tuning a opravy Slavie 620, 630 a 631

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři: GunShop.cz, Moderátoři

Odpovědět
datel

Příspěvek od datel » 09 říj 2006 17:21

fidlerp o tomto problému píše na první straně této diskute.


Uživatelský avatar
Silencer
Moderátor
Příspěvky: 1480
Registrován: 15 kvě 2006 08:35
Bydliště: Praha

Příspěvek od Silencer » 09 říj 2006 20:29

Jo tak to se omlouvám. Pokud vyzkoušeno tak budiž. myslím že s Kubajzzem jsme to tu řešili, myslel jsem že jsou tam jiný průměry, ale šlo teda spíš o úpravu toho vlastního těla vzduchovky. Až nebudu mít co dělat, tak to třeba vyzkouším. Měřil jsi tu vytuněnou 631ku na chronu? Jestli to vůbec stálo za námahu..........
fidlerp

Příspěvek od fidlerp » 09 říj 2006 21:07

Silencer píše:Jo tak to se omlouvám. Pokud vyzkoušeno tak budiž. myslím že s Kubajzzem jsme to tu řešili, myslel jsem že jsou tam jiný průměry, ale šlo teda spíš o úpravu toho vlastního těla vzduchovky. Až nebudu mít co dělat, tak to třeba vyzkouším. Měřil jsi tu vytuněnou 631ku na chronu? Jestli to vůbec stálo za námahu..........
Treba citat citat a citat a pochopis ze chronometer nemam. A priemer je rovnaky. Boze
Uživatelský avatar
Silencer
Moderátor
Příspěvky: 1480
Registrován: 15 kvě 2006 08:35
Bydliště: Praha

Příspěvek od Silencer » 09 říj 2006 21:21

Tak ty thready (zejména o vzduchovkách) jsou už celkem velký. I když se snažím pravidelně to sledovat, tak si všechno prostě nepamatuju. Vím že jsem to tu řešil a dostalo se mi odpovědi, že tam zaměnitelnost nefunguje.
Že chrono nevlastníš jsem pochopil, ale mívají ho na střelnicích, nebo třeba může mít nějakej známej - neříkám abys měřil každý den. Zkoušel jsi nějaký jiný test výkonu - zlatý stránky a tak? Nerad se pouštím do ladění výkonu, když si nemůžu ověřit zda se to povedlo. Ty zásahy do konstrukce S631 jsou celkem značný na to abych se do toho pouštěl s vidinou že možná dostanu o jeden J víc :D Díky.
fidlerp

Příspěvek od fidlerp » 09 říj 2006 21:39

Silencer píše:Tak ty thready (zejména o vzduchovkách) jsou už celkem velký. I když se snažím pravidelně to sledovat, tak si všechno prostě nepamatuju. Vím že jsem to tu řešil a dostalo se mi odpovědi, že tam zaměnitelnost nefunguje.
Že chrono nevlastníš jsem pochopil, ale mívají ho na střelnicích, nebo třeba může mít nějakej známej - neříkám abys měřil každý den. Zkoušel jsi nějaký jiný test výkonu - zlatý stránky a tak? Nerad se pouštím do ladění výkonu, když si nemůžu ověřit zda se to povedlo. Ty zásahy do konstrukce S631 jsou celkem značný na to abych se do toho pouštěl s vidinou že možná dostanu o jeden J víc :D Díky.
No asi ako taky test sily som popisal na strane 1. Ale zase kvoli tomu nepojdem na najblizsiu strelnicu 20km daleko.
A odfrezovat resp. odpilnikovat 188mm dlhu rovnako siroku medzeru pre natahovanie nie je zasa extra velky zasah.
Uživatelský avatar
Silencer
Moderátor
Příspěvky: 1480
Registrován: 15 kvě 2006 08:35
Bydliště: Praha

Příspěvek od Silencer » 09 říj 2006 22:16

Tak se hned nečil, nikdo nechce abys tam jel. Holt jsem zhejčkanej z Prahy, kde jsem do 30 minut na střelnici, kde maj i chrono. 8)
Jinak když shrnu tu úpravu - pružina, píst, těsnění pístu a vodítko z 634ky. V těle S631 odfrézovat 18mm drážku a tu pružinu zkrátit o 2 závity a je to? Náhodou nepamatuješ si kolik zhruba vyšlo to pořízení nových střev (například pro ty kdo si chtějí koupit 631ku a vytunit na 634ku, aby je to nevyšlo dráž než originál 634ka :D )
Zkoušel jsi to ztišení pomocí PET lahve jak tu psal Kubajzz? (já to na 631ce mám a je to dost znát)
fidlerp

Příspěvek od fidlerp » 09 říj 2006 22:32

Silencer píše:Tak se hned nečil, nikdo nechce abys tam jel. Holt jsem zhejčkanej z Prahy, kde jsem do 30 minut na střelnici, kde maj i chrono. 8)
Jinak když shrnu tu úpravu - pružina, píst, těsnění pístu a vodítko z 634ky. V těle S631 odfrézovat 18mm drážku a tu pružinu zkrátit o 2 závity a je to? Náhodou nepamatuješ si kolik zhruba vyšlo to pořízení nových střev (například pro ty kdo si chtějí koupit 631ku a vytunit na 634ku, aby je to nevyšlo dráž než originál 634ka :D )
Zkoušel jsi to ztišení pomocí PET lahve jak tu psal Kubajzz? (já to na 631ce mám a je to dost znát)
Opravujem, nie 188 ale iba 18mm dlhu medzeru.
PET Flasku som neskusal, totiz GAMO pruzina je o nieco sirsia a PET flasa tam uz nevlezie.
Co sa tyka cien.
GAMO pruzina 200 Sk,
Piest 634 s tesnenim 890Sk

Ak chces novu vzduzchovku, neoplati sa prerabat 631 na 634. Ja uz staru mam, takze za maly peniaz som ju vylepsil a usetril ako keby som mal kupovat dalsiu. 10 ich doma zasa nepotrebujem.

