TT-33 Tokarev na obranu? (pistole)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- baretta@pobox.sk
Malý experiment s pracovním názvem,zásobník CZ52-TT33.Je to plně funkční hybrid do obou pistolí.Vezmeme li v potaz cenový rozdíl mezi zásobníky je jasné proč jsem zvolil tuto cestu.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Nedalo mi abych se k tomu nevrátil,TT-33 nemá žádnou plochou bicí pružinu,bicí pružina je vinutá a je zavrtána do kohoutu,tj.je součástí spoušťového kontejneru.Plochá pružina kterou TT-33 skutečně obsahuje přitlačí spoušť do přední polohy,minimální silou,takže nepraská.HanuIv píše:Dovolil bych si doplnit jen jednu věc. Tokarev má bohužel ještě plochou bicí pružinu. Jakmile pružina praskne je její výměna velmi obtížná (například z důvodu nedostatku náhradních dílů) a je v polních podmínkách proveditelná dost špatně.
Já osobně si myslím, že toto železo je pro osobní ochranu nevhodné už jen z titulu terminálně balistických vlastností.
Nebudu komentovat důvod, proč je jaká zbraň s jakým zásobníkem vhodná pro jaký účel ani důvod pro přechod k vz. 82, 75 a pod. Jenom bych rád připomenul, že je rok 2005 a veškeré původní předpoklady, které byly pravdou v 30. letech minulého století už neplatí.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Bez diskuze TT je opravdu hrozný průbojník a to je to proč ten náboj mám rád.Co se TT-33 týče tak je velmi slušně zpracovaná a poměrně slušně střílí.Není na ni nic co by nešlo opravit a při pořizovací ceně do 5000,-Kč jí může konkurovat leda pistole Makarov.Pokud jde o cenu munice,tak je jasné že pokud nestřílíme 9luger tak to zhruba všechno vyjde na stejno cca.do 7kč ks.
Pokud máte rádi SA chod a jednořadý zásobník není jí co vytknout,řeči typu je to velkej krám nejsou na místě,TT-33 je menší a štíhlejší než třeba colt 1911,cz75,glock17 takže v rozměru handicap nemá nosí se na obranu větší zbraně.
Pokud máte rádi SA chod a jednořadý zásobník není jí co vytknout,řeči typu je to velkej krám nejsou na místě,TT-33 je menší a štíhlejší než třeba colt 1911,cz75,glock17 takže v rozměru handicap nemá nosí se na obranu větší zbraně.
Naposledy upravil(a) edelweiss dne 20 lis 2007 21:05, celkem upraveno 1 x.

Technicko - taktická data pistole Tokarev : Ráže 7,62 mm
Náboj 7,62x25 Tokarev
Celková délka zbraně 195 mm
Délka hlavně 116 mm
Hmotnost prázdné zbraně 850 gramů
Úsťová rychlost 420 m/sec
Účinný dostřel 50 m
Bojová rychlost střelby 10-15 ran/min
Kapacita zásobníku 8 nábojů