Britva

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
voc
brousek

Příspěvek od voc » 23 říj 2008 15:04

Děkuji kolego Smékale.
Zavolal jsem tam a potvrdil. :wink:
Za chvilku jdu volat do MIKOVu.

Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smékal Petr » 23 říj 2008 15:16

Není zač kolego Voci, a jsem rád, že jsi se do tho obul takříkajíc z gruntu. Věřím, že se Ti podaří zrealizovat nádhernou krásku. Materiály na střenky by určitě bylo lepší probrat přímo s panem Štraubem. Jde hlavně o to aby neměnily časem zbarvení. Staři zubaři z tohoto důvodu používali na zubní náhrady hroší kly. Ty totiž mají celou škálu barvy a ani působením sluníčka či času se nemění. :D, Mě osobně by se líbila slonovina pro její zvláštní smetanovou barvu a taky proto, že používáním získává vyšší lesk a nevystupují na ní póry. Ale to je jen moje úvaha. :lol:
Zdravím Petr S.
357-Magnum - velmi dobrý argument pro uzavření příměří.
MUDR C

Břitva.cz

Příspěvek od MUDR C » 23 říj 2008 15:49

Radgost píše:To Smékel + Baron. Pánové, co takhle sepsat knihu, případně udělat speciální web (nikoliv diskuzi jako je tato nebi Rybina) o břitvách, kde můžeme rozebrat naše (hlavně vaše) zkušenosti do sruzumitených témat?

Na tomto webu by byly seřazeny jednotlivé rady, postřehy a náměty.
V diskuzích, ať tady nebo na rybině, se jednotlivé postřehy a rady ztrácejí v balastu chatu. Nic proti chatu, sám se rád účastním, ale nováčkům, ale zkušenějším břitvařům, kteří sem tam hledají starší radu, se fórum špatně prohledává.

K tomuto účelu nabízím doménu britva.cz.
Již jsem si ji závazně zaregistroval a během dneška bude funkční.
Dobrý den pánové

Počin s doménou Břitva.cz se mi velmi líbí. Jen netuším, jak budu pokrývat tři fóra, tiskové + televizní zprávy.

Přicházím se svoji troškou do mlýna.

- ideální stav by byl založit Charitativní organizaci Břitva.cz. zahrnující internetový obchod a fórum diskutujících. Důvody jsou finanční. V ČR platí zákon, který umožňuje odvádět několik procent z platu na charitu. De Jure jsou to peníze, kterých se stát vzdává ve jménu doročinosti. Jedná se jen o procenta. Ale 100 krát 100 Kč je už 10 000 Kč. Břitvomilové v ČR by tak mohli přispívat z peněz odváděnych státu. Jsou to peníze bez práce. Více poradí účetní.

- Charitativní organizace neplatí daň ze zisku.

- Rozviňte obchodní spolupráci s Mikovem. Link zde:

http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t ... a075315ac8

Zde je kontakt:
pan František ŠTRAUB
Technický ředitel
http://www.mikov.cz
Telefon do kapsy: 777 394 152
email: j.habrova@mikov.cz
http://www.mikov.cz/cz/46-Kontakty-Mikov.html

Do Předmětu uveďte: Pro p. Štraub, Břitva od Brocha.

Prodávat přez internet jejich Břitvy. Obecně si myslím, že je lepší zakoupit novou Břitvu s rovným, čerstvým ostřím, než obcházet bazary, vetešnictví, starožitnictví, aukce,… a doufat, že nekoupím „mrtvé“ ostří. Výměnou bych jim nabídl jejich logo na webu Břitvy. Říká se tomu bartrový obchod. Něco za něco. Nikdo nikomu nepřekáží.

- Navažte spolupráci s lokálními sedláři, a učnovskými dílnami, chráněnými dílnami zdravotně postižených. Studenti v truhlárně levně a kvalitně vyrobí dřevěné kopyto na obtahovací pás, krabičku na brousek od pana Sucháčka,… Sedlář dodá kůži. Vyrobí pouzdra na Břitvu, brousek, … Vše za dobrou cenu. Paleta možností je široká. Případně si můžete dát práci a nabízet nenaimpregnované a na broušení již připravené pásy. Samozřejmě za odlišnou cenu.

- Zajistěte, aby při vyhledání Googlem a Seznamem se Břitva.cz objevovala na první straně výsledku hledání bez toho, aby se jednalo o placenou reklamu. Úkol pro chytré programátory.

