Sk?senosti s E-shopmi na Slovensku - merkuria.net a afg.sk
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ahoj, chtěl bych si objednat vzduchovku z merkuria.net. V obchodních podmínkách stojí:
Tu uvedené zbrane patria do kategórie D. Do vlastníctva ich môže nadobudnúť osoba staršia ako 18 rokov bez nutnosti registrovať zbraň na polícii. Podľa novely zákona 190/2003 Z.z.o zbraniach a strelive sa nesmie uzatvárať zmluva na diaľku. Zbrane je možné zakúpiť alebo objednať len osobne na prevádzke alebo priamo od nášho pracovníka v súlade zo zákonom. Z uvedených dôvodov firma neposkytuje objednávanie zbraní, streliva a prislušenstva, ktoré podliehajú zákonu 190/2003, na diaľku. Objednávka, ktorá bude obsahovať zbrane a strelivo podľa zákona 190/2003 Z.z., nebude platná bez osobného potvrdenia.
Znamená to snad, že bych tu objednávku tam musel jet osobně potvrdit? Jestli ano, proč teda umožňují nákup do košíku na internetu?
Tu uvedené zbrane patria do kategórie D. Do vlastníctva ich môže nadobudnúť osoba staršia ako 18 rokov bez nutnosti registrovať zbraň na polícii. Podľa novely zákona 190/2003 Z.z.o zbraniach a strelive sa nesmie uzatvárať zmluva na diaľku. Zbrane je možné zakúpiť alebo objednať len osobne na prevádzke alebo priamo od nášho pracovníka v súlade zo zákonom. Z uvedených dôvodov firma neposkytuje objednávanie zbraní, streliva a prislušenstva, ktoré podliehajú zákonu 190/2003, na diaľku. Objednávka, ktorá bude obsahovať zbrane a strelivo podľa zákona 190/2003 Z.z., nebude platná bez osobného potvrdenia.
Znamená to snad, že bych tu objednávku tam musel jet osobně potvrdit? Jestli ano, proč teda umožňují nákup do košíku na internetu?
Re: Skúsenosti s E-shopmi na Slovensku - merkuria.net a afg.sk
Bohužiaľ, je to tak. Podľa zákona treba prísť osobne do predajne, preukázať sa, že máš 18 rokov a tovar si objednať, resp. kúpiť. Podľa správnosti by stránky s objednávacím košíkom u takýchto obchodov už nemali existovať. Stránka Merkurie ja však kapitola sama o sebe. Aktualizáciu odhadujem raz za rok. Stáva sa, že tam prídeš, na stránke tovar majú akože na sklade, ale v skutočnosti ho nemajú. Majú tam zbrane, ktoré sú už roky "vypredané". Na druhej strane majú na predajni tovar, ktorý na stránke nie je. Najistejšie je telefonicky sa vopred dohodnúť a potom prísť.cvicubis píše:Znamená to snad, že bych tu objednávku tam musel jet osobně potvrdit? Jestli ano, proč teda umožňují nákup do košíku na internetu?
Pokiaľ mám správne informácie, Merkuria zareagovala na nový zákon tak, že uzavrela dohody s predajňami poľovníckych a rybárskych potrieb na Slovensku(?), kde je možné vybaviť osobne objednávku a tovar potom zašlú na udanú adresu.
TAU 7, Steyr LP10, Slavia 631, Feinwerkbau Model 500, Ardesa Patriot .45, LOV 21, Hämmerli AP20
kb :-> Díky MOC za odpověď. Bohužel pro mě to znamená že si tu vzduchovku nekoupím. Je to pro mě příliš daleko...... .
Od 1.5.2011 podľa nového zákona bude možné objednávať zbrane kategórie D aj príslušenstvo a strelivo aj na diaľku. V Merkurii o tom vedia, komunikoval som o tom s nimi. Takže vydrž pár dní a veselo objednávaj.
Umarex CPSport .177
Crosman 2250XT AirSource .22, Nikko Stirling 3-9x40 AO Mountmaster
Picasso 1,6 HDi - ex, momentálne corolla 1,6 Valvematic
:-)
Toky -> jestli je to pravda, udělal jsi mi velkou radost...... . Btw. Doufám, že to bude platit i při posílání do ČR.
http://www.nrsr.sk/Dynamic/Download.aspx?DocID=353422
