TAU 200 BT
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
jednoznačně to bude těsnění ventilu. Neznám TAU BT200, ale najdi si rozkres a koukni do toho. Přetěsnit ventil nebývá technicky ani finančně vůbec náročné.
Re: TAU 200 BT
Takže problém vyřešen.
TAUka už po dotažení bombičky drží tlak a neuchází ani po jednotlivých výstřelech.
Problém byl v tom, že po dotažení bombičky (při nataženém závěru) ušel plyn přes hlaveň - trochu nečistoty (rzi) na těsnění ventilu.
Kdyby náhodou někdo měl podobný problém, tak tady je podrobnější návod. Zhruba takovou radu jsem potřeboval
1.) Sundat pažbu
2.) Odšroubovat trubku zásobníku plynu
Měli by jste zkončit na tomto

3.) V levé části obrázku je vidět ventil - detail zde

stačí vytáhnout jistící tyčku a z ventilu vytáhnete pružinku a tyčinku doléhající na ventil (sorry za terminologii)

4.) Pročistit těsnění ventilu

Vzal jsem vatové tyčinky, namočil do benzínu a pročistil těsnění ventilu i protikus
Na první pokus se nepovedlo (TAUka držela tlak po dotažení bombičky, ale po prvním výstřelu opět ucházela). Druhé rozebrání a pročistění již zabralo.
Fotky zde
http://tomas-tnt.rajce.idnes.cz/TAU-200
TAUka už po dotažení bombičky drží tlak a neuchází ani po jednotlivých výstřelech.
Problém byl v tom, že po dotažení bombičky (při nataženém závěru) ušel plyn přes hlaveň - trochu nečistoty (rzi) na těsnění ventilu.
Kdyby náhodou někdo měl podobný problém, tak tady je podrobnější návod. Zhruba takovou radu jsem potřeboval

1.) Sundat pažbu
2.) Odšroubovat trubku zásobníku plynu
Měli by jste zkončit na tomto
3.) V levé části obrázku je vidět ventil - detail zde
stačí vytáhnout jistící tyčku a z ventilu vytáhnete pružinku a tyčinku doléhající na ventil (sorry za terminologii)
4.) Pročistit těsnění ventilu
Vzal jsem vatové tyčinky, namočil do benzínu a pročistil těsnění ventilu i protikus
Na první pokus se nepovedlo (TAUka držela tlak po dotažení bombičky, ale po prvním výstřelu opět ucházela). Druhé rozebrání a pročistění již zabralo.
Fotky zde
http://tomas-tnt.rajce.idnes.cz/TAU-200
Walther CP 99 , TAU 6, TAU 7 , Drulov DU-10
TAU 200 dioptr, Umarex 850 Airmagnum 5.5 kyvet power, Cz 200 4.5
Momentálně ve stavu experimentování s vlastní pažbou
TAU 200 dioptr, Umarex 850 Airmagnum 5.5 kyvet power, Cz 200 4.5
Momentálně ve stavu experimentování s vlastní pažbou
Super návod. Díky. Mojí TAUku to také čeká.
Dobrý den, kolegové, sháním redukci na propouštění z hasičáku (závit 3/4) do kyvet. Zatím (březen 2016) jsem nikde neuspěl... nemáte tip kde sehnat?
Díky předem za info.
Díky předem za info.
Díky Tomio za skvělý návod vyčištění TAU-ky. Měl jsem podobný problém ale s ventilem pro napouštění z kyvety. TAU 200 junior jsem v originále sehnal před měsícem, vyčistil jsem jí, promazal, zkontroloval, ale protože prakticky od 90. let ležela ve skříni, podepsal se na ni zub času a všechna těsnění byla "načatá". Naštěstí v Čenčicích u Loun je skvělá prodejna s ložisky a O-koružky (http://www.loziska-iskalcuk.cz), takže přetěsnění nebyl problém. Hned jsem koupil další těsnění na pistolové TEX-ky a TAU 6. Stále ale lehonce podcházel přední ventil - to bylo odstraněno právě jemným vyčištěním dosedací plochy za pomoci vatových tyčinek a technického benzínu + vyleštění malou ruční rotační bruskou a malým mosazným kotoučkem. Teď už TAU-ka maká skvěle, zkoušel jsem tlakovat jak 7g bombičkou, tak i kyvetou. Vzduchovka drží tlak a nástřel na 10 m skvělý. Na delší vzdálenost jsem z důvodu většího větru prozatím nestřílel.