- Později přidejte anglickou + německou mutaci obchodu s implementací platby kreditní kartou a přez PayPal.

Toto vše pomůže financovat provozní náklady. ….a internetové muzeum Břitev ? ….a vydávání knih o „Břitvosmilství“ ? A …

Zlatým hřebem budoucna by mohlo být někde na Česko – Moravské hranici – to aby všichni měli recht – víkendové setkání uživatelů Břitvy.
Trocha fotografií a najednou máte žijící, dýchající komunitu, jejíž zájem se dědí. Zároveň tím udržíte a rozfoukáte zhasínající tradici. Co více si přáti.

Hodně štěstí Vám přeji.
voc

Břitva

Příspěvek od voc » 23 říj 2008 16:34

Tak jsem právě dotelefonoval s p. Štraubem.
Prosil mne, abych sem na fóra dal následující informaci:
Prosím nevolejte mu ohledně dodání břitvy. Zatím čeká na informaci od p. Brocha a nemá v ruce nic konkrétního. Z vlastního materiálu vyrábět nebude... Čeká na cokoli ze Solingenu a pak se uvidí. Jakmile bude mít konkrétní informace budou zvěřejněny zde a pak už není problém si objednat svou "krasavici". Nerad by byl za slibotechnu. Dodání břitvy v tuto chvíli není reálné.
Uvidíme jaké informace bude mít příští týden. :wink:
Francek

Příspěvek od Francek » 24 říj 2008 13:32

I já děkuji panu Smékalovi. Příspěvek jsem si bohužel přečetl až nyní, hned jsem panu Sucháčkovi volal. Nebyl ale přítomen, domluvil jsem se však s jeho ženou tak snad mi dojde brousek s tou správnou šířkou...
btw. jeho žena říkala že tam těch objednávek má více, takže je nás asi opravdu dost... :lol:
Radgost
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radgost » 24 říj 2008 14:25

Včera večer měl 4 objednávky.
MUDR C

Re: Břitva

Příspěvek od MUDR C » 24 říj 2008 18:18

voc píše:Tak jsem právě dotelefonoval s p. Štraubem.
Prosil mne, abych sem na fóra dal následující informaci:
Prosím nevolejte mu ohledně dodání břitvy. Zatím čeká na informaci od p. Brocha a nemá v ruce nic konkrétního. Z vlastního materiálu vyrábět nebude... Čeká na cokoli ze Solingenu a pak se uvidí. Jakmile bude mít konkrétní informace budou zvěřejněny zde a pak už není problém si objednat svou "krasavici". Nerad by byl za slibotechnu. Dodání břitvy v tuto chvíli není reálné.
Uvidíme jaké informace bude mít příští týden. :wink:
Pánové
Nevzdávejme se. Posílejme panu Štraubovi do Mikovu emaily. Nechť vidí, že zájem o Břitvy je široký. Emaily to vždy doloží.

Klidné odpoledne.
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Pozvání

Příspěvek od Smékal Petr » 26 říj 2008 01:29

Vážení kolegové a přátelé Břitvy,
dovoluji si Vás pozvat k návštěvě na
http://forum.britva.cz/index.php
kde kolegové Artifex a Radgost pro Vás připravili další prostor, kde rádi uvítáme Vaše názory, rady, příspěvky a dotazy. Věřím, že se budeme společně scházet na všech našich místech, kde si můžeme navzájem popovídat o našich láskách a kráskách - Břitvách.
Těíme se na Vás.
Zdravím Petr S.
relka

další fora

Příspěvek od relka » 27 říj 2008 08:01

Pánové, musím poděkovat za založení fora, kde se dá pohodlně a rychle dohledat potřebná informace. Na tomto stále se rozšiřujícím vlákně se stalo vyhledávání starších, ale potřebných odkazů velmi náročné na čas i oči... Ještě jednou díky
Zdravím
Herwe

Brousek a pasta

Příspěvek od Herwe » 27 říj 2008 20:06

Zdravím Vás Břitvaři.
Děkuji za nový web britva.cz
Tohle je můj poslední příspěvek sem. Je to proto, že nechci zbytečně zahlcovat nové fórum kravinama.
Jen mám dotaz ohledně brousku z břidlice, který mi dneska došel od pana Sucháčka. Zdá se mi být celkem velký. Jsou na něm různé rýhy a nerovnosti. Možná to nevadí, jen se ptám.....přikládám fotky. Zároveň nahodím i fotku brusné pasty. Poprosil bych o zhodnocení a celkové stručné shrnutí postupu jak na to nabroušení. Moc děkuji.
Herwe
Přílohy
IMG_8138.JPG
IMG_8133.JPG
Herwe

pasta

Příspěvek od Herwe » 27 říj 2008 20:07

...
Přílohy
IMG_8128.JPG
IMG_8134.JPG
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Brousky Sucháček

