TESTY presnosti vzduchoviek online terc,ci daco ine?

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Peca CZ
Kontaktovat uživatele:
Re: TESTY presnosti vzduchoviek online terc,ci daco ine?

Příspěvek od Peca CZ » 24 led 2012 15:13

To je vtip? OK... k systému, řekněme že OK. Není to vezmi si terč, nastřílej a vystav, ale tys z textu nepochopil čím je která kategorie definovaná? Když je přesně vypsáno co je ve které kategorii povoleno? To musí být vtip, protože jinak by se muselo pochybovat o inteligenci (!a tím se nechci nikoho dotknout!). Ale tak nebo tak - líná huba, holý neštěstí.

Proč to není jen vezmi si terč, nastřílej a vystav? Byla tu onlinovka pořádaná Grinchem a když jsem ji chtěl převzít, protože se v té době pouštěl do TM a na onlinovku se vys..., byl proti. Byl dokonce proti, abych postavil soutěž na stejném systému jako byla jeho. A tak jsem vymyslel jinej - vlastní.

Jo, já chápu, že není člověk ten, aby se zavděčil všem. Chápu, že se to co bylo nabídnuto někomu líbit nemusí svým systémem. Je mi jasné, že se nemusí líbit text obsahující kombinovaný jazyk. Ale z toho co tu bylo psáno opravdu cítím, že zavržení této soutěže proběhlo na základě povrchního náhledu.

Řeknu ale jinou věc. NEjsem nijak extra dobrý střelec. NEmám nějak extra dobrou výbavu. Chlapy dejte dokopy od píky LIVE závody v terčové střelbě s vyváženými možnostmi pro každého, nezávisle na výbavě i dovednostech. V rámci svých možností se budu snažit udělat si čas (v tom málu co jej mám) a přijet. A přijedu si zastřílet si pro zábavu.

Umarex Hammerli 850 AirMagnum XT .177 / Delta Optical Titanium 4-16x42AO (Duplex)
Norconia QB 78 .22 / Nikko Stirling Mountmaster 3-9x40AO (MilDot)
Haenel Suhl 312 .177 / Dioptr | TAU 7 .177 | Umarex CPSport .177

On-line soutěž: http://www.soutez-oal.cz
Andras

Příspěvek od Andras » 24 led 2012 16:29

Podla mňa Peca zorganizoval slušnú súťaž a patrí mu za to vďaka. Samozrejme každý má právo na svôj názor, ale výhovorky tipu, že nepochopil kategórie, alebo pravidla je sprostosť.
Za tým stoja iné dôvody nesympatie.
Ja by som si rád vyskúšal aj FT/HFT a možno k tomu aj raz príde. Ale to prináša zo sebou finančné aj časové obete. OAL od strelca vyžaduje iba patričnú dávku poctivosti a o zábavu je postarané.
Slavia 620, QB 78 BSA4-16x40
JR

Příspěvek od JR » 24 led 2012 16:33

Péco když už se podaří postavit soutěž nezávislou na vybavení, dobře, ale nezávislou na dovednostech? A o čem podle tebe soutěž je, když ne o použití nasbíranejch zkušeností? Zkus si po sobě svoje řádky přečíst a pak je publikuj.

Další ukazatel kvality soutěže je, kolik zaujala lidí. Tak si zkus odpovědět na to, jak zajímavá je tvoje soutěž. Třeba přídeš i na nějaký zlepšení.
Peca CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca CZ » 24 led 2012 18:06

to JR - uznávám, že když to vezmeš příliš doslova, je to absurdní (soutěž nezávislá na zkušenostech). Nicméně evidentně jsi to vzal až tak ad absurdum zcela účelově. Zamyslíme-li se nad tím, dojdeme k závěru, že je to míněno tak, aby ze svých výsledků mohl mít radost každej, i méně zkušenej střelec. Tedy aby byla obtížnost vyvážená. Aby začátečníky neodrazovalo to, že dostanou klepec, kterej jim neznechutí jen soutěž ale klidně i celej tento ušlechtilej koníček, jakým je střelba. Kdo chce hledá jak (třeba jak to bylo myšleno), kdo nechce ví proč (třeba proč je to špatně napsané).

Ale OK, chceš ad absurdum, tak taky jedno přidám. Eliminuj rozdíly ve zkušenostech, eliminuj rozdíly v kvalitě výbavy a co rozhodne o výsledku? Schopnosti střelce - koncentrace, trpělivost a nebo třeba schopnost dosáhnout obou předchozích co nejrychleji - pokud se střílí v omezeném čase. (Ba ne, je to přitažené za vlasy, ale pravda, nicméně v tomto mě za slovo neber. Chtěl jsem tím jen demonstrovat, že kdo chce psa bít, hůl si najde a že takto to mezi normálníma lidma fungovat nemůže.)