...
2. § 14a znie:
„§ 14a
Nesmie sa uzatvárať zmluva na diaľku,15a) ktorej predmetom je nákup a predaj zbrane alebo streliva inej ako zbrane kategórie D, streliva pre zbraň kategórie D, hlavných častí a súčastí zbrane kategórie D, ak tento zákon neustanovuje inak.“.
...
...
2. § 14a znie:
„§ 14a
Nesmie sa uzatvárať zmluva na diaľku,15a) ktorej predmetom je nákup a predaj zbrane alebo streliva inej ako zbrane kategórie D, streliva pre zbraň kategórie D, hlavných častí a súčastí zbrane kategórie D, ak tento zákon neustanovuje inak.“.
...
Umarex CPSport .177
v merkurii som kupoval co2 revolver vsetko bez problemov kvalitne zabalene a s AFG mam iba vyborne skusenoti nakupoval som u nich iba malickosti vzdy bol nakup do 25 eur ,ale po druhom nakupe mi poslali za vernost nahradny zasobnik dan wesson na co2 revolver v hodnote12,5 eur co urcite v tejto dobe sa tak casto nevidi ze by predajcovia takto ocenili svojich zakaznikov zvlast pri nakupoch za par eur.
Gamo hunter DX -Nikko Stirling 6x40AO mounmaster
Crosman Benjamin trail nitro piston 2.
Beretta APX 4,5mm
Crosman Benjamin trail nitro piston 2.
Beretta APX 4,5mm
Re: Skúsenosti s E-shopmi na Slovensku - merkuria.net a afg.
Merkuria.net s.r.o (defense.sk)
Bernolákova 1165/38
955 01 Topoľčany
Prva skusenost:
Na stranke bolo uvede: pri vzduchovkach SKLADOM (5KS, 3ks atd), ked som prisiel na predajnu skladom nic nebolo. Ani nevedeli povedat, kedy budu. Pomylit sa da pri 1-2ks, ze to nestihli zmenit.
Tato skusenost ma stala PENIAZE a CAS.
Ak by som to objednal cez internet a zaplatil dopredu asi by som sa nedockal.
Snad sa polepsia a ak nie je tu este "Schneider" tym snad nebudu vadit moje peniaze.
S touto skusenostou niesom sam ...
Ako správne nakupovať na internete? Sedem základných rád
Čítajte viac: http://tech.sme.sk/c/7514982/ako-spravn ... z3KCPP0cV7
Bernolákova 1165/38
955 01 Topoľčany
Prva skusenost:
Na stranke bolo uvede: pri vzduchovkach SKLADOM (5KS, 3ks atd), ked som prisiel na predajnu skladom nic nebolo. Ani nevedeli povedat, kedy budu. Pomylit sa da pri 1-2ks, ze to nestihli zmenit.
Tato skusenost ma stala PENIAZE a CAS.
Ak by som to objednal cez internet a zaplatil dopredu asi by som sa nedockal.
Snad sa polepsia a ak nie je tu este "Schneider" tym snad nebudu vadit moje peniaze.
S touto skusenostou niesom sam ...
Ako správne nakupovať na internete? Sedem základných rád
Čítajte viac: http://tech.sme.sk/c/7514982/ako-spravn ... z3KCPP0cV7
- mtarnovsky
Z Merkurie som neobjednaval, V AFG som musel 3x zrusit objednavku ,lebo vzdy nieco nemali,aj ked pisali ze je skladom.
Zato z Colosus.sk 100% spokojnost. Po objednani do 2-3dni doslo vsetko co som objednal a v poriadku- aj flinta, diabolky,optika, 2 airsoftky,aj bbcka. Objednaval som tam 5x a vzdy bez problemov.
Zato z Colosus.sk 100% spokojnost. Po objednani do 2-3dni doslo vsetko co som objednal a v poriadku- aj flinta, diabolky,optika, 2 airsoftky,aj bbcka. Objednaval som tam 5x a vzdy bez problemov.
Hatsan AT44-10w 5,5 + Leupold 4-24x50e+pumpa
Crosman1377-40cm hlaven,flat top,prerobena spust,pretesneny transfer,ocel.zaver,4-9x40,pazba
Slavia 620
Crosman1377-40cm hlaven,flat top,prerobena spust,pretesneny transfer,ocel.zaver,4-9x40,pazba
Slavia 620
Medzi tými radami v bode 1 je:brcko píše:Tato skusenost ma stala PENIAZE a CAS.
Stačí jeden telefonát...Stačí jeden telefonát a viete, že čosi príde až o dva týždne a čosi nebude vôbec.

Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
Civilizovaní?
Na obchod Merkuria som vyslovene nenarazil na "negativne" reakcie ...
Ano, mohol som zavolat ALE naco je potom taka informacia na WEBE? t.j. mame SKLADOM 5ks ale vlasne NIE v NASOM sklade.
Napr. Alza.sk stym nema problem - tovar sedi aj na webe. Naco mam "otravovat" zamestnancov, ked si stav skladu viem pozret na webe?
Kludne v Merkuria.net kupim nieco len si musim dat pozor a overovat stav - moja chyba ponaucil som sa, presne tak "Stačí jeden telefonát"
. Malo kupujem v malych e-shopoch na SVK/CZ.
Ano, mohol som zavolat ALE naco je potom taka informacia na WEBE? t.j. mame SKLADOM 5ks ale vlasne NIE v NASOM sklade.
Napr. Alza.sk stym nema problem - tovar sedi aj na webe. Naco mam "otravovat" zamestnancov, ked si stav skladu viem pozret na webe?
Kludne v Merkuria.net kupim nieco len si musim dat pozor a overovat stav - moja chyba ponaucil som sa, presne tak "Stačí jeden telefonát"

Jakej telefonát? Proč by měl zákazník předem volat?:roll: Pokud nemají udáno dostupnost na dotaz nebo v případě žádaného zboží dostupnost řekněme do 14ti dní,tak to mají mít.A pokud to nemají,je to špatný eshop.Do Česka mají poštovné jak do Austrálie.Jednou jsem tam kupoval a radši si to nechám poslat odjinud.V Česku už taky nekupuji.Na stránce mají všechno,ale ve skladu velikosti garáže na Smárta pár diabolek.Všechno jsou to jen překupníci a lákači lidí a dneska dají živnosťák každýmu.
Místní trh si tedy nezaslouží zisk.....

Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
Aj mne sa to tak stalo v Merkurii na slade áno po overení mailom majú a keď som prišiel nebolo tak domou naprázdno
Steyr LG 110 5,5
HW 100 SK 4,5
Airgun Vulcan 4,5 Hawke 4-16x44
Weihrauch HW30 MII/S 4,5 mm /// NS Air King 2-7x32
Kandar CP1 M
Zoraki HP-01 ultra
Crosman Marlin Cowboy
Crosman 1760
Slavia mix
Lov 21
S.P.A.PP700 4,5
HW 100 SK 4,5
Airgun Vulcan 4,5 Hawke 4-16x44
Weihrauch HW30 MII/S 4,5 mm /// NS Air King 2-7x32
Kandar CP1 M
Zoraki HP-01 ultra
Crosman Marlin Cowboy
Crosman 1760
Slavia mix
Lov 21
S.P.A.PP700 4,5
Já jsem v merkurii kupoval HW 100,super domluva, ověření jestli je skladem a hurá na slovensko pro ni.
To co jsem chtěl, měli jen oni.
Proběhla dohoda na ceně, k tomu nějaký diabolky grátis, trochu se pokecalo a bylo to doma
.
Takže já jsem spokojenej
To co jsem chtěl, měli jen oni.
Proběhla dohoda na ceně, k tomu nějaký diabolky grátis, trochu se pokecalo a bylo to doma

Takže já jsem spokojenej

Weihrauch HW 100T laminated .177, Sightron SII