A co sa tyka tvojho zhrnutia uprav, je to vsetko + este treba trocha odpilnikovat z pazby kde sa lame hlaven. Tym ze ju viac zlomis tak sa zacne dotykat dreva. No a to su vsetky potrebne upravy.

Peter
Yizreel
Příspěvky: 128
Registrován: 10 bře 2006 11:46
Bydliště: Plzeň

Příspěvek od Yizreel » 10 říj 2006 08:20

V tom dotazu mi šlo o Slavii 620 :) , ale to je jedno... průměr pístu má těch 24,99, takže to tam snad půjde naroubovat.

Jinak ještě, pružiny mají předpokládam stejný průměr všude?
datel

630/1/4

Příspěvek od datel » 30 říj 2006 20:09

...testuji hybrid Slavie 630/1/4 + DELTA 4x32 AO.
Hlaveň 631
pažba 631
pouzdro 630
pružina 634
píst 630/1
...píst jsem odlehčil a pružinu podlořil 22mm gumou.
Když vystřelím tak je to pořádnej hukot, ale problém je v tom, že rozptyl je děsnej.
Za rozptyl může - pohybující se píst
- píst udeří do pouzdra dřív než
střela opustí hlaveň?
- obsluha :)
Když pročítám příspěvky uživatelů výkonných vzduchovek tak maj ten stejný prblém.Vše ukazuje na pohybující se píst v pouzdře(čím delší pohyb pístu tím horší přesnost střelby).Jde to nějak vyřešit?
Jaký máte názor na tento problém?
Milan.M
Příspěvky: 100
Registrován: 25 čer 2006 10:50

Příspěvek od Milan.M » 30 říj 2006 20:56

to datel:
Jakou montáž si použil pro připevnění puškohledu?
fidlerp

Re: 630/1/4

Příspěvek od fidlerp » 31 říj 2006 08:44

datel píše:...testuji hybrid Slavie 630/1/4 + DELTA 4x32 AO.
Hlaveň 631
pažba 631
pouzdro 630
pružina 634
píst 630/1
...píst jsem odlehčil a pružinu podlořil 22mm gumou.
Když vystřelím tak je to pořádnej hukot, ale problém je v tom, že rozptyl je děsnej.
Za rozptyl může - pohybující se píst
- píst udeří do pouzdra dřív než
střela opustí hlaveň?
- obsluha :)
Když pročítám příspěvky uživatelů výkonných vzduchovek tak maj ten stejný prblém.Vše ukazuje na pohybující se píst v pouzdře(čím delší pohyb pístu tím horší přesnost střelby).Jde to nějak vyřešit?
Jaký máte názor na tento problém?
Ja mam hybrid
Hlaven 630
Pazba 630
Telo flinty 630
Piest 634 odlahceny
Pruzina GAMO
Bez optiky

Strielam v pohode, trafim v pohode ale samozrejme bez optiky. Totiz nijaka na nej nefungovala. Hlaven ma volu co sa potvrdilo aj na kolegovej 631. Chce to hlaven privarit a vymysliet system vkladania diaboliek. Potom je to uz ina masina.
CO sa tyka sily a rychlosti tak je lepsia ako Hatsan 100.
Uživatelský avatar
Kubajzz
Příspěvky: 8862
Registrován: 29 zář 2005 10:17
Bydliště: HFT závody...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 31 říj 2006 08:45

Jaký byl vlastně ten rozptyl (v mm nebo aspoň nějaké přirovnání)?
A jakým střelivem jsi střílel?
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
datel

630/1/4

Příspěvek od datel » 31 říj 2006 19:46

...montáž jsem musel uříznout uprostřed o cca.25mm.
Nastřílel jsem cca.300 ran a montáž drží jak přišitá.
Dnes jsem rozebral vzduchovku a zjistil jsem, že pružina se zařezávala do gum, které jsem umístil do pístu a na vedení pružiny(zřejmě za velký rozptyl mohla nekonstantně napnutá pružina, která se každým napnutím prořezávala do gum).Před gumy jsem dal podložky.
Střílím EXACTAMA 4.51.
Rozptyl byl kolem 100mm :x na 35m.
datel

Příspěvek od datel » 31 říj 2006 20:43

Dodávám:
Montáž je univerzální pro upnutí do rybiny 11mm a 13mm.
Stačí jen otočit přítlačný díl montáže.
Milan.M
Příspěvky: 100
Registrován: 25 čer 2006 10:50

Příspěvek od Milan.M » 31 říj 2006 21:05

datel píše:Dodávám:
Montáž je univerzální pro upnutí do rybiny 11mm a 13mm.
Stačí jen otočit přítlačný díl montáže.
Toho jsem si nevšimnul :oops:. Díky za typ :wink:. Konečně snad už vyřeším problémy z montáží na S631.
Odpovědět