TT-33 Tokarev na obranu? (pistole)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zdar,nevite nahodou nekdo jak je to s TTckama v BVSku jestli tam maji solidni vyber,nebo uz jen nechtene vybehane kousky???
Re: TT-33 Tokarev na obranu? (pistole)
Kupoval jsem tam zhruba před měsícem, akorát je přivezli ze zkušebny výběr z deseti kusů a celkem slušný. Vzal jsem úplnýho dědečka r.v.1935 , ale je krásnej. Myslím, že, tak nějak průběžně doplňujou. Buď se tam stav nebo jim napiš a zeptej se, jsou vstřícný.
cerna: prosím tě, jak jsi vybíral z těch 10 kusů? Zajímalo by mě to. Beze srandy - na co ses zaměřil, jakým způsobem přesně jsi vybral vítěze.
Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
Jednoduché, mrkneš, jak chodí závěr, jdeš po tom co nejméně vangluje, přitom hlídáš, jak moc sedí kontejner s kohoutem, když mačkáš, jestli je tvrdá spoušť v tomto není podstatné to jde ladit, no pak pistoli rozhodíš, projedeš lauf, chceš ostré drážky pole čisté bez rzi a vad. Ústí čisté přechod drážek ostrý jasný, bez vad a nerovností. No a pak kontrola ozubů jak to sedí, co to má za vůle atd. Pokud to pistole splňuje, neměl by s ní být později problém. 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
dykmore: začal jsem povrchovkou (takže pak se ti ten výběr zúží) a pak nějak podobně, jak píše edelweiss, závěr, vůle, spoušť, hlaveň (rozhozený jsem měl na pultě tři)
Nejhorší je možnost výběru, alespoň pro mě.
......ještě, že jsou v BVS tak ochotný a v pohodě
Nejhorší je možnost výběru, alespoň pro mě.

......ještě, že jsou v BVS tak ochotný a v pohodě

Edel, Cema: dík za info! Zase jsem o něco chytřejší.. TT je prostě úžasná pistole, tak jsem to chtěl vědět, kdybych se někdy rozhoupal a šel do ní. Škoda, že jsem ji měl v ruce jen 2x, takže stejně půlku z těch důležitých věcí asi nejsem schopný posoudit (kontrola ozubů, jak sedí kontejner atd.) 
Cema, za váhání při vybírání se nestyď. Pro mě je váhání mezi více kusy naprostým peklem, žiju s tím celý život a nedá se s tím nic dělat. Nabírá to u mě už trochu patologické příznaky (začíná to třeba u rohlíků
)

Cema, za váhání při vybírání se nestyď. Pro mě je váhání mezi více kusy naprostým peklem, žiju s tím celý život a nedá se s tím nic dělat. Nabírá to u mě už trochu patologické příznaky (začíná to třeba u rohlíků

No vcasna navsteva psychiatra se muze i vyplatit. Znamy to mel podobne. Pak uz vedel, ze potrebuje psychiatra, ale uz si ho NEMOHL VYBRAT
No a pak mu vybrali v Cernovicich a ma po problemech. Zrovna tohle umi uz docela dobre resit vhodnou medikaci. Ale chce to zajit tam vcas.
Sorry za OT, ale muze to byt vazne

Sorry za OT, ale muze to byt vazne

V Černovicích aspoň dobře vaří (ale mají docela malé porce), každopádně oproti nemocnicím je to čtyřhvězdičkový hotel
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
Jaj, to jsem zase něco napsal.. 

Jestli si na pultíku TT rozebereš:
slušné okamžité info je stav konteineru: na rozdíl od vymazlené německé strojařiny, humpolácké Sovětskoje izdělije znamená, že na každém plechovém dílu/výseku nechají hroty + ostré otřepy (přetažené hranky) neošetřené - a takové rovnou nabrynýrují. Používáním se pak dotýkající se hranky ochodí + brynýr na kontaktu se setře do leskla.
Takže jakmile uvidíš, že konteiner má hroty/otřepy stále ostré + brynýr nesetřený, nebude to jen repase, ale třeba i funglovka-uloženka, u poválečných se potkat dá. Nelze ale samozřejmě vyloučit, že uloženkový konteiner byl strčen do repasovaného zbytku.
slušné okamžité info je stav konteineru: na rozdíl od vymazlené německé strojařiny, humpolácké Sovětskoje izdělije znamená, že na každém plechovém dílu/výseku nechají hroty + ostré otřepy (přetažené hranky) neošetřené - a takové rovnou nabrynýrují. Používáním se pak dotýkající se hranky ochodí + brynýr na kontaktu se setře do leskla.
Takže jakmile uvidíš, že konteiner má hroty/otřepy stále ostré + brynýr nesetřený, nebude to jen repase, ale třeba i funglovka-uloženka, u poválečných se potkat dá. Nelze ale samozřejmě vyloučit, že uloženkový konteiner byl strčen do repasovaného zbytku.
Má někdo ponětí jakou energii v Joulech mám TT-33?
http://en.wikipedia.org/wiki/7.62x25mm_Tokarev
V pravym sloupecku dole jsou Ballistic performance
V pravym sloupecku dole jsou Ballistic performance
Takže náboje od WPA (760 J) se už výkonem přibližují .357 Magnum. To je dobré.
U SB udává výrobce 693 J - také slušné.
U SB udává výrobce 693 J - také slušné.
Není energie jako energie, TT má střelu 5,5g a .357 ji má 2x těžší
. Při použití legálního střeliva se ani jedna z nich nebude deformovat. Dále TT má o 1/3 větší průřezové zatížení než .357, což znamená vysokou průbojnost. Jedině kdybys chtěl TT na sebeobranu proti 5-ti chlapům co zrovna stojí v řadě za sebou ... 

Měl jsem na mysli upotřebení proti divočákovi - ale to sem nepatří.
Od toho je zde jiné téma:
http://forum.gunshop.cz/jak-se-ubranit- ... -t990.html
Od toho je zde jiné téma:
http://forum.gunshop.cz/jak-se-ubranit- ... -t990.html