Tlumic na vzduchovku
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Nebyl by odkaz k nastudování, celou dobu jsem žil v domnění, že hluk je u vzduchovky způsoben vzduchem opouštějící hlaveň.
Re: Tlumic na vzduchovku
Však taky je. Ten vzduch se začne rozpínat, úplně stejně, jako se začnou rozpínat spaliny u palné zbraně. V obou případech jde o stlačené plyny, byť v prvním případě se tam dostanou z tlakové nádoby a v druhém vyvinou jako produkt spálení střeliviny.
Podobně ochlazování - je úplně jedno, zda to jsou spaliny nebo vzduch z tlakové nádoby. Když se plyn rozpíná, ochlazuje se. Když v zimě vystřelím z bramborového kanonu, tak se vzduch z laufu ochladí tolik, že vzdušná vlhkost okamžitě zkondensuje a pak to pěkně "kouří".
Podobně ochlazování - je úplně jedno, zda to jsou spaliny nebo vzduch z tlakové nádoby. Když se plyn rozpíná, ochlazuje se. Když v zimě vystřelím z bramborového kanonu, tak se vzduch z laufu ochladí tolik, že vzdušná vlhkost okamžitě zkondensuje a pak to pěkně "kouří".
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Já nevím, ale tlumič na pušku .22lr, to snad ani nemá významdrát píše:
Coby nemělo... V zemích, kde si můžeš z malorážky střílet mimo střelnice nebo na uzavřených střelnicích to výrazně snižuje míru otravnosti střelby pro okolí. Samozřejmě, že pokud ve vedlešjím standu někdo střílí z .357 nebo něčeho podobného, tak to opravdu význam nemá.
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
V Rakusku sa tusim da strielat z malorazky aj "doma" alebo tak nejak...
Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP
Powered by YONG HENG compressor
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP
Powered by YONG HENG compressor
Docela dobře napsaný.
http://www.ballistica.cz/ballistica/esh ... ENI-ZLOCIN
http://www.ballistica.cz/ballistica/esh ... ENI-ZLOCIN
Blue-L,aj u nas možeš strielať z maloražkou doma,len susedia musia byť v praci.
Samozrejme rozumne napisany članok,ale pochybujem že sa može niečo zmeniť,zakony o zbraniach a ich doplnkoch sa len a len sprisňuju.
Ten članok by sa skor hodil do sekcie zbrane-tlmiče.

Samozrejme rozumne napisany članok,ale pochybujem že sa može niečo zmeniť,zakony o zbraniach a ich doplnkoch sa len a len sprisňuju.
Ten članok by sa skor hodil do sekcie zbrane-tlmiče.
Změnit se může všechno ,vše je relativní. Určitě autor není tak naivní,aby si myslel,že to jeho článek okamžitě změní,ale není na škodu dostat tento názor mezi lidi. To byl taky můj záměr,když jsem to sem dával.
Na druhou stranu si myslím,že jako prvotní kontakt s policajtem,něco žblekotat o nařízení z Bruselu o snížení hluku o hygieně ,furt lepší než tam stát a nechat podepsat cokoliv.Mluvím o zařízení na vzduchovku ne na mosina.
Na druhou stranu si myslím,že jako prvotní kontakt s policajtem,něco žblekotat o nařízení z Bruselu o snížení hluku o hygieně ,furt lepší než tam stát a nechat podepsat cokoliv.Mluvím o zařízení na vzduchovku ne na mosina.
Nápad je to dobrej, ale pořád jsme v česku, kde se všechno podělá. Druhá věc je, že fůra lidí si myslí, že si našroubují tlumič a je ticho. Bez střely která letí nad 320-330m/s ja každej tlumič na prt.
Zrovna v těchto dnech řeším s policií to , že sem měl " tlumič" a airsoftu
Zrovna v těchto dnech řeším s policií to , že sem měl " tlumič" a airsoftu
Tak jim vysvětli že je to moderátor a né tlumič... nebo to alespoň zkus.
Zajímalo by mě jak se dívaj na to když je to tam od výroby součástí zbraně...
Zajímalo by mě jak se dívaj na to když je to tam od výroby součástí zbraně...
To já samozřejmě vím, ale tady se jedná o zbraň kat. D, která jako kompletní (včetně tlumiče) byla schválena zkušebnou a byl povolen prodej a zařazení do skupiny D. Každá zbraň co se tu má prodávat tímto kolečkem musí projít a pokud skušebna nezhledala závadnost, tak nevidím důvod proč by se měla PČR po majiteli vozit... Stejně je tomu u takzvaných tlumičů které se prodávají v Airsoft shopech. Nebo se mílím?
PČRka mi nikdy nic neřekla na to že mám tlumič na G36K a ani na lidi z týmu co je maj na AKčkách a jinejch flintách.
A to jak na veřejnosti (dětské dny) a nebo při hrách a tam ji imho maj nasazené taky...
Takže si myslím že to je spíš případ nějakého aktivního policisty.
PČRka mi nikdy nic neřekla na to že mám tlumič na G36K a ani na lidi z týmu co je maj na AKčkách a jinejch flintách.
A to jak na veřejnosti (dětské dny) a nebo při hrách a tam ji imho maj nasazené taky...
Takže si myslím že to je spíš případ nějakého aktivního policisty.
Tak to rozhodně
dycky je za tim nějakej iniciativní pitomec. ale zákon je asi jasný.. 

Nejde!Prostě NNe
Caute, chcel som sa opytat ci niekto mate ten tlmic z polskeho aukra. Myslim en ta 59zlotych. Chcel by som sa opytat na efektivitu a ci sa mi oplati.
Dikes
Dikes
Daj konkrétny odkaz. Na QB78 som mal z Poľska z aukra svojho času a bol výborný. Aj vyzeral, aj robota do detailov, a hlavne robil to čo má.
Umarex CPSport .177
Crosman 2250XT AirSource .22, Nikko Stirling 3-9x40 AO Mountmaster
Picasso 1,6 HDi - ex, momentálne corolla 1,6 Valvematic
:-)
Crosman 2250XT AirSource .22, Nikko Stirling 3-9x40 AO Mountmaster
Picasso 1,6 HDi - ex, momentálne corolla 1,6 Valvematic
:-)