Co se kvality soutěže týká: Zde je malá účast předpokladatelná, přeci jen jde o okrajovou záležitost. Škoda, že není jak to zařídit, abych ti mohl zpětně ukázat, že už při plánování soutěže jsem odhadoval účast poměrně přesně (nakonec o jednoho člověka více, kteří dokončili soutěž). Nedělám to proto, abych se mohl bít v prsa, podívej co jsem vytvořil, ale pro radost. A to pro radost těm, kdo se zúčastní, kdo se v klidu chtějí věnovat tomu co je baví. O minimální neřku-li žádné účasti lidí z této komunity jsem v podstatě nepochyboval a o to více mě překvapilo, že se i tací našli. Zde se totiž většina lidí zapojuje do soutěží v FT stylu (jistě, taky to má své kouzlo) a cinkání do plechu pro ně má libější zvuk než plesknutí papíru. O tom by se dalo vést diskuse do nekonečna. Těžko někoho takového přesvědčit, aby přešel ze sklopek na terče. Ale znovu platí. Mě to nevadí a i kdybych to měl provozovat pro 5 lidí, kteří z toho budou mít radost, budu to pro ně dělat. Na nějaké úspěšnosti mi nesejde.

Mě především vadí, že se mluví o tom co by kdyby, na nabídnutou ruku se plive, neřeší se jak dosáhnout toho aby se to vylepšovalo k obrazu těch kdo o to mají zájem, ale jen se blbě krafá. Přesně podle toho co jsem už psal nahoře. Kdo chce, řeší jak, kdo nechce, hned ví proč. A přesně to jsi předvedl slovy: Třeba přídeš i na nějaký zlepšení. Dej návrhy. Já jsem člověk otevřený všemu, jsem pro každou špatnost, jak se říká, ale musí to mít hlavu a patu. Kromě počeštění zde nezazněl jediný návrh. Ani jeden. Přičemž počeštění je věc, která je vyřízenou záležitostí. Vy to ještě nevidíte, ale to je otázkou asi 3 dnů, než při svých časových možnostech dokončím a publikuji hotové. Zjednodušení ? Jednodušší už to ani být nemůže. Žádná soutěž si nemůže dovolit uvíznout na mrtvém bodě, kvůli nejasnostem a nejednoznačnostem v pravidlech. Musí to být dané tak, aby si to nikdo nemohl vyložit jinak. Pokud víš, jak to zjednodušit, aby to splňovalo podmínky naprosté jednoznačnosti, rád zvážím návrhy.

Třeba Jabberwocky... bohužel, je mi moc líto, už se nevzpomínám o co konkrétně šlo - blbá paměť :D, ale našel nedostatek oznámil a přispěl. Místo toho aby hodinu hledal důvody proč zavrhovat, za pět minut mi pomohl. Takových si vážím.

Nechtěl jsem flame, ale podobný přístup mě vytáčí. Myslel jsem si, že Grinch neměl pravdu v tom co si o větrovkářích myslí. Jak vidím, fail.
Naposledy upravil(a) Peca CZ dne 24 led 2012 18:22, celkem upraveno 1 x.
Umarex Hammerli 850 AirMagnum XT .177 / Delta Optical Titanium 4-16x42AO (Duplex)

Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 24 led 2012 18:10

Aha, tak jsem konečně pochopil v Open Airgun League rozdíl mezi Non Moded Rifles Ladder a Tuned Up Rifles Ladder a že to je vlastně puška bez optiky a s optikou. Akorát jsem musel rozkliknout a jít do podrobných pravidel. A pak že musím jít od Class Conquest přes Position Attack a Basic Skill Class až se dostanu do Top Shooters Class, kde si už konečně můžu vystřelit na 30 metrů...
Jako já nechci vrtat , ale tohle není střílení, to je nějaká počítačová hra.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Peca CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca CZ » 24 led 2012 18:19

Co se kategorií týká, velmi zjednodušeně - ano. Stačí ale, abys střílel v sedě s oporou (třeba bipod) i přes otevřená mířidla a patří to také do Tuned Up Rifles (nově Modifikovaná vzduchová puška).
To další jsi tak úplně nepochopil, ale mohu zodpovědět. Stačí když se kvalifikuješ, třebas jen jediným nástřelem do TOP (nově Výkonnostní skupina A) a budeš picat na 30 hned od začátku druhé etapy.
A ano, kdo si hraje nezlobí. Nakonec, je to také motivace k dosažení lepších výsledků, protože to co jsi napsal ty se týká slabších střelců.