Příspěvek od Smékal Petr » 27 říj 2008 20:30

Probůh kolego Herwe,
vždyť to jsou nějaké polotovary. To vůbec není z jednolitě rostlé břidlice, a navíc to povrchové zpracování je pro mne naprosto neznámé. :shock: Určitě to chce p. Sucháčkovi zavolat a vysvětlit mu, že ten kámen musí být JEDNOROSTLÝ. a ne takový slepenec. Mám dotaz, po přiložení prstu na plochu je hladký nebo drsný? Mám pocit, že tento kámen vůbec nedělal na břitvu, ale na nože. Sice mi sliboval, že kameny doleští brusnou pastou, ale každopádně to musí být kámen bez puklin, odštěpků a rýh. Já jej tak vychvaloval, podle kamenů co mi kdysi poslal, a on tak pokazí :cry:

kolegové, máte ještě někdo takto zpracovaný kámen? Pokud ano přidejte fotografie, aby se to dalo řešit.

co se týká té brusné pasty, méně bývá v tomto případě lépe. To oznámení, že nahrazuje klasické broušení znamená, že příliš ubírá materiál na což pozor :!: Začít jen naředěnou černou a opravdu malinko, a zaleštit flaškou.
Zdravím Petr S.
Herwe

Příspěvek od Herwe » 27 říj 2008 20:48

No mi se to taky nějak nezdálo, proto sem se ptal :(
Když jsem s p. Sucháčkem telefonoval, tak jsme mu řekl o dobrých ohlasech mezi břitvaři na internetu a zdůrazňoval jsem mu, že to má být brousek na břitvu. Brousek co i přisel je z jedné strany drsný, asi na nože a z té druhé je to břidlice a je celkem jemná. Možná ty fotky trochu zkreslují a proto jsme to vyfotil ještě jednou. Už jsem se těšil, že mi nic nestojí v cestě a že můžu začít brousit..no ale zdá se, že to jen tak nebude :(
Brousek jem koupil na dobírku za 230 kč. Už nechci investovat další peníze, abych si oholil to svoje chmýří :)
Přílohy
IMG_8139.JPG
IMG_8140.JPG
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Brousky Sucháček

Příspěvek od Smékal Petr » 27 říj 2008 21:07

Tak přeci jenom jsem to viděl dobře, že je to slepenec, na nože. On Ti poslal dvouvrstvý borusek. No pro Tebe je hlavně důležité, jestli ta tmavá strana dost hladká. Pokud je bez nahmatatelných drsností, tak uděláme test. Polož brousek na kousek skla bez vody a na sucho, a zatoč brouskem. jestli není rovný, tak na něm budou jenom sem tam místa dotyku. Pokud jich bude hodně, tak by to mělo být dobré. Pak to samé udělej s olejem a sklem a na skle by mělo být jen slabé zmatování bez rýh. Pokud i to projde, můžeš se pokusit o první broušení. Na těch dalších fotkách to vypadá podstatně jinak, ale setejně tam vidím na jednom konci jakoby odštípnuto. Tam nebrousit. No snad se to povede. Držím palce.
Zdravím Petr S.
Herwe

Příspěvek od Herwe » 27 říj 2008 21:35

Díky za rady...
Na pohled ta brusná plocha jakž takž rovná je. S tím sklem to je trošku složitější, protože žádný kus skla na zkoušku doma nemám.
Břitvu jsem začal brousit :)
Vím že je to u každého kousku jiné, ale jak dlouho asi trvá než to nabrousím?
Přibližně...
Já totiž ani nevím, jak přesně poznám, že je to už dost. Nevím jak moc "umí" břitva být ostrá. Obtahovací řemen mám, ale zatím jen čistý, ve vodě přes noc naložený, napnutý a usušený. Zatím nenapajcovaný.
Po nabroušení na kameni se musí ještě břitva obtáhnout, taky nevím jak asi dlouho...
díky moc za další dávku znaostí do mojí hlavy .... :wink:
Odpovědět