strelba vzduchovkou na potkany/krysy/mysi vs. zakony
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- DrobasMirek
věř mi, že potkan nepozná rozdíl mezi 15 a 16J.. těch 14 - 15J budeš mít na S634 stabilně a když nebudeš už spokojenej tak si koupíš za 160 CZK novou pružinu.. vyměněno během pár minut
nevymejšlej ptákoviny, hammerli a ruger pusť z hlavy a kup si v týhle cenový jedinou dobrou volbu
nevymejšlej ptákoviny, hammerli a ruger pusť z hlavy a kup si v týhle cenový jedinou dobrou volbu
Re: strelba vzduchovkou na potkany/krysy/mysi vs. zakony
xtreme : neřeš jouly. tak jak říká mirek. potkan to nepozná. jestli myslíš, že je 16J málo tak není. na 8m 7J projde potkánovi hlavou jak nic. nechci opakovat ostatní ale nevymejšlej ptákoviny
nevim jak krysa, ale normalni hw97 /7J , prozene kune diabolku 4.5mm na 30 metru skrz hlavu.
jsem slysel
jsem slysel

HW35, HW40, HW45, HW70
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
-
Když jdete po ulici, můžete slyšet partu puberťáků, jak povídaj, že bude zítra konec světa! A věříte tomu?
Sám mám na pažbě pár zářezů za pár potkanů, žádní rambové......spíš taková tlustá myš a nikdy diabolka nešla skrz.....vždy zůstala uvnitř, ať už šlo o zásah do hlavy nebo těla....... Vzduchovkou to bylo většinou tak na 5m s 8J a to jsem měl BOXERY.......
Sám mám na pažbě pár zářezů za pár potkanů, žádní rambové......spíš taková tlustá myš a nikdy diabolka nešla skrz.....vždy zůstala uvnitř, ať už šlo o zásah do hlavy nebo těla....... Vzduchovkou to bylo většinou tak na 5m s 8J a to jsem měl BOXERY.......
-
Tříkilový půlmetrový krysy
Beru CZ 200 a vzhůru, směr JAR
:
http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/2 ... friky.html

http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/2 ... friky.html
Dopřej mi,Pane,abych v boji,který jde životem,našel odvahu udeřit a mám-li vyhrát,dej,aby to bylo podle zákonů a aby se pravda a čest udržely vysoko a mám-li prohrát,abych našel sílu a odvahu postavit se u cesty a pozdravit vítěze,když půjde kolem.Amen.
nicnetrefim: na 5 metrů s 8j nešla diabolka skrz myš či dokonce její hlavu? A ještě se špičatou diabolkou? Co to plácáš za nesmysly? To sis asi o 8joulech mohl nechat znát. Na pět metrů prostřelíš myš i pistolí LOV21.
Mimoto špičatá střela/průstřel je na lov či usmrcení škodné podstatně méně účinná než plochá nebo půlkulatá.
Mimoto špičatá střela/průstřel je na lov či usmrcení škodné podstatně méně účinná než plochá nebo půlkulatá.
AA S400 classic + delta titanium 4-16x42, slavia 634 + delta 4x32, a plno jiných s/hraček 

-
A tahle se střílet může? Není chráněná? Je mi líto ty barvy!!!
Slávie 634 cal. 5,5 mm + Delta 4x32 AO + JSB Exact
Lov 21 cal. 4.5 (Novalov) + kolimátor RD 40+ JSB Match (zelené)
Lov 21 cal. 4.5 (Lov Bullpup) + kolimátor Walther Top Point II
Lov 21 cal. 4.5 (Lov Viper) + Bullet Project 4x32 AOE
Lov 21 cal. 4.5 (Novalov) + kolimátor RD 40+ JSB Match (zelené)
Lov 21 cal. 4.5 (Lov Bullpup) + kolimátor Walther Top Point II
Lov 21 cal. 4.5 (Lov Viper) + Bullet Project 4x32 AOE
- DrobasMirek
když s 8 Joule na 5 m neprostřelíš aspoň 2 myši stojící v pozoru tak to neni 8 J.. to je jednoduchý
Slavie 630/631 má cca řekněme kolem dokola těch 7-8 J a olovo jde skrz špačka na víc než 15 m(ověřeno praxí před více než mnoha lety, to už je promlčený, nicméně mi začínaji dozrávat třešně..
)
Slavie 630/631 má cca řekněme kolem dokola těch 7-8 J a olovo jde skrz špačka na víc než 15 m(ověřeno praxí před více než mnoha lety, to už je promlčený, nicméně mi začínaji dozrávat třešně..