JR

Příspěvek od JR » 24 led 2012 18:20

Zkus nás všechny neházet do jednoho pytle, kromě těch horších a vyloženě drzejch rejpalů jako sem já je tam i pár fajnovejch chlapů, za který dám klidně ruku do vohně.

Ode mě žádný návrhy nečekej, mě tahle soutěž nezaujala. Zajímaj mě soutěže, kde vidim lidi tváří v tvář a můžu se od nich něčemu přiučit. Ale tu tvojí nehanim, věřim, že někomu se to líbít může.

Reagoval sem proto, žes napsal blbost a taky proto, že Markr má s tou angličtinou pravdu a ty ses do něj zbytečně vobul. To nemám rád.
Jabberwocky

Příspěvek od Jabberwocky » 24 led 2012 18:27

Mně ta pravidla nijak extra komplikovaná nepřišla. Nadcházejícího ročníku se rád zúčastním a Pecovi děkuju za tuhle možnost.
BSA Lonestar 4,5 mm + NS Nighteater 6-24x56 AG
Slavia 634 4,5 mm + NS Mountmaster 6x40 AO
www.promonarchii.cz
Peca CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca CZ » 24 led 2012 18:32

Hůl nelámu nad nikým. Co jsem napsal v té poslední části to mělo spíš přimět k zamyšlení. Velmi rád věřím, že jsou tu lidi, za které se dá dát ruka do ohně - o několika takových vím sám.

Co se týká soutěže kde vidim lidi tváří v tvář a můžu se od nich něčemu přiučit, jsem oběma rukama pro. To už jsem zde psal, bude li to o pleskání do papíru a ne cinkání o plech. Mé časové možnosti jsou ale velmi omezené a kdybych něco takového chtěl udělat sám, nedopadlo by to a ztroskotalo by to na časových dispozicích. Rád ale podám pomocnou ruku tam, kde mě má co oslovit. Podobně, jako ty, jenže já se nezdráhám pomoci ani tam, kde můžu být užitečný aniž bych od toho cokoli čekal, zvlášť když mě to nestojí nic jiného než trochu vlastní práce.

LOL: Já o vlku (Jabberwocky) a vlk za dveřmi. Chlape sorry, jestli se tě nějak dotýká, že jsem zapomněl co jsi mi tehdy helfnul.

Jabberwocky

Příspěvek od Jabberwocky » 24 led 2012 18:38

Hlavu máme, koukám, stejnou – já na to taky zapomněl :-D V pohodě, rádo se stalo, i když už si fakt vzpomínám jenom matně :-)
BSA Lonestar 4,5 mm + NS Nighteater 6-24x56 AG
Slavia 634 4,5 mm + NS Mountmaster 6x40 AO
www.promonarchii.cz
milius

Příspěvek od milius » 24 led 2012 19:57

Jen se chci zeptat,proč jsou ty kategorie v angličtině?Někdo přijede?Protože mě dělá problém už to přeložit.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
Peca CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca CZ » 24 led 2012 20:06

miliusi, momentálně jsou tam pravidla z loňska. Každej den udělám kousek práce a v tuto chvíli dělám na úpravě pravidel, která budou počeštěná. Předtím se mi to zdálo dobré, protože jsem zkrátka nemohl najít výstižné názvy v češtině (zřejmě z nedostatku inspirace). Letos tedy v češtině (mimo názvu soutěže).

Mr.Handy

Příspěvek od Mr.Handy » 24 led 2012 23:37

Názvy v angličtině jsou proto, že to tak tvůrce chtěl :D . Tady se také vžil název Online terč a nikomu to nepřipadá divné. Soutěž vzduchovky online by měla česky být třeba Vzduchovky přes internet, ale není. Šlo by pokračovat třeba na názvy FT a HFT a zkratky typu LOL a IMHO. atd...
8)

PS: Moje přezdívka zde je také z angličtiny a nikomu to nevadí :lol:
PEPAN

Příspěvek od PEPAN » 24 led 2012 23:53

šak je to v pořádku, ale někoho to taky může odradit, já taky přeložit neumim, než se s**át s překladačem tak radši vezmu flintu a jdu prohánět plechovky :P , jsem velmi vděčný za svou nedospělost a schopnost se zabavit jakýmkoli improvizovaným cílem, tak bych do onlajnky stejně nešel
Nejde!Prostě NNe
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 25 led 2012 16:53

Ono kdyby to aspoň bylo anglicky nějak logicky.
Já anglicky něco umím, ale že Non Moded Rifle je puška s pevnými mířidly a když na tu pušku, která ani nemá pevná mířidla nasadím optiku, tak se změní na Tunned Up Rifle, by mě nenapadlo... :D

Kromě toho si ani nejsem jistý, jestli se náhodou nepíše modded se dvěma "d".
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Odpovědět