Britva

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Dark

Příspěvek od Dark » 22 říj 2008 11:15

Extra doména pro milovníky břitvy není špatný nápad a mně se vždy líbil ale ne kvůli specializovaným článkům byť od odborníků typu Barona a Smékala. V zahraničí takové weby jsou ale podobné články tam ani moc nečtu. Spíš se prodírám balastem ve fórech kde se mně zdá, že jsou informace bezprostřednější a podle mě i v konečném důsledku kvalitnější. Je fakt že přehledné to moc není ale existují vyhledávače atp.
Pokud tedy specializovaný web tak nějaké ty úvodní články ale základem by mělo být opět kvalitní fórum. Tedy alespoň podle mě :-). No, k dnešnímu dni máme slušná fóra dvě - z nichž to na rybině je docela přehlené - tak je otázka zda je smysluplné začínat další ale pokud vznikne budu rád a určitě jej budu také využívat.
Je to však jen můj pohled na věc a Radgostovi přeju aby svůj dozajista dobrý nápad dotáhl do vítězného konce.

Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

napsat knihu a nový web

Příspěvek od Smékal Petr » 22 říj 2008 11:25

to kolega Radgost:
Na napsání knihy, nemám dostatek vědomostí a znalostí. To co znám se v podstatě vejde na pár řádků. Nový web bude vyžadovat velké organizační a provozní schopnosti. Rád se zůčastním takového projektu, ale nemám dostatek vědomostí a znalostí pro založení takového fora. Kolega Xerxes tady už jednou zmiňoval, že takové forum provozoval, a tak si myslím, že kdyby jste se do tohoto projektu pustili společnými silami, a za hojného přispění našich kolegů přátel Břitvy by se dílo mohlo podařit. Jen nevím, co takový web vyžaduje po stránce finanční a jak případné finance získat. Hlavně si myslím, že zdejší stránky jsou hojně navštěvované právě pro tu spontánnost zdejšího projevu. Tato spontánnost by se měla určitě zachovat i na novém místě.
Zdravím Petr S.
357-Magnum - velmi dobrý argument pro uzavření příměří.
Radgost
Kontaktovat uživatele:

www.britva.cz

Příspěvek od Radgost » 22 říj 2008 11:26

No uvidíme.
Zase si říkám, že asi netřeba mít 150 fór na téma břitva.
Začnu redakčním systémem a později třeba přidáme i fórum.
Později bych uvítal nějaké příspěvky na téma oceli, výbrus břitev, historie břitvy, historie výrobců břitev, atd. Prostě vše co se může, byť jen okrajově, týkat břitvy.

Pište (až zítra :lol: ) na redakce@britva.cz :lol:

To Smékal -> v základu finančně nikterak náročné. cca 1200,- Kč/rok
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

redakce Břitva

Příspěvek od Smékal Petr » 22 říj 2008 12:15

Kolego Radgoste,
hlásím se do sekce "praktické zkušenosti" :)
Zdravím Petr S.
Radgost
Kontaktovat uživatele:

:-)

Příspěvek od Radgost » 22 říj 2008 12:17

...a nějakou veselou příhodu z natáčení nemáte, mistře? :lol:
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

veselé příhody

Příspěvek od Smékal Petr » 22 říj 2008 12:34

Kolego Radgoste,
máme další sekci. Až se trochu oklepu, tak přidám nějaký ten zážitek pro odlehčení cesty slzavým údolím zvané Život.
Zdravím Petr S.
Herwe

Příspěvek od Herwe » 22 říj 2008 16:34

Na nový web se moc těším. Tady se fakt hledá těžko a přečíst 40 stran fóra je na půl dne... :arrow:
Rád na jeho provoz přispěju nějakou tu korunu¨ :wink:
Baron

opatření

Příspěvek od Baron » 22 říj 2008 18:59

Abych svůj předchozí příspěvek uvedl na pravou míru:

- zcela závislý nejsem. Jen včera jsem byl navztekaný na celý svět a na sebe. Tak jsem napsal, co jsem napsal. :)
- nekupuji bezhlavě vše co se nazývá Břitvou - ať už na ebay, nebo jinde. Jen něčím pro mne zajímavé kusy, raritní kusy, nebo které ještě chybí ve sbírce dle katalogu. Každá hezká břitva mě neosloví.
- soudný člověk jsem. Všechny břitvy získat nehodlám. Něco musím nechat i svým drahým kolegům přeci! 8)
- nebojte se o mě, já to nějak ukočíruju... :P
(naštěstí má druhá vášeň ke starožitným kapesním hodinkám je mnohem méně rozvinuta, než ta první)ufff

A začnu matematikou, jak mi správně naznačil MUDR C, nad jehož příspěvkem jsem hluboce přemítal.
Hezky pomalu a pozvolna.
Od nového roku si určím pevný roční paušál, který hodlám na tuto nezbytnou součást mého života vyčlenit. Třeba 25. A víc ani ťuk. Začnu sledovat výdaje.
Ono taky musíte ještě počítat s tím, že k narozeninám a vánocům nedostávám ponožky, svetry a kravaty jako Vy... :wink: s tímto u mě nikdo neuspěje.