Ja mam asi 25 stromu tresni a pokazde kdyz dozraje jedem ze stromu, prilitne hejno a za pul hodiny jich tam zustane jen par naklovanych
kdybych mel tak cas tam sedet 

Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42
http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
@Tomayo - nejlepsi cas, zorganizovat privatni field target 

HW35, HW40, HW45, HW70
Dej sítě a můžeš si vychutnávat plno šťavnatých třešínek a nemusíš nic střílet. Nehledě na to, že střelbou to neochráníš tak dobře, jako sítěmi, protože bys u toho musel sedět nonstop.
jsem pro
zahrada velka , stromu moc , spacku hejna po 50ks minimalne....takze jestli tresne snime my nebo spacci
mam pripravit nejake tabulky na FT ?

mam pripravit nejake tabulky na FT ?

H@nz píše:Dej sítě a můžeš si vychutnávat plno šťavnatých třešínek a nemusíš nic střílet. Nehledě na to, že střelbou to neochráníš tak dobře, jako sítěmi, protože bys u toho musel sedět nonstop.

Ještě že to nebylo z té třešně
Spoustu času ani peněz nemám a o těch ostatních věcech taky pochybuju tzn. budeš to muset zvládnout sám
Jinak jen tu prezentuju názor někoho jiného, kdo tu už radil sítě. Nevím, jak velká je to v tvém případě investice. Pokud pěstuješ polokmeny nebo čtvrtkmeny nebo jak se těm malým šlechtěným odrůdám stromů nadává, tak i když jich máš 5, nemusela by to být až taková hrůza a bylo by to určitě efektivnejší, než střelba.

@H@nz - pri vsi ucte, site jsou opravdu reseni jen pri dvou trech stromech.
muj kamarad ma nekolik soukromych rybniku, ktere ho (a jeho rodinu) zivi. prodava ryby do restauraci a taky je udi, ma takovou malou prodejnu. dvakrat mu to kormorani vyplendili, dostal nahradu, ktera pokryla jeho vydaje. ale clovek chce byt za svou praci taky odmenen, neco vydelat. ona se musi taky nejaka pojistka, najem a nejake vedlejsi vydaje jsou taky k zaplaceni.
nejake site - tomu se kormorani smali. prvne musel (ten kamarad) bojovat proti ochranarum, protoze ty mrchy se vrhly i proti sitim a tam se nejaka dycky udusila, obesila. no a potom dostal vyjimecne povoleni je strilet, respektive ten jejich svaz nebo spolek . a jen urcity pocet. on se clovek taky nekdy pri pocitani splete, kdyz neni kontrolovan.
. no a ty mrchy videly , ze tady jim psenka nepokvete, tak odtahly nekam dale.
kazdej zahradkar pouziva nejake to "DDT" nebo podobne svinstvo proti slimakum. takze kdyz si nekdo chce zachranit nekolik tresnovych stromu, tak ho necham bejt, pokud nestrili nejake chranene zvirata.
uz jsem to tu jednou psal. clovek sebral prirode moznost , aby se sama regulovala. kdo treba lovi kormorany? krysy? mandelinky? potkany? tech nekolik "kittekat" kocek, kter emigrujou do lesa?
muj kamarad ma nekolik soukromych rybniku, ktere ho (a jeho rodinu) zivi. prodava ryby do restauraci a taky je udi, ma takovou malou prodejnu. dvakrat mu to kormorani vyplendili, dostal nahradu, ktera pokryla jeho vydaje. ale clovek chce byt za svou praci taky odmenen, neco vydelat. ona se musi taky nejaka pojistka, najem a nejake vedlejsi vydaje jsou taky k zaplaceni.
nejake site - tomu se kormorani smali. prvne musel (ten kamarad) bojovat proti ochranarum, protoze ty mrchy se vrhly i proti sitim a tam se nejaka dycky udusila, obesila. no a potom dostal vyjimecne povoleni je strilet, respektive ten jejich svaz nebo spolek . a jen urcity pocet. on se clovek taky nekdy pri pocitani splete, kdyz neni kontrolovan.

kazdej zahradkar pouziva nejake to "DDT" nebo podobne svinstvo proti slimakum. takze kdyz si nekdo chce zachranit nekolik tresnovych stromu, tak ho necham bejt, pokud nestrili nejake chranene zvirata.
uz jsem to tu jednou psal. clovek sebral prirode moznost , aby se sama regulovala. kdo treba lovi kormorany? krysy? mandelinky? potkany? tech nekolik "kittekat" kocek, kter emigrujou do lesa?
HW35, HW40, HW45, HW70