Tlumic na vzduchovku
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Coyot,aky mytus starej klasickej konštrukcie si vyvratil? Nič konkretne a ani nič prevratne si tu nenapisal ani nenakreslil. Pokial ja viem z daleka nemaju všetky tlmiče expanznu komoru. Pozri si len tie ktore tu dal Marťyn,z tych štyroch a,b,c,d dva maju expanzku dva nie a z tych štrnastich ma len jeden velku expanznu komoru. Dalej tiež nesuhlasim s tym že objem nenahradiš,to je tiež blbosť,stači na hlaveň nasadiť 2l plastovu flašu a porovnať vystrel s tlmičom ktory ma 10x menši objem. a už vidim ten dalši prispevok ako niekto napiše že v tej plastovej flaši niesu prepažky. 

Re: Tlumic na vzduchovku
zdravim udelal jsem si tlumitko z laku na vlasi(z plechovky ne z obsahu)
vlastne jen jedna velka komora na konci jsem udelal diru 2cm a dal na ni pet vrstev elek.izolacky a do ni jsem jen pichnul 2x nozem aby vynikl kriz nasadil na AT 44/35J-a ejhle kdybych strilel do nebe tak neuslisim asi nic do prkna dela ramus jen dopad diabolky.
A ted otazka kdyz si koupim origo na at 44 za 1000 bude mit stejny utlum?

A ted otazka kdyz si koupim origo na at 44 za 1000 bude mit stejny utlum?
To musím vidět,hoď sem fotku 

neviem či bude mať taký útlm (myslím že nie, asi nema na to ani objem..) ale som fakt zvedavý ako vypada ten tvoj
ale ak ti homemade tlmič nesedí presne, stači ak trochu tukneš, tak je zle, ti to ovplyvnuje strelu..
tiež som mal taky nejaky urobeny, tlmil dokonale (tak dobre že výkon som dal na max. bo sa mi zdalo že výkon je slabý, potom som skúsil streliť bez neho a zľakol som sa
) ukazovať by som sa s nim neukazal nikde
no a brutálne zhoršil rozptyl, čo rana to inde, všimol som si že pri každom vystrele sa trošku pohol.. tak to škarede narýchlovyrobene hned letelo do koša..

ale ak ti homemade tlmič nesedí presne, stači ak trochu tukneš, tak je zle, ti to ovplyvnuje strelu..
tiež som mal taky nejaky urobeny, tlmil dokonale (tak dobre že výkon som dal na max. bo sa mi zdalo že výkon je slabý, potom som skúsil streliť bez neho a zľakol som sa

JuroNR: Expanzní komoru mají až na malé vyjímky pouze ty dva kalíškové tlumiče, kde je zase chyba, že mají kalíšky po celé délce, tudíž to bude zase rána, navíc v nejvíce slyšitelném spektru. Zřejmě funkci tlumiče nechápeš, tak proč mi oponuješ. Udělej si něco z PET flašky a je to.
Ja si ti len snažim povedať že su tlmiče s expanskou a su tlmiče bez expansky. A na čo by som si daval na vzduchovku plastovu flašu? Dam tam moderator z HW100 a tlmi vyborne,ma len tri komory velku,malu,velku,žiadne ine prepašky. Moderator z AA ma len dve velke komory medzi ktorymi je pružina a tlmi tak isto vyborne. Dalši mytus že ked je dierka menšia tak to lepšie tlmi je tiež blbosť. či je na moderatore dierka 6mm alebo 8mm hluk je rovnaky.akurat zo zmenšenim dierky sa zvyšuje riziko nepresnosti pri vyrobe a s tym spojene dalšie problemi. Ale ked niečo vymysliš daj vedieť budeme radi.
coyot: Pokud máš takové zkušenosti s tlumiči, poděl se o ně s ostatními a nahoď sem nějaký rozkres.
Určitě bude spousta spokojených. Obecné řeči jsou k ničemu a z toho co jsi dosud napsal nejsem moc moudrý
Určitě bude spousta spokojených. Obecné řeči jsou k ničemu a z toho co jsi dosud napsal nejsem moc moudrý
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
Ten první odkaz je úúúplně skvělý. Začal jsem toužit po soustruhu a frézce.
Ty naše zákony stojí úplně za h...o.
Ty naše zákony stojí úplně za h...o.

Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
Odkazy ktore sem dal drat su vyborne,len maju jednu malu chybičku,všetko su to tlmiče na palne zbrane a nie na vzduchovky
To je v zásadě fuk - tlumič tlumí zvuk, který se šíří z hlavně za střelou a jestli vzniknul "explozí" prachu nebo pohybem pístu, to už je jedno.
Alfa 641
Ještě to upřesním - hluk u střelné zbraně způsobují teplé plyny, které opouštějí hlaveň a po jejím opuštění se prudce zchladí. Dalším hlukem může být tzv balistický třesk, který vzniká při opouštění střely hlaveň nadzvukovou rychlostí. Hluk u vzduchovky způsobuje prudké roztažení vzduchu opouštějící "malou" hlaveň do velkého prostoru. (zjednodušeně)
Myslíš asi sonický třesk - tj. průraz vrstvy vzduchu, který střela hrne před sebou. Stejný efekt, který způsobují nadzvukové stíhačky.deef píše:...tzv balistický třesk...
Alfa 641
Máš trochu binec v terminologii a teorii...
Hluk vzniká u palných (střelné jsou i vzduchovky nebo i luk) i vzduchových expansních zbraní prudkým rozpínáním plynů, které vyletí z laufu (ať už to jsou spaliny nebo hnací stlačený plyn). Teprve v důsledku tohoto rozpínání dochází k ochlazování těch plynů.
Ten třesk je správně aerodynamický, též sonický nebo akustický a vzniká vždy, když nějaké těleso překoná hranici rychlosti zvuku. Přítomnost laufu vůbec není podmínkou - když necháš nějakou výbušninu vybouchnout na volné ploše, třesk se objeví také.
Hluk vzniká u palných (střelné jsou i vzduchovky nebo i luk) i vzduchových expansních zbraní prudkým rozpínáním plynů, které vyletí z laufu (ať už to jsou spaliny nebo hnací stlačený plyn). Teprve v důsledku tohoto rozpínání dochází k ochlazování těch plynů.
Ten třesk je správně aerodynamický, též sonický nebo akustický a vzniká vždy, když nějaké těleso překoná hranici rychlosti zvuku. Přítomnost laufu vůbec není podmínkou - když necháš nějakou výbušninu vybouchnout na volné ploše, třesk se objeví také.
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Jasně, myslel jsem sonickej, nepřečetl jsem si to po sobě, na tu hlaveň zapomeňtě, je to jen jako příklad, vím že to platí vše co letí nad rychlostí zvuku.