 říj 2006 16:43

Pružina z 634 má 213mm,30 závitů, drát má průměr 3,14mm a vnitřní průměr 13,10mm.
Pružina z 631 má 222mm,37 závitů, drát má průměr 2,92mm a vnitřní průměr 13,20.
Uživatelský avatar
Kubajzz
Příspěvky: 8862
Registrován: 29 zář 2005 10:17
Bydliště: HFT závody...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 09 říj 2006 17:01

A jak je to s tím nátahem? 634 ho má mít podstatně delší, takže by to vybrání co vede natahovací páku v pouzdře mělo být o dost delší. Nebo ne?
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Odpovědět