To víte, světová finanční krize dolehne i na Barona a zkrze něj pak i na aukční servery celé eurozóny. :D
Jó hold, kdybych vydělával 15, tak mám po problému a nemusím to tu řešit.

Ale dost toho, jde se dále a už se k tomu nebudu vracet. :arrow:
Byl vyroben holící strojek s 5-ti břity!!
Kde to šílenství skončí...?!?
Radgost
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radgost » 22 říj 2008 19:30

Herwe píše:Na nový web se moc těším. Tady se fakt hledá těžko a přečíst 40 stran fóra je na půl dne... :arrow:
Rád na jeho provoz přispěju nějakou tu korunu¨ :wink:
Díky za podporu, ale v základě, jak jsem psal, to nevyjde draho.
Programování, zajistí kolega břitvař Xerxes - už jsme se, pomocí SKYPE, spojili.
Zítra, nejpozději pozítří by měla být vidět základní stránka na http://www.britva.cz
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Finanční krize.

Příspěvek od Smékal Petr » 22 říj 2008 19:52

Ahoj kolego Barone,
světová krize postihla finance, a ne fotografické přístroje. Tak prosím foť, a budeme rádi, když přidáš fotky Tvých nových lásek sem, aby se mohlo potěšit naše oko a duše. Je nám tady jasné, že když začneš naříkat, že už jsi padl až na dno, :? tak jsi stále ještě ve výšinách pro mnohé z nás nedostupných. :lol: Neboli "známe své Papenheimské". :lol: Ale zase musíš uznat, že jsou zde kolegové kteří mají srdce na pravém místě. a s námi to prožívají.
Zdravím Petr S.
voc

Brousek

Příspěvek od voc » 23 říj 2008 12:38

Tak jsem se nakonec rozhoupal a právě po telefonu objednal brousek u pana Sucháčka. Holt se naučím brousit břitvu. :wink:
voc

Britva MIKOV

Příspěvek od voc » 23 říj 2008 12:52

.. a jelikož předpokládám, že je velké riziko, že břitvu při broušení zničím, tak jsem zavolal panu Štraubovi. 8)
Po představení se a opatrném naznačení kam že se bude směrovat naše konverzace se na druhé straně telefonu ozvalo: "Ježíši... další...." (a mírný smích) :lol: Pak jsme se domluvili, že právě řídí, nemá handsfree a abych mu zavolal po 15 hodině. Vše mi prý vysvětlí a domluvíme se. Takové jednání se mi líbí. Možná bych se tam mohl i zajet podívat... Přeci jen není nad osobní kontakt a v pondělí budu mít dovolenou.
Nevím totiž zda jít do mamutoviny, slonoviny či zuboviny. 8)
Šířku budu nejspíš chtít 5/8.
Francek

Příspěvek od Francek » 23 říj 2008 14:20

Jak tak pročítám tak se řady nás "brusičů začátečníků" rozrůstají. I já si totiž dnes objednal brousek u pana Sucháčka. Tak jsem zvědavý až budu mít brousek před sebou a v ruce břitvu co z toho nakonec bude.... :lol:
Radgost
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radgost » 23 říj 2008 14:23

Chudák Sucháček,
se nám sedře.
Možná by nebylo špatné mu říci aby ty brousky dělal tenší. Zdájí se mi příloš široké.
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

velikost brousku

Příspěvek od Smékal Petr » 23 říj 2008 14:34

Kolegové brusiči Břitev,
Kámen který mám origiál, a je v dřevěné krabičce má rozměry - šířka 31 mm, dlouhý 112 mm a tl. je 17 mm a je to opravdu ideální šířka na broušení. Nemá snahu ostří brousit do oblouku, jako se to lehce stává na moc širokém brousku. Tam totiž stačí aby se ruka nestejnoměrnou silou přitláčela střídavě na špičku nebo patku a ostří se začen v těch místech více ubírat. Ze začátku je to skoro neznatelné, ale po čase je to vidět. A navíc široký brousek nechce moc brousit prostředek ostří. Délka může být klidně i delší a stejně tak tloušťka, ale šířku raději menší. Tak se dohodněte s panem Sucháčkem na nějakých rozumných rozměrech. Jen tenké kousky by mohly tlakem nebo nárazem prasknout.
Tak jsem volal panu Sucháčkovi, a vysvětlil jsem mu vhodnou velikost na Břitvu. Šířku bude dělat 30-35 mm - ostatní rozměry podle Vašich přání. Pokud chcete brousky větší, stačí se dohodnout.
To Voc a Francek:
zrovna dnes pro Vás bude zpracovávat brousky, a tak se s panem Sucháčkem spojte a potvrďte mu rozměry.
Zdravím Petr S.
Odpovědět